Inhoud blog
  • Ons klein witteke, mijn liefste knuffeltje
  • Mi-Noes is van ons heen gegaan
  • We zijn terug!
  • Voogeltje gij zijt.... foei!
  • Mi-Noes al wat gekalmeerd
    Zoeken in blog

    Over mijzelf
    Ik ben Geerts Liliane
    Ik ben een vrouw en woon in Antwerpen (Belgie) en mijn beroep is Bediende, balieassistente.
    Ik ben geboren op 12/01/1962 en ben nu dus 62 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: mijn poezen, digi foto's proberen bewerken, blogje sinds kort, soms kleding maken, vroeger stijldansen.
    Foto
    Startpagina !
    kattenopzolderverhaaltjes

    28-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muizen gevonden!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ons mama had de boekenkast leeg gemaakt, je weet wel, voor de verhuis (begrijp dat eigenlijk niet maar ik hoor haar dat zeggen). Ik, Jommeke, mocht helpen! Cool hoor, goed in de weg lopen en zien wat ze nu allemaal doet. Ze trok de kast weg en want vond ik daar? Jaaaa! Mijn lievelingsmuizen, allemaal zeg! Mijn rode, mijn grijze zonder staart, en nog één met staart. Mijn mama heeft zich voordien al zot gezocht maar mijn muizekes nooit gevonden. En nu zijn ze EINDELIJK teruggevonden.
    We hebben de ganse namiddag gespeeld, mama gooit de muis weg en ik breng ze terug. Ook de volgende morgend was ik al vroeg paraat met mijn muis zonder staart op bed, maar mama vond het nog te vroeg om al te spelen denk ik want ze wilde niet spelen. Heb dan maar op mijn eentje gespeeld, op bed. Ben nu echt wel tevreden dat mijn speeltjes terecht zijn hoor. Mijn rode is ook een goeie, heeft met het materiaal te maken, die zijn anders dan die harige muizen. Bwah, die vind ik niet zo goed.
    Allee, ik ga nog wat spelen. Maaauw!

    28-09-2007 om 00:00 geschreven door Lilianeke  


    >> Reageer (2)
    16-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.onze zolder NU
    Even een kijkje op onze zolder nu, semi-afgewerkt.
    Véél licht, heerlijk zonnetje, ze zullen gezellig in het zonnetje op de leuning van de zetel kunnen liggen, of in de tuin. Maar eerst huisgewenning zodat ze hun huizeke weten zijn hé

    16-09-2007 om 22:06 geschreven door Lilianeke  


    >> Reageer (1)
    14-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dodge, onze buurjongen
    Dodge
    Dodge, onze buurjongen in Willebroek, kennen we vrij goed mogen we wel zeggen.Hij werd gevonden door 2 madammekes toen hij 2 weken was. En wéér ja, ze konden hem niet grootbrengen en het poezennestje daar kon hij om één of andere reden ook niet terecht. Wat DOE je dan? Juist ja, meenemen. Het kleine ventje bracht heel wat tumult teweeg bij de GROTE poezen. Blazen tegen 100 in't uur, behalve ons Jommeke. Van op een afstandje bleef hij het ukje bewonderen. Omdat de kleine om de 2 uur pap moest krijgen, heeft Irène (mijn tante dus) voorgesteld hem bij haar te brengen. Zij is op pensioen en dus was dit voor "Mondeeke" de beste oplossing, meenemen naar het werk ging toch ook niet! Zo gezegd zo gedaan. Maar plots kreeg hij een soort aanvallen van slapte, hing daar precies voor dood! Er was ook bloed bij zijn urine. Zou kunnen dat zo'n klein kittentje al een blaasontsteking heeft opgelopen? En ja hoor, de dokter bevestigde het vermoeden (na urine-onderzoek natuurlijk). Dus antibioticia gegeven. Elke dag een prikje in de nek. Al de dag erna was het beestje beter, ging ook weer beter eten. Ondertussen was hij al tot "Chipke" gedoopt omdat hij zo klein was als een chipke. Tot zijn 10 weken moest het meneerke PAPKE hebben. En ge moest niet proberen het af te pakken hé! Maar kleine katertjes worden ook grote katers en hoe moest de huishouding dan verlopen, wie zou dan baas mogen zijn in Willebroek, op de kattenopzolder-zolder? Hij mocht niet blijven van Irène, we moesten een goede thuis zoeken. Ergens had ze wel gelijk, maar ja, het gevoel spreekt anders dan het verstand, niwaar? Er was een BBQ in de nieuwe woonwijk om mekaar te leren kennen en zo. Zo kwamen we in gesprek met onze nieuwe buren die toch ook wel een klein katje wilden... Die kans lieten we niet onbenut! Ze zijn komen kijken en waren al direct gevallen voor het zwarte manneke. Zo werd ons Mondeeke, alias Chipke, DODGE, onze buurjongen. Hij heeft nu een grote kattepaal, een heel huis en 2 schoten voor hem alleen. Tevreden? Wie? Wij? Ook ja, zeker en vast! En hij ook hebben we al gezien, dabbend op de arm van zijn nieuwe mama.    ...Maar wie gaat dan de baas van de buurt worden vraag ik me stilletjes af, met al die katers... misschien wordt het wel een kattin...

