"Hadden we in de 19de eeuw maar niet de verwarring gemaakt tussen sociale emancipatie en Vlaamse beweging, dan waren we nu al drie generaties verfranst..."

Wim Delvoye, de zelfbedruipende, decadente "kunstenaar" uit Gent laat op tijd en stond wel van zich horen. Zo kwam hij onder meer in het nieuws, toen een Zwitser zijn door Delvoye getatoeëerde rug voor 150.000 euro had verkocht. Nog haalde hij Gaïa op zijn rug, toen hij een aantal varkens voor het leven wou tekenen, door deze inderdaad, ook te tatoeëren. Ooit ontwierp hij een machine dat menselijke uitwerpselen produceert. Naar eigen zeggen heeft hij een passie voor excrementen!!!! Hoe gek moet je wel niet zijn? Natuurlijk is hij een vette opportunist, want alles brengt vele centen op. En met die centen heeft de man onlangs nog een optrekje gekocht in het Waals-Brabantse Corroy-le-Château, voor 3,3 miljoen euro. Eén van de erfgenamen van het kasteel, een kind van de markies de Trazegnies (ook al zo'n soort), wou de verkoop koste wat kost verhinderen, maar de decadente haalde zijn slag thuis. De erfgenaam van de markies op zijn beurt wil er toch nog alles aan doen om de verkoop teniet te laten verklaren, ook al omdat het erfgoed in handen komt van een Vlaming. Wat dat blauwbloegeval nog niet wist, en allicht leest hij geen Vlaamse gazetten, laat staan dat hij een bak**s Nederlands verstaat, is deze uitspraak van de Wim.

"... Dan had Hugo Claus, als Vlaming, in het Frans een prachtige bijdrage geleverd aan de wereldliteratuur. En de Nobelprijs gewonnen, zoals Maeterlinck. De verfransing was schoon op weg zich te voltooien. We hadden er ons nu geen enkele bedenking meer bij gemaakt, en we hadden meegeteld in de wereld."
Kunstenaar-kasteelheer WIM DELVOYE vindt de Vlaamse beweging een spijtige zaak. (De Morgen 27 september 2008)

Met zo'n bekakt soort is er nog hoop voor Wallonië...