Foto
Foto
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een en woon in (VLAANDEREN .) en mijn beroep is Gepensioneerd..
Ik ben geboren op 09/02/1939 en ben nu dus 85 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Raad eens ?.
Inhoud blog
  • Cultuur in Vlaanderen.
  • Sluit U ook aan ?
  • Uitnodiging cultuur.
  • Uitnodiging VL@S Ardooie.
  • Ook in 2023.
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • VVB-Ardooie-Koolskamp
  • Vlaanderen-Flanders
  • Meervoud
  • The Brussels Journal
  • Taal Aktie Komitee.
  • Vlaamse boeken.
  • Wandelen voor Vlaanderen.
  • Vlaamse Aktieve Senioren.
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • N-VA Ardooie-Koolskamp.
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Sprokkels,mijmeringen en bedenkingen .

    26-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woord houden en doorgaan.

    25-11-2008

    Burgemeester blijf bij uw leest.

    Wat een landje toch.

    Drie clowns willen de Vlamingen eens wat tarten. En zij lukken er nog in ook.

    De Vlaamse regering wil de drie burgemeesters niet benoemen... Zij spelen "waarnemend burgemeester" en trekken het volle loon. Wat een gekheid.

    Die mensen moet droog gezet worden. Dat is toch duidelijk.

    Na twee keer te zijn voorgedragen en twee keer te zijn gewijgerd gaan zij het nu nog een derde keer proberen. Met de volle steun van de drie "traditionele" franstalige partijen plus de groenen daar. (Waarschijnlijk de vlaamse groenen ook want die hebben niet het minste Vlaamse gevoel)

    Mocht de Vlaamse regering voor eens haar tanden laten zien en ;

    1 een commisaris benoemen in elk van die drie weerbarstige gemeenten om ze te besturen.

    2 mochten de schepencolleges niet meewerken met zulk een bestuur dan moeten die natruurlijk meteen geschorst en zonder loon gezet.

    3 mocht de gemeenteraad ook blijven tegenwerken dan moet de Vlaamse regering de voogdij over deze drie gemeenten rechtstreeks overnemen en ze zelf besturen tot orde op zaken komt. Al die ongehoorzamen en wetsovertreders zonder loon.

    4 de communautaire dialoog zélf stopzetten tot de franstaligen beloven zich niet meer te mengen in Vlaamse aangelegenheden.

    5 De taalgrenzen moeten gerespecteerd worden; De franstaligen hebben dit nooit gedaan. Ofwel verklaren zij die aan tafel komen plechtig de wetten van het land en dus de taalwetten te respecteren waaronder de taalgrens. Ofwel stop de dialoog.

    6 Géén dialoog = een technische regering die zich bezig houdt met de crisis. Slechts drie of vier ministers. Daarbuiten een vergadering om de boedelscheiding te organiseren of een confederatie op te richten.

    Geen schijn van kans?

    Misschien niet maar wij hebben nog geldkranen...
    Wij zijn toch de meerderheid in het land.
    Vlaamse politiekers bent U  waardige  volkvertegenwoordigers,trek dan aan een en de zelfde koord.


    25-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie niet horen wil, moet voelen.

    "Na Leterme moet ook Peeters op de knieën"

    Kris Peeters staat onder druk van de Franstaligen.
    "Nadat de Franstaligen eerst Yves Leterme naar hun pijpen hebben doen dansen, dreigt nu ook Kris Peeters op zijn knieën te moeten gaan zitten". Zo reageert N-VA-voorzitter Bart De Wever op de vraag van de Franstalige partijen aan Vlaams minister-president Kris Peeters. Die willen weten of de Vlaamse regering collectief achter de beslissing staat van minister Marino Keulen om de drie burgemeesters niet te benoemen.

    Volgens N-VA vragen de Franstalige niets meer of minder dan dat Vlaams minister-president Kris Peeters door het stof kruipt en zich distantieert van de enig mogelijke en strikt juridische beslissing van minister Keulen.

    Bezinnen
    N-VA-voorzitter Bart De Wever en Vlaams parlementslid Geert Bourgeois roepen Peeters en zijn partij CD&V op om zich te bezinnen over de gemaakte keuzes. "Intussen moet de Vlaamse regering stante pede de tuchtprocedure starten tegen deze drie burgemeesters", zeggen ze.

    Eind september besloot Kris Peeters dat hij van de Franstaligen de door de Vlaamse Regering geëiste garanties gekregen had voor een geloofwaardige dialoog die fundamentele stappen vooruit zou zetten in de staatshervorming. De N-VA zegt dat nu haar vrees bevestigd ziet dat deze garanties "in feite niet veel voorstelden". (belga/adv)
    ( Zou de N-VA dan toch gelijk hebben.)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ziek zijn in ........................... !!!

