Inhoud blog
  • Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • Groeten uit ostbelgistan 3 november 2017.....
  • Groeten uit Ostbelgistan 23 oktober 2017.....
  • Groeten uit ostbelgistan 14 oktober 2017....
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Antwerpen Rivierenhof
    Foto
    Foto

    Fotos Franske

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gedachten over God en de wereld

    20-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit Ostbelgistan.....

    Om niet in uitersten te vervallen, drink ik nu de ene dag een Trappist en de andere dag nen Duvel. Bij het degusteren van de Trappist luister ik naar Gregoriaanse gezangen of klassieke muziek en bij het drinken van de Duvel naar James Last en andere lichte muziek.

    Het is nooit goed in uitersten te vervallen, men moet steeds het evenwicht bewaren. Als het evenwicht zoek is begint alles te wankelen, de Vlaamse politiek wankelt, de belgische politiek is een puinhoop, de Europese politiek is een puinhoop, alles wankelt en staat op instorten. De wereld wordt geregeerd door zwakkelingen (versager zegt men in het Duits). Erger nog, de wereld wordt geregeerd door leugenaars en bedriegers die zichzelf vetmesten op kosten van het Volk en dat Volk wordt uitgeperst als citroenen en kaalgeplukt als braadkippen.

    Tot overmaat van ramp komt nog daartoe dat ons een wereldvreemde cultuur wordt opgedrongen en onze eigen Joods-Christelijke-Humanistische cultuur stelselmatig wordt ondergraven door de linkse EUssr comissarissen die door niemand van ons gekozen werden en die zich immer meer dictatoris gaan gedragen. Tegen deze wereldvreemde moslimcultuur en deze EU-dictatoren moeten wij ons met man en macht weren, wij mogen dit niet meer langer dulden in het belang van de huidige jonge generatie en de nog ongeboren generatie.

    En de Vlaamse politiek, ach nee, daar zou ik mij niet meer mee bemoeien en toch voor één keer nog een klein beetje. De geboortepremie van het NVA, de bewoners van Borgerocco en van het Kiel zullen zich wel in de handen wrijven, elk jaar eentje meer. Ik heb je wel door Bartje, wie in Antwerpen de burgemeestersjerp wil halen moet zoals Slaapmans de allochtonen goed pamperen.

    Kartuizer.

    Reageer....



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (10)

    24-07-2011
    @ Lieve Jutta,
    In de loop der jaren, heb ik mij een olifantenvel aangekweekt zodat het prikje ènkel gewaar werd, doch zéker GEEN pijn deed...integendeel: "het deed deugd" want hiermee bewees U dat U mijn strapatsen ook "van vér" volgde. (inclusief het DOEL wààrom ik vreemde talen trachtte onder-de-knie te krijgen {;0D) - + - + -. Dàt kwam mij (helaas) gisteren nog goed "van pas" om mijn Noorse correspondent volgend berichtje te sturen: "Oppriktige kondolansen til der Norske folk"... het lijkt wel een greepje Nederlands & Frans samengeschud, nietwaar ?. - + - + - Die heerlijke macho-tijd is reeds lang... "gone with the wind", hedentendage leef ik rustig met mijn "grote bazin", en heb het geluk om DAGELIJKS mijn 2 zonen èn dochter + schoonzoon op bezoekt te hebben, en onder het drinken van een pot koffie... àlle nieuwsjes te horen van Zeebruge tot (inbegrepen) Lissewege. Met mijn àndere dochter (en haar gezinnetje) uit Dubrovnik, liggen de contacten ook prima via Skype... wàt kan ik nog méér verlangen (?)... in DIT opzicht...ben ik de koning-te-rijk. - + - +- 's Avonds genieten van een fris pintje, en soms... indien Fikken een vinnige reactie ergens moet/wil neerpennen: een kruikje jenever tot-de-lààtste druppel. (zonder kater de volgende morgen want... het is waterkleurige alcohol (^_-). Niet getreurd, lieve Jutta: die paar dagen afwezigheid van ons-aller vriend Kartuizer zullen we wel overleven...het zal niet duren tot in de lente zoals in het afscheidslied van de jeugdgroeperingen. Alvast een dikke "pieper", hoi.

