Foto
Foto
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een en woon in (VLAANDEREN .) en mijn beroep is Gepensioneerd..
Ik ben geboren op 09/02/1939 en ben nu dus 85 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Raad eens ?.
Inhoud blog
  • Cultuur in Vlaanderen.
  • Sluit U ook aan ?
  • Uitnodiging cultuur.
  • Uitnodiging VL@S Ardooie.
  • Ook in 2023.
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • VVB-Ardooie-Koolskamp
  • Vlaanderen-Flanders
  • Meervoud
  • The Brussels Journal
  • Taal Aktie Komitee.
  • Vlaamse boeken.
  • Wandelen voor Vlaanderen.
  • Vlaamse Aktieve Senioren.
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • N-VA Ardooie-Koolskamp.
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Sprokkels,mijmeringen en bedenkingen .

    31-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog 1 November.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op 1 November herdenken we onze doden,ook onze Vlaamse voormannen,na Cyriel Verschaeve nu ook Albrecht Rodenbach.
    Hierbij een foto van de studentenleider en dichter ,alsook van zijn praalgraf gelegen op de Oude Stedelijke begraafplaats van Roeselare, aan de Blekerij en Groenestraat die nog druk bezocht worden.
    graf_rodenbach___2_november_2005.JPG 

    30-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Monddood.

    Politiek

    30/10 "Armand Dedecker heeft me monddood gemaakt"

    Senator Louis Ide (N-VA) verwijt de Senaatsvoorzitter Armand Dedecker (MR) hem monddood te hebben gemaakt. Volgens Ide worden zijn vragen niet meer beantwoord sinds de N-VA niet meer tot de meerderheid behoort.

    Volgens Dedecker zouden 46 van Ide's vragen een statistische ondertoon hebben gehad, waardoor ze niet behandeld moeten worden. Indien Ide toch een antwoord op zijn vraagstellingen wenst, moet hij maar direct contact opnemen met de minister. Maar die mag weigeren te antwoorden.

    "Meer dan een jaar lang werden meer dan honderd zulke vragen van mij wel geduld. Nu de N-VA niet meer tot de meerderheid behoort, mag ik ze niet meer stellen, terwijl collega's van andere partijen zulke vragen ongestoord mogen stellen", reageert een verontwaardigde Ide.

    Foto: Website Louis Ide.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 November .
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op 1 November denken wij aan onze doden.
    Ook aan onze Vlaamse voormannen,zoals Cyriel Verschaeve,geboren in ons dorp.
    Een herdenkingsplaat is bevestig aan het geboortehuis in de Brugstraat 41 te Ardooie.



    Hoe dikwijls in mijn reeds lang leven heb ik de droom gedroomd van in Vlaanderen te wonen,
    te leven ,te sterven en in de grond te ruste te liggen!
    Zal dat gebeuren?Ik ben zo oud en Vlaanderen zo ver.

    Het is werkelijkheid geworden.

    Hierbij een foto van de begraafplaats te Alveringem.


    29-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedrog komt boven.
       
    Groep C van Slangen had géén contract     29/10/08
    Het Vlaams Parlement ontving een brief van de BAM waaruit blijkt dat er géén contract bestaat met communicatiebureau Groep C van Noël Slangen. Vlaams parlementslid Jan Peumans (N-VA) krijgt dus gelijk. Gezien het ganse dossier én de gebrekkige kwaliteit van het geleverde werk, waarvoor Slangen (directeur van Open VLD) al € 5 miljoen belastinggeld ving, eist de N-VA dat de samenwerking met Groep C onmiddellijk wordt stopgezet. Andere communicatiebureaus konden nooit meedingen naar de opdracht.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poging tot afslanken ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Bart De Wever in Volt
     
    Wat ? Carnivoor bij uitstek Bart De Wever (N-VA) wordt één week vegetariër. Geen stoofvlees als lunch, geen steak saignant als avondeten. Voor het eerst in zijn leven brengt De Wever een bezoek aan een vegetarisch restaurant.
     
    Waar ? Eén
     
    Wanneer ? 29/10/2008
    van 20.45 u. tot  u.
     

    28-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politiekers :Aandacht aub.

    "Alleen staatshervorming kan ons land financieel redden"

    28/10/2008 10:00

    Zal de federale overheid de pensioenen kunnen uitbetalen? Zal ze de kosten van de vergrijzing kunnen dragen, nu ze er steeds minder in slaagt een spaarpotje aan te leggen en ze steeds vaker de regio's moet bijspringen? Om uit het moeras te raken, pleiten de drie Leuvense professoren economie Koen Algoed, Dirk Heremans en Theo Peeters in Knack voor een grondige staatshervorming.

    'Het fundamentele probleem van ons land is de manier waarop we gemeenschappen en gewesten financieren. Je kunt in België niets oplossen als je de financieringswet niet grondig aanpakt.' Dat stellen de professoren economie Koen Algoed, Dirk Heremans en Theo Peeters in een uitgebreide nieuwe studie vol cijfers.

    'Het probleem van de Belgische overheidsfinanciën is niet louter een kwestie van dreigende tekorten en hoge overheidsschuld, maar vooral ook van de wijze waarop we de gemeenschappen en gewesten financieren. Politici worden nu onvoldoende geprikkeld om te investeren in menselijk kapitaal en economische ontwikkeling. Nog erger, politici rekenen al te vaak op de federale overheid om hun zelf aangestoken budgettaire branden te komen blussen. Het financieringssysteem van de gemeenschappen en gewesten moet grondig veranderen, anders kun je niet meer mensen aanzetten tot werken, anders blijft onze sociale zekerheid niet overeind, anders kun je de kosten van de vergrijzing niet dragen.'

    'De federale regering staat voor een enorme uitdaging: de kosten van de vergrijzing', zegt professor Dirk Heremans, die op één oktober met emeritaat ging. 'Die vergrijzingskosten zullen een groeiend beslag leggen op de beperkte beschikbare overheidsmiddelen. Een nieuwe ontsporing van de overheidsfinanciën dreigt. Het heeft geen zin wat te morrelen in de marge van het huidige financieringssysteem. Er moeten moedige keuzes gemaakt worden.'

    Koen Algoed: 'Er circuleren concrete voorstellen om de gewestelijke overheden bevoegd te maken voor de arbeidsmarkt. Deze voorstellen spreken echter altijd van het overhevelen van bijkomende uitgavenbevoegdheden, met bijbehorende financiering. Maar die voorstellen gaan voorbij aan iets veel belangrijkers: de huidige Bijzondere Financieringswet, die de financiering van de gemeenschappen en gewesten regelt, is niet houdbaar. Alleen een grondige staatshervorming kan ons land financieel redden en dat betekent een grondige hervorming van de Bijzondere Financieringswet. Fiscale autonomie is een noodzakelijke, weliswaar geen voldoende, voorwaarde om hogere werkzaamheidsgraden te verkrijgen in ons land. De gewesten worden op die manier geprikkeld om meer mensen aan werk te helpen en ze langer aan de slag te houden.'

    Ewald Pironet
    Bron : Knack.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontslag David Geens uit de CDenV.

    Online bekijken : http://feeds.feedburner.com/~r/Davi...

    Voor wie het gevolgd heeft en zich nog herinnert: in september heb ik openlijk kritiek geuit op het beleid van Leterme en de CD&V. Toen werd prompt om mijn ontslag gevraagd. Dit heeft uw kranten en nieuwsuitzendingen gehaald. Daarom ook dat ik u van het verdere verloop op de hoogte houdt.

    Na talrijke gesprekken met de N-VA, heb ik reeds enige tijd besloten om de CD&V de rug toe te keren om de redenen vermeld in mijn ontslagbrief. Ik kan mij niet meer verzoenen met de idee dat ik deel uitmaak van een organisatie die een beleid vormt tegen de Vlamingen.

    Lidkaart in stukken

    De overstap naar N-VA betreft een logische keuze. Ik ben altijd al enorme voorstander geweest van het kartel en ik ben voor meer Vlaanderen. N-VA is de partij waar ik mij het meest kan in terugvinden wat standpunten betreft.

    Ik ben inmiddels lid van N-VA en in overleg met het partijbestuur zal ik de komende weken en maanden me binnen de partijstructuren engageren voor een lokale werking van de N-VA, maar tevens me inzetten op andere niveaus, met het oog op de Vlaamse verkiezingen om dan een sterk resultaat voor de partij én voor Vlaanderen neer te zetten.
    De komende weken zal ik alvast de partij beter leren kennen, andere mensen leren kennen en nog veel gesprekken voeren om vanuit een goede samenwerking verder aan de weg te kunnen timmeren.

    Ik vond het echter inmiddels tijd om met dit vernieuwde engagement naar buiten te komen.

    (Wij wensen hem alle geluk toe in de N-VA,samen strijden voor een Vlaanderen in Europa,geef je hem ook een steuntje in de rug,nu doen.)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat ze maar doen.

    Kritische CD&V'er stapt over naar N-VA

    David Geens, tot voor kort voorzitter van CD&V Knesselare-Ursel, stapt over naar N-VA. 'Als een partijlid al geen meer kritiek kan uiten zonder vrees voor repercussies, dan kun je een partij niet langer democratisch noemen', meldt Geens in zijn ontslagbrief aan nationaal CD&V-voorzitster Marianne Thyssen.