    Gezondheidszorg heeft de Belgische ziekte

    Pieter Bauwens 24-11-2008

    De Belgische gezondheidszorg is te duur en het beleid is versnipperd en traag. Twaalf medici, verbonden aan de christendemocratische denktank over gezondheidszorg “Gezond&Wel” pleitten in De Standaard voor een Vlaams gezondheidsbeleid (19 nov. 08).

    Op de Euro Health Consumer Index 2008 (jaarlijks rapport dat de kwaliteit van de gezondheidszorg in de Europese landen vergelijkt) is België inzake kwaliteit – twaalf jaar geleden nog op plaats vier - weggezakt naar de twaalfde plaats. Ons gezondheidsmodel staat wel nog op de vijfde plaats als het gaat over de kosten per hoofd…

    De auteurs gaan op zoek naar de oorzaken van wat volgens hen fout loopt:

    ‘Niet minder dan zeven ministers zijn in België op een of andere manier verantwoordelijk voor het gezondheidsbeleid. Het besluitvormingsproces verloopt tergend traag en moeizaam’.

    ‘Vlamingen stappen meestal eerst naar hun huisarts, laten een 'globaal medisch dossier' aanmaken door die huisarts en worden in het ziekenhuis vooral in daghospitalisatie behandeld. Ze wensen bij langdurige ziekte thuis verpleegd te worden en liefst ook thuis te sterven.’ De aanpak in het zuiden van ons land is (tegenovergesteld) veeleer gericht op het ziekenhuis (‘hospitalocentrisch) ‘en daarom ook budgetverslindend’ (meer ziekenhuisopnames, meer preoperatieve onderzoeken, meer bloedonderzoek en radiografie, meer antibiotica en andere medicijnen, veel minder thuiszorg’.

    Splitsing

    De auteurs pleiten dan ook voor de splitsing van de gezondheidszorg: ‘Wij menen daarom dat gezondheidszorg een bij uitstek ‘persoonsgebonden materie’ is die beter kan beheerd worden door de gemeenschappen en niet door de federale overheid.’ Ze wijzen erop dat volgens recente enquêtes in medische tijdschriften meer dan tweederde van de Vlaamse artsen een splitsing van de gezondheidszorg en zelfs de hele sociale zekerheid genegen is. (argumenten: sluit aan bij onderwijs, cultuur, woon- en werkomstandigheden, veilig verkeer, gezonde voeding, voldoende beweging, en een gezond en aangenaam milieu, ‘allemaal bevoegdheden van de gemeenschappen’). De ‘curatieve' gezondheidszorg’ is volgens de auteurs dan ook een terrein dat in het rijtje méér dan thuis hoort.’

    Internationaal

    De twaalf medici van Gezond & Wel vergelijken ook met andere (federale) landen, waar gezondheidszorg is opgesplitst (Spanje naar regio's, Verenigd Koninkrijk naar Schotland en Wales, Canada naar provincies). Niet duurder en niet van mindere kwaliteit. Vlaanderen vormt met zes miljoen inwoners ‘het ideale kader om een eigen gezondheidsbeleid te ontwikkelen’.

    Brussel

    ‘De Brusselaars kunnen probleemloos kiezen tot welke gemeenschap ze zich wenden voor hun zorg. Dat wil niet zeggen dat we de solidariteit met andere gemeenschappen wensen op te geven, als blijkt dat de verschillende gezondheidsnoden daar om vragen.’

    24-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoals de N-VA houd Keulen ook zijn woord.

    Keulen weigert benoeming burgemeesters opnieuw

    Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Marino Keulen (Open Vld) heeft het besluit ondertekend waarmee hij de voordracht van kandidaat-burgemeesters uit Kraainem, Linkebeek en Wezembeek-Oppem afwijst. Hierdoor weigert Keulen hen voor de tweede maal te benoemen tot burgemeester.

    Vlaams parlementslid voor de N-VA, Mark Demesmaeker, is alvast tevreden met de beslissing Keulen. Het is de enige logische beslissing, omdat het om een puur juridisch dossier gaat dat normaal niet eens op de Vlaamse ministerraad had moeten behandeld worden, aldus de N-VA'er.

    Demesmaeker zegt voorts niet te begrijpen dat sommige partijen op de rem zijn gaan staan en zich een koppeling laten opdringen van het dossier van de benoeming van de burgemeester met de communautaire dialoog. (belga/sps)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanneer de oplossing ?

