Inhoud blog
  • Slotwoordje
  • Sfeerfoto's Lourdes
  • Sfeerbeelden dag 10
  • Dag 10: dinsdag 12 augustus
  • Rit 9: Maandag 11 augustus
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Genk - Lourdes 2014

    15-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slotwoordje

    Op 12 augustus zijn we tenslotte in Lourdes aangekomen. Zoals we bij de start al verteld hadden had ieder van ons zijn eigen - uitgesproken of stilzwijgende - motieven.  Het was dan ook terug vrij stil de laatste kilometers en bij de aankomst aan het bord 'Lourdes' staken de emoties hier en daar het hoofd op. Louis en Rudy - attent als altijd - stonden ons op te wachten met de flessen champagne en we wensten elkaar proficiat.

    Is het toeval of niet maar nog dezelfde avond werd Nico grootvader van een prachtige kleinzoon, ongeveer op hetzelfde moment als hij de kaars aanstak in Lourdes...

    En even later kregen we dan weer slecht nieuws. De echtgenote van Pierre Kwanten (die aanvankelijk met ons mee zou reizen als begeleider) moest terug opgenomen worden in het ziekenhuis. 's Anderendaags 's morgens kregen we een telefoontje van Pierre dat zijn echtgenote gestorven was... Alvast ons medeleven Pierre!

    Woensdag 13 augustus zouden de dappersten onder ons de Tourmalet gaan beklimmen. Het regende echter pijpenstelen en de Pyreneeën hingen helemaal in de mist. Het was onverantwoord om te vertrekken. Dat werd dus een domper van formaat, en er werd dan al vrij snel besloten om deze tegenslag door te spoelen en te genieten van een vrij dag in Lourdes.

    Ondertussen zijn we terug thuis en genieten we na van ons fietsavontuur. Het was een prachtige belevenis met 16 schitterende mensen. Mijn respect - als één van de benjamins van het gezelschap - gaat vooral uit naar de oudsten in deze groep. Vijf zeventig-plusser (waaronder één dame) die deze reis maakten zonder ook maar één keer te klagen over de vele hellingen, de lange afstanden of het slechte weer. Zij leerden ons een lesje in nederigheid. Het grootste respect is hier absoluut op zijn plaats. Maar ook de negen andere deelnemers deden het schitterend want velen onder hen droegen hun eigen kruisje met zich mee en hadden alleen maar bemoedigende woorden voor elkaar. Het is in ieder geval een tocht die ik niet snel zal vergeten, mede door dit fantastische gezelschap.

    Love you guys

    Willy



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 19/05-25/05 2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!