    In september gaf Geens openlijk kritiek op het beleid van Leterme in de kranten en in Ter Zake . Het resultaat was een e-mail waarin de regionale CD&V-voorzitster Odette Van Hamme om zijn ontslag vroeg.

    'De overstap naar de N-VA is een logische keuze', zegt Geens. 'Ik kan mij niet meer verzoenen met het idee dat ik deel uitmaak van een organisatie die een beleid vormt tegen de Vlamingen.' (bvk)

    27-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men vergeet zo vlug !!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Geboren op 27 oktober 1856 , Albrecht Rodenbach ,Vlaams letterkundige en studentenleider.
    Rodenbach,de twintigjarige student,was in Vlaanderen een licht geworden,een vuur,een macht,een hoop en een toekomst.
    De dichter,de ziel,het hert,de geest en het woord van het Herwordend VLAANDEREN.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inhuldiging Walk of fame sterren.

    Walk of Fame eert ereburgers
    Verdienstelijke Ardooienaren vereeuwigd met ster

    ARDOOIE - Ardooie is een vier sterrengemeente. Hollywood achterna werd op het Marktplein de lokale Walk of Fame geopend. Ter hoogte van de vrijheidsboom wandel je voortaan tussen de sterren. Teksten Jan Maeseele, foto's Stefaan Beel

    Daar waar ooit het monumentale standbeeld stond van Mgr. Roelens, de eerste blanke bisschop in Congo, krijgen Marc Degryse, Veerle Dejaeghere, Laura Lynn en Filip Vanhaecke nu eeuwige roem. Zij zijn niet toevallig de vier ereburgers van Ardooie die uitverkozen werden om de sterrengalerij te bevolken.

    Marc Degryse voetbalde destijds bij Club Brugge, de Rode Duivels en verschillende topploegen. Sabrina Tack ontpopte zich in korte tijd tot Laura Lynn, de Vlaamse schlagerkoningin. Veerle Dejaeghere is crosscupkampioene en de Olympische trots in de gemeente en Filip Vanhaecke schrijft al meer dan dertig jaar geschiedenis in het afstandslopen.

    De Ardooise Walk of Fame moet volgens Burgemeester Karlos Callens Ardooie nog meer op de kaart zetten. 'Maar het is ook een waardering voor de verdienstelijke Ardooienaren die uitstraling geven aan de gemeente', aldus Callens.

    Het Marktplein heeft nu al twee standbeelden en in de schaduw van de kerktoren komt een wandelbos.

    26-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat nog allemaal ?
    Klik hier om dit filmpje te bekijken.    
    Factureerde Slangen de BAM zonder contract?     24/10/08
    Jan Peumans maakt zich zorgen over het BAM-project. Dat is levensbelangrijk voor de Antwerpse mobiliteit en de ganse Vlaamse economie. Inmiddels werd meer dan 5 miljoen euro uitgegeven aan ronduit slechte communicatie. Die wordt verzorgd door het communicatiebureau Groep C van Noël Slangen, die tevens directeur is van Open VLD. Uit doorgedreven onderzoek van Vlaams parlementslid Peumans blijkt dat er wellicht niet eens een contract is tussen BAM en Groep C. Dat is onaanvaardbaar voor de N-VA.
    www.n-va.be/meer/slangen

    25-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fiscus is anti-Vlaams.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dankzij een vraag van Bert Schoofs (Vlaams Belang) aan de minister van Financiën kwamen we te weten dat van alle kwijtscheldingen van belastingschulden 72% in Wallonië, 7% in Brussel en 21% in Vlaanderen wordt gedaan. Alles we kijken naar het bedrag van die kwijtscheldingen dan neemt Wallonië 66% voor z'n rekening, Brussel 14% en Vlaanderen 20%.

    Bron:T.A.K,

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eens iets anders.
    VOOR DE LEKKERBEKKEN UIT VLAANDEREN.
    Fazant met kastanjes
    Speciaal voor de feestdagen een eenvoudig doch heerlijk recept.

    Benodigheden voor 4 personen

    1 fazant
    150 g boter
    500 g kastanjes
    1 flesje trappistenbier Orval
    peper en zout

    De schoongemaakte fazant aan de binnenkant bestrooien met perper en zout. Hem aan alle zijden laten kleuren in een deel van de boter. Vervolgens zachtjes verder laten bakken op een klein pitje.
    De kastanjes insnijden en ze 10 minuten laten koken in water. Een voor een uit het water vissen en zorgvuldig pellen. Vervolgens bij de fazant leggen en omroeren, om ze te mengen met het braadsap. Water toevoegen en nog een kwartiertje laten brobbelen.
    De fazant op een schaal leggen en in parten snijden.
    Leg in een artistieke kring de kastanjes om het fazantevlees. Het geheel warm houden. Het bier bij het braadsap gieten,
    voor de helft laten inkoken en dan naar eigen smaak binden met de overblijvende boter.
    De saus uitgieten over het vlees en de kastanjes en serveren met aardappel-croquetten.

    Wat drinke men hierbij?
    Een schuimende Orval natuurlijk!

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STOP de TWISTEN ,aub.

    Gezaag aan de pootjes van de (onafhankelijke) VVB...

    Jan Van de Casteele 24-10-2008

    De jongste weken amuseren sommige Vlaamse strijders zich met uitvallen naar de Vlaamse Volksbeweging. Hun 'waarheid' verspreiden ze ook kwistig via het internet (blogs, e-mails). Sommige ultra's hebben het blijkbaar moeilijk met kritische opmerkingen vanwege sommige VVB'ers aan hun adres, met de niet-partijgebonden opstelling van de VVB, en blijkbaar ook met de projecttekst die de VVB in juni goedkeurde. 

    Tom Cochez van De Morgen volgt hun wereldje op de voet en publiceerde in zijn krant een artikel onder de kop 'Extreem rechts opent aanval op Vlaamse Volksbeweging' (22 okt., zie bijlage).

    In het artikel ontkent Kamerlid en gewezen VVB-voorzitter Rita De Bont (VB) dat ook de partij Vlaams Belang ontevreden zou zijn over de nieuwe koers van de VVB. ‘Het verschil tussen de huidige koers van de VVB en de lijn onder mijn voorzitterschap vind ik niet groot’, voegde ze daaraan toe. Binnen Vlaams Belang zwengelt de jongste tijd overigens het debat aan over wat er in de periferie van de partij allemaal rondcirkelt. Niet echt te vroeg...

    Volgens Peter De Roover in De Morgen is de hele affaire te herleiden tot een klein groepje ontevredenen dat zich niet kan schikken naar de door een overgrote meerderheid gesteunde visie van de VVB.

    Ter herinnering: in juni al werd de VVB-projecttekst goedgekeurd door de Algemene Vergadering van de vereniging.(http://www.vvb.org/kort/218/25108.)

    Over die tekst is het debat afgerond: de VVB wil partijen en mensen overtuigen van de noodzaak om zo snel mogelijk de Vlaamse staat te realiseren. Ze is een beweging ‘voor onafhankelijkheid en samenwerking’ (met Wallonië en Nederland als voor de hand liggende bevoorrechte partners), onderhoudt als pluralistische vereniging ‘geen exclusieve banden met politieke partijen of ideologische stromingen aan de rechter- of linkerzijde’ en streeft naar de creatie van ‘een volwaardige democratie in Vlaanderen, waar alle stromingen in volle vrijheid aan bod kunnen komen en de Vlaamse bevolking via de weg van verkiezingen de machtsverhoudingen tussen partijen en stromingen bepaalt.’

    De VVB kreeg in eigen rangen kritiek na interviews met de nieuwe voorzitter, en die kritiek werd op een nogal onfrisse manier uitvergroot in een klein aantal afdelingen en in de periferie van de vereniging. Maar de VVB-rangen werden ondertussen gesloten, zowel intern als met de meeste andere organisaties binnen de Vlaamse Beweging.

    ‘Wanneer het project “onafhankelijkheid en samenwerking” zal verwezenlijkt zijn, zullen de VVB'ers uitzwermen in alle windrichtingen’, lezen we nog.

    Tenzij we iets hebben gemist, is de politieke meerderheid voor Vlaamse staatsvorming evenwel nog niet in zicht. Banden smeden tussen Vlaamsgezinden – individuen én partijen – blijft nog wel even een moeilijke, maar vooral nuttige taak voor wie het juiste einddoel voor ogen houdt.



    24-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prettig weekend.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Niet vergeten Uw klok een uurtje terug te draaien.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuws van het Gravensteen.

    Gravensteengroep: witte blad deugt niet

    Jan Van de Casteele 24-10-2008

    Bij de start van de gesprekken ‘van gemeenschap tot gemeenschap’ wil de Gravensteengroep de zes Vlaamse onderhandelaars eraan herinneren dat hun ‘witte blad’ nu al vol staat met reactieve voorstellen – tegen meer Vlaamse autonomie. Een synthese (integrale tekst als bijlage)

    De start van de dialoog verdient aandacht: men begint met ‘het witte blad’, ‘afwezigheid van taboes’, een ‘open agenda’, en zoekt naar ‘nieuwe evenwichten’.

    Lepe francofonen?

