Inhoud blog
  • Slotwoordje
  • Sfeerfoto's Lourdes
  • Sfeerbeelden dag 10
  • Dag 10: dinsdag 12 augustus
  • Rit 9: Maandag 11 augustus
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Genk - Lourdes 2014

    05-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 3: Dinsdag 5 augustus

    Het was een zware dag met heel wat klimwerk. We fietsten 115 km en maakten bijna 1200 hoogtemeters. Na de meeste klimmetjes werden we dan wel beloond met een prachtig uitzicht. We reden door de 'graanschuur' van Frankrijk en kregen prachtige glooiende landschappen te zien. We reden vandaag van Vendeuil naar La Ferte-sous-Jouarre. We hielden even halt in 'Porte le Chateau'. Een mooi vestingstadje waar ook de ronde van Frankrijk van dit jaar langsreed. Voor het middagmaal hadden Rudy en Louis een prachtig plaatsje uitgezocht in de schaduw van het kerkje van Coeuvres-et-Valsery.

    Het weer was schitterend om te fietsen. Af en toe zon, geen regen en lekker koel. Omdat het wat 'drukker' is (we zitten in de ruime omgeving van Parijs) moeten we vaak achter elkaar rijden. Het kan dan soms heel stil worden in de groep en iedereen mijmert dan een beetje weg. 'Medifietsen' (mediteren op de fiets) heb ik het genoemd. Dan wordt er stil gedacht aan 'wie we missen', aan 'wie er niet meer is' en waarom we deze reis misschien doen, aan het thuisfront (zoon, dochter,...)

    Bij enkelen onder ons woog vandaag de vermoeidheid sterk door. Er werd dan ook gezorgd dat het tempo niet te hoog lag. De solidariteit onder de deelnemers is groot en regelmatig hoor je dat er aan elkaar gevraagd wordt 'hoe het gaat'. Een mooi gevoel.

    Ondertussen weten we ook dat je in Frankrijk heel weinig cafeetjes hebt. We worden wel telkens overal goed ontvangen en soms krijgen we zelfs applaus onderweg. Kinderen komen soms vragen van waar we komen en kijken ongelovig als we 'La Belgique' zeggen. Waarschijnlijk denken ze dat we die afstand in één keer hebben afgelegd...  :)

    Ons hotel in Ferté is er eindelijk eentje met iets meer luxe. De kamers zijn een stuk ruimer en het ziet er allemaal heel netjes uit. Ons vorige hotelletje kreeg van ons al snel de naam 'Fawlty Towers', maar meer ga ik daar niet over vertellen, dat is voor de 'straffe verhalen' bij de thuiskomst. We hebben tot nog toe wel altijd heel goed gegeten. Dat is natuurlijk ook heel belangrijk.

    Tot morgen!

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (2)

    06-08-2014
    ave ave tot aan de eerste café
    Paul zit op stuk beton, of was jij de eerste van het peleton? Met de handen hoog in de lucht helemaal opgelucht. Twee weken terug met de fiets naar Berlijn, dit vindt hij ook wel fijn. Pas op voor gekraak, dan is het weer jou spaak. Vandaag er weer tegenaan, vergeet niet te bijten in de banaan. Een Erdinger kom je daar niet tegen, of heb jij dat verzwegen. Ik zag ze werken aan Valére zijne fiets, het is altijd wel iets. Straks op het terras een warme choco en dan do do. Ik wens jullie allen nog een fijne dag, met veel plezier en een lach. Josine

    06-08-2014 om 09:15 geschreven door josee geutjens


    05-08-2014
    Taaie Belgen onderweg naar Maria
    De dappersten onder de Galliërs waren de Limburgers ! Op een alu of carbon (soms titanium als uitzondering) ros (het staal is al lang verroest)tarten zij hitte en heuvels. Zij trekken zich aan elkaar op met als enig doel Maria te bezoeken. Een nobel streven en zeker de moeite waard om te beleven. Wie weet eigenlijk waarom zij zover is gaan wonen ? Ah ja anders had je de mooie streken niet gezien, de dorpjes zonder veel leven, zeker geen café's. De kleine oude hoteletjes. De krakende vloeren. Nu weet je ook waarom de Fransen zo van eten en wijn houden en er uren over vertellen. Daarom is een ontbijt ook zo sober, want na een korte nacht, en dat om het late eten van de vorige avond langzaam te verteren, heb je 'smorgens vroeg geen echte honger.... en een croissantje met gelei is toch zo lekker... Veel moed en plezier op jullie straffe tocht

    05-08-2014 om 21:02 geschreven door Eddy Ceelen




    Archief per week
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 19/05-25/05 2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!