Inhoud blog
  • Grijs weer...
  • Drie jaar later...
  • Terug een dip
  • Hoofdpijn
    Zoeken in blog

    Quality Time
    Iets wat iedereen nodig heeft
    19-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijk fietsen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Met dit zalige weer neem ik graag de fiets. Gisteren ben ik naar de stad gereden, heb daar enkele boodschappen gedaan en ben op een rustig tempo weer naar huis gefietst. Het zonnetje zalig in mijn gezicht, de wind door mijn haar. Heerlijk!!
    Jammer dat Hendrik niet kan fietsen. Ik zou zo graag met hem een paar fietstochtjes maken. Zo leer je de streek beter kennen, kan je alles beter zien en is het nog gezond ook. Zou er ergens een vereniging bestaan waar je kan leren fietsen? Want een kind kan ik dat wel aanleren, maar een man van 54 zie ik zo niet zitten. Hij heeft zich trouwens in het hoofd gehaald dat hij daar veel te oud voor is. Ik ga toch eens op zoek naar een leraar fietsen.....

    19-04-2007 om 13:00 geschreven door D.M.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    17-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze morgen ging ik een frisse neus halen in mijn tuintje en wat zag ik? Mijn nieuwe clematis had een open bloem!! Het is een paarse en gewoon prachtig! Het fleurt een mens helemaal op. Straks gaan we de klinkers en het klimrek halen. Dan kunnen we eindelijk beginnen aan het vernieuwen van ons tuintje, kunnen we het omvormen naar een kleine oase. 
    Het prachtige weer kan toch niet verhelpen dat de gedachten aan ons Kirsten weer geregeld door mijn hoofd spelen. Steeds weer opnieuw dezelfde beelden, dezelfde woorden. Ze kan zich toch niet goed voelen bij deze situatie, net zo min als ik. Het is zo jammer dat zij, net als Robin en Amber, niet echt kunnen praten. Want dan kon het uitgepraat worden en konden we met een propere lei opnieuw beginnen. Maar al wat ik zeg is volgens hen alleen maar mijn manier om "gelijk te krijgen". Niets is minder waar maar vertel hen dat maar eens. 
    Ook mijn ex laat me (zelfs na zijn dood) niet gerust. De laatste dagen spookt hij door mijn dromen. Het is net of gedeelten van ons leven samen herleef ik weer in mijn dromen. Deze nacht waren we samen op vakantie in een Spaans hotel. We hadden geboekt voor 14 dagen maar na een week gingen we al naar huis. Het was te warm. Dat was echt typisch mijn ex. Vorige week gingen we samen een huis kopen en ik liep hem alsmaar te vragen om de papieren in orde te brengen en mijn opmerking "kunnen we het allemaal wel betalen" liep als een rode draad door mijn droom. Gek he. De omstandigheden zijn anders maar waar het om ging zit er duidelijk in. Het hem continue vragen om zijn dossiers in orde te brengen; de alsmaar weerkerende vraag of ik de dagelijkse kosten plus zijn ondoordachte aankopen en uitgaven wel allemaal betaald zou krijgen; het feit dat we nooit ergens op verlof gingen, en zeker niet naar het zuiden want het was daar te warm, en als we dan toch eens weggingen kwamen we veel te vroeg terug naar huis want hij had er geen zin meer in. Waarom komt dat nu allemaal weer naar boven? Door de cursus misschien? Want ik loop hem echt niet te missen hoor! Of omdat ik weeral (en hopelijk voor de laatste keer) een schuld van hem zal mogen aflossen?
    Ik ben heel gelukkig met Hendrik, we hebben ons mooie huisje met straks een kleine oase als tuin, geen schulden, genoeg inkomen om rond te komen..... en toch loop ik rond met een zware bol op de plaats van mijn middenrif. En die bol wil maar niet weg. Ik mis mijn kinderen en mijn Lisa-Marie. Heel erg.....