    14-09-2007 om 16:28 geschreven door Lilianeke  


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de zolder van kattenopzolder
    Ik wilde graag een nieuw e-mailadres, het andere is eigenlijk te lang. Maar wat is een beetje origineel dacht ik. Omdat we aan het bouwen zijn dacht ik een beetje in die richting en jawel! a name is born ... Mijn katjes en ik gaan toch op de zolder wonen (althans, daar gaat onze eigen living zijn). En zo ben ik op "kattenopzolder" gekomen. Persoonlijk vind ik het een leuke benaming. Nu wil ik jullie natuurlijk ook de ZOLDER van kattenopzolder laten ZIEN. De foto's zijn niet de recentste. Ze werden genomen toen de werfleider er met ons alle lichtpunten en stopcontacten ging overlopen. Toen stonden er overal ladders maar ze laten die natuurlijk niet staan tegen het stelen. Omdat de trappen er nog niet geplaatst werden heb ik nog geen nieuwere van de verder afgewerkte zolder.  Met maar één ladder is het nogal moeilijk om die telkens omhoog te trekken om zo weer een verdiepke hoger te geraken. Eén keertje zo was genoeg vond ik, en dan was ik ook nog mijn fototoestelletje vergeten kan je wel denken...
    Maar binnenkort staan de trappen er en kan ik er nieuwe laten zien. Half november verhuizen we dus het begint te korten JOEPIE! Onze katjes zullen toch nog even op de zolder moeten vertoeven voor ze in de tuin losgelaten kunnen worden. En dan moeten ze nog wennen aan mekaar, Mi-Noes, Amy en Jommeke hebben nog nooit eerder Flupke, Fientje en Tommeke Boonen gezien. Wordt nog spannend!
    De gedragstherapeute heeft me geadviseerd ze eerst per 3 enkele dagen apart te zetten omdat de omgeving ook al nieuw is. Dan stilletjesaan er naartoe werken dat ze samen willen eten zonder gegrom, geblaas, gekrab of geslaag. Eten is een sociaal gebeuren en als dit lukt, zal het verder ook wel gaan. ALLE TIPS ZIJN UITERAARD WELKOM!

    14-09-2007 om 14:49 geschreven door Lilianeke  


    >> Reageer (0)
    11-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flupke blijvend invalide
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Flupke is dus op controle geweest bij de doc, onze specialist orthopedie nog wel! Het venteke is toch wel blijvend invalide verklaard zeker! De ligamentjes van zijn voetje zijn volledig over en het kan niet meer goed komen. Een pinnetje erin kan nog wel maar dan heeft hij ook een blijvend stijf gewrichtje. Dan maar zo.  Omdat hij moeilijkheden had met eten heeft hij ook in zijn mondje gekeken en moeten vaststellen dat één van zijn nog weinig resterende tandjes, afgebroken was en een andere los. Dus die moesten eruit! Zijn longen zijn gelukkig goed genezen verklaard!
    Wanneer ons beerke thuis kwam, ging onze Tom Boonen als direct bij hem zitten en begon vaderlijk likjes te geven (deed hij ook bij Dodge, onze buurjongen van Willebroek die we van zijn 2 weken groot gebracht hebben). Toch wel SUPERSCHATTIG zeker! We danken Flupke zijn Engelbewaarder dat hij slechts dit had en dat we hem nog kunnen meenemen naar Willebroek, naar het huis met de kattenopzolder-zolder. (ik zal hem eens tonen, die zolder). Over de omheining springen zal hij waarschijnlijk niet meer doen, maar hij kan zeker en vast nog genieten van op het gras in het zonnetje liggen! Gelukkig maar.

