Inhoud blog
  • Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • Groeten uit ostbelgistan 3 november 2017.....
  • Groeten uit Ostbelgistan 23 oktober 2017.....
  • Groeten uit ostbelgistan 14 oktober 2017....
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Antwerpen Rivierenhof
    Foto
    Foto

    Fotos Franske

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gedachten over God en de wereld

    15-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De sneeuw is eindelijk weg......

    De trouwe bezoekers van mijn blog hebben tevergeefs naar nieuwe berichten gekeken, één week lang zonder nieuws van kartuizer. Ik was een beetje moe en moedeloos. Als men de binnenlandse berichten en het wereldnieuws leest, wordt men inderdaad moedeloos, het lijkt er wel op dat wij door een bende apen geregeerd worden. Het teleurstellende daarbij is, dat deze apen door andere apen gekozen werden. De hersenspoeling van de kranten en de TV. schijnen hun doel bereikt te hebben. Als men zich verzet tegen de toenemende dictatuur der humaniteit is men een racist. Ik ben dus een racist.
    Daarbij kwamen dan de huiselijke problemen, een week lang kon ik met mijn auto door de hoogliggende sneeuw niet uit de garage, alhoewel een lieve man vorige zondag de sneeuw geruimd hat, maar de volgende morgen lag alles weer vol. Nu is de sneeuw eindelijk weer weg en kan ik vandaag mijn boodschappen halen. Tot overmaat van ramp deed mijn kachel het niet meer goed, de temperatuur in huis steeg nog amper over de 20 graad, de afvoerbuis naar de schoorsteen was total verstopt dus moest ik alles uit elkaar halen, en dat is een vies vuil werkje, maar dat is mij dan wel gelukt. Daarbij kwam dan nog dat ik een kortsluiting heb op mijn warmwaterboiler in de badkamer, ik kan dus voorlopig niet in het bad en was mij zo goed mogelijk met koud water en dat herinnerd mij aan de tijden van vroeger, toen hadden we ook geen vloeiend warm water. Nu de sneeuw weg is kan de electrieker eindelijk komen.

    Dat was dus de reden van mijn lang stilzwijgen, gelukkig ben ik niet ziek, ik kan nog wel een flinke stoot verdragen, bouwjaar 1936 was een goed bouwjaar.
    Ik wens alles lezers van mijn blog een rustig, vredig weekeinde. En ik eet morgen, zondag weer varkensgebraad met championsaus met frietjes.

    Kartuizer.





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (7)

    19-12-2012
    @Lieve Gina,
    Alhoewel onze blogbaas, Kartuizer, honderden kilometer van Zeebrugge (mijn woonplaats) woont, is hij te vinden in een paar muisklikken hoor - + - + - Als U op de site "Google" zit, dan ziet U bovenaan een héle reeks mogelijkheden, doch ook het woord: "geschiedenis' - + - + - één muisklik erop en dan verschijnt "alle geschiedenis tonen"... (dan verschijnt een lijstje met de lààtste 15 sites dat U bezocht bezocht heeft). - + - + - Bij het aanklikken van die tekst, verschijnt: "vandaag, gisteren, de laatste vijf dagen, de laatste maand, en dan nog twee vorige maanden. - + - + - Indien U dan één van die mogelijkheden aanklikt, èn naar beneden scrolt, dan zal U Hem wel vinden onder de titel : "Gedachten over God en de wereld".... - + - + - "Voilà, simple comme bonjour" zouden de Françoistjes dan zeggen. {:0D - + - + - Eerlijk gezegd, die methode gebruikt Fikken ook want hij is tè laks geworden om héél die tekst van blog.seniorennet enz te typen èn bezoekt d'office iedere dag een reekske Vlaamsgezinde sites zodat die reeks nogal vlug in 't oog springt bij (z/m)ijn zoektocht - + - + - Servus, Fikken.