    24-07-2011 om 00:13 geschreven door Victor Van Vosselaer


    23-07-2011
    @ beste fikken
    Misschien zal je dit nog lezen -of het moest zijn dat Katuizer reeds op vakantie en in het zonneke zit------. Awel wat ik wil zeggen is dat jij dikwijls nagels met koppen slaat. ( als ze niet te roestig zijn) en dat is nogal eens. Dat ik toen bij Angeltjes boos was kon niemand schaden. In tegendeel ik verdedigde juist een vijand. Ik ben geen seuteke, maar ik vind dat men eerlijk moet zijn. Je kan pikante steken geven maar een beetje niveau moet er toch zijn. En met gebreken of uiterlijk lacht men niet. En het zijn dikwijls de mottigste die dat wel doen. En dat zal jij wel niet zijn ,anders had je in je jonge jaren niet zoveel liefjes gehad. ( en dat was een steekje) ------groetjes van Jutta

    23-07-2011 om 16:28 geschreven door Jutta


    @ Lieve Jutta, en beste Kartuizer.
    Vermits U-beider reactie pracktisch parallel lopen, kan ik ènkel het volgend zeggen: natuurlijk heeft IEDER z'n eigen mening, doch niet iederéén schrijft het neer. - + - + - Dààrdoor komen degenen die wél "iets" schrijven, (bij wijze van spreken) zèlf ook tussen de regenbuien van de àndere reageerders terecht. - + - + - Gevolg daarvan kan men soms merken dat de ène regenbui misschien maar een "motregentje" is, doch de regenvlaag ernaast er één is waar hagelstenen in zitten....en waarschijnlijk had U, lieve Jutta, die éne dag tegenslag dat U onder die tweede grote regenvlaag zat. {:-< Maar ook Fikken (Uw dienaar hier), krijgt bij Angeltjes ook regelmatig "z'n vet" hoor... daardoor zijn z'n reacties soms wat langdradig, eenvoudig om zéker te zijn van NIET VERKEERD begrepen te worden. - + - + - Andere reacties zijn soms wat "aangebrand" met de bedoeling om "vet" te zijn als catalisator voor de lepeltje gal die dààr gratis uitgereikt worden aan degene die "het" willen slikken. - + - + -En nù komt iets dat U-beide waarschijnlijk NIET weten: Zelfs Fikken's reacties worden door de Angeltjesbaas tè gortig of brutaal bevonden, en... verschijnen NIET, soms méér dan dat Jullie zouden kunnen vermoeden.(!) - + - + - Ben ik dan daarover verbolgen (?)... Absoluut NIET, soms denk ik wel: dit of dàt gedeelte mocht er toch wel verschenen zijn, doch daarover maak ik mij allang géén zorgen meer: Het is tenslotte toch maar een gunst vanwege de titularis van een blog, dat wij de KANS krijgen om onze bijval te betuigen, of...ons eigen gal ook uit te spuwen. - + - + - Die gunst mag men NIET misbruiken door reacties in te sturen (en erop hameren dat zij gepubliceerd worden) dat schade KUNNEN BEROKKENEN aan het imago van het blog & Hoofdredacteur. - + - + - Het is dus ZIJN blog, en....van niemand ànders, en ènkel ZIJN oordeel moet beschouwd worden als absolute wet; de reden dààrvan is eenvoudig te brgrijpen: Neem nu eens een reactie waarin de goede naam van iemand bezoedeld wordt, of ééntje waar de haat tegenover anderen eruitloopt als het kwijlsel van een bull-dog... ZOGEZEGD: NIKS AAN DE HAND, doch...opeens wordt dan toch klacht neergelegd bij Justitie of àndere diensten wegens SMAAD, bv.... dan is die reageerder niet "het schaap", maar WEL de "blogbaas" wegens het doorlaten van een "laatdunkende" reactie... - + - + - Zoiets kàn zelfs leiden tot het schrappen van het héle blog plus boete voor de hoofdverantwoordelijke (in casu: de Hoofdredacteur) - + - + - Wegens het feit dat ik zovéél ontzag heb voor het dagelijks labeur van Heer Ray, schijf ik steeds met een kapitale letter zijn naam. (dat doe ik overigens ook voor U (<- zie U wel) beste Kartuizer)...voor de dames heb ik ook het nodige respect: als voorbeeldje bij de aanspraak: LIEVE...Jutta. - + - + - het zijn maar een paar lettertjes, vlug getikt, doch een héle àndere aanpak dan boers-weg : Jutta, of Kartuizer. (^_-) .

