Waarom is er nog steeds zoveel twijfels over een l
Inhoud blog
  • Waarom is er nog steeds zoveel twijfels over een leven na de dood?
  • Barbara Hand Clow
  • Zoektocht/onderzoek:
  • Waarom deze webpage:

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Waarom mijn zoektocht?
    Mijn zoektocht of er echt leven is na de dood is eigenlijk begonnen ergens begin jaren negentig toen ik voor het eerst een boek over Tibet had gekocht. Tibet het land, de eenvoud van het leven in zeer zware levensomstandigheden, de mensen, de vreselijke martelingen en onderdrukking door de Chinezen en zeker ook het Tibetaanse boeddhisme zelf. Ik kocht boek na boek over Tibet, jaar na jaar, reisverhalen, reisgidsen, levensverhalen over een leven in Tibet, in de gevangenis waar men vaak bijna hun leven gevangen zitten en gemarteld werden alleen maar omdat men riep "LEVEN DE DALAI LAMA" of "VRIJ TIBET" was hiervoor al voldoende en dat is helaas nog steeds zo.. Ik heb er zelfs een web page over Tibet gemaakt "Everything about Tibet" http://tibetrg.orgfree.com/ Hier kan men dus echt alles vinden over Tibet en het Tibetaanse boeddhisma, zelfs mijn eigen reisverlag naar Tibet in 19'99 en ik krijg nog steeds geregeld mailtjes met vragen, etc. Ik heb nu op dit moment (21 nov 2007) 144 boeken over Tibet gelezen en allemaal verzameld in mijn prive collectie. Als je intresse heb http://tibetrg.orgfree.com/books.htm hier voor een overzicht van al mijn Tibet boeken dat nog steeds groeit.
    07-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom deze webpage:
    Vandaar dat ik deze nieuwe webpage ben begonnen in de hoop kennis en ervaring met andere te gaan delen om steeds meer inzicht te krijgen in leven na de dood en waarom wij zo'n vreselijke troep van van de aarde maken. Als we met zijn allen het besef hebben dat we steeds weer en weer opnieuw op aarde terugkomen zullen we toch met z'n alle anders gaan leven en niet dat alles alleen nog maar steeds maar geld te laten gaan in plaats van liefde en mededogen!! 

    07-04-2009, 20:15 geschreven door gieltjes  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom mijn zoektocht?

    Mijn zoektocht of er echt leven is na de dood is eigenlijk begonnen ergens begin jaren negentig toen ik voor het eerst een boek over Tibet had gekocht. Tibet het land, de eenvoud van het leven in zeer zware levensomstandigheden, de mensen, de vreselijke martelingen en onderdrukking door de Chinezen en zeker ook het Tibetaanse boeddhisme zelf.

     

    Ik kocht boek na boek over Tibet, jaar na jaar, reisverhalen, reisgidsen, levensverhalen over een leven in Tibet, in de gevangenis waar men vaak bijna hun leven gevangen zitten en gemarteld werden alleen maar omdat men riep "LEVEN DE DALAI LAMA" of "VRIJ TIBET" was hiervoor al voldoende en dat is helaas nog steeds zo..

     

    Ik heb er zelfs een web page over Tibet gemaakt   "Everything about Tibet"

    Hier kan men dus echt alles vinden over Tibet en het Tibetaanse boeddhisma, zelfs mijn eigen reisverlag naar Tibet in 19'99 en ik krijg nog steeds geregeld mailtjes met vragen, etc.

     

    Ik heb nu op dit moment (21 nov 2007) 144 boeken over Tibet gelezen en allemaal verzameld in mijn prive collectie.

    Als je intresse heb click hier voor een overzicht van al mijn Tibet boeken dat nog steeds groeit.

     

    In het begin was het vooral reisgidsen, reisverhalen, levensverhalen, boeken geschreven door en over Tibetaanse moninken en steeds dieper ook in het Tibetaanse Boeddhisma, zeker na aankoop van het Tibetaanse dodenboek.

     

    Het ging mij er niet om om zelf boeddhist te worden maar te zoeken en te vervaren wat er achter zat en toen kwam ik ook in aanraking met het stervens proces en reïncarnatie waren zeker zeer moeilijk te begrijpen onderwerpen en vooral te lezen in het Tibetaanse dodenboek. Ik heb dit boek toen ook niet helemaal uitgelezen was gewoon te moeilijk. Ik was er toen nog blijkbaar nog niet aan toe juli 19'90.