    Eind 2007 werd duidelijk dat de Franstalige obstructie eindeloos door zou gaan. Wat toen in de schaal lag, ligt er vandaag nog in. Achter het witte blad schuilt een programma. De Gravensteengroep vreest ‘dat het wit wordt ingekleurd op een manier die tegen de geest van de Vlaamse resoluties ingaat. Meer nog, ze maakt het juist onmogelijk die ooit nog te realiseren’.

    Slappe Vlamingen?

    Aan Vlaamse kant staat een sterk aangelengde versie van de Vlaamse resoluties (met als zwaartepunten regionale arbeidswetgeving, gedeeltelijke fiscale autonomie, gedeeltelijke regionalisering van de sociale zekerheid). Zelfs die worden door vele betrokkenen afgewezen of enkel bespreekbaar geacht mits ‘compromisbereid’ en geduld aan Vlaamse kant.

    Aan de andere (Franstalige? Belgische?) kant staan vooral institutioneel reactieve voorstellen (tégen Vlaamse aanzetten tot soevereiniteit). Hier geen sprake van ‘geduld’, ze komen eerst en prioritair en moeten aanvaard worden als gestes vooraf. Een ‘nieuwe en extra vergrendeling van de Vlaamse meerderheid’.

    Reactieve voorstellen (recuperatie)

    De Gravensteengroep somt enkele reactieve voorstellen op.

    1. Federatieversterkend: de herfederalisering van bepaalde bevoegdheden (van het onschuldige herfederalisering van geluidsnormen over het dreigende terugschroeven van de Lambertmontakkoorden inzake ontwikkelingssamenwerking tot de herfederalisering van sommige geneeskundige materies (vb het geregionaliseerde preventiebeleid), de schoolpremie, etc... Inbreuken die door de federale overheid getolereerd worden.

    2. Een paritaire senaat (voorgestaan door Open VLD en MR). Kan best voor federale staten met heel veel entiteiten, maar ‘een grendel en een minorisering te meer’ in de Belgische context (Vlaamse bevolking structureel ondervertegenwoordigd). Paritaire regeringen hebben we al, paritaire volksvertegenwoordigingen, dat kan niet.

    3. Een partieel ‘federale’ kieskring zou een ‘versterking van het Belgische status-quo’ en ‘mathematisch ten nadele van de Vlamingen’, aldus de Gravensteengroep.

    4. Het laten samenvallen van de federale (‘Belgische’) en regionale (‘Vlaamse’ en ‘Waalse’) verkiezingen. Suggereert ten onrechte dat verkiezingen een last zijn voor politici en kiezers. Populistisch voorstel dat de indruist tegen de autonomie die de deelstaten tijdens de vorige staatshervormingen hebben verworven.

    5. De uitbreiding van Brussel (met de faciliteitengemeenten, brede Vlaamse Rand of heel Vlaams Brabant?), verpakt als (ruimer) ‘stadsgewest’ (valstrik: verwarring zaaien tussen economische en taalcriteria). Alle Franstalige partijen zijn voor (personenrechten boven territoriale rechten) . Rechten van de persoon zouden ertoe mogen of moeten leiden dat grondgebied van de ene naar de andere deelstaat wordt overgeheveld.

    6. De niet-splitsing van het arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde

    Door deze zes federatieversterkende voorstellen ‘bespreekbaar’ te maken wordt het voor Vlaanderen definitief onmogelijk om zelfs maar de optie naar meer autonomie of soevereiniteit in overweging te nemen.

    De zes voorstellen komen bovendien bovenop de erfenis van het verleden: de grendelgrondwet (pariteit in de federale regering, bijzondere meerderheden, alarmbellen).

    Vier ervan moet Brussel (het ‘centre du pays’) versterken en het voortbestaan van België garanderen. Grenzen van Vlaanderen worden opnieuw verplaatsbaar. Doel: Vlaams-Brabants uit Vlaanderen snijden.

    Conclusie: De voorstellen moeten ‘de unitaire reconstructie van de Belgische staat onomkeerbaar maken. Een brede democratische stroming in Vlaanderen wil precies de mogelijkheid tot omkeerbaarheid openhouden’. De recente geschiedenis leert dat dit soort betonnering slechts tot verdere radicalisering leidt.

    integrale tekst: zie bijlage

    Bijlage



    (45 Kb)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lonen en vergoedingen,wat doen we er mee ?
       
    Ook N-VA tegen exorbitante lonen en vergoedingen     23/10/08
    In de Kamer werd gediscussieerd over een beperking van ontslagvergoedingen in de privésector. Ook de N-VA is tegen exorbitante lonen en ontslagvergoedingen, maar gelooft niet dat het de taak is van de overheid om aan bedrijven op te leggen hoeveel hun mensen maximum mogen verdienen. De N-VA hekelt de populistische manier waarop deze regering dit debat voert. Op basis van enkele individuele gevallen nu ineens lineaire maatregelen nemen voor de hele bedrijfswereld is zeer onverstandig.
    www.n-va.be/ontslagvergoedingen.doc

    23-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een dichter uit Ardooie.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen  


    Koolskamps volksdichter Harmen Harmens

    1902-1997


    Vlaanderen zal leven


    Breekt niet wat goed is gemaakt

    al zijn het breekbare dingen

    maar verstevigt wat wankelbaar staat

    en metselt met stenen uit rotsen

    op sterke grondvesten

    geankerd en vast

    en zware pilaren met ankers belast

    het heerlijk thuis uwer dromen

    en toont de wereld wat gij zijt

    en waar vrije Vlamingen wonen

    maar breekt nooit wat goed is gemaakt

    al zijn het breekbare dingen


    Tussen andere vaderlanden

    ligt ons kleine vaderland

    met een rijk en schoon verleden

    hier hebben onze vaderen gestreden

    voor vrijheid en voorrecht

    en zij wonnen wat zij wilden


    Al zijn er eeuwen over heengegaan

    de gulden sporen

    hebben niet verloren

    van hun luister en hun pracht

    nog zijn het de getuigen

    van Vlaanderens heldenmoed

    en macht


    Laat nu de wereld weten

    Wat recht en krom is

    En waarom daarom is

    Laat de wereld weten

    Hoe oude veten

    Worden weggesmeten

    En warme handen

    Sterke banden

    Smeden

    Ieder volk heeft zijn tale

    De taal is een volk

    Vlaanderen zal leven

    En voortbestaan.-

    Vlaanderen,Vlaanderen

    Zal nooit vergaan.


    Gedicht uit bundel-Woorden Spreken-

    Uitgave VVB-Ardooie-Koolskamp en

    Davidfonds Koolskamp



    22-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sterren in Ardooie.Star Walk.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Star Walk

    ARDOOIE - Op 26oktober verandert de omgeving van de vrijheidsboom op het Marktplein. Daar worden vier sterren geplaatst voor de verdienstelijke Ardooienaren Marc Degryse, Laura Lynn, Veerle Dejaeghere en Filip Vanhaecke. Om 10.30uur plaatst burgemeester Callens de sterren die een eerbetoon zijn aan de vier. Zij moeten tevens een toeristische uitstraling geven aan de gemeente. (mr)


    21-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vlaanderen krijgt eigen domeinnaam

    De Vlaamse regering heeft beslist om een Vlaamse domeinextensie op het internet aan te vragen. Dat heeft Vlaams minister-president Kris Peeters in het Vlaams parlement geantwoord op een vraag van Mark Demesmaeker (N-VA).

    Eerder beloofde de Vlaamse regering om na te gaan of een Vlaamse domeinnaam een interessant alternatief zou vormen voor de bestaande webadressen die eindigen op .be (van België). De impact van een Vlaamse extensie zou op technisch, financieel en communicatief vlak onderzocht worden.

    Volgens Vlaams parlementslid Mark Demesemaeker heeft Kris Peeters dinsdag aangevuld dat een gespecialiseerd bureau een aanvraag zal opstellen. "Het aanvraagdossier wordt midden 2009 ingediend. De kostprijs wordt geraamd op 100.000 euro", aldus Demesmaeker.

    "Enig punt van discussie is de vraag welke extensie aangewezen is: .vla, .vln, .vlaanderen of .fla? Verschillende opties zouden eventueel ook mogelijk zijn", zegt het N-VA-parlementslid.

    Gewoon .vl is vooralsnog niet mogelijk, omdat domeinextensies van twee letters voorbehouden worden voor door de VN erkende onafhankelijke staten. Demesmaeker is zelf alvast voorstander van .vla. (belga/jv)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herhaling:Om dat het de moeite waard is.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Spartastappers organiseren spokentocht

    ARDOOIE - De Spartastappers hebben hun vrienden uitgenodigd voor de zesde spokentocht. Op zaterdagavond, 25 oktober kan iedereen op weg voor een wandeling van zeven of tien kilometer en met start in café Biekorf aan het Stationsplein.

    Maar de Spartastappers willen niet zomaar een gewone wandeling. Bij een spokentocht hoort een spookachtige sfeer. Straks krijgen alle bewoners die langs het traject wonen, een brief waarin ze gevraagd worden om hun huizen of voortuintjes te decoreren. Met wat kaarsen, pompoenen, lampionnen, heksen of halloweenattributen kan je het parcours best gezellig tot griezelig maken.