    De kloof is diep. Eén Belgisch beleid voor Vlaanderen en Wallonië, dat is om moeilijkheden vragen

    Jan Van de Casteele 24-11-2008

    Onder de titel KORT illustreren recente voorbeelden de kloof tussen Vlaanderen en Wallonië, tussen Vlamingen en Walen. In het bestuur, de pers, de cinema, de politiek, de demografie, de sport, de economie (voor dit laatste onderwerp: zie overzicht in volgende Tussendoor). Goed bestuur is homogeen bestuur, op het meest efficiënte bestuursniveau. En dat is België duidelijk niét.

    Split in het kabinet
    De ministers in de centrale regering van Frankrijk (60 miljoen inwoners) hebben samen 450 kabinetsraadgevers. Dat is evenveel als de Vlaamse regering (een tiende van de inwoners, en maar de helft van de bevoegdheden), maar ook evenveel als het Brussels Gewest (met maar 1 miljoen inwoners en een kwart van de bevoegdheden) en zelfs minder dan het Waals Gewest (3,2 miljoen inwoners, een kwart van de bevoegdheden) en de Franse Gemeenschap (4 miljoen inwoners, een kwart van de bevoegdheden. In Wallonië kosten de provincies, die nauwelijks een rol van betekenis hebben in het beleid, 347 euro per inwoner per jaar, in Vlaanderen 130 euro. (HN, 31 okt.)

    Split in de Tour
    De jongste 25 jaar kreeg Wallonië acht starten van ritten in de Ronde van Frankrijk (o.a. een Grand Départ voor Luik) en acht aankomsten, Vlaanderen twee starten en twee aankomsten. Brussel kwam in de genoemde periode één keer aan bod.

    Racistische aanval
    Heisa in de Waalse pers: een 14-jarig Waals meisje kreeg de voorpagina nadat ze op 10 oktober door een horde Vlaamse jongeren met messteken zou zijn bewerkt, omdat ze Frans sprak in Vlaanderen. Het bleek haar eigen mes te zijn. Zelfverminking wellicht, zo stelt nu het parket. Dergelijke story voorbarig uitvergroten is dat ook. De Waalse pers krast hiermee ook zichzelf.

    De split van Loft
    Als de topfilm Loft in Wallonië komt, zal dat via een Franse omweg zijn. Zelfs de cinema illustreert de scheiding van geesten in dit land. Vlaamse films zoals Ben X en De Zaak Alzheimer flopten in Wallonië. Woestijnvis wou met Loft geen risico nemen, want de Walen – zoals de Fransen – haten ondertitels en kijken liever naar Franse komedies dan naar Vlaamse thrillers. Zélfs gedubde Vlaamse succesfilms (zoals Aanrijding in Moscou) floppen doorgaans onder de taalgrens. De aarzeling van Woestijnvis, Kinepolis e.a. volstond voor wat venijn in de Waalse pers: ‘Over de splitsing van het land spreken, is niet meer nodig. In de bioscoopzalen bestaat de Belgische driekleur al niet meer’, jammerde Le Soir.

    Benoeming burgemeester
    Vorig jaar besliste Vlaams minister Marino Keulen (Open Vld) drie burgemeesters uit faciliteitengemeenten niet te benoemen omdat ze de voogdij van de Vlaamse overheid niet erkennen. De gemeenten droegen hun burgemeesters een tweede keer voor en als Keulen ze niet benoemt straks wellicht een derde keer. Afwachten voor hoeveel heibel dit zorgt in de fameuze communautaire dialoog en vervolgens in Letermes federale regering.

    Split schijnhuwelijken
    Een op de vijf huwelijken die in 2008 in België werden afgesloten, is mogelijk een schijnhuwelijk. De Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) onderzoekt momenteel maar liefst 7000 huwelijken die enkel en alleen om de verblijfspapieren zouden zijn afgesloten. Op het einde van het jaar verwacht DVZ zeker 9 000 “verdachte” huwelijken te hebben onderzocht, drie keer zoveel als in 2003. (DM, 25 okt.)

    Split in voetbal?

    Bert Anciaux in DS, 13 nov.: 'In de voorstellen tot oprichting van een Vlaamse (en Waalse) vleugel die vandaag op tafel liggen, blijft de Koninklijke Belgische Voetbalbond bestaan. De sterkste clubs blijven het tegen elkaar opnemen in eerste en tweede klasse. En de Rode Duivels blijven uiteraard onze nationale ploeg.'

