Inhoud blog
  • Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • Groeten uit ostbelgistan 3 november 2017.....
  • Groeten uit Ostbelgistan 23 oktober 2017.....
  • Groeten uit ostbelgistan 14 oktober 2017....
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Antwerpen Rivierenhof
    Foto
    Foto

    Fotos Franske

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gedachten over God en de wereld

    16-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog eens terug naar mijn bericht van 12.04.2012......

    Ja, ik wil nog eens terug naar mijn bericht van 12.04.2012. Ik schreef dit bericht omdat ik nadrukkelijk wou zeggen, dat niet alle priesters pedofielen of hosexuelen zijn. Ik wou er de nadruk op leggen, dat de voorconciliäre priesters die ik persoonlijk gekend heb alle eerbiedwaardige priesters waren.

    Ik vertelde, dat de Eerwaarde Heer Ivo Cornelis toen in Niel een Jongenstehuis had, waar ik na de dood van mijn moeder in juni 1946 opgenomen werd. De priester Ivo Cornelis was geen parochiepriester, hij werd dus ook niet betaald omdat hij priester was. Hij had de villa die hij van zijn ouders geerft had tot een tehuis voor wezenjongens omgebouwd.

    Ik vertelde ook, dat hij mij als hij in de parochiekerk van Niel aan een zijaltaar de hl.mis celebreerde,  als misdienaar mee nam. Hij brak dan een stukje van de grote hostie af en gaf het mij, hij deelde dus het geconsacreerde brood, het lichaam des Heren, met mij. De diepere zin daarvan heb ik eerst jaren later begrepen. Dat ik dan na de mis "thuis" samen met hem het ontbijt mocht nuttigen,voor ik naar school ging, gaf mij een gevoel van geborgenheid. Deze priester trachtte een goede vader voor mij te zijn, graag zou ik hem daarvoor nu nog willen bedanken, maar als er werkelijk een hemels paradijs is, weet hij dat wel.

    In Mechelen mocht ik dan in de Sint Rombouts kathedraal ook aan een zijaltaar zijn mis dienen. Hij leidde mij in de kathedraal rond en verklaarde mij veel over de verschillende zijkapellen rond het hoogaltaar. Tien jaar geleden heb ik de kathedraal nog eens bezocht en ik was verontwaardigd over de rommel die ik nu in deze zijkapellen zag. Hij ging ook regelmatig met mij in Mechelen wandelen en deze wandeling eindigde steeds met een ijsje of een Brusselse wafel met met slagroom en warme kriekskes.

    Ook over de priesters waarmee ik later in aanraking kwam kan ik geen kwaad woord zeggen, het waren allemaal eerbiedwaardige heren vaarvoor men respect kon hebben.

    De teloorgang van de Rooms-Katholieke-Kerk is begonnen na het tweede Vaticaans Concillie. En nu, bij de islaminvasie die we meemaken hebben we nood aan zulke eerbiedwaardige priesters, maar waar zijn ze? Van de bisschoppen die men na Vaticanum twee op de bisschopsstoelen zoals in Brugge gezet heeft en van pausen die de koran kussen en op kousenvoeten de antichristelijke moskeen bezoeken hebben we echt niet veel te verwachten. Men moet echt geen pilaarbijter te zijn, maar voor het behoud van onze Christelijke waarden en normen loont het zich te vechten.

    Kartuizer.

    Reageer....

    Ps. Mijn hartelijke dank aan Pascha, Jutta en Marnix.
    Twee dagen geleden had ik op de teller 80.018 bezoekers, twee dagen later zijn dat nu 80.182, dat betekend dus, dat de laatste twee dagen 164 bezoekers mijn blog bezocht hebben. Dat had ik nu werkelijk niet verwacht, en toch zijn er maar enkele bezoekers die reageren, zijn dat dan allemaal bange blanke vrouwen en mannen? Mijn blog staat open voor elke mening, ook dan als deze mening niet met de mijne overeenstemd, ik keur elke mening goed,  zolang zij binnen het fatsoen blijft. Ik vermoed natuurlijk wel, dat ook het spionnencentrum meekijkt, maar dat mag ons niet afschrikken, wij moeten vrij en frank onze mening verkondigen zolang dit nog mogelijk is.









    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (4)

    17-04-2012
    Beste Kartuizer
    Ik ben een vrouw, blank, maar zéker niet bang. Ik kom regelmatig op bezoek om te lezen wat je geschreven hebt.

    17-04-2012 om 20:48 geschreven door lieve


    u heb gelijk
    priesters en zekerlijk een paus die de koran kust dat kan niet onaanvaardbaar een boek dat volledig tegenstrijdig is met de leer van cristus.