    17-04-2007 om 00:00 geschreven door D.M.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oase
    Ik heb een heerlijk weekend gehad. Gisteren hebben we materiaal gekocht om ons tuintje te vernieuwen en vandaag samen met ons ma naar het tuincentrum om planten te kiezen. Zalig gewoon. Daar onze tuin zo goed als zuidwaarts ligt, zijn kochten we planten die tegen de volle zon bestand zijn. En dat is niet simpel. We hebben climatis, druivelaars, kamperfoelie, vijg, klimop en lavendel gekocht. De klimplanten zijn om tegen het klimrek of tegen de muur te zetten. De andere plantjes zijn voor in de bloembak. We hebben ook nieuwe tegels gekocht (kan dat lelijke grijze grint weg) en het klimrek. En dinsdag gaan we nog eens kijken naar een gemetste bbq die we dan in een hoekje kunnen plaatsen. Hendrik was ook volop aan het kijken naar fonteintjes e.d. om dat mee in de plantenbak te kunnen verwerken. Is voor de planten goed, voor de vogels goed en ik hoor heel graag het geluid van kabbelend water, net een kleine waterval of riviertje. Ik zie het al helemaal voor me. Onze kleine oase van rust.....

    15-04-2007 om 23:52 geschreven door D.M.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalige dag

    Het is vandaag een zalige dag geweest. Heb de bus naar Herentals genomen om een dag bij mijn zus door te brengen. We hebben lekker op het terras gezeten, ik met mijn kloswerk en zij met haar borduurwerk. En maar tetteren ondertussen
    Dat gaf me ook de gelegenheid om alle kopzorgen van me af te zetten. En het heeft me deugd gedaan. Lekker in het bos genieten van de zon en het gekwetter van de vogels. Morgen ga ik proberen mijn tuintje wat op orde te zetten zodat ik morgen dan ook buiten kan zitten met mijn klosjes onder de parasol. Ik heb daar wel geen bomen maar het gaat ook gezellig zijn en vogeltjes hoor ik hier in Mechelen ook.......

    13-04-2007 om 21:11 geschreven door D.M.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Of de duivel ermee speelt...
    Alle moeite om er weer bovenop te geraken mogen blijkbaar niets uithalen. Deze morgen viel de zoveelste klap door de brievenbus. Een brief van een advocaat die het falingsdossier van mijn ex onder het stof heeft gehaald en besloot heeft om, na het overlijden van mijn ex, de hele zaak mijn kant uit te schuiven. Ze vraagt nu "een ernstig minnelijk regelingsvoorstel" te doen. God weet over hoeveel miljoenen (in bfr) het gaat.
    Het is net of ze blijven lijken uit de kast halen. Ik dacht echt dat na het overlijden van mijn ex alles achter de rug was, maar nee... dat zou te mooi zijn geweest. Natuurlijk maak ik een afspraak met mijn advocaat die de zaak dan maar moet opvolgen, ik geef me niet zomaar gewonnen. Maar ik ken genoeg van al die zakelijke dingen om te weten dat de kans op het van mij af te wijzen heel klein zijn. Trouwens, als het mij moest lukken gaan ze vermoedelijk naar de erfgenamen, en dat zijn mijn kinderen. Ik kan het hen toch niet aandoen dat ze miljoenen moeten gaan betalen voor de stommiteiten van hun vader.
    En de dokter zei gisteren nog dat ik mijn gedachten moest verzetten met leuke dingen...