    Eenzame Waal uit Profliga

    Standarddirecteur Pierre François was het enige Franstalige lid van het directiecomité van de Profliga. In La Meuse liet hij noteren het beu te zijn ‘overal als smerige Franstalige onderkruiper te worden afgeschilderd’. Reactie van Profligavoorzitter Ivan De Witte: ‘Hij vindt dat er te weinig Franstaligen in het directiecomité zitten, maar dat heeft natuurlijk te maken met het feit dat er maar vier Franstalige clubs in eerste klasse actief zijn’.

    Standaard naar Frankrijk?

    Er zitten wel meer communautaire angels onder de grasmat. De Vlaamse clubs beslisten eensgezind voor de door Bert Anciaux gevraagde (al bij al erg gedeeltelijke) splitsing van de voetbalbond te stemmen. Reactie van François: ‘Wat is de zin van een splitsing? Wij zijn van oordeel dat politiek zich niet te moeien heeft met sport. Of anders gezegd: dat de sport niet moet plooien voor de politiek. U weet toch ook dat de Europese voetbalbond helemaal niet graag heeft dat politiek zich met sport mengt?’. Luciano D'Onofrio, sterke man van Standard, dreigt zelfs met een verhuizing van Standard naar Frankrijk. François nog eens: ‘'Sommigen beweren dat onze houding een voorwendsel is om in Frankrijk te spelen. Dat is dus niet zo. We kunnen er alleen niet bij waarom subsidies moeten afhangen van politieke voorwaarden, vandaar ons dreigement.’ Op 9 november hadden alle Vlaamse clubs de statuten van de Vlaamse Voetballiga ondertekend. Maar de Franstaligen stellen hun beslissing uit, omdat ze wachten op een “studie” over de gevolgen van de spltising. CEO Jean-Marie Philips van de voetbalbond. ‘Dat de statuten van de Vlaamse Voetballiga ondertekend zijn, betekent overigens nog niet dat die hervorming rond is.’ (DS, 8 nov., HLN, 10 nov.)

    Split in de kist
    Vlamingen betalen gemiddeld 1000 euro meer voor een begrafenis dan Walen. Dat blijkt uit een onderzoek van Test-Aankoop bij ruim 1100 nabestaanden. Het kostenplaatje bedraagt gemiddeld 3.000 euro tot 5.000 euro, afhankelijk van de keuze tussen een crematie of een teraardebestelling. ‘De verschillen zitten onder meer in de rouwmaaltijden (€ 656 in Vlaanderen, € 250 in Wallonië) en het drukwerk (€ 476 tegenover 261 euro)’, zegt Ivo Mechels. ‘Een katholieke plechtigheid kost in Vlaanderen (€ 238) ook dubbel zoveel als in Wallonië (€ 99).’ (HLN, 29 okt.)


    23-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen Vlagt steeds aanwezig.
    Sven Nys boekt in Hamme zijn derde Superprestigezege van het seizoen in helse, winterse omstandigheden.
    (foto PhotoNews)
    Sven Nys boekt in Hamme zijn derde Superprestigezege van het seizoen in helse, winterse omstandigheden.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen boven in het Kuipje (zesdagen van Gent) TOPSPORT Vlaanderen aan de macht.

    Keisse koning van het Kuipje

    Iljo Keisse en de Duitser Robert Bartko hebben de 68ste editie van de Zesdaagse van Gent op hun naam geschreven. In de eindstand haalden Keisse/Bartko, die hun titel verdedigden, het met een ronde voorsprong op de Duitsers Erik Zabel en Leif Lampater. De derde plaats is voor Kenny De Ketele en de Duitser Andreas Beikirch, ook op een ronde.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steun het K.V.H.V !!!!!!!!!!

    Herfstnummer en nieuwe webstek van Ons Verbond beschikbaar!

    Commilitones, sympathisanten,

    Met groot genoegen stelt de redactie u het Herfstnummer van Ons Verbond voor. Zoals steeds brengen we u een mix van politieke, conservatieve, culturele en studentikoze literatuur. Verder duiken we, samen met u, nogmaals terug in de rijkelijk gevulde archieven van het KVHV met de rubriek ‘O Tempora, O Mores'. Moge hét lijfblad van elke Verbonder en sympathisant u weer verblijden en intellectueel verrijken!

    Ons Verbond lanceert tevens een gloednieuwe webstek. Vanaf heden is het ook mogelijk om Ons Verbond online te lezen! Ga nu naar de webstek van Ons Verbond!. Vergeet hem niet toe te voegen bij uw favorieten.

    Om u van nog meer mogelijkheden te voorzien blijft ook de digitale versie beschikbaar. De digitale versie van Ons Verbond - Herfst 2008 kan u hier gratis afhalen (pdf).

