Foto
Foto
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een en woon in (VLAANDEREN .) en mijn beroep is Gepensioneerd..
Ik ben geboren op 09/02/1939 en ben nu dus 85 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Raad eens ?.
Inhoud blog
  • Cultuur in Vlaanderen.
  • Sluit U ook aan ?
  • Uitnodiging cultuur.
  • Uitnodiging VL@S Ardooie.
  • Ook in 2023.
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • VVB-Ardooie-Koolskamp
  • Vlaanderen-Flanders
  • Meervoud
  • The Brussels Journal
  • Taal Aktie Komitee.
  • Vlaamse boeken.
  • Wandelen voor Vlaanderen.
  • Vlaamse Aktieve Senioren.
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • N-VA Ardooie-Koolskamp.
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Sprokkels,mijmeringen en bedenkingen .

    13-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schulden ? wablief ?
       
    België kampioen inzake staatsschuld     13/11/08
    De grens van € 300 miljard staatsschuld werd begin deze maand voor het eerst overschreden. België is zo, met € 28.125 staatsschuld/inw. de staatsschuldkampioen. Zelfs de VS –bekend om hun fenomenale staatsschuld– scoren lager met € 26.047 euro/inw. Jan Jambon roept de premier op om opnieuw begrotingsdiscipline aan de dag te leggen en voor 2009 niet opnieuw een tekort toe te laten. De federale regering kan alvast beginnen met niet langer uitgaven te doen op bevoegdheidsdomeinen van de deelstaten.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T.A.K steeds in aktie.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen  

    BETREFT: Stop de mosselpolitiek


    Meer info: Roel De Leener, 0485/62.43.02

    roel.de.leener@taalaktiekomitee.org



    Aktievoerders van het Taal Aktie Komitee zakten vanmiddag af naar de officiële opening van het vernieuwde CD&V hoofdkwartier (Wetstraat 89). Zij kieperden er een twintigtal 20-liter emmers gevuld met mosselschelpen leeg, een protest tegen de mosselhouding die de partij op communautair vlak aanneemt. Affiches met daarop “Stop de mosselpolitiek: geen benoeming – splitsing nu” en een spandoek met gelijkaardigde boodschap werden opgehouden. Alle aktievoerders waren voor aankomst van de ordediensten al gaan vliegen.


    Op 7 november jongstleden was het precies één jaar geleden dat de Vlaamse leden van de Kamer de BHV-splitsingsvoorstellen goedkeurden in de commissie Binnenlandse Zaken. Sinds die stemming ontbreekt het – in weerwil van hetgeen CD&V tracht te doen geloven – aan Vlaamse daadkracht. Na afloop van het eerste belangenconflict bewoog CD&V hemel en aarde om de Franstaligen tot een nieuw belangenconflict (en dus uitstel voor de splitsing van BHV) te bewegen. Blijkens hardnekkige geruchten stelt Kris Peeters alles in het werk om eind deze maand, bij afloop van het tweede belangenconflict, opnieuw een belangenconflict te laten inroepen.


    Het doel is duidelijk: de splitsing van BHV moet en zal over de verkiezingen van 2009 getild worden. Datum waarna, in weerwil van het Vlaams regeerakkoord, verkiezingsprogramma’s en andere beloften en gezond verstand, een onderhandelde oplossing zal gezocht worden voor het probleem BHV.


    Het tussentijdse advies dat vorige week door Franstaligen en Vlaamse MINDERheidspartijen (ook zo’n dure eed van de pre-electorale CD&V) aangenomen werd in de Senaatscommissie voor Institutionele aagelegenheden (en deze week bevestigd moet worden in de plenaire zitting) laat geen ruimte voor interpretatie: het zoeken naar een oplossing voor BHV loopt samen met de onderhandelingen tot institutionele hervormingen.


    Ook inzake het dossier van de niet-benoeming van de kandidaat-burgemeesters is CD&V het Vlaamse spoor bijster. Kris Peeters doet er alles aan om een definitieve uitspraak (waarvoor het 25 maanden na de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 toch wel tijd is) uit te stellen, “hij ziet er het nut niet van in”. Mogelijk is het nut inmiddels wel duidelijk: in een interview in La Libre Belgique van vandaag stelt Damien Thiéry dat hij en z’n collega’s uit Kraainem en Wezembeek-Oppem enkel de federale wetgeving hebben toegepast. De drie blijven dus volharden in de boosheid en blijven de strikte Vlaamse interpretatie van die federale regelgeving (zoals die bevestigd werd door verschillende rechterlijke instanties !) afwijzen. Ze deden dat toen, ze doen dat nu en ze zullen dat duidelijk blijven doen!


