Linda JP 2015
Inhoud blog
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    25-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Na een uitgebreid laatste avondmaal met alles op en aan vertrokken na een woelige nacht om 6u10 naar Athene 24nm.

    De grote catamaran die ons een beetje ingesloten had in ons hoekje de avond voordien, gingen de mannen even enkele meters verleggen in alle stilte, tot er een klein probleem zich voordeed en JP plots opzij hing naast alle andere fenders met zijn voeten in zee, het was dat of een duik . Van dat gerommel was de kapitein van de boot wakker geworden, al bij al alles prima verlopen . Sorry geen foto van .

    In de havenbar nog een frappee gaan drinken met Ivo en Veerle, wij nadien naar het strandje wat gaan zwemmen en dan inpakken. De vakantie zit er op .








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    25-09-2015, 00:00 geschreven door Linda JP
    Reacties (1)
    24-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Rond 4 u hoorden we de vissersboten vertrekken. Om half 9 kwam onze buur visser binnen met een gigantische zwaardvis (80kg). Zijn dag was goed begonnen !

    Wandeling gemaakt in dorp, naar ancient Epidavros (klein amfitheater), uitgekomen aan andere kant van de landtong aan ‘sunk village’ een ruine die onder water voor de kust ligt. Daar iets gegeten in hotel/restaurant en terug naar boot om onze tocht naar Aegina ‘Perdika’ aan te vangen. Terug goede wind, recht Perdika binnen. Eerst vonden we geen plaats, maar we hebben ons toch ergens aan de kant gelegd waar we eerst nog een steen moesten verleggen om goed en gerust te kunnen liggen. Een beetje later komt er een grote catamaran aan die zich voor ons legt. Wij moeten wel om 6u30 ’s morgens vertrekken om onze vlucht te halen, dus vlug de kapitein verwittigd , maar die maakte er niet veel uit… Er zijn nog andere vluchten… zei er een !

    Na aperitief, douche en lekker eten gaan we slapen want morgen vroeg terug op.












    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    24-09-2015, 00:00 geschreven door Linda JP
    Reacties (0)
    23-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Vroeg opgestaan om op tijd door het kanaal van Korinthe te gaan en zo naar Epidhavros 64nm.

    Heel even gezeild of toch geprobeerd maar dat lukte niet al te best, niet te veel tijd verliezen bij deze afstand. Je weet ook nooit wanneer je door het kanaal mag dat kan soms wel eens tegenvallen, deze keer geluk vijf minuutjes moeten wachten het was rustig. Met volle zon door het kanaal prachtig alleen ben je enkele euros armer nadien, enkel 140€, hangt af van de lengte en ook of het een eigenaars boot is of een charter. De laatst mijlen werd het steeds donkerder achter ons met gerommel, jaja we konden onze regenjasjes nog eens boven halen in de regen aangelegd tussen de vissers bootjes alles lag vol in Epidhavros veel flottiele.

     

    https://youtu.be/O_1BIECzDqY








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-09-2015, 00:00 geschreven door Linda JP
    Reacties (0)
    22-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Toch weer een woelige nacht… in één van de bars begon ’s nachts iemand de liedjes mee te blazen met een trompet tot half 7 ’s morgens !!! :-[

    Na de inkopen nog een zwemmeke in de zee, douchke en dan richting Andikrion (30nm). Eerst viel de wind wat weg, maar dan konden we de bergwind nemen … stevig gezeild !! Onderweg terug wat regen gehad. Onze instrumenten aan boord voor de windrichting en het aantal knopen hebben het begeven van de regen. In Andikrion is het heel rustig maar wel mooi, twee zeilboten. In de zonnige zomerdagen zal dit zeker een leuke haven zijn water en elektriciteit zijn aanwezig. Nu zijn al veel zaken gesloten. Genoten van een heerlijke zelfgemaakte Kleftiko en daarna een ijsje gegeten in één van de lokale ijssalons. Na een wandelingetje vroeg in ons bed, want morgen hebben we de lange tocht door het kanaal van Korinthe voor de boeg.












    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-09-2015, 00:00 geschreven door Linda JP
    Reacties (0)
    21-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Wat een nachtje, de wind stak zijn kop op, onweer, regen.  Snel alle was binnengehaald, een deel was al bijna gaan vliegen . Na enkele uren weer wat rustig, in de morgen de tweede vlaag. Het begon stilaan overal binnen te regenen, oppassen dat je niet over de potjes struikelde enkele op het bed gezet, ma ja dat hoort erbij . Om 13u begon het een klein beetje op te klaren.  De mensen aan de kade waren er niet gerust in dat we gingen vertrekken.  We kregen het bevel dat als het na één uur niet gaat : terugkomen !. Na 10min scheen het zonnetje boven ons bolletje we lieten de donkere wolken achter ons. De rest van de rit verloopt super vlot.  De 22nm naar Galaxidi is de zon ons trouw gebleven alleen de wind liet ons in de steek.  De wind was op kop en pas de laatste 2nm konden we nog even de zeilen heisen.

    Zonder problemen aangelegd en ons dagelijks aperitiefje gedronken.  Na een wandeling in het dorp gaan eten in een resto op kade op het terras van de 1ste verdieping.  Mooi uitzicht, heel lekker eten, vriendelijke bediening.  We zijn de baai nog helemaal rondgewandeld om ons eten te laten verteren en daarna ons bedje in. Hopelijk beter slapen deze nacht !!














    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    21-09-2015, 00:00 geschreven door Linda JP
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!