    Aangezien de redactie maar niet genoeg kon krijgen van de mogelijkheden die het internet biedt is er vanaf heden ook de mogelijkheid om via de community-webstek facebook lid te worden van de groep ‘Ons Verbond'.

    Trouwe abonnees hoeven niet te panikeren. Uiteraard blijven we ook een papieren versie verspreiden. Abonnees mogen eerstkomend een exemplaar in hun brievenbus verwachten.

    Uiteraard is de realisatie van Ons Verbond niet mogelijk zonder uw steun!
    Door de storting van de luttele som van €20 op rekeningnummer 445-9664481-47 met vermelding 'lidmaatschap' ontvangt u Ons Verbond elk kwartaal in papieren versie.
    U kan ook toetreden tot de eregalerij. Voor €40 wordt u steunend lid, voor €60 erelid.

    Samen met uw steun blijft de redactie van Ons Verbond garant staan voor sterke artikels, conservatisme, politieke incorrectheid en alternatief nieuws. Daar waar de traditionele media stopt treedt Ons Verbond op het voorplan!

    Veel leesplezier!


    22-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De begroting moet herzien worden.
       
    Rekenhof noemt federale begroting onrealistisch     22/11/08
    Volgens het Rekenhof is de begroting 2009 van de federale regering onrealistisch. Die gaat immers uit van een economische groei van 1,2%, terwijl recessie dreigt. Leterme hield te weinig rekening met de uitbreiding van de kredietcrisis naar de hele economie en helemaal geen rekening met de stijging van de werkloosheidsuitkeringen. Voorts is de toelichting bij verschillende maatregelen te weinig transparant. Zo zijn de budgettaire gevolgen van de reddingsoperaties van de banken onduidelijk.
    www.rekenhof.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat met Brussel ?

    Brussel loslaten of niet: VVB zwengelt debat aan met denkdag en boek

    Jan Van de Casteele en Pieter Bauwens 20-11-2008

    Vlamingen van diverse strekkingen debatteerden in Brussel (Hogeschool-Universiteit Brussel, campus Stormstraat) over Wat met Brussel? Onder meer Frans Crols (voormalig directeur van Trends) toonde zich voorstander van het loslaten van Brussel. Johan Van den Driessche (bestuurder Voka-Comité Brussel), eveneens voorstander van Vlaamse onafhankelijkheid, en prof. Jan De Gadt (Vlaams Komitee voor Brussel) verzetten zich tegen een toekomst voor Vlaanderen zonder Brussel. Hieronder een poging tot syntese van de denkdag (Jan Van de Casteele) en het boek (Pieter Bauwens). Boek te koop via VVB.

    De Vlaamse Volksbeweging organiseerde de druk bijgewoonde Denkdag (200 aanwezigen) samen met het Davidsfonds naar aanleiding van de voorstelling van het boek Wat met Brussel? Uitdagende perspectieven voor de hoofdstad (Davidsfonds/Leuven). Dit boek geeft heel uiteenlopende standpunten in bijdragen van prof. Philippe Van Parijs, Derk Jan Eppink, Paul De Ridder, Marc Platel, Els Witte, Naïma Charkaoui en Veerle Huwé, Jari Demeulemeester, Geert van Istendael en Crols en Van den Driessche.

    Davidsfonds-voorzitter Peter Peene en VVB-voorzitter Eric Defoort wezen erop dat de jongste tijd een opiniestrijd heerst tussen de Vlamingen voor wie Brussel geen hinderpaal mag zijn op weg naar Vlaamse onafhankelijkheid en andere Vlaamsgezinden die Brussel niet willen loslaten.

    Prof. Jan Degadt schetste de Brusselproblematiek in een brede maatschappelijke context. ‘Brussel geeft kansen aan Vlaanderen, maar heeft Vlaanderen nodig.’ Hij wees op het belang van Brussel voor Vlaanderen (bedrijven, pendelarbeid, Europa ...), uitte scherpe kritiek op wat er fout loopt in het Brusselse beleid, maar kantte zich tegen het scenario Washington DC.

    21-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een lachertje !!!!