    Het is duidelijk: de oude CVP is terug en een hernieuwd partijsecretariaat kan aan die indruk niets veranderen. De tijd is gekomen dat welmenende CD&V mandatarissen opstaan, de partijleiding terugfluiten en de partij bevrijden uit de Franstalige gijzeling. Wij hebben genoeg van de Vlaamse schaamlapjes en eisen Vlaamse daden inzake BHV, inzake het dossier van de niet-benoemde burgemeesters en inzake de staatshervorming. Gebeurt dit niet dan zijn bijkomende akties onvermijdelijk: in de faciliteitengemeenten én rond de Vlaamse en ongrondwettelijke Europese verkiezingen van juni 2009.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opletten geblazen.
    Verkeerscontroles 
    De Politiezone regio Tielt plant volgende verkeerscontroles in November 2008:
    • 07/11 : Snelheidscontrole in Tielt, Ruiselede en Wingene
    • 13/11 : Preventieve controle fietsen in Ardooie, Lichtervelde, Pittem en Zwevezele
    • 15/11 : Controle sturen onder invloed van alcohol in de ganse zone
    • 18/11 : Repressieve controle fietsen in Ardooie, Lichtervelde, Pittem en Zwevezele
    • 18/11 : Snelheidscontrole in Tielt, Wingene en Ruiselede
    • 19/11 : Snelheidscontrole in de ganse zone
    • 20/11 : Controle op het GSM gebruik als bestuurder
    • 27/11 : Controle op het GSM gebruik als bestuurder
    U kan de aangekondigde verkeerscontroles ook terugvinden op de website van onze Politiezone Regio Tielt www.pzregiotielt.be

    12-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Storm op komst ?

    12/11 Nieuwe confrontaties rond burgemeesterbenoemingen?

    Vlaams volksvertegenwoordiger Eric Van Rompuy (CD&V) stelt toenemende spanningen vast in het Vlaams Parlement over het dossier van de drie niet-benoemde burgemeesters in de Vlaamse faciliteitengemeenten Linkebeek, Kraainem en Wezembeek-Oppem.

    Van Rompuy zegt op zijn website dat hij vorige week in het Vlaams Parlement de stelling heeft verdedigd dat het FDF en Olivier Maingain niet liever vragen dan dat de Vlaamse regering spoedig beslist om niet te benoemen. ”Dan hebben ze het perfecte alibi om de dialoog op te blazen en met de drie burgemeesters als de martelaren van la périphérie naar de verkiezingen van juni 2009 te gaan. Men doet de Franstaligen meer pijn door ze te laten wachten. Waarom haastig zijn? De burgemeesters zijn niet benoemd en ze zullen nóóit benoemd worden. Point à la ligne.”

    Sceptisch

    ”Maar de Vlaamse Regering kan niet anders dan spoedig een tweede niet-benoemingsbesluit te nemen. Zo niet krijgt men insinuaties dat hun benoeming als pasmunt zal dienen in de communautaire dialoog. Die komt al in hoog vaarwater nog voor hij goed en wel begonnen is. Dat de Open Vld en het FDF de dialoog willen doen kapseizen, is voor iedereen duidelijk. Ik ben hierover altijd sceptisch geweest. Hopelijk krijg ik ongelijk, maar de donderwolken trekken weer samen. Er is onweer op komst”, aldus Eric Van Rompuy.

    Het FDF heeft de Vlaamse regering ”uitgenodigd” om in het dossier van de burgemeesters geen enkele daad te stellen die ingaat tegen de voortzetting van een serene en constructieve dialoog. ”Het zou meer verantwoord zijn voor de Vlaamse regering om de aanbevelingen van de Raad van Europa te aanvaarden om de zaak te regelen met respect voor het algemeen kiesrecht.”

    Bron :GVA.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat zal er gebeuren?

