Vandaag was Maingain aanwezig op het 32ste "Fête du peuple fouronais". Al zou je niet gedacht hebben dat het om het feest van het Voerense volk ging. De aanwezigen waren louter Franstalig en vooral: ze kwamen voornamelijk van Brussel en Wallonië. Onder de aanwezigen bevonden zich o.a. Olivier Maingain (voorzitter van het Front Des Fascistes francophones), Eric Libert (lid van dezelfde bende en schepen in Rode), Elio Di Ripo (voorzitter van de Parti Scandale), Willy Demeyer (peetvader van de stad Luik).

De excellenties vergastten het "Voerense volk" op enkele boude uitspraken, die ongetwijfeld tot doel hadden de vrede in het dorp te bewaren. Olijfboom Maingain vond dat Voeren dringend overgeheveld moest worden naar de provincie Luik, uiteraard tezamen met de hele Vlaamse Rand rond Brussel; Elio Die Roeper vond dan weer dat Voeren en BHV één strijd waren.

Terwijl de Vlaamse politici de barricaden verlaten hebben en zich zeer verzoenbaar opstellen (klaar om Vlaanderen nog eens te verraden), kan het plezier aan Franstalige kant niet op.

Ook de Vlaamse pers doet er alles aan om communautair nieuws uit de media te houden. Niets van dit alles was terug te vinden in de Vlaamse geschreven pers. Alleen een klein berichtje tijdens het journaal van 18.00 uur op Radio Eén lichtte de Vlamingen in.

Gelukkig heeft TAK grote oren. En een scherpe pen.