    Wie de oproep van de Spartastappers positief onthaalt, krijgt de kans om een van de drie mooie geschenken te winnen.

    Zelf doen de Spartastappers ook een inspanning. Zij moedigen de deelnemers aan om verkleed naar de wandeling te komen. Inschrijven doe je er tussen 16 uur en 21 uur. Om 18 uur laten ze een aantal spoken op jou los die op het parcours hun ding doen.

    Leden van Aktiva betalen één euro en niet leden nemen deel aan anderhalve euro. Het deelnemingsticket geeft recht op een gratis schminkbeurt.

    Voor informatie kan je terecht op het secretariaat in de Lavendelstraat 16 te Koolskamp. (mr)

    20-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voeren let op Uw tellen.
    FDF-voorzitter Maingain wil Voeren bij Luik     (20/10/08 - Het Belang van Limburg)
    FDF-voorzitter Maingain, die deelneemt aan de zogenaamde "dialoog van gemeenschap tot gemeenschap", eist opnieuw Vlaams territorium op. Hij zet zo meteen Vlaams minister-president Peeters (CD&V) in de wind die discretie had geeist van alle deelnemers.
    FDF-voorzitter Olivier Maingain woonde zondag in Sint-Martens-Voeren het 32ste fête du peuple fouronnais bij.
    Hij riep de Franstalige Voerenaars op te blijven ijveren voor een terugkeer van Voeren naar Luik. Burgemeester Huub Broers (CD&V) was niet verrast door de oproep van Maingain, hij had dit vier weken geleden al voorspeld in een brief aan de partijleiding. Broers vindt dat Maingain zichzelf gedegradeerd heeft als onderhandelaar. Er was afgesproken om discreet te zijn, Maingain gooit olie op het vuur, in feite zou hij niet meer mogen deelnemen aan de gemeenschapsdialoog. Maar Huub Broers weet beter: "Maingain zal blijven. Voeren past in zijn tactisch plaatje. Om iets anders te krijgen zal hij zogezegd toegeven op Brussel."...

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opletten geblazen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    19/10: Maingain in Voeren

    Rubriek: Communautair
    Geplaatst door: Jeroen

    Vandaag was Maingain aanwezig op het 32ste "Fête du peuple fouronais". Al zou je niet gedacht hebben dat het om het feest van het Voerense volk ging. De aanwezigen waren louter Franstalig en vooral: ze kwamen voornamelijk van Brussel en Wallonië. Onder de aanwezigen bevonden zich o.a. Olivier Maingain (voorzitter van het Front Des Fascistes francophones), Eric Libert (lid van dezelfde bende en schepen in Rode), Elio Di Ripo (voorzitter van de Parti Scandale), Willy Demeyer (peetvader van de stad Luik).

    De excellenties vergastten het "Voerense volk" op enkele boude uitspraken, die ongetwijfeld tot doel hadden de vrede in het dorp te bewaren. Olijfboom Maingain vond dat Voeren dringend overgeheveld moest worden naar de provincie Luik, uiteraard tezamen met de hele Vlaamse Rand rond Brussel; Elio Die Roeper vond dan weer dat Voeren en BHV één strijd waren.

    Terwijl de Vlaamse politici de barricaden verlaten hebben en zich zeer verzoenbaar opstellen (klaar om Vlaanderen nog eens te verraden), kan het plezier aan Franstalige kant niet op.

    Ook de Vlaamse pers doet er alles aan om communautair nieuws uit de media te houden. Niets van dit alles was terug te vinden in de Vlaamse geschreven pers. Alleen een klein berichtje tijdens het journaal van 18.00 uur op Radio Eén lichtte de Vlamingen in.

    Gelukkig heeft TAK grote oren. En een scherpe pen.

    18-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schande !!!
    Vlamingenhaat in de Franstalige pers duurt onverminderd voort (bis)
    Na RTBf, De Swaar, Le Vif/l'Express (bericht van 29/08/08), is het nu de beurt aan La Dernière Heure... Lees meer op TAKTUEEL van www.taalaktiekomitee.org

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw boek.

    Politiek

    17/10 "Politiek is een vak, en Leterme heeft het niet"

    “Belgie heeft geen toekomst meer. Men moet dat durven zeggen. En eigenlijk heeft Yves Leterme het zelf al maanden geleden gezegd, toen hij stelde dat het Belgisch federaal model aan zijn eindpunt gekomen is. Nu hebben we twee mogelijkheden: ofwel blijven we verder knoeien en frutselen, ofwel bekijken we of we nog samen willen werken, en zo ja, waarover we nog samen willen werken.”

    Aan het woord is Marc Platel, gewezen politiek hoofdredacteur van Het Belang van Limburg en zéér ervaren Wetstraat-watcher. Platel heeft achttien regeringen zien komen en gaan en vier staatshervormingen meegemaakt. Maar deze keer was het anders, en hij heeft er een boek over geschreven.

    Onbekwame Leterme

    “Leterme is als persoon niet bekwaam. Politiek is een vak, en hij heeft het niet. Het begon ermee dat hij de verkiezingen gewonnen heeft met heel concrete beloften over de staatshervorming en over Brussel- Halle-Vilvoorde die hij niet kon waarmaken, en waarvan iedereen wist dat hij ze niet kon waarmaken. Als je vooraf duidelijk zegt: ‘Ik ga niet in een regering zonder staatshervorming’, en je doet dat dan toch, dan moet je niet verbaasd staan dat de mensen je daarna niet meer geloven.”

    “Daarbij komt dan nog de onhandige manier van doen van Leterme, zijn ‘gaffes’, zoals de RTBf vergelijken met Radio Mille Colines, het verhaal over de koning die moet wachten omdat Leterme berichtjes met zijn gsm aan het versturen is tijdens de audiëntie enzovoort. Kortom, ofwel wist Leterme niet dat het niet zou lukken, en dan is hij dom. Ofwel wist hij het wel, en dan heeft hij zijn kiezers bedrogen. Hij had ook kunnen toegeven dat het niet lukte. Dat is geen schande, maar ik vrees dat dat niet in de persoonlijkheid van Leterme zit.”

    "Geen toekomst meer voor het land"

    “België heeft geen toekomst meer. Er is vrijwel geen enkel punt waarover Vlamingen en Franstaligen niet van mening verschillen: de flitspalen, de numerus clausus in de geneeskunde, de genetisch gemanipuleerde populieren, ... Men noemt mij dan een separatist, maar dan antwoord ik: noem mij twee dossiers waarvoor je nog een ‘Belgische oplossing’ kunt bedenken. Die zijn er niet.”

    “Ik zie twee mogelijkheden: ofwel blijven we knoeien en prutsen en gaat België helemaal de dieperik in. Ofwel bekijken we of we nog willen samenwerken, en wat we nog samen willen doen.”

    Lees meer in Het Belang van Limburg

    Marc Platel, 'België op zijn kop', Davidsfonds Leuven, 96p. 14,95 €.


    17-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helpt de economie in Vlaanderen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Om onze economie nog wat sterker aan te zwengelen zal de Vlaamse
    regering aan iedereen 600 Euro belastingvermindering toekennen.

    Als we dat uitgeven aan kleding en speelgoed zal dat geld naar China gaan.
    Als we dat spenderen aan benzine, zal het naar de Arabieren gaan.
    Als we er een computer mee kopen, gaat het naar Taiwan.
    Kopen we er fruit en groenten mee, gaat het naar Spanje, Frankrijk en
    Italië.
    Kopen we er een goede auto mee, gaat het naar Japan.
    Als we er onnodige rommel mee kopen, gaat het naar Korea.

    Niets van dat alles zal de Vlaamse economie helpen!

    De enige manier om dat geld hier te houden is door het drinken van
    onze streekbieren...

    Gezondheid!!!

    Bedankt voor uw hulp

    16-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen van hun woord !!!

    16/10 N-VA geeft CD&V er van langs tijdens Kamerdebat

    In de Kamer werd vandaag voor de tweede dag gedebatteerd over de beleidsverklaring van premier Yves Leterme (CD&V). Jan Jambon (N-VA) haalde tijdens het debat hard uit naar voormalige kartelpartner CD&V.

    Jambon haalde uit naar de regering, de begroting én naar CD&V. Jambon hekelde het feit dat de N-VA altijd als een blok aan het been werd gezien. "Eens de N-VA buitengekieperd was, zou je het gaan zien, maar nu wordt de financiële crisis aangegrepen om ook de belofte van een begroting met overschot van zich af te werpen", klonk het.

    Jambon richtte zijn pijlen ook op premier Leterme. Hij vroeg zich af waar de "koele cijferaar, de notaris" gebleven was. "Wij kennen u niet meer. Waar zijn de verkiezingsbeloftes van het kartel?"

    De Wever

    Het kwam ook tot een confrontatie tussen Bart de Wever en Yves Leterme. Die laatste gaf toe dat een federale begroting opstarten moeilijk is "zolang de financiële stromingen niet aangepast zijn".

    De Wever pikte daarop in: "Geachte premier, als ik als politicus fundamentele overtuigingen heb, dan spreek ik die uit op de kansel. Ik heb u daar in de State of the Union één zinnetje over horen vertellen, over de pure evacuatie van dat probleem naar een dialoog waarvan we allemaal weten dat die geen resultaat zal opleveren voor 2009."