    Niet-benoemde burgemeesters richten zich tot Peeters

    vlnr: Burgemeesters Arnold d' Oreye de Lantremange van Kraainem, Damien Thiéry van Linkebeek en François Van Hoobrouck van Wezembeek-Oppem.
    De niet-benoemde burgemeesters van Kraainem, Linkebeek en Wezembeek-Oppem vragen om een dialoog met Vlaams minister-president Kris Peeters en premier Yves Leterme tegenover de onverzettelijkheid van Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Marino Keulen, die nog steeds weigert hen te benoemen. Dat zegt Damien Thiéry (MR-FDF), de burgemeester van Linkebeek, in La Libre Belgique.

    De burgemeester van Linkebeek heeft het in een interview met de krant over "een gevoel van diep onrecht", 25 maanden na de gemeenteraadsverkiezingen. Volgens de man wordt de stem van de bevolking niet gerespecteerd en hebben zijn collega's van Kraainem en Wezembeek enkel de federale wetgeving gevolgd door een aantal oproepingsbrieven in het Frans te versturen.

    Gezichtsverlies
    Volgens Thiéry zou Keulen gezichtsverlies lijden als hij de burgemeesters nu toch zou benoemen. "De Open Vld heeft niet de naam van 'goede Vlaamse partij'. Met het naderen van de regionale verkiezingen kan hij het zich niet veroorloven de zwakke van dienst te zijn".

    De Linkebeekse burgemeester klaagt aan dat de Vlaamse minister nog altijd weigert om de drie niet-benoemde burgemeesters te ontmoeten. Daarom wenden zij zich tot Kris Peeters met de vraag om een dialoog. Ze zou den ook met premier Leterme willen spreken, omdat hij "rechtstreeks betrokken" is. "De toekomst van zijn land staat op het spel. Als we niet benoemd worden, wordt er niet meer gesproken over institutionele zaken tot aan de verkiezingen van juni 2009", zegt Thiéry. (belga/sps)

    11-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staatsschuld groter dan de V.S

    11/11 "België heeft staatsschuld van meer dan 300 miljard euro"

    De Belgische staatsschuld heeft begin november de kaap van de 300 miljard euro bereikt. Met dat cijfer pakte de N-VA dinsdagmorgen uit. Ons land heeft zo per inwoner nu een hogere schuld dan de Verenigde Staten.

    Volgens Jan Jambon (foto), fractieleider voor de N-VA in de Kamer, zou de Belgische schuld 28.125 euro per inwoner bedragen. In de Verenigde Staten bedraagt dat cijfer 26.047 euro.

    Overbodige uitgaven

    Als gevolg van de nieuwe cijfers roept Jambon premier Yves Leterme (CD&V) nu op om opnieuw met een begrotingsdiscipline voor de dag te komen en voor 2009 beter op te letten dan als voor 2008. "De federale regering kan alvast beginnen met niet langer uitgaven te doen op bevoegdheidsdomeinen van de deelstaten", zegt Jambon.

    Volgens de N-VA is de hoge staatsschuld te wijten aan de miljardensteun van de overheid aan de verschillende noodlijdende banken.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 NOVEMBER HERDENKING.

    Eer Vlaanderen vergaat
    Precies 90 jaar geleden eindigde de Eerste Wereldoorlog. De gevolgen van de Grote Oorlog waren ongezien, zijn tol was torenhoog, menselijk en materieel. Vlaamse oud-strijders groepeerden zich in VOS, dat net als andere oud-strijdersorganisaties, de noden van de oud-strijders en hun families trachtte te lenigen. Maar verder week VOS sterk af van de klassieke oud-strijdersorganisaties. Het verzette zich van meet af aan tegen de militaristische retoriek en heroïek, maar beklemtoonde integendeel de zinloosheid van oorlog en geweld. Verder protesteerde het tegen discriminatie, onder welke vorm dan ook. Dat uitte zich hier in een verzet tegen de Belgicistische revanchepolitiek en de Vlaamse achterstelling.