    11-09-2007 om 22:19 geschreven door Lilianeke  


    >> Reageer (1)
    06-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toen Amy nog Emile was...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Toen Amy nog Emiletje was... ja, dat is efkens geleden. In mei 2005 kwamen er 2 kindjes op het werk, met een klein "bleitend" katje in de armen. Wij hebben dit katje gevonden! En gaan jullie het katje een thuis geven? Neen, dat mag niet van de mama. Ach zo, wel, geef het maar hier, ik zorg er wel voor. En het hevige tijgerdingetje kwam dus mee met mij. Onze dierenartsassistentes hebben hun handen vol gehad om alle teken uit het kleine lijfje te halen van dit 4 weken oude "sloorke". Wat zou het zijn? Een katertje? Een katinneke? We konden het niet goed zien, maar iedereen dacht een katertje. Ik vond een heel mooie naam in "EMILE", op zijn Frans. Ik hoorde me al roepen "eeemiel"! Schattig. Emile was ook een echte rakker, hevig in alles, een echte tijger, een echt "ventje"... ( ). Het werd tijd dat Emile zijn eerste vaccinatie kreeg. Verrassing! Emile is géén Emile, het is een vrouwke! Allee seg, hoe konden wij ons zo vergist hebben? Nu ja, de wildebras, hooligan, moest dus een andere naam krijgen, dat toch een beetje lijkt op Emile. Want ondanks dat "ze" toch vrij wild tekeer kon gaan, luisterde ze redelijk snel voor zijn kleine uk.
    Denk denk denk, jà! Het wordt dan Amy, als je dan "eeemie" roept, lijkt dat sterk op "eeemiel". Dus Emile is nu Amy. Zo zie je maar, vergissen is "menselijk" en gelukkig weet Amy niet (hoop ik toch) dat wij haar eerst voor een manneke hielden.

    06-09-2007 om 10:50 geschreven door Lilianeke  


    >> Reageer (1)
    02-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mi-Noes was achtergelaten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Mi-Noes woonde gewoonde in mijn straat, bij een dame aan de overkant. Deze had jammer genoeg een tragisch iets meegemaakt en ze besliste om te verhuizen. De poes zou naar haar zuster gaan. Tot die dag was aangebroken dat ze verhuisd was. De bovenbuurvrouw was gaan kijken en wie trof ze daar aan?  JAWEL, een klein wit poesje, gans alleen in een leeg verlaten appartement. De tamtam deed de ronde en kwam bij Irène (mijn tante dus) terecht. Zij had toen nog een voedingswinkel in dezelfde straat en kende veel mensen. Ik werd dus opgebeld op het werk of ik 'savonds eens wilde gaan kijken naar dat kleine witte poesje. NATUURLIJK, wacht dacht je anders. Ik had nog niet zo lang geleden mijn zwarte poes Pebbles moeten laten inslapen en was op dat moment alleen met Mira, het gehandicapte poesje. We hadden zeker wel plaats voor dit kleine katje. Ze was nochtans niet bang en kwam zeer gewillig mee. De buurvrouw met de kattebak en ik met de poes in mijn armen samen naar de overkant, waar het warm en poesvriendelijk was. Ze noemde toen "witte" maar ik heb haar Mi-Noes genoemd. Na een grondige check-up in de kliniek en het verwijderen van de nodige knopen uit haar vachtje bleek ze dus kerngezond te zijn gelukkig. Zij en Mira waren niet echt de beste maatjes en Mira heeft haar plaatsje in mijn arm in bed afgestaan aan haar. Sindsdien heb ik een nieuwe knuffel in mijn bedje, een wit ipv grijs pelsken , even warm en zacht, met de naam Mi-Noes. Een verhaaltje met gelukkige afloop voor toch weer één poesje.