    17-04-2012 om 00:08 geschreven door jozef devolder


    16-04-2012
    pedoseksuele criminaliteit en islam
    Kartuizer, Het onbegonnen werk alle vrijheidminnende blogs of zelfs maar alle islamkritische blogs éénmaal per dag te lezen. De meeste van de bezoeken kunnen dan ook geen aanleiding geven tot het neerschrijven van een reactie. Persoonlijk doe ik dat alleen als ik denk een element te kunnen toevoegen aan de tekst. Kritiek is immers al te gemakkelijk en heeft vrijwel altijd tot doel de schrijver te beïnvloeden om zijn standpunt op te geven. Mijn standpunt over de pedoseksuele criminaliteit in de kerk is heel duidelijk. Zo lang het Vaticaan het celibaat blijft eisen en vrouwen uitsluit van het priesterschap zal de kerk als magneet pedofielen blijven aantrekken. Zelfs na het afschaffen van de eis tot celibaat ( merk het verschil in de formulering) zal het nog minstens twee generaties of dertig jaar duren voor het percentage pedofiele criminelen in de katholieke kerk zal gezakt zijn tot op het gemiddelde van de hele bevolking. Zelfs dan heb ik mijn twijfels want in de islam waar er geen celibaat en zelfs geen monogamie verplicht is voor de geestelijke misleiders bloeit de cultuur van pedofilie en verkrachting van minderjarigen onverminders op een schaal dat ons voorstellingsvermogen te boven gaat. Onlangs zag ik nog een video ( http://tinyurl.com/brf7mog zolang de video daar nog staat) waaruit zou blijken dat in Saoedi-Arabië 24 procent van de jeugd onder de 16 jaar minstens één keer in zijn of haar leven verkracht is geworden. De islam is de enige nog bestaande oervorm van georganiseerd fascisme. Islam = fascisme, en de hele EUssR en alle islamofiele apparatsjiks van het onland.be zijn haar collaborateurs.

    16-04-2012 om 12:28 geschreven door lucky9


    Misschien, of...
    hoogstwaarschijnlijk durven die andere + 160 bezoekers het niet aan om eens tegen Uw schenen te stampen, beste Kartuizer. (^_-) - + - + - Doch, wannéér die laatste concilie doorging, herinner ik niet meer (het interesseerde mijn TOEN eigenlijk niet), maar ik rekende zojuist terug en zo merk ik wel dat Van Gheluwe reeds zooo lang bezig was met z'n viezigheden... dat zij reeds VERJAARD zijn. (en ook dat hij niet de énige was in het Vlaamse gedeelte van dit onland) - + - + - Verder terugmijmerend naar mijn schooltijd, herinner ik mij dat de "Frère Directeur" van het Sint Jozefsinstituut in Heist a/Zee "het afgestapt is" (en later gehuwd) met een vissersweduwe, (mét kinderen) die, juist nà de oorlog de was deed voor de broeders. (vermits hun wasplaats "plat lag" door het oorlogsgebeuren) - + - + - Dan,... in mijn "beginnende macho-jaren" komt ook weer de herinnering boven van een "Adonis-van-een-vent" die één van de onderpastoors in dezelfde kustgemeente was, regelmatig op bezoek ging bij àndere "visserweduwen" (om hen... te troosten zeker ?) - + - + - Als verklaring voor het aantal weduwen in onze gemeente: In de periode 45-55 zijn er MINSTENS 30 vissers omgekomen door botsing met (door stormen losgeslagen) zeemijnen; Hoéveel er juist waren, kan men terugvinden op de grote sokkel van het "visserskruis" te Zeebrugge...àl hun namen staan erin gebeiteld. - + - + - Al-bij-al beschouwd, zou men dit kunnen rekenen als "minder erg dan met kinderen", maar TOCH is het ook naast de pot piessen vermits die "eerwaarde heren" toch de celibaatbelofte geschonden hebben. - + - + - Eerlijk geef ik toe dat mijn macho-gedragingen ook veel in visserskringen afspeelden, doch...IK had het nooit in de kop gekregen om de belofte van zuiverheid uit te spreken hoor; "JAMAIS DE LA VIE" zouden de Françoistjes dan zeggen. {;0D.

    16-04-2012 om 10:01 geschreven door Victor Van Vosselaer




    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001


    Welkom op mijn blog!
    Laatste commentaren
  • Beste Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Beste Kartuizer (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Hallo Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • hallo Kartuizer (johan1944)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • De winter heeft zijn intocht gehouden, (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be Angeltjes
  • seniorennet, be Poli
  • seniorennet. be Digitalia
  • seniorennet. be Uitkijktoren

  • Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • R.A.A.´s Krantje

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    nijlcruise
    blog.seniorennet.be/nijlcru
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    lenie1953
    blog.seniorennet.be/lenie19
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vlaamse culturele rijkdom
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!