    De Eerste Wereldoorlog maakte VOS bewust van de gevaren van een domino-effect bij allianties. VOS nam derhalve de leiding in de strijd tegen het geheim Frans-Belgisch militair akkoord. Ook vandaag is waakzaamheid geboden als het om militaire akkoorden gaat. De kern van het Navo-verdrag, dat bij een aanval op een van de lidstaten de andere leden bijstand moeten verlenen, mag niet worden onderschat. Dat geldt des te meer sinds de VS zich opwerpen als dé politieman van de wereld. De oorlog leerde VOS ook de nefaste impact van de bewapeningswedloop. In zijn kritiek op de militair-industriële lobbys was VOS een voorloper van de gewezen generaal en Amerikaanse president Dwight Eisenhower, die in zijn afscheidsrede waarschuwde voor de invloed van de militaire industrie. Er is niets nieuws onder de zon. De militair-industriële lobby speelde een hoofdrol bij de Amerikaanse inval in Irak. Dichter bij huis bleek zijn bovenmatige invloed in het omstreden beleid van gewezen minister van Defensie André Flahaut.

    Niet alleen de interne dynamiek van de militair-industriële belangengroepen verhoogt de kans op conflicten. Dat geldt evenzeer voor de concurrentie om grondstoffen en afzetmarkten, een van de oorzaken van de Eerste Wereldoorlog. Daarom keerde VOS zich tegen elke vorm van imperialisme. Het was daarbij niet alleen gevoelig voor een economische, maar ook voor een culturele en politieke onderdrukking. In de loopgraven hadden de Fronters de Vlaamse achterstelling scherper dan ooit aangevoeld. Zo ontwikkelde VOS een grote gevoeligheid voor de discriminatie van etnisch-culturele groepen over de hele wereld. En zo zet het zich ook vandaag in voor de erkenning van de culturele en politieke rechten van alle volkeren, groot of klein. 

    De Eerste Wereldoorlog was een mensonwaardig gebeuren. De betrokken staten, winnaars noch verliezers trokken er de lessen uit. In de akkoorden die na de Grote Oorlog gesloten werden lagen al de kiemen voor een nog groter conflict, dat niet alleen de militairen maar ook de burgerbevolking massaal zou treffen. Ook vandaag is er geen enkele garantie dat dergelijke scenario’s zich in de toekomst niet herhalen. Het imperialisme van grootmachten als de VS, Rusland en China blijft schering en inslag en zij fnuiken de economische, culturele en politieke ontplooiing van de kleinere landen. VOS heeft uit de Eerste Wereldoorlog wél zijn lessen getrokken. Het is nu zaak om de volksbewuste en pacifistische boodschap uit deze lessen met grote overtuiging te blijven uitdragen. Eer Vlaanderen en de wereld vergaat.
    Bron: V.O.S

    10-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onderzoek naar ......................................... !


    Ook vooronderzoek naar Karel De Gucht

    Het gerecht plant nu ook een informatief onderzoek naar minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht (Open VLD) in de zaak van de mogelijke handel met voorkennis van Fortis-aandelen. Eerder raakte al bekend dat er een onderzoek was gestart naar Mireille Schreurs, de echtgenote van de minister.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.A.N.Z
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    ANZ tegen afbraak monument Willem De Meyer

    Het begint een slechte gewoonte te worden. Andermaal is het ANZ in actie moeten treden om een monument te redden.

    In het Te Boelaerpark in Borgerhout staat een monument ter ere van Willem De Meyer, de man die via zijn uitgeverij, zijn platenfirma, zijn radio- en tv-uitzendingen, maar vooral via zijn ontelbare zangstonden het Vlaamse lied promootte. Na zijn dood in 1983 werd mede op initiatief van het ANZ en met giften van honderden Vlamingen een monument van de hand van beeldhouwster May Claerhout opgericht in zijn woonplaats.

    In het kader van de heraanleg van het park diende het kartel SP.A-Spirit-Groen in de districtsraad van Borgerhout onlangs een voorstel in om het monument af te breken. Hierop schreef het ANZ, in samenspraak met de familie De Meyer en de kunstenares, een open brief aan de districtsraad met de oproep het beeld te behouden. De lokale pers berichtte uitgebreid over de zaak en een storm van protest brak los. Met succes. Op de districtsraad van 20 oktober ll trok het kartel zijn voorstel in. De oppositie diende daarop een motie in om het monument te behouden, maar kreeg geen meerderheid. Uiteindelijk besliste de meerderheid geen uitspraak te doen over het beeld, maar de stedelijke commissie Beeld in de Stad te laten beslissen over een eventuele afbraak. Hiermee passeerde het district bewust zijn eigen Cultuurraad wetende dat die de oproep van het ANZ ondersteunt. Dit zal zeker nog een staartje krijgen.