    Verzelfstandiging van Vlaanderen kost heel België heel veel geld, stelt de liberale oud-Kamervoorzitter De Croo in het boekje België barst? Vragen aan de separatisten. Vergelijking met gesplitste buitenlanden gaat niet op, vindt hij, omdat de Belgische regio's heel erg met elkaar verweven zijn. Dat uiteenrafelen leidt tot jaren chaos en kost veel geld. Het boek kost 7,95 euro voor 40tal blz,in een kwartier is het gelezen,toch veel geld,maar ja voor liberalen speelt dat geen rol.
    -Laat De Croo voor wat hij is,en koop in de plaats het boek Argumenten pro Belgica een uitgave van de V.V.B,prijs 3 euro te bestellen bij de
    Vlaamse volksbeweging Passendalestraat 1a  Berchem 2600.of belt tijdens de kantoor uren 03-3200633.
    Doen,zeker lezen,de moeite waard.

    20-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is er allemaal gebeurd ?
       
    Scherpe kritiek op aanpak Leterme inzake Fortis     19/11/08
    “Wat de afhandeling van Fortis Bank betreft, kan men zich moeilijk van de indruk ontdoen dat de Belgische overheid ook en wellicht vooral voor buitenlandse overheden en financiële instellingen heeft gereden.” Aldus de scherpe kritiek van Koen Algoed, professor economie aan de K.U.Leuven en directeur van het Vlaams Instituut voor economie en samenleving (Vives). In een 2de beleidspaper maakt hij brandhout van de aanpak van de bankcrisis door de federale regering Leterme.
    www.econ.kuleuven.be/vives/

    18-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na Oostende nu Gent,allen daarheen.
    Een oproep van de Vlaamse studenten.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor de mensen van de kust,een voordracht over B.H.V

    De splitsing van de kieskring en de staatshervorming. (27-11-2008 20:00:00 VVB Middenkust)

    In de lijn van onze verwachtingen stellen wij vast dat alle loze beloften van vijf minuten politieke moed ten spijt, onze huidige bewindvoerders voorgegaan door een raad van drie eminente wijzen (?) tot heden niets konden waarmaken van De splitsing van de kieskring en de staatshervorming. Dhr Willy De Waele,burgemeester van het Vlaams Brabantse LENNIk, hij weet er alle van. Aan het hoofd van de Vlaamsgezinde bestuurscoalitie aldaar, verwierf hij bekendheid om zijn inzet voor de BHVsplitsing, maar vooral sinds 11 juli 2008 als de burgemeester die aan zijn gemeentehuis de nationale driekleur niet langer wil zien wapperen omdat die vlag de lading niet meer dekt. Het loont de moeite om de man uit de vuurlijn even aan het woord te hebben. Daarom leggen we ons oor te luisteren.

    Plaats gerust uw wagen op de binnenplaats. Aan de leden vragen we € 3 deelname, € 4 voor nietleden. Plaats gerust uw wagen op de binnenplaats.Wij zien er reeds naar uit, U toch ook!

    Den Anklap Leffingestraat 85, 8400 Oostende

    Info: Wilfried Windels (wilfried_windels@telenet.be) 059 322 455

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afrika beleid,wie,wat,mag,wat is dat allemaal ?
       
    Bepalen vader en zoon Michel het Afrika-beleid?     18/11/08
    “Dat kersvers minister Michel een ervaren rot als De Gucht passeert op diens bevoegdheidsdomein, benadrukt de Franstalige dominantie in de regering Leterme Un”, reageert Kamerfractieleider Jan Jambon (N-VA) op de rel tussen minister van Buitenlandse Zaken De Gucht en diens collega Charles Michel (MR). De N-VA vraagt zich af wie nu verantwoordelijk tekent voor het Afrika-beleid. Is dat Karel De Gucht of zijn dat zoon Charles en papa Louis Michel die zoete broodjes bakken met Kabila?

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het mag vroeger.


    Waarom willen we geen 200 jaar België ?

    Solidariteit ? Of een diefstal van 11,3 miljard euro ?

    België belast letterlijk en figuurlijk de Vlamingen. De jaarlijkse geldstromen van Vlaanderen naar Wallonië bedragen vandaag 11,3 miljard euro. Een bedrag dat veel groter is dan de totale Vlaamse onderwijsbegroting. Solidariteit móet er zijn, ook met de Walen, onze naaste buren. Maar geen solidariteit zonder soevereiniteit. Vandaag betaalt elk Vlaams gezin jaarlijks meer dan 5.000 euro voor de geldstromen naar Wallonië, terwijl de modale Waal daar niet beter van wordt.