    23-07-2011 om 01:33 geschreven door Victor Van Vosselaer


    22-07-2011
    Kartuizer aan Victor..
    Jutta heeft haar eigen mening,Victor, en die respecteer ik, ook als zij soms tegen mijn eigen mening indruist, keur ik haar reactie goed ,dat versta ik onder vrije meningsuiting. De gedachten zijn vrij en ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is. Mijn meningen hoeven ook niet steeds de juiste te zijn, ik kan mij ook vergissen.

    22-07-2011 om 02:36 geschreven door Kartuizer


    21-07-2011
    @ Kartuizer en Victor van Vosselaer
    Wel, een goed jaar geleden heb ik eens een reactie gegeven aan Angeltjes. Over wat het juist ging weet ik niet zo goed meer. Maar de toon van het artikel beviel me niet. Ik hou er niet van dat men de spot drijft over het uiterlijk of gebrek van mensen. Al zijn het niet onze vrienden. Mijn antwoord ,niet mals ,dat geef ik toe werd onthaald op boegeroep in de anderen reacties. En werd ik zelfs op mijn vingers getikt door de grote baas ..... Daar kan ik best tegen, maar ik ben geen ja knikker en zeg mijn mening. Ik weet dat de meeste lezers tuk zijn op sensatie hoe erger hoe liever. Maar dat is niet mijn stijl. Ik ben "natuurlijk een angeltjes fan," dat wel , ik hou van hun waarheid en een beetje aangedikt mag wel. En lees ook jou reacties die soms wel erg gepepert zijn. Het doet me wel glimlachen. Waarom ik nooit iets schrijf, och wat ik over politiek te zeggen heb is niet interessant genoeg. Hier bij Kartuizer voel ik me meer thuis. Zo dat was het dan......... nog vele groetjes van Jutta

    21-07-2011 om 16:37 geschreven door Jutta


    @ Allerliefste Jutta,
    waaaaarom zien (of horen) we niks over jou bij Angeltjes (?) vermits wij "complementair" zijn in het streven naar ons gezamelijk doel: de Republiek Vlaanderen dat het belgicistisch juk wil afschudden van onze schouders. U zou zéker geen "vaandelvlucht" plegen, want... onze "voorvechter" Kartuizer, is er "éne uit het goede hout gesneden" die ook voor de Vlaamse kant kiest. Natuurlijk ligt het NIET in mijn bedoelingen om U af te snoepen van onze gemeenschappelijke VRIEND Kartuizer, maar ènkel opmerkzaam maken dat er NOG blogs zijn die de edele taak hebben om een vrij-en-onafhankelijk Vlaanderen promoten. Geen schrik, waarde & beste Kartuizer, zie maar eens op 20/07... dààr heeft Angeltjesfan Jean zèlfs twee reacties ingezonden (en met deze van Fikken, maakt dat al drie, hoor. (^_-)

    21-07-2011 om 02:12 geschreven door Victor Van Vosselaer


    Ach, beste Karuizer,
    U bent een lieve man hoor, maar TOCH twijfel ik soms om de naakte waarheid aan U door te spelen... èchte vrienden wil men toch absoluut niet kwetsen, nietwaar ? - + - + - vrienden mogen kijven,... maar... moeten tenslotte, vrienden blijven tegenover het grote leger dat NIET akkoord gaat met hetgene ONS wél bindt... en dàt is tegenwoordig dè grote realiteit.