    19-12-2012 om 12:31 geschreven door Victor Van Vosselaer


    18-12-2012
    Hallo Kartuizer,
    Het is een tijdje geleden, maar u bent zo moeilijk te vinden op het seniorenblog, ik heb u uiteindelijk via google terug gevonden, want ik zit met een poeze probleem. Een tijdje terug ben ik voor een weekje op verlof geweest, waarbij sjalotje(poes)niet meekon, vliegtuig. Ze is thuis gebleven en er werd voor haar goed gezorgd, zodat ze haar dagelijkse routine had. Nu sinds mijn thuiskomst is sjalotje erg veranderd, ze plakt letterlijk aan mij, zelfs als ze haar dutjes doet, moet ze haar pootje op mijn hand liggen, of en zakdoek of iets degelijk hebben. Als ze haar dagelijks uitstapje doet, staat ze te miauwen tot ik mee op het terras stap, en haar in het oog houd, .. Wanneer ze s'nachts haar plasje moet doen, komt ze me wakker maken, om samen naar het katten bakje te gaan. S 'morgens 05u15, komt ze me wekken met kopjes geven, en neusje neusje, doen en heel voorzichtig slaat ze met haar pootje tegen mijn kaak tot ik opsta om met haar te spelen en te troetelen. Wanneer ik de deur uit moet , zit ze in de gang te wachten. Nu is mijn vraag of ik er wel goed aan heb gedaan ze thuis te laten ipv van ze naar een pension te brengen,want ik heb de indruk dat ze een verlatingsangst heeft. Sjalotje is een half wild katje (heel klein) dat verleden jaar okt. gewond bij mij is aangespoeld, verzorgt is, en welgekomen gebleven is, en ook tijdens de zomervakanties (auto) meeging.. ( ze heeft zelfs een B.en EU paspoort) Beste Kartuizer, wat kan ik doen om mijn eens 'dartel' sjalotje haar angsten weg te nemen.

    18-12-2012 om 13:10 geschreven door Gina


    17-12-2012
    Bezoek
    Wegens werkzaamheden in huis - vorige week geschilderd, vandaag en morgen behangen, waarna misschien een weekje rust - de laatste tijd weinig op blogronde geweest en ook hier was het een tijdje geleden. Moet nog veel inhalen.Groeten, R.A.A. coollogocom2970123971aa.gif een selectieve kijk op de politiek en de actualiteit en tussendoor ook eens iets anders met momenteel meer dan 1600 artikels, coollogocom2970123971aa.gif nieuw blog waar ik mijn boekbesprekingen geleidelijk ga samenbrengen. coollogocom2970123971aa.gif met oudere artikels die misschien toch nog interessant zijn en die ik naar hier heb 'afgevoerd'.

    17-12-2012 om 23:08 geschreven door R.A.A.


    betrapt
    Nu denk ik toch dat mijn vriend Victor een pintje te veel op heeft. moet kunnen ! ! !

    17-12-2012 om 14:47 geschreven door mark


    16-12-2012
    blijft sterk
    ja kartuizer de winter kan zwaar zijn met te verouderen maar toch sleuren we er ons wij er ons dooren denken dan hoe wij dat vroeger dedenen het gingtoch ookmaar ja kartuizernu we alde 70 bereikt hebbenword alles mindermaar het gaat toch'dus kartuizerhou het maar lang vol,maar hou je taai zodat weonbekende vrienden bijvenkennenen nog vele jarenben nu72

    16-12-2012 om 00:29 geschreven door joef devolder


    15-12-2012
    Beste Kartuizer
    Moedeloos worden van alles wat er in de wereld gaande is? Begrijpelijk. Maar je bent machteloos. Denk daarom aan dat prachtige biertje dat je onlangs afgedrukt hebt. En bovenal: u staat bóven al die engerds die zo eng denken. Ik vind het knap hoe je je handhaaft zonder warm water, hoe je de kachel weer laat werken, en zo. Soms kan ik hier ook niet buiten de garage vanwege de sneeuw en dan denk ik: fijn, dan maak ik het binnen gezellig. Hartelijke groeten.




    15-12-2012 om 21:49 geschreven door lieve


    't waren...
    goeien dat men kweekte voordat de Ersatz-periode van de oorlog aanbrak, beste Kartuizer. - + - + - Ware het niet van "de sleet"... dan waren wij nog steeds spiksplinternieuw. - + - + - Perikelen met de rookafvoer bij een kachel met menging van hout èn kolen zijn toch nogal vlug onderhevig aan roetvorming...dàt was juist ook zo bij mij thuis in mijn jeugd hoor. - + - + - Daarbij kwam nog het feit dat er aan de kust massa's hout te bekomen was door het verwijderen van de versperringen van de "Atlantic wall"... Hout dat jarenlang op het strand gestaan had en doordrongen waren met zeezout mét gevolg dat de gemetste schoorstenen tenslotte lelijke plekken vertoonden op het behang door vermenging van zout & roet. Enfin, we hebben U wel een tijdje gemist omdat er eventueel kans was dat U een verkoudheid (of griep) zou opgedaan hebben... het is er overigens, het "seizoen" voor. - + - + - Hou U taai, (^_-)

    15-12-2012 om 11:43 geschreven door Victor Van Vosselaer




    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001


    Welkom op mijn blog!
    Laatste commentaren
  • Beste Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Beste Kartuizer (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Hallo Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • hallo Kartuizer (johan1944)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • De winter heeft zijn intocht gehouden, (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be Angeltjes
  • seniorennet, be Poli
  • seniorennet. be Digitalia
  • seniorennet. be Uitkijktoren

  • Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • R.A.A.´s Krantje

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    waardevol
    blog.seniorennet.be/waardev
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    dolfijntje54
    blog.seniorennet.be/dolfijn
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vlaamse culturele rijkdom
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!