    Berekeningen van ABAFIM (administratie van de Vlaamse overheid) houden geen rekening met de transfers via de afbetaling van de Belgische staatsschuld (ze beperken zich tot de geldstromen via de sociale zekerheid, de federale begroting en de financiering van de deelstaten). In mei 2003 had de studiedienst van de KBC-bank deze drie geldstromen berekend op 5,4 miljard euro. De nieuwe studie wijst uit dat Vlaanderen via de sociale zekerheid, via de financiering van de deelstaten en via de federale begroting in totaal 6,6 miljard euro per jaar afdraagt.
    De ABAFIM-cijfers houden echter geen rekening met de transfers via de afbetaling van de staatsschuld. De laatste betrouwbare berekening van deze transfer gebeurde voor het jaar 1985 door de K.U.Leuven en kwam uit op 3,5 miljard euro. Als we dezelfde berekeningswijze aanhouden, dan was dit bedrag in 1999 reeds aangegroeid tot 4,72 miljard euro. De totale transfer van Vlaanderen aan de Franstaligen bedraagt niet minder dan 11,3 miljard euro per jaar. De Vlamingen verliezen op deze manier ruim 7% van hun primair inkomen. Dit is, per hoofd van de bevolking, allicht de hoogste afdracht aan een andere gemeenschap, waar ook ter wereld. Het is zeker hoger dan wat West-Duitsers afdragen aan het voormalige Oost-Duitsland.

    Wie zijn stem verheft over de transfers wordt vaak om de oren geslagen met het argument dat vroeger het rijke Wallonië heeft ingestaan voor het verpauperde Vlaanderen en dat de Vlamingen vandaag dus eigenlijk een soort historische schuld aflossen. Meestal wordt er dan in één adem gewezen op de snellere vergrijzing van de Vlaamse bevolking waardoor de geldtransfers binnen afzienbare tijd zouden gaan omkeren. Het werk van professor Juul Hannes maakte al brandhout van de eerste stelling, de ABAFIM-studie doet nu hetzelfde voor de tweede.

    Echte solidariteit veronderstelt transparantie, objectiviteit en doelmatigheid. De huidige geldstromen vanuit Vlaanderen voldoen aan geen enkel van die drie criteria.
    Het volledige dossier over de transfers vindt u op www.n-va.be/transfers

    - Beschouwt u de huidige bewezen transfers van 11,3 miljard euro per jaar als een vorm van solidariteit ?
    - Ziet u de toestand in Wallonië merkelijk verbeteren door deze transferstroom ?
    - Vindt u dat deze transferstroom moet behouden blijven of bent u het er mee eens dat deze stroom dringend aan herziening toe is?

    Laat uw mening weten over de transferstroom van 11,3 miljard euro !

    Mark Demesmaeker
    Vlaams volksvertegenwoordiger


    17-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel woorden geen daden.

    Anciaux wil Koningshuis weg

    Vlaams minister Bert Anciaux (Vl.Pro) wenst op zijn site koning Albert II nog vele jaren, maar dringt er tevens op aan dat in alle rust en ernst voorbereidingen worden getroffen om een einde te stellen aan dit Belgische Koningshuis.

    Geen nood meer
    "Het nieuwe verbond dat deze Belgische confederatie zal worden heeft geen nood meer aan een Koningshuis. Een wisselend ceremonieel presidentschap lijkt me zinvoller en minder gevaarlijk", aldus Anciaux.

    Republikein
    "Ik ben een republikein. Een Koningshuis is ronduit ondemocratisch. Macht en gezag doorgeven, louter en alleen omwille van de bloedband is achterhaald en bevoogdend." Anciaux wijst ook op tendensen die erop wijzen dat het instituut Koningshuis meer en meer de touwtjes in handen wil nemen en bereid is volop mee te spelen in het politieke spel van sommige partijen.

    Vinger in de pap
    "Vroeger was het hof francofoon en christen-democratisch. Vandaag is het dat nog, maar ook de liberale familie heeft een vinger in de pap". Over Albert II als mens is hij wel heel positief. "Het is een goed man", aldus Anciaux. (belga/adv)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Burgers aan het woord.
    17-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf prangende vragen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    De vragenuurtjes, waarbij gewone Vlamingen in de plenaire vergadering vragen mochten stellen aan de Vlaamse parlementsleden, vormden het hoogtepunt van het Festival van de Politiek. Hier volgen vijf prangende vragen:

    1. Aan tafel bestaan er tafelmanieren. Bestaan er in het Vlaams Parlement ook manieren? (Vraag van Herwig De Coninck).

    In hun antwoorden erkenden de Vlaamse parlementsleden dat het debat in het Vlaams Parlement vaak erg technisch is. 'In de Kamer gaat het er vaak vinniger aan toe. Dat komt doordat de Franstaligen een zuiderse debatcultuur hebben, Wij verliezen ons te vaak in de techniek in plaats van het over de visie te hebben', zei Groen!-parlementslid Vera Dua.