    "We zullen u ter land, ter zee en in de lucht bevechten, van Opgrimbie tot in De Panne", sprak Jambon nog harde taal.
    ZIE OOK EENS NAAR:www.vanopgrimbietotdepanne.be
    ----------------------------------------------------------------


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woordbreuk en schijnheiligheid.
       
    Van Opgrimbie tot De Panne     16/10/08
    “Dan bevechten we u te land, ter zee en in de lucht: van Opgrimbie tot De Panne.” Zo reageerde Leterme toen Verhofstadt eind 2007 voorstelde een paars kabinet zonder Vlaamse meerderheid te vormen. Maar zie hoe snel Leterme zijn kar keert. Als premier van “Leterme Un” is hij nog slechts een marionet van de Franstaligen. Hoe dat komt? Omdat Leterme onder geen beding zijn postje van premier wil verliezen. Het wordt tijd dat Leterme aan zijn stoere uitspraken en verkiezingsbeloftes wordt herinnerd.
    www.vanopgrimbietotdepanne.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaarzaam zijn .
    WAAR ZOU IK MIJN SPAARCENTEN BELEGD HEBBEN ?
    Wie weet het  ? Antwoorden graag in het gastenboek.
     
    Informatiebron:Blog Sociaal.

    15-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Randkrant.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Randkrant van oktober 2008
    Rubriek: Algemeen
    Geplaatst door: Jan

    Voor de niet-Vlaams-Brabanders, die alzo De Randkrant van "vzw De Rand" niet in de bus krijgen, surf naar de pdf-pagina van De Randkrant.
    Naast een artikel over de uitbreiding van de R0 en andere, het artikel op pagina 2 van Bart Claes (faciliteiten), en een opiniestukje van Tom Serkeyn, op pagina 24 (BHV)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kermiscross.

    Nys en Wellens passen, Albert en Boom wel naar Ardooie

    Nys en Wellens passen, Albert en Boom wel naar Ardooie

    Morgen wordt de veertiende editie van de Kermiscross in het West-Vlaamse Ardooie afgewerkt. Zowel Sven Nys als Bart Wellens passen maar de organisatoren wisten wel enkele 'jonge wolven' te strikken. Onder andere wereldkampioen Lars Boom komt


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inderdaad dat is een schijnbegroting.
       
    Jambon maakt brandbout van federale begroting     14/10/08
    “CD&V en Open VLD laten al hun verkiezingsbeloftes varen: de staatshervorming is mislukt, BHV is niet gesplitst, de begroting 2008 is niet in evenwicht, de begroting 2009 eindigt in een zwaar deficit in plaats van een licht overschot, nieuwe belastingen worden geheven en er worden miljarden aan eenmalige maatregelen genomen. Toekomstige generaties zullen opnieuw moeten boeten voor het gebrek aan moed van deze regering. Het is de schaamte voorbij”, stelde N-VA-Kamerfractievoorzitter Jan Jambon.

    14-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sportief Ardooie (Spokentocht)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Spartastappers organiseren spokentocht

    ARDOOIE - De Spartastappers hebben hun vrienden uitgenodigd voor de zesde spokentocht. Op zaterdagavond, 25 oktober kan iedereen op weg voor een wandeling van zeven of tien kilometer en met start in café Biekorf aan het Stationsplein.

    Maar de Spartastappers willen niet zomaar een gewone wandeling. Bij een spokentocht hoort een spookachtige sfeer. Straks krijgen alle bewoners die langs het traject wonen, een brief waarin ze gevraagd worden om hun huizen of voortuintjes te decoreren. Met wat kaarsen, pompoenen, lampionnen, heksen of halloweenattributen kan je het parcours best gezellig tot griezelig maken.

    Wie de oproep van de Spartastappers positief onthaalt, krijgt de kans om een van de drie mooie geschenken te winnen.

    Zelf doen de Spartastappers ook een inspanning. Zij moedigen de deelnemers aan om verkleed naar de wandeling te komen. Inschrijven doe je er tussen 16 uur en 21 uur. Om 18 uur laten ze een aantal spoken op jou los die op het parcours hun ding doen.

    Leden van Aktiva betalen één euro en niet leden nemen deel aan anderhalve euro. Het deelnemingsticket geeft recht op een gratis schminkbeurt.

    Voor informatie kan je terecht op het secretariaat in de Lavendelstraat 16 te Koolskamp. (mr)

    13-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog altijd kermis in ons dorp.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gesloten

    ARDOOIE - Naar aanleiding van Ardooie Kermis zijn de gemeentelijke diensten vandaag gesloten. Je kan wel terecht in het gemeentehuis vor de tentoonstelling rond de gebroeders Boncquet en dit van 10 uur tot 12 uur en van 14 uur tot 18 uur. (mr)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat denkt u daarvan ?

    Priester wil Franstalige alleen in het Nederlands begraven

    Een priester uit Sint-Genesius-Rode heeft geweigerd een Franstalige inwoner te begraven. De familie wilde een tweetalige mis, maar priester Baert van de parochie Sint-Barbara, gebruikt enkel Nederlands in zijn kerk. In de faciliteitengemeenten moeten alle parochies de mis in het Nederlands opdragen. Een parochie per gemeente mag van die regel afwijken. In Sint-Genesius-Rode is dat de kerk van Onze-Lieve-Vrouw Oorzaak Onzer Blijdschap. (belga/vsv)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iets nieuws ?

    Van peiling naar verkiezingen: stop de geleidelijke stilstand

    Jan Van de Casteele 11-10-2008

    Als peilingen het gedrag van politieke actoren beïnvloeden, zoals De Standaard wellicht terecht stelt, dan is de jongste peiling van De Standaard/VRT biezonder interessant in de aanloop naar de regionale verkiezingen van juni 2009. De partijen die inzake staatshervorming blijven kiezen voor de slappe weg van de “geleidelijke stilstand” komen onder druk te staan. Als de radicaal-Vlaamse partijen hun verstand gebruiken ligt een communautair keerpunt klaar in de stembus.

    Eerst de uitslag van de TNS-peiling

    CD&V: 21,0 procent

    Open VLD: 18,8

    Vlaams Belang: 14,0

    LDD: 16,2

    Sp.a-Vl.Pro: 14,3

    Groen! 7,2

    N-VA: 7,1

    De Standaard wijst terecht op de 16 procent voor Lijst Dedecker (indien er nu verkiezingen zouden zijn): ‘een indrukwekkende derde plaats, na CD&V en Open VLD’. De peiling is volgens de krant een ‘stevige opsteker voor de N-VA’. De cijfers zijn ‘een godsgeschenk’ voor de partij die ‘meer dan levensvatbaar’ is. Anderzijds spreekt DS over ‘een mokerslag’ voor Vlaams Belang (laagste peil sedert het begin van de metingen vijf jaar geleden), dat ‘leeg bloedt’ ten voordele van LDD. Een ‘mokerslag’ ook voor de SP.A (‘theoretisch nog in kartel met de totaal van de kaart geveegde VlaamsProgressieven’), ‘zieltogend op een historisch laag niveau’.

    CD&V en Open VLD behalen samen nog slechts 39,8 procent van de stemmen. De uitspraak van premier Yves Leterme (CD&V) dat een regering zonder Vlaamse meerderheid een regering tegen Vlaanderen is, zal hem nog een tijdje blijven achtervolgen, meent Peter De Lobel.

    Algemene conclusie van Peter Van der Meersch: De campagne en de verkiezingen worden ongemeen hard en spannend (1), van politiek marktleiderschap in Vlaanderen is geen sprake meer (versnippering). Besturen wordt straks moeilijker dan ooit (2) en het vertrouwen in regeringen en in Leterme was nog nooit zo laag. De kiezer verliest, na een crisis van anderhalf jaar, zijn geloof in de politiek en rent alle kanten uit.

    Commentaar:

    Peter De Lobel signaleert dat N-VA vooral ‘leeft van het communautaire thema’ en wijst erop dat het voor N-VA veel zal afhangen van de mate waarin dat thema nog in de aandacht zal blijven, ‘temeer omdat in de communautaire dialoog een gelofte van stilte is afgelegd’.

    Juist, maar onvolledig. Dat communautaire thema is ook een kernthema voor LDD, VB en Vl.Pro. Allemaal partijen die zich Vlaamser profileren dan CD&V. Die vier partijen komen samen in de buurt van 40 procent. Het zijn vier partijen ook die er niet in geloven dat CD&V uit de communautaire dialoog meer dan een borrelhapje kan halen. Een borrelnootje in ruil voor ongetwijfeld nog maar eens een paar vette vissen voor Brussel en Wallonië. Enkele vanzelfsprekende stapjes naar wat meer regionale bevoegdheden (die de Franstaligen nota bene ook vragen) in ruil voor een nog grotere geldstroom, en voor een status-quo (van uitstel naar afstel) rond de splitsing van BHV, die alleen maar zal leiden tot een verdere verfransing van Vlaams-Brabant.

