Op pensioen , maar ook op reis !
Inhoud blog
  • Wat een Uilskuiken !
  • Beestjes in beeld , deze week
  • Over de schreef !
  • Maandelijkse kennismaking
  • Dardennen in Mei , deel vier

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



    Veel tripjes en vooral veel natuur .
    12-04-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op zo een mooie lentedag komt iedereen buiten .

    Op een echt aangename lentedag ben ik meestal vroeg op pad , heel veel beestjes komen nu voor het eerst naar buiten . Ik zag vandaag dan ook mijn eerste Oranjetipje , het was een mannetje .

    In het zonnetje spelen is plezant zullen deze beestjes gedacht hebben ,waarschijnlijk weten jullie hun naam niet en kan het jullie ook niet schelen .  Dieren zoals deze zie je enkel op je wandeling als je goed kijkt . Maar als jullie het persé willen weten , dit zijn Aglaostigma FulvipesJullie hadden er om gevraagd ! 

    Mijn allereerste in ons land , deze zag ik vorig jaar in Duitsland , maar nooit bij ons Dit is een mannetje van de Bruine Winterjuffer . Mooi toch , wat je allemaal kan zien tijdens een wandeling ...

    Bij ons zie je ze niet zoveel meer , maar in Wallonie maken ze minder werk van de verdelging . Het is altijd een beetje verschieten als er eentje naar je toe zwemt . De Muskusrat .

    Meestal zie ik deze juffers in de Ardennen , maar vandaag eens eentje op minder grote afstand . Dit mannetje Vuurjuffer zat waarschijnlijk te wachten tot de eerste vrouwtjes zouden verschijnen .

    Iedereen kent ze wel en het is wachten op een mooie dag om ze te zien , mijn eerste Atalanta van het jaar zag ik ook vandaag . Alles is eindelijk wakker geworden . Hij was van de bloesems aan het smullen .

    Het was reeds enkele jaren geleden dat ik er nog eentje zag , deze  Koolschildwants zie ik heel weinig , heel blij dus .

    Altijd een verrekijker meenemen als jullie gaan wandelen , dan zien jullie geen stipjes op de vijver , maar zijn ze plots heel dichtbij , dit koppeltje Geoorde Fuut .

    Alle kleine vogels , muizen en hagedissen slaan nu alarm . Deze meneer is aan het jagen en dat zijn de prooien . De Bruine Kiekendief vliegt rustig over de rietvelden op zoek naar eten .

    De vlinder die het meest bij ons gezien is tot nu toe is waarschijnlijk de Dagpauwoog , hij is altijd één van de eerste om te vliegen . Maar een beetje nectar drinken doet hij ook graag . 

    En dat is nu precies wat ik vanavond ook ga doen , een beetje nectar uit de Bordeaux streek op mijn terras ....

    Groeten

    Johan



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (2)

    13-04-2024
    Dag Johan ,, kom nog even kijken ,,
    En ik zie hier echt weer mooi foto's te staan van het oranjetipje en andere insekten ,, maar ook de muskusrat hier in de vlaanderen komen we ze wel nog tegen ,, ik woon hieraan de schelde ,, achter ons een stuk natuurgebied en daar komen ze zeker nog voor ,, en ook zoveel andere mooie vogels die er even komen rusten of hun settelen ,, mooi is de natuur Johan ,, tot een volgend keer maar weer .
    13-4-2024
    Een heel fijn weekend gewenst en het beloofd vandaag een heerlijk dagje te worden ,, dus kan ik u alleen maar een hele fijne zaterdag wensen , en geniet ervan ,, groetjes Ingrid .

    13-04-2024, 07:32 geschreven door Ingrid.


    12-04-2024
    Mooie foto's
    Johan, mooie foto's. Sta me toe een opmerking te maken en zeker niet verkeerd bedoeld, integendeel. Misschien foto's opsplitsen over meerdere berichten zodat de aandacht van je lezers nooit verslapt. Ik heb ondertussen één van mijn blogs (bloedgeversgalmaarden) ook nieuw gestart op seniorennet omdat bloggen.be ons weinig keuze laat. Mijn andere blog op seniorennet is Durbuy. Mvg Erik

    12-04-2024, 20:33 geschreven door Erik Dhaeyer


    Archief per week
  • 13/05-19/05 2024
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • Zegen op deze maandag middag, avond en nieuwe week (Patricia)
        op Wat een Uilskuiken !
  • mooi (Martin Carels)
        op Beestjes in beeld , deze week
  • zeehond (Martin Carels)
        op Maandelijkse kennismaking
  • Grauwe Klauwier (Martin Carels)
        op Dardennen in Mei , deel vier
  • mooi (Martin Carels)
        op Dardennen in Mei , deel drie


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!