    02-09-2007 om 10:19 geschreven door Lilianeke  


    >> Reageer (0)
    31-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flupke in hospitalisatie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Update over Flupke. Het was nog niet zo heel erg met onze Flup, gelukkig maar! Het arme ventje moest wel in de kliniek blijven ter observatie. Hij is in de couveuse op temperatuur kunnen komen want hij was wat onderkoeld. Verder heeft hij zuurstof gekregen want hij had ademhalingsproblemen. Heeft toch een "bots" op zijn borstje gekregen vermoedelijk want het bloed dat uit zijn neusje kwam, zou van de longen komen. Toch nog voorzichtig zijn, hopelijk komt het allemaal wel goed. Al bij al heeft hij nog veel geluk gehad, het had erger kunnen zijn.
    Oef, hij heeft ons nogal laten verschieten, ons "beerke".

    31-08-2007 om 00:00 geschreven door Lilianeke  


    >> Reageer (1)
    30-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongeval!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat jarenlang gevreesd werd, is nu toch nog gebeurd. Flup is van het terras gevallen! Hoe het komt? Irène (mijn tante, de eigenares van ons huis met de kattenopzolder-zolder/living) ging 's avonds de was binnenhalen van het terras. Flup was blijkbaar op zijn sokken achter haar gekomen, iets wat hij anders nooit doet trouwens. Niets vermoedend gaat Irène slapen, denkend dat hij in de kast is gekropen want die deur staat weer open. 's Morgens komt Flupke niet eten, héél bizar! Zoeken zoeken zoeken... en dan plots, over het terras, in de hof..ooooh néé! Flupke ligt daar beneden, van de derde verdieping gevallen, in het gras. Rap rap naar beneden gestoven. Gelukkig, hij leeft nog, kan nog op zijn pootjes staan maar mankt toch wel, bloed komt uit zijn mondje. Paniek paniek natuurlijk!! Wie bel ik vraagt Irène? Anubis, onze redders in nood natuurlijk. Ze krijgt de spoedgsm van dr. Roby aan de lijn en vertel kort dat kat gevallen is, vergeet ze toch wel in alle paniek haar  telefoonnummer achter te laten zeker! Ze vertrekt maar onmiddellijk, het is bijna 8 uur en hij zal daar toch al zijn. Groot geluk, daar is hij, de Roby! Beestje is onderkoeld van ganse nacht buiten te liggen ocharme. Komt zijn vetrandjes toch nog van pas, of het had erger geweest. RX genomen, gelukkig niks gebroken, pootje erg verstuikt, dat wel, en het bloed kan van de longen komen. Dus nog bang afwachten. Ondertussen wordt "beerke" in de couveuse gelegd om op temperatuur te komen. Snik, mijn lieve venteke, dat je dat nu zo kort voor de verhuis moet overkomen, zo'n trauma, en het is zo allemans vriend. Hopelijk loopt het goed af want we willen hem nog bijlangena niet afgeven hoor! Hij moet nog in het gras kunnen spelen in ons nieuw huis. Ik laat zeker weten hoe het verhaaltje (goed! stay positive) afloopt.

    30-08-2007 om 10:50 geschreven door Lilianeke  


    >> Reageer (2)
    27-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Routine
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    27-08-2007 om 20:48 geschreven door Lilianeke  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ik stel mijn katjes voor
    Al onze kattenopzolder : Mi-Noes, Amy, Jommeke, Tom-Boonen, Flup en Fientje. Onze buurjongen, Dodge, bij onze grootgebracht van zijn 2 weken, nu al een knappe gast geworden.
    Tja, het is nog effe zoeken hoe ik die link moet plakken, beetje geduld hoor.

