Zoeken in blog

Inhoud blog
  • “ CLANKY ” – Opwaardering Sherman tank Balgerhoeke als hoogstaand monument in de Canadian Liberation Route doorheen Noord West Europa
  • George E. Spittael – MSM schenkt zijn uniek historisch oorlogsarchief aan de stad Eeklo.
  • Een heel bijzonder Canadees eerbetoon van the South Alberta Regiment voor Walter Cami
  • Vandaag is een goede vriend van ons heengegaan… Charles Dekeyser (23 mei 1921 – 1 juni 2011).
  • Oorlogs- en herdenkingsmonumenten van de Eerste en Tweede Wereldoorlog in Eeklo.
  • Educatieve daguitstap naar het voormalige Kamp Vogesang, de Siegfriedlinie en de Amerikaanse militaire begraafplaats te Henri-Chapelle.
  • Op de Amerikaanse Militaire Begraafplaats van Henri-Chapelle (BE) liggen drie dragers van de Medal of Honor -MoH- , de hoogste militaire onderscheiding die een Amerikaanse soldaat krijgen kan… op hun grafzerk werd alles in goud gegraveerd.
  • Een reis als eerbetoon aan het verleden, naar een gebied waar tijdens de Eerste Wereldoorlog een wrede strijd werd gestreden.
  • Massale belangstelling voor de plechtige inhuldiging van een nieuw monument aan de kapel van het college Onze-Lieve-Vrouw Ten Doorn
  • Eeklose delegatie aanwezig op ANZAC-day 2010
  • De voorzitster van het Comité der Vaderlandse Bonden stad Eeklo, mevrouw Marie-Louise De Boever, ontvangt de Koninklijke felicitaties uit handen van Burgemeester Koen Loete, Schepen Ann Van den Driessche en de secretaris van het Comité, Walter Cami
  • De George E. Spittael's collectie werd officieel onthuld in het National Air Force Museum in Trenton – Canada
  • Herdenkingstreffen van voormalige Politieke Gevangenen in het Kz Flossenbürg
    Comité der Vaderlandse Bonden - stad Eeklo

    Het Comité der Vaderlandse Bonden werd opgericht in 1964. Met respect voor de autonomie van elke aangesloten vaderlandslievende vereniging, brengt dit Eeklose overkoepelend orgaan hen samen om de algemene werking te optimaliseren. De door het Comité genomen besluiten worden door de voorzitter, mevrouw Marie-Louise De Boever, ter uitvoering gedelegeerd naar de heer Walter Cami, secretaris.
    11-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De voorzitster van het Comité der Vaderlandse Bonden stad Eeklo, mevrouw Marie-Louise De Boever, ontvangt de Koninklijke felicitaties uit handen van Burgemeester Koen Loete, Schepen Ann Van den Driessche en de secretaris van het Comité, Walter Cami

     


    Het voorbije jaar was voor velen een jubileumjaar, een jaar van herdenking en huldebetoon naar aanleiding van de 65ste verjaardag van de bevrijding door de geallieerde troepen in hun opmars tegen Nazi-Duitsland. Het zou nog duren tot 8 mei 1945 vooraleer en sprake kon zijn over “Victory in Europe”.

    Tevens is dit jaar het Comité der Vaderlandse Bonden reeds 45 jaar actief in de stad Eeklo. Vijfenveertig jaar van onafgebroken samenwerking met talrijke Vaderlandslievende organisaties en diverse instanties, maar zeer zeker was er gedurende deze hele periode een vruchtbare samenwerking met het Eeklose stadsbestuur.

    Dit is inderdaad de verdienste van velen, ware het niet dat zo hier en daar een bijzonder iemand toch kan zorgen voor een meerwaarde en de noodzakelijke stimulans.