    De verkiezingen van juni 2008 gaan onder meer over de cruciale vraag of Vlaanderen binnen de Belgische constructie nog langer de weg van de “geleidelijke stilstand” moet blijven kiezen. Het kantelpunt van 50 procent – een Vlaams-radicale meerderheid - om de deur naar een Vlaamse staat te openen, is geen politieke utopie meer. Het vertrouwen in de politiek mag dan al gering zijn, het vertrouwen in België al politiek kader is nog veel kleiner.

    Een Vlaamse staatsvorming waar het politieke debat – bevrijd uit het Belgische kluwen – kan worden gericht op efficiënt bestuur, op een vereenvoudigd sociaal-economisch debat, op financiële en fiscale autonomie, op het behoud van welvaart en welzijn van de Vlaamse burgers in een troebele toekomst, kan een winnend alternatief worden voor de slepende ‘verdamping van België’ waar sommige minimalisten nog altijd voor kiezen. En al zeker voor de retro-romantici en conservatieven die nog dwepen met het federale niveau.

    Bijlage



    (200 Kb)



    12-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuws van de boekenmarkt.

    De Vlaamse ex-kolonel Noël Vaessen heeft een nieuw boek geschreven, over de "werkelijke macht van het Belgische Hof". Het heet De Kroon Ontbloot. Vaessen schrijft dat de kabinetschef van de koning nauwe banden heeft met extreemrechts. En dat koning Albert als prins in 1972 een dodelijk verkeersongeluk in Stavelot veroorzaakte maar de passagier liet plaatsnemen achter het stuur. De schrijver zou een getuigenverklaring op film hierover hebben. Meer bij Het Belang van Limburg

    11-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studenten sluit aan.
    Nu doen,meer dan nodig.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen wordt groter.
    Brugge bezit stukje Waals bos
    De sociale dienst van de gemeente Brugge heeft een stukje Wallonië in bezit. Het gaat om 1.400 hectare bos in Vielsalm en Grand-Halleux. Het bos wordt gebruikt als een financiële reserve en is ontstaan uit schenkingen van burgers en gezinnen in de afgelopen eeuwen. Onlangs heeft de dienst 8.500 m3 hout verkocht voor 450.000 euro, en dat was meer dan vorig jaar. Bron: BRF

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA hield woord.
       
    46% waardeert dat N-VA woord hield     10/10/08
    52% van de Vlamingen denkt dat er voor de regionale verkiezingen van juni 2009 geen communautair akkoord meer uit de bus komt. En slechts een kwart vertrouwt de federale regering nog. Zo blijkt uit een peiling van VRT/De Standaard. De houding tegenover de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde is nog verstrakt, terwijl 46% waardeert dat de N-VA het been al die maanden stijf hield en een staatshervorming bleef eisen. Met 7,1% scoort de N-VA trouwens goed in de peiling van VRT/De Standaard.

    10-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tentoonstelling in het dorp op 11-12-13 Oktober 2008
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Info
    Op 10 april laatstleden was het precies 100 jaar geleden dat Hendrik Boncquet, geboren in Ardooie en een zeer talentvol kunstenaar, op nauwelijks 40-jarige leeftijd in Elsene overleed.

    Enkele familieleden en vrienden van Boncquet hebben de handen in elkaar geslagen om deze verjaardag niet onopgemerkt te laten voorbijgaan.

    De gemeente Ardooie brengt een bescheiden ode aan (Hendrik Boncquet (Ardooie, °1868 – Elsene,+ 1908) en zijn oudere broer Pieter (Kachtem, °1850 – Parijs, +1884) in de vorm van een kleine overzichtstentoonstelling.
    Hendrik en Pieter liepen school in Ardooie.
    Pieter nam deel aan de wedstrijd voor het beeld van Jan Breydel en Pieter De Coninck te Brugge (op de markt). Zijn ontwerp stond in het oud gemeentehuis.
    Ook in de kerk en in de brandweerkazerne staan werken van hem.
    Hendrik won in 1897 de prestigieuze Prijs van Rome en werd toen gevierd in Roeselare.

    De tentoonstelling biedt een mooi overzicht van de werken van beide broers.
    De tentoonstelling kwam tot stand door de Werkgroep Boncquet met de medewerking van het gemeentebestuur Ardooie, de Heemkundige Kring Ardooie-Koolskamp en het kantoor Argenta. De tentoonstelling wordt georganiseerd tijdens Ardooie kermis in het gemeentehuis en is toegankelijk op zaterdag, zon- en maandag van 10u00 tot 12u00 en van 14u00 tot 18u00.

    De toegang is gratis.  

    09-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet vergeten.
    Uw aanwezigheid zal op prijs worden gesteld.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen postjesjagers !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Kartelbreuk kost De Wever derde van zijn salaris

    De breuk van het Vlaams kartel kost N-VA voorzitter Bart De Wever een derde van zijn salaris (min 3.500 euro bruto per maand). Door de opsplitsing van de Kamerfractie verliest de partijvoorzitter immers het ondervoorzitterschap van de assemblee.

    Kamerlid Sarah Smeyers is niet langer voorzitter van de commissie Handelsrecht en moet daardoor 1.200 euro bruto per maand inleveren. Jan Jambon gaat er dan weer fors op vooruit. Als nieuwe N-VA-fractievoorzitter krijgt hij maandelijks 2.300 euro bruto per maand extra.

    Doordat beide fracties nu apart zijn, verliest het voormalige kartel in elke Kamercommissie een zetel, telkens dat van een N-VA'er. In de commissies heeft de partij met zes zetels geen stemrecht meer.

    CD&V verliest binnen een jaar ook een quaestor. (belga/ka)

    08-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schijnheilig of niet ?

    "Volgens de Franstalige media is het einde van het Vlaamse kartel positief voor de dialoog. Maar ze moeten niet denken dat de lat daardoor lager ligt voor ons. Inhoudelijk blijft het Vlaamse regeerakkoord van 2004 de basis en daar is geen jota aan veranderd."

    Kris Peeters in Knack, 8 oktober 2008

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De verkiezingsbeloften .

    Bourgeois: "Alle beloften aan kiezers opzijgeschoven"

    De N-VA, die niet deelneemt aan de dialoog van gemeenschap tot gemeenschap, herhaalt dat ze teleurgesteld is in de Vlaamse regeringspartijen die wel aan de dialoog deelnemen. "Van de zeven voorwaarden die het kartel CD&V-N-VA aan deze dialoog gesteld had, schiet niets meer over en van de voorwaarden die de Vlaamse regering gesteld had al evenmin", zegt ex-minister voor N-VA Geert Bourgeois.

    Ontslag
    Bourgeois nam enkele weken geleden ontslag uit de Vlaamse regering omdat zijn partij als enige binnen de Vlaamse regering niet wou deelnemen aan de communautaire dialoog. De N-VA vond in het verslag van de koninklijke bemiddelaars te weinig garanties dat de Franstaligen echt een staatshervorming wilden helpen realiseren voor de verkiezingen van 2009.

    Tijd
    De N-VA ziet in uitspraken van Vlaams minister-president Peeters de bevestiging dat de dialoog voor de verkiezingen van juni volgend jaar niet veel resultaten zal opleveren. In een interview met Knack geeft Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) immers toe dat de dialoog tijd zal vergen. Voor de verkiezingen kunnen er al deelakkoorden zijn en via een dynamiek van stapsgewijze afspraken moet de grote staatshervorming uiterlijk tegen 2010 worden afgerond.

    Uitstel
    "Peeters pleit nu zelf al voor uitstel", zegt Bourgeois. "Nog maar net is de N-VA uit de Vlaamse regering gegooid en nog maar net heeft de CD&V het kartel met de N-VA laten varen, of alle beloftes aan de kiezers worden al volledig opzijgeschoven", zegt de N-VA. (belga/lpb)

    07-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nu toch met veertien ?

    Vandeurzen en Reynders mee aan communautaire onderhandelingstafel

    De ministers van Institutionele Hervormingen Didier Reynders (MR) en Jo Vandeurzen (CD&V) schuiven morgen mee aan tafel voor de start van de communautaire dialoog, meldt Vlaams minister-president Kris Peeters.

    De dialoog schiet morgen om 11 uur in het Paleis der Academiën uit de startblokken. De Vlaamse en Franstalige delegaties zijn ondertussen bekend. De twaalf worden echter vergezeld van de twee ministers van Institutionele Hervormingen, blijkt nu. (belga/vsv)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aandacht voor morgen,wat zal het worden.
    2008 Algemeen
    Gebruik deze link als u rechtstreeks dit artikel wilt bookmarken of linken...OVER BEGINNEN MET EEN WIT BLAD...

    125 jaar Davidsfonds Wilrijk 4-10-08 001Eind juli werd door het toen nog bestaande kartel CD&V en N-VA een tekst uitgegeven waarin zeven uitgangspunten naar voren werden geschoven voor een zinvolle communautaire dialoog.

    De Vlaamse regering onderhandelde een akkoord op 5 september waarin alle Vlaamse regeringspartijen de "strikte en noodzakelijke voorwaarden" vastlegden om deel te nemen aan een gemeenschapsdialoog.

    Het "antwoord" dat de Franstalige formuleerden op 9 september gaf geen enkele waarborg dat ze akkoord gaan met de geformuleerde "strikte en noodzakelijke voorwaarden". In feite hernemen de Franstalige partijen gewoon wat ze al maanden herhalen: ze willen praten, zonder enige verduidelijking waarover ze wel en niet praten, zonder waarborgen dat ze niet op die manier de noodzakelijke staatshervorming op de lange baan willen schuiven: dit is hun Franstalig wit blad. Eigenlijk negeren ze het Vlaamse akkoord van 5 september volkomen.