    11-04-2007 om 11:24 geschreven door D.M.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    10-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barcelona
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Amber is net terug van een weekje Barcelona met de klas. Ze heeft daar massa's mooie foto's gemaakt met haar gsm (de mijne maakt zo'n mooie foto's niet). Op die manier kon ik ook een beetje van Barcelona genieten zonder daar ooit geweest te zijn. Mooie gebouwen, smalle straatjes met hun aparte sfeer, beelden en monumenten en prachtige vergezichten. Ook de musea werden niet vergeten. Picasso (volgens Amber was dat een viezerik) en Dali (ook weer volgens Amber was die zeker aan de drugs) als voornaamsten. Ook massa's trappen, ik denk dat alle gebouwen daar enkel te bereiken zijn als je eerst de hoge trappen op gaat.
    In ieder geval heeft ze samen met haar vrienden en vriendinnen genoten van de trip en wil ze het nog eens gerust overdoen.

    10-04-2007 om 09:07 geschreven door D.M.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 dagen PRH

    5 dagen cursus samen met 1 vormingswerker en 7 vreemden + 1 zus. Een heel vreemde gewaarwording. Je kent mekaar niet en toch ga je beetje bij beetje alles vertellen wat je dwars ligt. Je geeft en krijgt steun en begrip. En na 5 dagen zijn dat geen vreemden meer maar vrienden, vrienden die meer van je weten dan je voor mogelijk had gehouden. Ook 5 dagen van intens en hard werken. Er komen zoveel vragen in je op, maar ook antwoorden op vragen die je nog niet eens gesteld hebt. Er komen ook heel veel emoties los, zelfs emoties waarvan je dacht dat die allang verwerkt en begraven waren.
    5 dagen waarvan ik ten volle heb genoten, niettegenstaande de emoties, de tranen en het onverwerkte verdriet. De chaos binnen in mij die ik leerde te ordenen zodat ik niet meer zou verdrinken in ellende. Ik kreeg deze keer eindelijk werktuigen om te leren hoe mijn verdriet en pijn een plaats te geven. Eindelijk weet ik hoe ik in mezelf kan kijken, heb ik mijn eigenwaarde terug gevonden, weet ik welke andere capaciteiten ik heb. Dat weten was ik in de loop der jaren kwijt geraakt.
    5 dagen waarin ik leerde mijzelf terug positief te bekijken en waarbij ik dan ook meteen de anderen anders zie.
    Ik heb nu terug de innerlijke kracht om verder te kunnen, niet als een wandelend wrak maar als een waardevol mens dat gelukkig mag zijn. Natuurlijk is er nog werk aan de winkel, het leren toepassen en er een levenswijze van maken. Maar dat gaat lukken, ik voel het. En op den duur ga ik het leven aankunnen zonder hulp van medicijnen, maar op eigen kracht met hulp en steun van mijn lieve Hendrik.....

    06-04-2007 om 00:00 geschreven door D.M.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met goede moed
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Morgen begint de cursus/therapie. Om half9 moeten we er zijn om ons te installeren in onze kamers en om 9u begint de eerste "les". Ben echt benieuwd en ik heb er echt zin in om eraan te beginnen.
    Straks mijn koffer inpakken. Mijn cursusblok en pennenzak liggen al klaar, ook een paar leesboeken en mijn mp3-speler met luisterboeken. Want zonder leesvoer kan een mens niet vertrekken .
    Mijn zus gaat ook mee en haar koffer is nog nooit zo rap gepakt geweest zegt ze.
    In ieder geval gaat er hier de komende dagen niets geschreven worden. Volgende week donderdag hoop ik te kunnen zeggen dat die dagen mij deugd gedaan hebben en dat ik veel geleerd heb.
    En nu, strijken en inpakken.....