    Voorlopig is het beeld dus van de afbraak gered, maar het kan slechts uitstel van executie zijn. Hoe dan ook volgt het ANZ de zaak verder op.

    08-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een stukje geschiedenis.
    Op 8 November 1962 - In België wordt de taalgrens vastgelegd. Komen en Moeskroen wordt bij Henegouwen gevoegd, de Voerstreek komt bij Limburg .
    ____________________________________________________________________________

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkeershinder te Ardooie.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ARDOOIE - Vandaag, zaterdag, wordt vanaf 17uur verkeershinder verwacht in het centrum van Ardooie. Dan trekt de Sint-Maartensstoet door de straten. De stoet wordt gevormd in de Motestraat en trekt via de Kortrijksestraat en de Mgr. Roelensstraat naar de Stationsstraat om naar het Marktplein terug te keren via de Watervalstraat. Ook na de stoet blijven het Marktplein en het Polenplein verkeersvrij. (mr)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herdenkingsmis te Alverigem.

    GEDENK UW VLAAMSE HELDEN!

    Gepost door Bert Deckers op 07-11-2008

    Even overgenomen van de blog van Björn Roose:

    "Voor de West-Vlamingen is deelname aan de herdenkingsmis voor Cyriel Verschaeve dan misschien weer een aanrader.

    Plaats van afspraak: kerk Alveringem.
    Daar wordt op zondag 9 november om 9.30 uur de mis opgedragen door E.H. Frank Godderis
    Daarna vindt er aan het graf - op het kerkhof ernaast - een getuigenisbijeenkomst plaats."

    Zoals Björn het al zei, zeker een aanrader om naar toe te gaan!


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peeters in zijn hemd.
       
    Le dialogue qui refusait de décoller     07/11/08
    De afspraak om discreet te blijven over de gemeenschapsdialoog hield niet lang stand. Vandaag spreken de Franstaligen in La Libre Belgique met veel minachting over de communautaire gesprekken. Daarbij zetten ze Vlaams minister-president Peeters publiek in zijn hemd. N-VA-voorzitter De Wever stelt vast dat de dialoog al na één maand een praatcafé werd, vraagt zich af hoe lang de Vlaamse regeringspartijen de minachtende “non” van de Franstaligen blijven slikken en roept op tot dringende evaluatie.

    07-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geld te veel ?
    Koning neemt reservevliegtuig mee
    Een vrijwel leeg Belgisch overheidsvliegtuig is als reserve naar India gevlogen, waar het koninklijk paar een staatsbezoek aflegt. Het paar reisde met een leger-Airbus, maar een tweede Airbus met een piloot, co-piloot en een mecaniciën ging mee voor het geval het eerste toestel problemen zou krijgen. Meer bij La Dernière Heure

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 november aan de IJzertoren.

    UITNODIGING
    dinsdag 11 november 2008

    Herdenking einde 90 jaar W.O.I

    IJzertoren Diksmuide




    10.00 u

    Afsluiten tentoonstelling
    Joe English

    Vertoning dvd
    leven en werk
    van Joe English

    10.30 u

    Filmen voor Vlaanderen

    Dvd-voorstelling over
    Clemens De Landtsheer

    11.00 u

    Voorstelling
    William's Journey

    Verhaal van 2 Vlamingen die emigreren naar Canada maar bij het uitbreken van de oorlog terugkeren naar Vlaanderen, en uiteindelijk sneuvelen tijdens de gevechten bij Passendale.


    En verder:

    - Hulde en kransneerlegging in de crypte (9.30u)

    - Verwelkoming Philippe Haeyaert, voorzitter Verbond VOS vzw, Vlaamse Vredesvereniging - crypte (9.30u)

    - Toespraak Walter Baeten, voorzitter IJzerbedevaartcomité - auditorium IJzertoren (10.15u)

    - Film over W.O.I "Met onze jongens aan den IJzer" - Clemens De Landtsheer (14.00u)


    Org.: IJzerbedevaartcomité en Verbond VOS, Vlaamse Vredesvereniging

    Inkom: GRATIS

    Geïnteresseerd in de laatste nieuwtjes in en rond de IJzertoren?
    Neem dan regelmatig eens een kijkje in ons DAGBOEK op
    www.ijzertoren.org


    05-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint Maarten in ARDOOIE.
     