    2. Wegens de naderende confederalisering van ons land vraag ik me af waarom het cordon sanitaire tegen Vlaams Belang niet is opgeheven. Alle partijen samen zouden zonder moeite onze Vlaamse eisen kunnen binnenhalen. (Vraag van de heer De Groot).

    Vooral het antwoord van Vlaams parlementslid Carl Decaluwé (CD&V) viel op. Voor mij persoonlijk mag het cordon sanitaire afgeschaft worden zei hij, maar hij voegde er meteen aan toe te hopen dat de pers van dit standpunt geen groot nieuws zou maken.

    3. Moet je slim en verstandig zijn om in het Vlaams Parlement te zetelen (Vraag van Eric Vettenburg)

    N-VA-parlementslid Jan Peumans erkende dat de meeste parlementsleden een universitair diploma hebben, 'maar het is niet omdat je een universitair bent, dat je slim en verstandig bent'.

    4. Waarom hebben we in Vlaanderen of België geen meerderheidsstelsel zoals in Groot-Brittannië of de Verenigde Staten? (Vraag van Sofie Parthoens)

    Het klopt dat het Belgisch kiessysteem voor versnippering zorgt, maar, zegt Open VLD-parlementslid Vera Van der Borght, 'de kiezer draagt daarin de belangrijkste verantwoordelijkheid. Hoe meer versnippering hij veroorzaakt, hoe moeilijker het wordt om ideeën uit te voeren.'

    5. Hoe ver staat men met de staathervorming? (Vraag van Guido Hellings)

    De Vlaamse parlementsleden vielen in hun antwoord terug op hun vertrouwde stellingen: Carl Decaluwé (CD&V) benadrukte dat premier Yves Leterme juist niet op zijn buik is willen gaan. Bart Van Malderen (SP.A) legde de schuld voor de huidige situatie dan weer bij 'het geknoei van Leterme'
    Bron:Overgenomen van blog Voske.

    16-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuk om te horen,doe zo verder.
    Steeds meer Waalse info Nederlands
    Steeds vaker is Waalse overheidsinformatie ook in het Nederlands op internet te vinden. De sites zijn dan niet geheel in het Nederlands vertaald, maar belangrijke delen wel. Een paar voorbeelden:
    - De Waalse openbare busdienst TEC
    - De Waalse ombudsman
    - De Waalse huisvestingsdienst SWL
    - Ruimtelijke ontwikkeling SDER
    - Muskusrattenbestrijding Lutanius
    - Algemene informatie over Wallonië
    - Overzicht sites en diensten

    15-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leefloners !!!!!!

    Wallonië: driemaal meer leefloners, maar minder activering

    Jan Van de Casteele 14-11-2008

    Vlaanderen telt veel minder leefloners dan Wallonië en Brussel, maar doet wel meer inspanningen om die te activeren. Een van de vele kloof-berichten die nog nauwelijks de aandacht trekken.

    Mensen die het leefloon trekken moeten door het OCMW zoveel mogelijk ‘geactiveerd worden’, begeleid worden naar werk zodat ze opnieuw ervaring kunnen opdoen en zoveel mogelijk klaar gemaakt worden voor een normale job en dit via opleiding, arbeidszorg, sociale werkplaatsen, vrijwilligerswerk, tewerkstelling in de eigen OCMW-diensten (bekend als “artikel 60”).

    Vlaanderen telt 68 op 308 gemeenten waar in december 2007 geen of maar één leefloner aan het werk gezet was als 'artikel-zestiger'.

    Verhoudingsgewijs wordt dan in Vlaanderen veel meer ‘geactiveerd’ dan in Wallonië en Brussel, ongeveer de helft meer. Nochtans tellen Wallonië en Brussel 75 procent van alle leefloners.

    Brussel (1 miljoen inwoners) heeft er evenveel - 25.000 in 2007 - als Vlaanderen (6 miljoen inwoners); verhoudingsgewijs zes maal meer dus. Wallonië (3,3 miljoen inwoners) heeft er 40.000, verhoudingsgewijs driemaal meer dan Vlaanderen.

    Federaal staatssecretaris Jean-Marc Delizée gaat de achterblijvers niet straffen, maar degenen die correct handelen wel aanmoedigen met federaal geld. Maar een formule daarvoor staat nog niet op punt.

    Bron: Guy Tegenbos in DS, 3 nov.- cijfers van federaal staatssecretaris voor Armoedebestrijding Jean-Marc Delizée (PS)


    Foto

    WELKOM OP MIJN BLOG.
    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Klik op de op leeuw aub
    Foto


    Nieuws Politics

    Foto

    Archief per maand
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!