Ingredienten:
- 2 koffielepels citroensap ( vers of ui flesje - 1 rijpe peer - 150 gr. boter - 200 gr. bloemsuiker - 3 eieren - 1 koffielepel kaneel - 1 snuifje nootmuscaat - 300 gr. zelfrijzend bakmeel - 200 gr. walnoten - 50 gr. lichtbruine suiker - springvorm van 20 cm. en boter om in te vetten - evt. bakpapier
Bereiding:
Hak de peer in stukjes, besprenkel de stukjes met citroensap. Hak de noten in stukjes. Verwarm de oven op 180°. Vet de randen van de springvorm in en bedek de bodem met bakpapier.(liefst) Klop de enigzins zacht geworden boter en de bloemsuiker romig. Klop een voor een de eieren erdoor.Voeg kaneel en nootmuscaat toe. ROER !!! er het meel, 2/3 van de noten en de hele peer door. Doe het beslag in de vorm, strooi er de rest van de noten en de lichtbruine suiker overheen. De suiker zal smelten en met de noten een krokante laag vormen , op een zachte fruitige taart. Bak de taart in 1 uur gaar, hij is gaar als een breinaald er schoon uitkomt. Leg er na 45 min. bakken alu. folie overheen als de bovenkant te donker wordt.
Tip van de chef:
Iedere haspengouwer weet dat de peren nu op zijn best zijn, en okkernoten zijn er nu ook al volop dus....... aan de slag zou ik zeggen
|