De timpi snijden in blokjes. Kunt u niet over rebong beschikken, geen nood het kan ook zonder. De boontjes afhalen en grof snijden, evenzo de kool. Nu de sjalottes, de knoflook en de lombok fijn snijden, (beter is het ze fijn te kneuzen met de suiker, trassi en de ketoembar). De boter smelten en de gekneusde kruiden er in fruiten tezamen met de salam, laos djoeroekpoeroet- blaadjes en asem.
Wanneer de sjalottes lichtbruin zijn de timpi er aantoevoegen; gedurende 1 minuut omroeren; dan 2 glazen heet water bijgieten. Voeg de gesneden boontjes erbij en de bouillonblokjes. Doe de deksel op de pan en laat het 10 minuten op een zacht vuurtje stoven. Voeg het blok santen er aan toe en blijf dan roeren totdat het geheel gesmolten is. Nu de gesneden kool erbij voegen en nog 3 á 4 minuten laten sudderen. Het deksel mag nu niet op de pan.
Mocht u toch de lodéh met reboeng willen klaarmaken, dan dient de reboeng van tevoren gesneden te worden, niet al te fijn; en 10 minuten apart opgekookt te worden. deze sajoer moet met ruim vocht opgediend worden.
Serveer met een paar satés, een droge sambal goreng of een kip gerecht zonder santen bereid en wat kroepoek.