    30-03-2007 om 09:37 geschreven door D.M.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samenwonen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dagmar stuurde mij vanmorgen een sms-je, ik was zelfs nog niet wakker. Ze vertelde het grote nieuws dat Leslie en zij gaan samenwonen binnen een paar maanden. Ze kennen mekaar nog maar een paar maanden, maar ik zie dat wel zitten tussen die twee. Het klikt daar evengoed als tussen Hendrik en mij. Zijn moeder heb ik tot nu toe nog maar één keer gezien en ze kwam mij ook sympathiek over. Alleen jammer dat de ouders van Leslie, en hijzelf misschien ook, overtuigde Blokkers zijn. Dat wist zijn moeder al te vertellen in de eerste 10 minuten dat we binnen waren. Heel jammer, want ik ben anti-Vlaams Belang en toen zijn moeder enige verhalen vertelde die haar overtuiging blijkbaar moesten staven, gingen mijn stekels meteen de hoogte in. Ik kon het niet laten om mijn visie erop te geven, zeer tot ergernis van Dagmar. Maar de moeder kon het zeker appreciëren dat ik voor mijn mening uitkwam en vond het dus niet erg. Ik heb Dagmar in ieder geval gezegd de moeder te verwittigen om in het vervolg dergelijk onderwerp te laten rusten in mijn bijzijn. Dit om eventuele ruzie te vermijden, je weet nooit. En dat zou voor de kinderen heel vervelend zijn.
    Ik ga in ieder geval al beginnen sparen voor een cadeau. Ook samenwoners zouden een cadeau moeten krijgen he. Weet alleen nog niet wat voor cadeau, daar zal ik nog eens diep over moeten nadenken......

    29-03-2007 om 09:43 geschreven door D.M.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kantklossen
    Vanavond ben ik naar de laatste klosles voor de paasvakantie geweest. De fout in mijn werk (dat ik niet vond) heeft Rita, de lesgeefster, er direct kunnen uithalen. Dus ik kan weer verder. Ook heb ik een nieuwe prikking en technische tekening bij zodat ik tijdens het verlof verder kan werken. Ik heb trouwens ook nog een Winnie de Poeh om te klossen, een simpel werkje maar het gaat plezant zijn voor lisa-marie.
    We hebben ook geleerd hoe je een kantje aan een stof kunt zetten. Dat was eigenlijk spotgemakkelijk, vooral voor iemand die al 40 jaar borduurt en al 50 jaar naait.
    Vanmiddag heb ik nog wat boodschappen gedaan.2 paar wandelschoenen, 2 broeken en 2 t-shirts voor mijn cursusdagen in Ranst. Ik moet stillaan beginnen met mijn koffers te pakken want zaterdagmorgen ten laatste half9 moeten we er zijn.
    Ik kijk er echt naar uit.....

    27-03-2007 om 22:15 geschreven door D.M.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben het beu...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik ben het beu om alsmaar depressief te zijn. Dit duurt nu al jaren, toch al minstens 13 jaar) dat ik leef volgens het principe bergop en bergaf. Altijd maar vechten tegen de zwarte momenten om een beetje normaal leven te kunnen leiden. Het is ook niet leuk voor Hendrik want die wordt ermee opgezadeld. Trouwens de zwarte momenten komen niet door hem, God nee. Ik heb een fantastische man en ik hou zielsveel van hem. Ik zou gelukkig moeten zijn. Maar telkens slagen de kinderen erin om de demonen op te roepen. Volgend weekend ga ik naar een cursus annex therapeutische bijeenkomst "Wie ben ik", samen met mijn zus (die heeft ook kinderen die continu zwarte momenten bezorgen). Daar (hopen we althans) te leren hoe we onszelf kunnen wapenen tegen die teleurstellingen, die opdoffers en al die andere minder fraaie zaken die je naar je hoofd geslingerd krijgt. Ik verheug me erop weerbaar te zijn en niet bij elk woord van de kinderen een inzinking te krijgen. Alle dagen weer kunnen genieten van mijn man, ons huisje, onze Fix en de mooie momenten die we samen kunnen doorbrengen. Terug dat gevoel van gelukkig zijn dat ik had in de maanden na ons huwelijk. Dat was een fantastisch gevoel en dat wil ik terug. Maar nog eerst een gevecht tegen de spoken en demonen en dat gaat nog een moeilijke periode worden. En ik hoop echt dat ik na die oorlog mijn oude ik ga terugvinden....

