Ook een mooie verzameling trollen heb ik bij elkaar
Een stukje kunst
Zelf gemaakt gedroogde orchideën
Zelf gekweekte en gedroogde Edelweis
Dagje uit langs de kustlijn
Jachten op de IJzer in Diksmuide
08-03-2009
kennismaking
Ik ben Annemieke Samyn mijn hobby's zijn koken en wandelen. Het koken van soepen en andere gerechten zijn een passie.Het wandelen van in het heuvelland tot de hoge Alpen in Oostenrijk blijft een sport . Ook het kweken van orchideen .Hierbij plaats ik enkele foto's van Oostenrijk voor mij het mooiste wandelland van Europa..
Zeeduvel en witloof met mosterd-saus met foto van ronny claeys
.ZEEDUIVEL EN WITLOOF MET MOSTERD-SAUS Voor 2 pers. 2 stukken Zeeduivel Bloem Vis kruiden Voor de saus: Klontje boter 1 lepel bloem kippeboullion 2soorten mosterd met en zonder zaadjes peper & zout Bewerking: De vis eerst kruiden dan in de zak. Zo gemaakt: Neem een zak, doe er bloem in en de vis, zak dicht houden , zachtjes schudden.resultaat: perfect gefarineerde vis. DE zeeduivel bakken in boter Maak de witloof schoon en ze bakken in boter peper & zout & muskaatnoot De saus: We smelten de boter op een matig vuur in een steelpannetje . We roeren hier de bloem onder en voegen het water met opgeloste boullion blokje toe. We laten het geheel inkoken, voegen de room toe en kruiden naar smaak. Op het einde voegen we de 2 soorten mosterd toe en kloppen alles goed onder..
Wandelen in het VRIJBOS TE HOUTHULST. Het Vrijbos was ooit het toevluchtsoord van de BENDE VAN BAKELANDT. In de eerste wereldoorlog was het voor de Duitsers een strategisch plaats. Het werd uitgebouwd in verschillende stellingen die bijna niet te veroveren waren.
De MOLENFIETSROUTE 30 km brengt u via de meest rustige en landelijke wegen van het Krekedal langs de 4 prachtige molens van de gemeente. Het waren er ooit 27. Met de Wullepit-en Couchemolen ( de hoogste stenen molen in belgie) in Zarren, de kruisstraatmolen in Werken en de Koutermolen in Kortemark mag de gemeente zich terecht profileren als molendorp. De route loopt over een vlak tot licht hellend parcours en goede wegen. zo kan elke fietser naast de molens, ook de mooiste stukjes natuur in de gemeente ontdekken.... Voor meer info surf naar toerisme.kortemark@vt4.net foto 1 Couchemolen, foto 2 Wullepitmolen, foto 3 de Kruisstraatmolen, foto 4 Koutermolen
De huwynssbossen maakten in de middeleeuwen nog deel uit van een langgerekt bosgebied ten zuiden van Lichtervelde, dat aansloot bij de bosgordel Beveren-Gits-Koolskamp. Tijdens WO1 werden nog eens grote delen van het bos gerooid. na de oorlog werden de kapvlaktes opnieuw beplant met Douglasspar. Op de kaart van 1941 bleef uiteindelijk 25 hectare van de bossen over. Voor meer info over de huwynsbossen op wvl.@vlaanderen.be
Rond het kasteel werd een grote verscheidenheid aan parkbomen aangeplant. De meest imposante is de plantaan die voor het kasteel staat. In zijn soort is het een van de mooiste van vlaanderen. Zijn monumentale kroon met een hoogte van meer dan 30 meter bepaalt het aspect van de voortuin. Zie foto's.
De oudste afbeelding die is bewaard van het huidige, beschermde kasteel vinden we op een anoniem schilderijtje uit 1535. De uitbreidingswerkzaamheden dateren van het begin van de 16e en de 18e eeuw. zie foto's.
.Wij hebben ook een caravan in Kemmeldorp in de prachtige omgeving van de Kemmelberg, gelegen in het hoekje van West-Vlaanderen. Soms kan de natuur aardig uit de hoek komen, zoals een merel die de afwas komt doen.
De KALFSWANGETJES zeer goed bruinen in boter, niet kruiden.Na het bruinen een glas water bijdoen en een half uurtje laten garen.De champions ga je in een aparte kom laten stoven.Je doet bij een halve liter water een zakje stoofvleessaus van de knorr met een soeplepel kalfsfond van maggi. Dan nog een half uurtje laten stoven champions bij voegen en klaar klik op foto .
.Voor de OESTERZWAM SOEP gebruiken we terug een goeie kippebouillon zie op uientomaten soep Benodigheden: Kippebouillon 1 groote wortel 2 uien 1 prei soya scheuten oesterzwammen vermeccellie kippebouillon fond maggi peper& zout aroma knorr Bewerking: Snijden van wortel, prei en uien in lange fijne slierten van 2 cm. lang. Alles tesamen in boter stoven dan de kippebouillon erbij. 10 min. koken.Dan oesterzwammen,soya scheuten en de vermeccellie erbij.2 min. koken . Nog bij kruiden naar keuze SMAKELIJK.......Klik op foto.