    Op 16 oktober 1998 werd het Comité der Vaderlandse Bonden pijnlijk geconfronteerd met het overlijden van zijn voorzitter en moesten wij afscheid nemen van de alom gekende en zeer aimabele Paul De Dycker…

    Met inbegrip van een respectvolle rouwperiode heeft het Comité der Vaderlandse Bonden op 17 april 1999 met veel vertrouwen een nieuwe voorzitter mogen aanduiden ; een voorzitter die de ontzettend moeilijke taak zou krijgen zo mogelijk steeds weer met haar voorbeeldig werkende voorganger vergeleken te worden.

    De nieuwe voorzitster werd iemand die uit het juiste hout was gesneden. Door familiaal leed getroffen nam zij in 1987, wegens het overlijden van haar moeder die voorzitster was van de “Nationale Unie der Vrouwen en Moeders van overleden Politieke Gevangenen” ; de fakkel van haar over en dit tot op het ogenblik dat deze Vaderlandslievende organisatie in zijn totaliteit werd opgenomen door “de Nationale Confederatie van Politieke Gevangenen en Rechthebbenden”.

    Als prille tiener werd mevrouw Marie-Louise De Boever geconfronteerd met de gruwelijkheden van de Duitse bezetter en de gevolgen van laffe daden van collaboratie. Amper dertien geworden verloor zij haar vader in het Nazi-Concentratiekamp van Dachau. De heer Nestor De Boever werd in Dachau vermoord en verloor er het leven op 7 februari 1945.

    Die pijnlijke herinnering sinds haar jeugd, het gemis van haar dierbare vader, heeft zij weten om te buigen in een begeesterende bezieling inzake de actieve instandhouding van de nagedachtenis in het bijzonder.

    Samen met enkele van haar lotgenoten, samen met een aantal gewezen Politieke Gevangenen en Oud-Strijders, heeft zij in alle sereniteit sinds de stichting in 1964 meegewerkt aan de vormgeving van het Comité der Vaderlandse Bonden stad Eeklo.

    Het is uitsluitend mevrouw Marie-Louise De Boever haar bijzondere verdienste dat het Comité der Vaderlandse Bonden op voorbeeldige wijze werd geleid gedurende het voorbije decennium.

    Ter gelegenheid van het herdenkingsbanket op 11 november 2009 wordt namens alle aanwezigen uiting gegeven van de oprechte erkentelijkheid voor haar verdienstelijke aanpak het Comité der Vaderlandse Bonden met vruchtbaar zicht op de toekomst en niet in het minst, als een meer dan waardig opvolger van wijlen de heer Paul De Dycker, ons als voorzitster met een steeds gepast “gevoel van eer” te hebben gebracht waar wij nu als organisatie staan.



    Die opmerkelijk verdienste is ook niet ontgaan aan onze Vorst, Zijne Majesteit Koning Albert II, die bij deze gelegenheid Zijn schriftelijke felicitaties laat overbrengen, en ik citeer :

    “…voor het voortreffelijk uitvoeren van uw mandaat als voorzitster van het Comité der Vaderlandse Bonden…”

     


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)




    E-mail mij

    Heeft u specifieke vragen of suggesties dit telkens binnen het kader omtrent de instandhouding van de nagedachtenis aan de Eerste en de Tweede Wereldoorlog en de slachtoffers ervan, aarzel niet om contact op te nemen. Hoe groter het platform van uitwisseling van gegevens en samenwerking hiermee in verband, des te beter wij in het algemeen kunnen voorzien in een grondige informatiestroom voor elke geïnteresseerde die het algemeen belang wensen te dienen als eerbetoon aan onze kostbare vrijheid. Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Zoeken met Google



    Archief per dag
  • 18-08-2013
  • 21-07-2011
  • 01-06-2011
  • 08-05-2011
  • 07-05-2011
  • 04-07-2010
  • 03-07-2010
  • 07-05-2010
  • 25-04-2010
  • 11-11-2009
  • 18-09-2009
  • 26-07-2009


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!