    27-03-2007 om 12:23 geschreven door D.M.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mineur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Lisa-Marie en ik hebben een zalige dag gehad. We zijn boodschappen gaan doen en hebben alles gekocht om een verjaardagsfeestje te houden en een taart te maken. Het was zo leuk om te zien met hoeveel ernst ze de garnituren bekeek om een keuze te maken met wat ze haar taart zou versieren. Thuis gekomen gingen we in de keuken aan de slag. Ze schepte de bloem, suiker en boter om beurt op de weegschaal en ze wist heel goed tot welk streepje het wijzertje mocht gaan. Eens alles in de bakvorm en in de oven zat, zat ze vol ongeduld te wachten tot het belletje "ping" deed, want dan was de taart klaar. Een teleurstelling was wel dat de taart nog moest afkoelen alvorens we ze konden versieren, maar dat loste ik op met haar cadeautje. Dat moest ze nog uitpakken! De taart was inderdaad vergeten. En met de nieuwe rollerblades aan haar voeten liepen, of rolden we liever, met veel gelach de living op en neer. Ik achter haar aan met mijn handen onder haar oksels en zij meer hangend dan rechtopstaand. Ze gierde van het lachen, zo leuk vond ze het. De rollerblades gingen niet meer van haar voeten. Een nieuwe dvd van Dora werd met rollerblades aan bekeken en later ook de taart versierd. Eerst de taart doormidden snijden en slagroom tussen de twee helften doen. Dan de hele taart met slagroom bekleden en versieren met aardbeien, nicnacs, paaskuikentjes en als laatste de kaarsjes. Met de roze bekertjes en Dora-servietjes werd de tafel gedekt en zongen we happy birthday en lang zal ze leven. De kaarsjes moesten wel 5 keer opnieuw worden uitgeblazen en dan pas kon de taart worden aangesneden. Ze zat daar lekker te smikkelen en ik kon alleen maar genietend naar haar kijken. Toen uiteindelijk mijn dochter binnenstapte (veel te vroeg) was mijn living en keuken een slagveld. Overal speelgoed en de tent stond midden in de living opgezet. Het was of ik had aangevoeld wat er ging komen. Want toen ik 1 enkel vraagje stelde over het volgende bezoek van Lisa-Marie, was het hek van de dam. Allerhande zaken werden naar mijn hoofd geslingerd. Het ene verwijt naar de andere. En na een half uur pakte ze de klein op en zonder boe of ba liep ze de deur uit. Die gezellige en leuke dag eindigde in een avond met tranen. Het is onbeschrijfelijk wat er dan door je heen gaat. Hendrik kwam thuis een half uur nadat ze vertrokken waren en ik heb ook nog met twee van mijn andere dochters gepraat. En ik ben tot een schokkende conclusie gekomen. Mijn dochter voelt zich achteruit geschoven en verwaarloosd!! Ze denkt dat ze al die jaren voor mij niks betekende en ik alleen maar de voorkeur gaf aan Lisa-Marie!! Lieve deugd, als dat echt zo is, hoe moet ik dat uit haar hoofd praten? Want dat is toch helemaal niet het geval!! Zelfs op de leeftijd van 25 jaar blijft men toch een kind van zijn moeder.....