    Na de breuk met de N-VA moet de CD&V nu gaan bewijzen dat ze een ernstige staatshervorming kan verwezenlijken. Kris Peeters is aan zet en binnenkort is het uur van de waarheid aangebroken. Gaat het om enkele borrelnootjes die dan zullen opgeblazen worden tot grote pakketten of zullen er dan toch stappen gezet worden die ernstig genoeg zijn om van een doortastende doorbraak te kunnen spreken?

    De vooruitzichten zijn alvast niet rooskleurig. Anderhalf jaar lang hebben de Franstaligen "non" gezegd tegen elk ernstig voorstel. Anderhalf jaar lang bestookten de Franstalige media ons met oorlogstaal. Gaan zij nu deemoedig een "deal" aan met dat door hen vervloekte Vlaanderen? Zeer twijfelachtig, maar laat ons de komende weken en maanden met een visademke afwachten...   


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlamingen past op Uw ganzen(Maingain).

    MR stuurt De Decker en Maingain naar dialoog

    BRUSSEL - De MR vaardigt Senaatsvoorzitter Armand De Decker en FDF-voorzitter Olivier Maingain af naar de communautaire dialoog. Ze zullen samenwerken met partijwoordvoerder Pierre-Yves Jeholet en met de fractieleiders van de Franstalige liberale fractie in de verschillende parlementen. Dat meldt MR-voorzitter Didier Reynders dinsdag.

    De beslissing over de samenstelling van de delegatie werd door het partijbureau goedgekeurd. Voor De Decker is binnen de dialoog een bijzondere rol aan de zijde van Vlaams minister-president Kris Peeters weggelegd. Hij zal geregeld alle Franstalige afgevaardigden rond de tafel roepen.

    Wat Reynders zelf betreft, hij zal de voorzitters van de Franstalige partijen bijeenroepen wanneer dat nodig zou blijken.

    De dialoog van gemeenschap tot gemeenschap schiet woensdag uit de startblokken. Dat gebeurt om 11.00 uur in het Paleis der Academiën. De Vlaamse delegatie bestaat uit Peeters (CD&V), de twee viceminister-presidenten Dirk Van Mechelen (Open VLD) en Frank Vandenbroucke (SP,A), de Vlaamse ministers Steven Vanackere (CD&V) en Bert Anciaux (Vl.Pro) en Brussels minister Guy Vanhengel (Open VLD).

    svh



    06-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIES MOENS.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen  

    Het Vormingsinstituut Wies Moens bestaat 25 jaar .
    Klik hier voor alle informatie over de viering.

    25 JAAR VORMINGSINSTITUUT WIES MOENS

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De SP-A aan het woord.

    'Leterme moet snel vertrekken'

    BRUSSEL - Premier Leterme zou ontslag moeten nemen voor de regionale verkiezingen, omdat de 'regering niet in staat is om de minste coherente politiek te voeren' en een degelijke begroting op te stellen. Dat zegt voormalig minister van Begroting Johan Vande Lanotte (SP.A) maandag in Le Soir.

    'Hoe sneller deze regering vertrekt, hoe beter voor iedereen', zegt Vande Lanotte. 'Want hoe langer Leterme blijft, hoe moeilijker het wordt om maatregelen te nemen om het evenwicht in de begroting te verzekeren. De regering die Leterme opvolgt, zal enkel nog behoudende maatregelen kunnen nemen.'

    Volgens Vande Lanotte staan Franstaligen en Vlamingen inzake een staatshervorming intussen verder van mekaar dan voor de voorbije verkiezingen. 'De CD&V zegt het omgekeerde om te overtuigen dat dit verloren jaar tot iets gediend heeft, maar dat is niet waar.'

    Hij nodigt de Franstaligen uit te profiteren van het vertrek van de N-VA. 'Het is een uitdaging voor hen, want ze kunnen zich niet meer verstoppen achter het argument van de achterdocht over de N-VA'.
    Bron:Het Nieuwsblad.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met dank aan GOS.
    BNP Paribas neemt 75 procent van Fortis over.

    "De Belgische staat verwerft via de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij eerst bijna 100 procent van Fortis Bank Belgium voor een bedrag van 4,7 miljard euro, waarna het 75 procent aan de Franse bank afstaat tegen 8,25 miljard.", dat staat te lezen in de online versie van de krant "De Morgen" van 6 oktober 2008.

    Bij een eerste lezing denk ik, nog zo'n paar operaties en de begroting is alweer in evenwicht.

    Of is dat fictie, goed nieuws show, clownerie! Of kan ik niet meer begrijpend lezen en moet ik terug naar de lagere school. In alle geval ik begrijp er niets van en weet niet of ik moet wenen of lachen.


    Met Vlaamse groeten.

    05-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstenaar 03/10: Wim Delvoye, een te mijden karakter...met...............................,?

    03/10: Wim Delvoye, een te mijden karakter...

    Rubriek: Algemeen
    Geplaatst door: Jan
    "Hadden we in de 19de eeuw maar niet de verwarring gemaakt tussen sociale emancipatie en Vlaamse beweging, dan waren we nu al drie generaties verfranst..."

    Wim Delvoye, de zelfbedruipende, decadente "kunstenaar" uit Gent laat op tijd en stond wel van zich horen. Zo kwam hij onder meer in het nieuws, toen een Zwitser zijn door Delvoye getatoeëerde rug voor 150.000 euro had verkocht. Nog haalde hij Gaïa op zijn rug, toen hij een aantal varkens voor het leven wou tekenen, door deze inderdaad, ook te tatoeëren. Ooit ontwierp hij een machine dat menselijke uitwerpselen produceert. Naar eigen zeggen heeft hij een passie voor excrementen!!!! Hoe gek moet je wel niet zijn? Natuurlijk is hij een vette opportunist, want alles brengt vele centen op. En met die centen heeft de man onlangs nog een optrekje gekocht in het Waals-Brabantse Corroy-le-Château, voor 3,3 miljoen euro. Eén van de erfgenamen van het kasteel, een kind van de markies de Trazegnies (ook al zo'n soort), wou de verkoop koste wat kost verhinderen, maar de decadente haalde zijn slag thuis. De erfgenaam van de markies op zijn beurt wil er toch nog alles aan doen om de verkoop teniet te laten verklaren, ook al omdat het erfgoed in handen komt van een Vlaming. Wat dat blauwbloegeval nog niet wist, en allicht leest hij geen Vlaamse gazetten, laat staan dat hij een bak**s Nederlands verstaat, is deze uitspraak van de Wim.

    "... Dan had Hugo Claus, als Vlaming, in het Frans een prachtige bijdrage geleverd aan de wereldliteratuur. En de Nobelprijs gewonnen, zoals Maeterlinck. De verfransing was schoon op weg zich te voltooien. We hadden er ons nu geen enkele bedenking meer bij gemaakt, en we hadden meegeteld in de wereld."
    Kunstenaar-kasteelheer WIM DELVOYE vindt de Vlaamse beweging een spijtige zaak. (De Morgen 27 september 2008)

    Met zo'n bekakt soort is er nog hoop voor Wallonië...

    04-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw boek.

    Toen Nederland en België één land werden, in 1814, was Frans de bestuurstaal, maar koning Willem I liet alle akten in Vlaanderen in het Nederlands opstellen en er kwamen Nederlandse scholen in Wallonië. Vanaf 1819 moesten alle rechtzaken in het Nederlands gevoerd worden en dat leidde tot verzet: advocaten in Gent weigerden in het Nederlands te pleiten. Toen later alle ambtenaren Nederlands moesten gaan praten, was de maat vol en in 1830 riep België de onafhankelijkheid uit. Dat staat in het boek Niets meer dan een boon in de brouwketel*). Het gaat over onderwijs van het Nederlands in Wallonië onder koning Willem I en is geschreven door de taalhoogleraren (in Liège) Guy Janssens en Kris Steyart. Bron: o.m. NRC Handelsblad / Meer info en oline bestellen / Kaart van het toenmalige koninkrijk

    03-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is het nu ?
    Laat het mij weten in het gastenboek,alvast bedankt
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD&V = CVP
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Weblog Derk-Jan Eppink
    CD&V = CVP
    30 / 09 / 2008