     

    Ben toen ook andere onderwerpen over Tibet en het boeddhisme gaan lezen, zoals lichaam, geest, spirituele energie, yoga, open bewustzijn, verborgen vrijheid, meditatie, tantra's, ontspanning, wijsheid, klankschalen, trillingen, Tibetaanse geneeskunst, reicarnatie van de Karmapa en de Dalai Lama, MIPAM, kenis van helen, 25 eeuwen geschiedenis van Tibet, de heilige berg (Kailas), Reis in het oneindige, Mythen en "Fontein der Jeugd" een boek die ik toen van mijn vrouw voor mijn verjaardag kreeg voor 4 januari 2000.

     

    Hierin staan vijf oude Tibetaanse oefeningen om jong, gezond en vitaal te blijven, deze oefeningen doe ik nog steeds ongeveer 2 a 3 keer per week.

     

    Verder boeken over Shambhala en elfde inzicht, rode kistje, inzicht in het Tibetaanse boeddhisme, symbolen, geest en cognitie, verdriet, liefde, tocht door twee werelden, slapen en dromen, klank, spirit en aan tafel. Maar steeds meer boeken over het onverklaarbare, spirituele intelligentie, weer shambhala (het verborgen land) boeken van Dr T Lobsang Rampa, Het derde oog, saffranen Mantel, De Hermiet, The cave of the Ancients  (overzicht alle boeken van Dr T Lobsang Rampa) zo kwam ik steeds dieper in mijn zoektocht over nieuw leven na de dood steeds weer opnieuw! De meest zeer intresante onderwerpen soms bijna dat je het niet kon geloven of het wel waar was.

     

    Mijn intresse was toen al gewekt om meer te weten komen is er leven na de dood en steeds weer opnieuw terugkomen in een nieuw leven totdat je niet meer hoeft te gaan! 

     

    Maar ik bleef doorlezen en boeken kopen over Tibet. Toen 10 nov 2002 kocht ik weer zo'n moeilijk maar zeker echt veel beter te lezen "Het Tibetaanse boek van Leven en Sterven" maar ook weer net niet helemaal uitgelezen, maar geeft wel heel veel inzicht echt een aanraader! Click hier voor een aantal samenvattingen uit dit super intressant boek!!

     

    Ik ging verder met lezen Dzokchen, kristallen bol (aanleiding boek van Dr T Lobsang Rampa) anders zou je misschien gaan denken die gaat al zweven, dat zeker niet! Het licht van afscheid, Het grote Zegel, Leven en dood omarmen, shambhala!, leven in Evenwicht, schepping voltooing, geheimen van Tibet, vlucht over de Himalaya, Mantra's en Moedra's, Het Tiebtaans boek van Leven en dood, wijsheid, in het voetsppor van de meester, Tibetaanse sprookjes, de vlucht van de Garoeda, doden Mantra, Voorbij hemel en aarde, opzoek naar de Panchen Lama, de ontwakende boeddha, profiel van een Incarnatie, zinvol sterven, Het licht van afscheid, toekomst van het boeddhisma, een lamp voor het pad naar de verlichting en weer over de dood.

     

    En toen 24 juni 2006 kwamen er andere boeken om de markt waar ik naar zocht om antwoorden te vinden die ik vooral kreeg na het lezen van Tibetaans dodenboek en later van het Tibetaanse boek van leven en sterven.

     

    De aarde op weg naar de vijfde dimensie 2012, dit zijn gechannelde boeken. Informatie die wordt doorgegeven mbv een medium, het gaat hierom Meester Confucius en Meester Kuthumi, echt super intressant!! Maand later nieuw boek De ziel in de meesterjaren 2012. Ik ben toen begonnen een apart boeken overzicht te maken die met leven en Sterven te maken hadden. De link staat ook op mijn Tibet webpage  (Mijn boeken over Leven en Sterven) maar toen begon ik langzaam toch in een andere richting te zoeken. Niet dat ik Tibet op zijschoof, maar de boeken die de laatste tijd over tibet uitkomen, daarmee blijf ik maar in een kringetje draaien, levensverhalen, martelingen, leed, maar helpen mij niet in mijn zoektocht of er leven is na de dood en hoe verder en gaat dan anders gewoon te traag om verder te komen!!

    07-04-2009, 20:14 geschreven door gieltjes  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (8 Stemmen)
    Archief per week
  • 06/04-12/04 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!