    25-03-2007 om 11:54 geschreven door D.M.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de tent
    Lisa-Marie zit hier achter me in de living, te spelen in haar tentje. Ondertussen is Dora op tv aan het babbelen. Ze verdeelt haar tijd tussen Dora en de tent. Jammer dat ik mijn fotocamera heb uitgeleend aan mijn broer, ik had zo graag stapels foto's van haar gemaakt. Om 4u komt haar moeder haar alweer ophalen. Haar belofte dat ze om de 14 dagen het weekend bij mij mag doorbrengen is al teruggedrongen naar 1 of zelfs maar een halve dag zo nu en dan. Blijkbaar reageert Lisa-Marie na een bezoek aan mij heel er slecht en dat kan volgens haar moeder enkel maar opgelost worden met zo weinig mogelijk contact met mij. Het dringt blijkbaar niet tot haar door dat het wel eens een vorm van protest zou kunnen zijn, dat Lisa-Marie heimwee heeft naar haar oma en haar thuis. Ze had mijn advies moeten opvolgen en Lisa-Marie moeten voorbereiden op haar vertrek. Maar nee, dat was niet nodig. Ik moest er niet zoveel eitjes onder leggen. Zo'n kind is flexibel en heeft zich na 14 dagen aangepast. Ja, dag Jan... zo werkt het immers niet. Een kind is geen hondje dat je zomaar kan verplaatsen!! Ondertussen wordt ik hier overladen met "koffie" in piepkleine tasjes. Er wordt "suiker" en "melk" bij gedaan en we klinken net of het is champagne. God, wat hou ik van dat kind...

    24-03-2007 om 08:48 geschreven door D.M.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Weet je wat dit is? De bloem van een vliegenzwam. Mooi he? Ik wist niet eens dat vliegenzwammen bloemden. Zo leert een mens alle dagen bij...

    23-03-2007 om 14:55 geschreven door D.M.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn oogappel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Straks komt Lisa-Marie, mijn oogappel. Ze is 5 jaar en het zonnetje in huis. Ik heb haar grootgebracht vanaf de geboorte tot vorig jaar oktober. Toen besliste haar moeder van de ene moment op de andere haar mee naar huis te nemen. Ik was en ben er nog altijd kapot van. Maar van de weinige keren dat mijn schattekind komt, geniet ik met volle teugen van haar. Ze is heel levendig, babbelt de oren van mijn hoofd en wil altijd maar meehelpen, vooral als ik aan het koken ben. Ze heeft dan zo haar vaste klusjes zoals de papiertjes van de bouillonblokjes halen en de aardappelen wassen. Ze kan ook al heel aardig pannenkoekenbeslag maken. Ze roert dan met alle heftigheid de klonters uit het deeg terwijl de bloem alle kanten uitvliegt. En haar pannenkoeken smaken dan ook dubbel zo lekker als ze verdrinken in kandijstroop. Als ze dan nadien met haar buikje rond in haar zitzak voor de tv naar een tekenfilm kijkt, kuis ik ondertussen het slagveld op
    Straks komt ze en dan gaan we morgen taart bakken, dat had ik haar de vorige keer beloofd. En ik weet heel zeker dat geen enkele bakker zo'n lekkere taart kan maken als zij.....

    23-03-2007 om 00:00 geschreven door D.M.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn eerste bericht

    Ik had nooit gedacht nog eens een eigen blog te hebben. In het verre verleden ben ik ooit wel eens een dagboek begonnen maar na een paar maanden gaf ik het op omdat het al gauw uitdraaide op een opsomming van mijn dagelijkse bezigheden. Ik was toen ook maar een jaar of 11 . Nu denk ik wel iets meer op mijn blog te kunnen zetten, ben nu ook wel iets ouder dan 11  
    Mijn blog gaat vermoedelijk een allegaartje worden. Een beetje dagboek, hobbyboek, fotoalbum. Mijn filosofische momenten en mijn dromerijen. Mijn optimistische kant en mijn zwartkijkerij. Mijn blije en droeve momenten.
    Het gaat prettig zijn om alles even op papier (nou ja, papier ) weg te schrijven. En mocht er iemand zijn die zin heeft om op het gemijmer of gefoeter van mij te antwoorden, gewoon doen!! Ik hou wel van een babbel, met of zonder filosofie erin.


    22-03-2007 om 16:10 geschreven door D.M.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/jade2207

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    22-03-2007 om 15:32 geschreven door

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 18/01-24/01 2010
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!