    27-08-2007 om 20:47 geschreven door Lilianeke  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Routine tekst

    Mijn verhaaltje bij "routine" was ribbedebie dus ik begin opnieuw.
    Jommeke : (zwart-wite) Ons ma moest vorige week gans de week vroeg opstaan voor haar werk. Normaal werkt zij van 'smiddags tot 21u maar nu kon ik er compleet niet meer aan uit hoor!
    's Morgens kon ik al niet komen dabben en zabberen en smakken in bed als ze wakker werd want ze moest dan uit haar bed. Meestal wacht ik braaf tot ik zie dat ze gaat opstaan, lichtje gaan dan aan. Maar nu krijgen we terug onze routine. Ons ma hare routine is dat ze er eigenlijk geen heeft.
    Nu krijgen we terug 's morgens wat meer aandacht, hoeft mijn potje eten  niet direct weg als ik niet alles opeet want anders is ons Amy er mee weg. Dat veranderd terug, ik kan na een uurke of zo nog eens op het aanrecht gaan staan en wijzen van welk zakje ik iets wil. Gemakkelijk hoor!
    Ja die vrouwen bij ons mogen veel van mij, mijn eten afpakken onderandere. Maar ze moeten af en toe ook eens iets verdragen van mij, dat ik ze eens pest, achterna zit, mij "groot" maak, imponeer, en dan kunnen ze het weer niet hebben. Pfff, ons witte, Mi-Noes, die blaast altijd en ik krijg dan regelmatig naar mijn voetjes terwijl ik niks gedaan heb vind ik. Maar als ons ma thuis komt en de vliegenraam staat open in de zomer, dan roep ik al miauauw maauw als ze eraan komt en ik krijg als eerste een aaike over mijn bolleke, een kusje, een knuffeltje. Daar kunnen de meiskes mij niet in kloppen hoor! Volgende keer mogen zij eens wat vertellen. Prrrrr!Mi-auw!

    27-08-2007 om 20:40 geschreven door Lilianeke  


    >> Reageer (0)
    25-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.starten is gelukt!
    En dank zij "tuinkatjes" ben ik dan ook begonnen met een blogje. Het aanmaken is al gedaan, nu nog de verhaaltjes en foto's. Kattenopzolderverhaaltjes, omdat mijn katjes en ik binnenkort op de zolder gaan wonen. Gene paniek, ze gaan een heel huis hebben, een tuin, tuinen van onze buren...

    Daar sé, ons Amy komt al piepen. Ik heb dus 3 poezekindjes in huis, een wit, een tijger-wit en een zwart-wit. De laatste is een kater, een beetje een teddybeerke, doch geen schotezitterke.
    Hij kan wel al "zit", "high five" = pootje geven, en "op" om rechtop te staan en het kroketje te pakken of om ergens op te springen.Oh ja, "kom" kent hij ook al. Dit was het eerste van de kunstjes uit het kunstjes met katten-boek.
    En puur uit zichzelf brengt hij zijn ene lievelingsmuis, die ik dan moet weggooien en die hij dan weer telkens opnieuw brengt. Hij weet wat hij wil, ons Jommeke. Jaja, 't is ook een echt kapoentje hoor! Hij heeft ook oren maar die werken niet altijd...
    Ik ben nu aan't proberen in het Frans, "pas toucher"!, ook met de kroketjes, en daarmee lukt het wel al eens, alleen, als het op Mi-Noes (ons witte) op aankomt, is hij ineens vergeten wat ik bedoel. 't Zal veel plezanter zijn te doen wat hij wil natuurlijk.
    Er zullen ongetwijfeld nog vele kattenverhaaltjes volgen.
    Ik hoop dat jullie aan mijn verhaaltjes zoveel plezier zullen beleven als ik aan die van jullie.
    Liliane, Mi-Noes, Amy en Jommeke 

    25-08-2007 om 15:27 geschreven door Lilianeke  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/kattenopzolderverhaaltjes

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    25-08-2007 om 15:08 geschreven door  


    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto


    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Hallo
  • Wandelgroetjes uit Borgloon
  • Hallo
  • Groetjes van Sinterklaas
  • Wandelgroetjes uit Borgloon

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per week
  • 14/03-20/03 2011
  • 05/01-11/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 19/11-25/11 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!