    Sint-Maartensstoet 
    8 NOVEMBER 2008 : 28° St.-Maartensstoet
    Bekijk hier de volledige brochure!
    • 10u00 Bietenwedstrijd ingericht door de jeugdraad
    • 16u00 Receptie voor genodigden in CC 't Hofland
    • 17u30
      • Sint-Maarten vertrekt onder begeleiding van de K.M. Sint-Cecilia Ardooie van 't Hofland naar de Motestraat
      • Start animatie op de markt met o.a. steltlopers, troubadours, clowns, vuurspuwers, ... en voor de kleinsten de speeltruck; een indoorspeelpleintje in een echte truck
    • 18u00
      • Start van de 28ste Sint-Maartensstoet in de Motestraat
      • Kinderschminkstand in de tent, tot 21u00
    • 19u30
      • Choco- en koekenbedeling voor de kinderen
      • Sint-Maartensfeest in de feesttent, attracties en animatie voor kinderen en volwassenen
    • 21u00 Prijsuitreiking bietenwedstrijd
    • 21u15 Discovery
    • 22u30 Prijsuitreiking publieksprijs, de mooiste wagen en de mooiste groep
    • 23u00
      • Verbranding "Pietje Pek" door het brandweerkorps
      • Grandioos muzikaal vuurwerk
    • 23u45 Eline De Munck
    • 00u45 Bart Kaëll
    • 01u30 Fuif met Discovery

    04-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knoop doorhakken A.U.B !!!

    Marino Keulen beslist deze maand over Franstalige burgemeesters

    Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Marino Keulen (Open Vld) neemt nog deze maand een beslissing over de burgemeesters van de drie faciliteitengemeenten Kraainem, Wezembeek-Oppem en Linkebeek. Keulen heeft die Franstalige burgemeesters nog altijd niet benoemd omdat ze de taalwetgeving hebben overtreden.

    De voogdijminister besliste eerder al de drie burgemeesters niet te benoemen. Maar de drie dienden een nieuwe voordracht in. Keulen heeft nu de nodige adviezen van de procureur-generaal en van de provinciegouverneur binnen om ook over deze nieuwe voordracht te beslissen. Dat zal nog deze maand gebeuren, zegt zijn kabinet vandaag.

    Goede toepassing
    De Raad van Europa stuurde eerder al rapporteurs naar ons land om de niet-benoeming onder de loep te nemen. Op basis van dat rapport keurde het Institutioneel Comité van het Congres van Lokale en Regionale Besturen afgelopen vrijdag een ontwerpresolutie goed waarin onder meer gevraagd wordt om verder na te gaan of ons land het Europees Charter voor Lokaal Zelfbestuur wel goed toepast.

    Die vraag zal nu ter stemming worden voorgelegd aan het Congres van de Lokale en Regionale besturen begin december in Straatsburg. Dat congres wil dan ook Vlaams minister Keulen en de drie betrokken burgemeesters nog eens horen. Maar de minister is niet van plan om zelf naar Straatsburg te gaan. Hij beschouwt de zaak als een louter juridisch dossier en zal zijn advocaat sturen. (belga/ka) en HLN.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 November in en aan de IJertoren.

    UITNODIGING 11 november-herdenking

    Vlaamse Vredesdag aan de IJzer, IJzertoren Diksmuide


     

     


     


    Org.: IJzerbedevaartcomité en Verbond VOS, Vlaamse Vredesvereniging

    Dinsdag 11 november 2009 is het 90 jaar geleden dat WO 1 eindigde. Dit wordt op gepaste manier herdacht op de IJzertorensite.

     

    Het programma ziet er als volgt uit.

