Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • David Goffin stoot door naar tweede ronde van Challengertoernooi in Ilkley
  • Organisatie Graspop is klaar voor de regen, maar nog veel vraagtekens bij parkings: “We hebben noodscenario’s klaarliggen”
  • Haalt Jonas Vingegaard de Tour de France? Sportief directeur Merijn Zeeman nuanceert eerdere uitspraken
  • Vader staat voor het eerst oog in oog met doodrijder van zijn zoon: “Vuile moordenaar, door jou zijn we Francis kwijt”
  • Minister Diependaele tevreden na veroordeling Appeltans: “Gezamenlijke aanpak werkt”
  • Kampse powerlifter Sonita Muluh: “Ik denk dat ik de sterkste vrouw ter wereld ben”
  • Dag en bedankt! Elise Mertens zet ex-nummer één Caroline Wozniacki makkelijk opzij op het gras van Birmingham
  • Politie Carma houdt extra toezicht na examens: “Feest kan uitmonden in overlast”
  • Vinted gaat consumenten duidelijker informeren over eindprijs
  • Officieel: Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts vertegenwoordigen België op de World Cup of Darts
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    reddevoorkempen
    blog.seniorennet.be/reddevo
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    tiarita
    blog.seniorennet.be/tiarita
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    17-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coupe dame blanche
    Ingrediënten

     Vanille ijs
     chocoladesaus (zie recept),
     slagroom,
     ijswafel,
     minttakje,
     nougatine kruimels

    Bereidingswijze

    Chocoladesaus:
     
    Breek 150 gram pure chocolade in een steelpannetje. Laat de chocolade au bain-marie (= warm waterbad) smelten. Als de chocolade vloeibaar is voegt men 75 cc witte wijn en 15 cc crême de cacao  toe.
    Opnieuw verwarmen en dan nog 25 gram suiker toevoegen. Als men de saus wat romiger wil serveren kun je nog een klein scheutje room toevoegen. Warm serveren. 
    Zorg voor goed gekoelde ijscoupes.
    Onderin een bolletje vanille-ijs.
    Hierover schenkt men de chocoladesaus.
    Dan garneren met een rozet slagroom.
    Hierop een tweede bol vanille-ijs.
    IJswafel in de slagroom steken.
    Garneren met een minttakje en nougatine kruimels.

    17-07-2005 om 21:00 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coupe advokaat royal (Dessert)

    Ingredienten:

    - 5 el advokaat
    - 2 à 3 el mascarpone
    - 1 klein blik annanas
    - banaan en pistache ijs (colruyt)
    - bresilienne nootjes
    - munt
    - slagroom (spuitbus)
    - ijs koekje

    Bereiding :


    - Meng de advocaat, mascarpone en 1 à 2 eetlepels annanassap
    - Schep het ijs in coupes en verdeel er de in stukjes gesneden annanas over
    - Giet er de advocaat mascarpone saus over en bestrooi met bresilienne nootjes.
    - Werk af met munt, slagroom en een fijn koekje

    Tip van de chef:

    Maak grote porties dan is iedereen voor een tijdje stil.

    16-07-2005 om 13:05 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade met parmaham, scampi meloen en honingdressing ( hoofdgerecht)

    Ingrediënten: 

    Voor de salade:

    20 grote gepelde garnalen
    24 dun gesneden plakjes gedroogde Italiaanse Parmaham
    1 bosje roquetsla
    lichte en donkere krulsla
    1 kleine zoete meloen
    bieslook, mosterdkers of tuinkers
    olijfolie


    honingdressing:

    4 eetl. honing
    3 dl. sesamolie
    1 dl. azijn
    zout en peper


    Bereidingswijze:

     Honingdressing:

    Voeg alle ingrediënten van de dressing (op de olie na) in een kom samen.
    Meng ze met een garde of staafmixer.
    Voeg langzaam de olie al roerende aan het mengsel toe totdat er emulsie (binding) ontstaat. Salade:
    Meng de gewassen en geplukte sla met wat fijn gesneden bieslook en drie eetlepels hongingdressing.
    Maak de salade op in diepe borden en verdeel de in blokjes gesneden meloen hierover.
    Bestrooi de garnalen met wat peper en zout en bak ze in de olijfolie. Zet het vuur laag en gaar ze gedurende 3 minuten.

    Presentatie salade:

    Maak roosjes van de parmaham en verdeel deze over de salade.
    Serveer de garnalen lauwwarm in de salade en garneer deze af met wat bieslook en mosterdkers.
    Besprenkel de gehele salade nog eens met een klein hoeveelheid honingdressing



    15-07-2005 om 23:34 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!