Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
      Image and video hosting by TinyPic

 
        Image and video hosting by TinyPic
Gastenboek
  • hallo ik ben er eindelijk weer
  • Fijne midweek gewenst lieve vriendin
  • Dinsdag groetjes van de Geldwolven
  • Maandag groetjes van de Geldwolven
  • Zondag groetjes van de Geldwolven

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

          Image and video hosting by TinyPic    
            Image and video hosting by TinyPic
        

     
            Image and video hosting by TinyPic
         Ik maak geluiden als
           je met me speelt

     

     

    Image and video hosting by TinyPic
    Image and video hosting by TinyPic
    Image and video hosting by TinyPic
    Welkom op mijn blog!
    Image and video hosting by TinyPic
        
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Image and video hosting by TinyPic
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Image and video hosting by TinyPic
    Image and video hosting by TinyPic
    Image and video hosting by TinyPic
    Image and video hosting by TinyPic
    Image and video hosting by TinyPic
    Image and video hosting by TinyPic

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Mijn blogje
  • Nikki's blog
  • **** Mijn plezier ****

    >
    Image and video hosting by TinyPic
    24-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sambal Goréng timpe
    Sambal goréng timpi:

    Benodigheden: 1/2 timpikoek, 1/4 flesje olie,
    6 á 7sjalottes, 2
    teentjes knoflook, 4ontpitte
    rode lomboks 2 theelepelstjes asem, 1 theelepeltje,
    trassie, 2 theelepeltjes zout, 1 theelepeltje suiker,
    1 schijfje laos, 2 salamblaadjes.

    De timpikoek in reepjes snijden van ongeveer 3 cm
    lang en 1 cm  dik. Bak de reepjes in ruime olie tot ze
    lichtbruin zijn en laat ze uitlekken. Bak afzonderlijk
    in dezelfde olie de sjalottes, knoflook en fijngesneden
    lombok voorzichtig op zacht vuur.
     
    Laat de kruiden uitlekken en voeg ze bij de gebakken 
    timpireepjes.

    Meng vervolgens de asem, trassi, zout en suiker in een
    half kopje water.
    Verwarm 1 eetlepel verse olie en fruit hierin de met
    water aangelengde asem, trassi, zout, suiker en de laos
    en de salamblaadjes. Roer net zolang tot dat het water
    verdampt is en voeg dan de gebakken timpi, gefruiten
    sjalottes, knoflook en de lombok toe.
    Vergeet niet te roeren.
    Wanneer de olie opgedroogd raakt, doe er dan al roerende
    een scheutje heet water bij.

    Eet smakelijk,

    Liefs van Karin

    ps.
    Voor het bakken, braden en fruiten van diverse sambal goréngs
     kunt u het beste een soetil (platte schep ) en de wadjan
     (bolvormige Indische braadpan ) gebruiken.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!