    Het is niet zo lang geleden dat de CVP zich hervormde tot CD&V om vervolgens de Vlaamse kaart te trekken. CD&V sprak zich na haar oprichting in Kortrijk uit voor een ‘Belgische confederatie’ en een radicale herverdeling van bevoegdheden. Het kartel met NVA lag in het electorale verlengde van dat streven.
    Het kartel bracht Leterme naar de Wetstraat 16. Maar het kartel is om zeep en de CD&V is weer de oude staatsdragende partij. Leterme kon na veel gestruikel geen enkele staatshervorming garanderen en de NVA trok haar gedoogsteun in. CD&V gaat terug in de tijd en is weer CVP geworden, gedomineerd door het ACW.
    De prijs voor de stoel
    Elke Vlaamse premier die voor enige tijd in de Wetstraat 16 wil vertoeven moet ‘politiek verraad’ plegen. Dat is de prijs voor de stoel. Na het ‘verraad’ is er geen weg terug en wordt de premier afhankelijk van coalitiepartners en gestelde lichamen. Hij wordt speelbal in een verhaal dat groter is dan hemzelf. Hij heeft geen andere keuze dan blijven zitten en verder betalen.
    Dat overkwam Guy Verhofstadt die op basis van drie burgermanifesten naar de Wetstraat 16 kwam. Hij verraadde ze allemaal en betaalde permanent om te blijven zitten, dat wil zeggen; de belastingbetaler betaalde. Hij schoot het Franstalig onderwijs vlijtig te hulp zodat bij Franstalige partijen elke prikkel tot staatshervorming wegviel. Hij werd de poedel van de PS en gaf in een goede conjunctuur elke budgettaire marge uit, zodat in slechte tijden niets resteert. Nu zit Leterme met een lege kas, terwijl een economische crisis voor de deur staat.
    De vennootschapsbelasting
    De VLD zei ooit niet in een federale regering te stappen als de vennootschapsbelasting niet zou worden geregionaliseerd. De VLD stapte in de regering en er werd niets geregionaliseerd. Verhofstadt gehoorzaamde de gestelde lichamen omwille van zijn stoel. De VLD werd een Belgicistische partij, kreeg de zegen van gestelde lichamen en verloor verkiezingen.
    Vijf minuten politieke moed
    Yves Leterme zit nu op hetzelfde traject. Ooit zei hij dat slechts ‘5 minuten politieke moed’ voldoende zouden zijn om de kieskring BHV te splitsen. Maar ruim een jaar na zijn verkiezingszege van juni vorig jaar is er niets gesplitst. Integendeel. Zijn coalitiepartijen en de gestelde lichamen wilden een einde van het kartel met NVA. Ze wilden Leterme kraken. En dat is gelukt. Leterme koos, zoals Verhofstadt eerder, voor zijn zetel in Wetstraat 16.
    De cirkel is rond
    De staatshervorming wordt nu begraven in een ‘dialoog’ zoals Verhofstadt dat deed in de COSTA. Voor de regionale verkiezingen van juni 2009 zal er geen grote staatshervorming zijn. Misschien geven de Franstaligen Leterme enkele borrelnootjes van beleidsterreinen die al grotendeels zijn geregionaliseerd, als pleister op de wonde. Over ‘confederatie’ geen woord. Het ACW is tevreden. CD&V zit nu in dezelfde boot als de VLD die weer in dezelfde boot kwam als de CVP. De cirkel is rond. CD&V = CVP.
    Ons of de chaos
    Na het einde van het kartel gooit de CD&V het op ‘angst’. Of zoals Leterme en Peeters het noemden: ‘ons of de chaos’. Maar het kernprobleem van die angstcultuur is: zij zijn de chaos. Van een omvangrijke staatshervorming komt onder hen niets terecht. Zij zullen voortmodderen en begin volgend jaar komt BHV weer op tafel. Het is onwaarschijnlijk dat de regering Leterme de regionale verkiezingen van juni 2009 overleeft.
    MR en PS zijn verwikkeld in een strijd op leven en dood om de heerschappij in Wallonie. MR-leider Reynders noemt de PS een ‘Sovjet-staat’. Velen zeiden dat al jaren maar werden dan als separatist afgeschilderd. Nu zegt Reynders het. Met BHV boven tafel en open oorlog tussen MR en PS blijft Leterme een premier in nood. NVA was de voorbije maanden een bliksemafleider voor die structurele spanningen.
    Een kabinet als nachtclub
    Daarnaast komt er een stevige economische crisis op Europa af. De beurzen storten in. Met de overmacht van het ACW in de CD&V/CVP is het moeilijk structurele maatregelen te nemen. Bovendien is er de PS nog die haar ‘sociaal gezicht’ wil laten zien. De MR rekent enkel naar de regionale verkiezingen en Reynders is de campagne al begonnen. De VLD verkwanselt alles. Het is pathetisch hoe Patrick Dewael zich aan zijn stoel vastgrijpt. Zijn kabinet is onder zijn leiding een soort nachtclub geworden. Ik herinner me nog hoe Dewael vooraan stond om het aftreden te eisen van ministers in de regering-Dehaene. Het kon niet snel genoeg gaan. Maar nu zijn nachtclub in opspraak komt, klampt hij zich vast aan elke barkruk. Dewael wordt een’ tweede Eyskens’ die ook zijn kabinet liet boeten, gewoon bleef zitten en zijn stemmenniveau gehalveerd zag.

    Nooit van de grond gekomen
    De regering-Leterme kan eigenlijk niet vallen, want zij is nooit van de grond gekomen. Het enige bindmiddel is onderling wantrouwen. Verhofstadt pleegde zijn verraad zonder moeite. Bij Leterme was het moeilijker. Eerlijk gezegd, hij probeerde langer stand te houden. Maar hij moest door de pomp. Het alternatief was ontslag als premier. Die prijs was hem te groot. Maar zijn regering zal toch vallen en dan moet de CD&V zonder kartel naar de kiezer, met een stemmenpotentieel rond de 20 procent. En het ergste: de CD&V/CVP gaat volgend jaar naar de stembus als Judas Iskariot

    http://multiblog.vrt.be/derkjaneppink/2008/09/30/cdv-cvp/

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat ze maar doen.
       
    VLD voert N-VA-campagne voor meer autonomie     02/10/08
    Met advertenties rond de jobkorting voert de Open VLD een campagne voor de N-VA én voor meer Vlaamse autonomie, stelt de N-VA vast: “De Vlaamse jobkorting bewijst wat Vlaanderen aan goed beleid kan doen met de autonomie die al verworven werd. Het levert tweeverdieners € 500 op. De N-VA wil meer fiscale autonomie om zo’n maatregel ook op andere domeinen te kunnen doorvoeren, bijvoorbeeld inzake de vennootschapsbelasting. Jammer dat Open VLD ons in die strijd de voorbije maanden in de steek liet”.

    02-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede dingen zeggen wij ook.

    Stookolie

    ARDOOIE - De SP.A heeft 75 gezinnen op een goedkope manier van stookolie voorzien.

    Dit gebeurde door gezamenlijk brandstof aan te kopen en daar kon elke Ardooienaar van meegenieten. Er werd 107.300liter besteld en dit leverde een korting op van 6.720euro. Voor een gemiddeld gezin was dit een kostenbesparing van 90,80euro. (mr)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat ze het zelf betalen.!!!!!!!!

    Koninklijke vluchten kosten bom geld

    In de eerste vijf maanden van dit jaar gebruikten koning Albert en koningin Paola voor vijftien retourvluchten een van de jets van het leger, vooral naar Franse en Italiaanse vakantiebestemmingen. In totaal betaalde het leger daar 131.000 euro voor.

    De cijfers raakten bekend na een parlementaire vraag van David Geerts (sp.a). Volgens het paleis moet de koning om veiligheidsredenen altijd gebruik maken van de regeringsvliegtuigen, ook voor privédoeleinden. "Op commerciële vluchten is zijn veiligheid niet gegarandeerd", zo luidt het. (belga/mvdb)
    02/10/08 08u34
    PS: En voor de gewone burger moet het wel veilig zijn ?

    01-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omleiding in het dorp.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Omleiding

    ARDOOIE - Op de hoek van de Oude Lichterveldsestraat en de Stationsstraat wordt tijdelijk een torenkraan geplaatst voor de opbouw van de appartementen op de grond waar vroeger café Sint-Jozef stond. De kraan staat op openbaar domein en daardoor is het inrijden van de Stationsstraat tijdelijk onmogelijk. Er is een omleiding via de Hoflandstraat. (mr)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iedereen moet het weten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    BBC start reeks over splitsing België

    (Belga) De Britse openbare omroep BBC is op zijn site een reeks begonnen over de mogelijke splitsing van België. Onder de titel "Coming Untied?" wordt een blik op de toekomst van ons land geworpen. In het eerste artikel portretteert journalist Henri Astier het noordelijke landsdeel.

    "Vlaanderen kan bogen op een hoge welvaart, een hardwerkende bevolking en prachtige steden als Brugge, Gent en Antwerpen", schrijft de BBC. "Veel Vlamingen vragen zich af waarom hun belastinggeld naar een regio vloeit die ze beschouwen als achtergesteld en slecht beheerd." De Britten stippen aan dat het Waalse landsgedeelte niet van een staatshervorming wil weten. Volgens de BBC ligt de oorzaak van het probleem erg diep. De culturele kloof tussen het Germaanse noorden en het Latijnse zuiden verdeelt het land al sinds de Romeinse overheersing. "Bovendien werden de Vlamingen lang miskend door de Franstaligen." Wallonië weet zich volgens de Britse omroep gesterkt door de Franssprekende gemeenschap, die wereldwijd 200 miljoen mensen telt. De Vlamingen hebben die ruggensteun niet en zijn daarom een stuk enthousiaster om andere talen te leren en hun horizon te verbreden. (TIP)


    Foto

    WELKOM OP MIJN BLOG.
    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Klik op de op leeuw aub
    Foto


    Nieuws Politics

    Foto

    Archief per maand
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!