     

    ·        9.30 u

    hulde aan de gesneuvelden in de crypte:

    verwelkoming door Philippe Haeyaert voorzitter Verbond VOS vzw, Vlaamse Vredesvereniging

     

    ·        10.00 u

    bezoek aan de Joe English-tentoonstelling: laatste dag van de tentoonstelling

    De tentoonstelling wordt afgesloten met een vertoning van een dvd over het leven en het werk van Joe English.

     

    ·        10.15u

    dvd-voorstelling over de vroegere IJzerbedevaartsecretaris Clemens De Landtsheer

     

    ·        11.00u – 12.30u

    voorstelling William’s Journey: Het verhaal van 2 Vlamingen die emigreren naar Canada op zoek naar landbouwgeluk maar bij het uitbreken van de oorlog terugkeren naar Vlaanderen. Zij sneuvelen uiteindelijk tijdens de gevechten bij Passendale.

    De voorstelling wordt opgeluisterd met muziek en bijgestaan door authentiek beeldmateriaal.

     

    ·        14.00u

    voorstelling van de volledige film die Clemens De Landtsheer heeft gemaakt over WO I: Met onze jongens aan den IJzer.

     

    De IJzertoren is in de voormiddag van 11 november GRATIS toegankelijk.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even aandacht a.u.b ,komt u ook.
     

    Projecttekst: De VVB in de 21ste eeuw

    Tijdens de extra Algemene Vergadering van 2 juli in Mechelen keurden de stemgerechtigde VVB-leden de projecttekst "Uit d’oude bron stroomt steeds nieuw water" - voor onafhankelijkheid en samenwerking goed. Er werd toen ook beloofd dat we met deze tekst naar de leden zouden trekken. De toekomst van de vereniging wordt immers gemaakt en besproken door haar leden. Alle VVB-leden zijn dan ook welkom op één van de vijf informatieavonden.

    Het programma van zo’n avond is erg eenvoudig. De provinciale of plaatselijke voorzitter verwelkomt de aanwezigen. Vervolgens stelt een moderator de tekst (nogmaals) voor. Daarna is het aan de zaal om te reageren.

    We kozen voor een provinciale aanpak. We houden vijf vergaderingen, eentje in iedere provincie. Het staat jullie uiteraard vrij om in eender welke provincie de discussie bij te wonen.

    Alle avonden vinden plaats op een donderdag en starten om 20 uur stipt.

    Limburg bijt de spits af op 6 november in : ‘t Borrelhuis, zaal 2, Witte Nonnenstraat 28 in Hasselt. Het Kolonel Dusartplein (Hasselts grootste parking) ligt op 50 m. (www.borrelhuis.be).

    Vlaams-Brabant volgt op 13 november en koos voor Cultureel Centrum De Zandloper, Kaasmarkt 75 in Wemmel (www.dezandloper.be).

    Antwerpen kiest Edegem als vergaderplaats. Op 20 november is het verzamelen geblazen in zaal De Basiliek, Trooststraat 20-22 (Gemeenteplein). Dit is de zaal waar ook de Vlaams-Nationale Debatclub vergadert. (www.debasiliek.be/hotel.html).

     

     

     

     

     

    West-Vlaanderen vergadert op 4 december in zaal 2 van Cultureel Centrum De Brouckère, Aartrijkestraat 6 in Torhout. (www.ccdebrouckere.be/waar-vindt-u-cc-debrouckere).

    Oost-Vlaanderen sluit de rij op 11 december in de feestzaal van de Gentse Roei- en Sportvereniging, Vissersdijk 1 in Gent (langs de Watersportbaan en vlak bij de Topsporthal Vlaanderen).








    03-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Begroting was een mislukking.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
       
    N-VA vraagt ernstige federale begroting     03/11/08
    De federale begroting 2009 is volledig op drijfzand gebaseerd. De kritiek van de N-VA wordt nu ook officieel bevestigd door de Europese Commissie: België stevent af op een tekort van maar liefst 1,4% van het BBP. N-VA-fractieleider Jan Jambon roept de federale regering op om de federale begroting zo snel mogelijk opnieuw te maken en dit keer op basis van een ernstige groeiraming, zodat de toekomstige generaties niet met nog méér schulden opgezadeld worden dan nu reeds het geval is.


    Foto

    WELKOM OP MIJN BLOG.
    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Klik op de op leeuw aub
    Foto


    Nieuws Politics

    Foto

    Archief per maand
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!