    21-07-2011 om 01:51 geschreven door Victor Van Vosselaer


    20-07-2011
    @Jutta
    Bedankt voor uw reactie. Het belangrijkste is nog altijd, ondanks de puinhoop komende van de politiek, dat we ons goed in ons vel voelen. Mijn hele leven lang heb ik steeds mijn mening rechtuit gezegd, zonder franjes en dat doet goed, NOOIT opkroppen.

    20-07-2011 om 18:06 geschreven door Jean


    @Jean
    Het is plezierig verteld,kon er goed mee lachen. Maar zo is het toch wel.----- Weet je Jean ,soms kan ik je echt benijden om je schrijftalent. Ik kan het beter zeggen dan schrijven, wat ik schrijf is niet altijd zoals ik het in mijn hoofd heb, Het komt stroever op papier. Daarom lees ik nooit na wat ik neerpende want dan ben ik nooit tevreden. En zo blijven de schrijffouten eveneens plakken nietwaar. -----Dit wilde ik al een hele tijd zeggen, want ik lees je bij Angeltjes ook. Ik hoop dat Kartuizer niet boos is als ik even zijn blogje gebruikt heb. Groetjes van Jutta

    20-07-2011 om 16:13 geschreven door jutta


    Kartuizer
    Politiek uitleggen is toch niet zo moeilijk. Een zoon vraagt aan zijn vader: "Pap, wat is eigenlijk POLITIEK?" De vader antwoordt: "Jongen, dat is heel eenvoudig. Ik zal het je uitleggen aan de hand van een voorbeeld... Neem nu ons gezin: Ik breng het geld in huis, ik ben het KAPITALISME. Je moeder beheert het geld, dus zij is de REGERING. Opa ziet erop toe dat alles hier een beetje ordelijk verloopt, hij is de OVERHEID. Het dienstmeisje is de ARBEIDERSKLASSE. We hebben allen maar een doel voor ogen, namelijk jouw welzijn, jij bent dus HET VOLK. Je kleinere broer loopt nog in de luiers en is DE TOEKOMST. "Begrijp je het nu beter mijn zoon?" vraagt de vader. De zoon plukt nadenkend aan zijn haar en antwoordt: "Mag ik er een nachtje over slapen?". 's Nachts wordt hij wakker van zijn kleine broertje die in zijn luier heeft gepoept en vreselijk schreeuwt, omdat hij niet weet wat te doen gaat hij naar de slaapkamer van zijn ouders. Daar ligt alleen moeder die zo vast slaapt dat hij haar niet wakker krijgt, daarom gaat hij maar naar de kamer van het dienstmeisje waar hij zijn vader aantreft die samen met haar vreemde dingen doet in bed! Hij ziet zijn opa oningeïnteresseerd door het raam toekijkt, iedereen is zo druk bezig dat niemand hem opmerkt dus besluit hij maar terug te gaan slapen. De volgende ochtend vraagt zijn vader: "Zoon kan je me nu met eigen woorden uitleggen wat POLITIEK is?" "JA" zegt de zoon. Het KAPITALISME misbruikt de ARBEIDERSKLASSE terwijl de OVERHEID toekijkt en de REGERING slaapt, HET VOLK wordt totaal genegeerd en DE TOEKOMST ligt in de stront!

    20-07-2011 om 13:19 geschreven door Jean




    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001


    Welkom op mijn blog!
    Laatste commentaren
  • Beste Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Beste Kartuizer (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Hallo Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • hallo Kartuizer (johan1944)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • De winter heeft zijn intocht gehouden, (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be Angeltjes
  • seniorennet, be Poli
  • seniorennet. be Digitalia
  • seniorennet. be Uitkijktoren

  • Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • R.A.A.´s Krantje

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    virreke
    blog.seniorennet.be/virreke
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    flupke
    blog.seniorennet.be/flupke
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vlaamse culturele rijkdom
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!