Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • “Beroerte van vader en dood van vriend hebben mijn ogen geopend” Wordt Ali (21) verkozen tot HBVL Voetballer van het Jaar?
  • Wordt ‘de Fellaini van vierde provinciale’ ook verkozen tot HBVL Voetballer van het Jaar? “Kapsel hoort bij wie ik ben”
  • Ontdek hier alle eindstanden in onze verkiezing HBVL Provinciaal Voetballer van het Jaar
  • Géén hellingen, de koninginenetappe die wacht en ook zijn team ziet “Ganna als grote favoriet”: kan Tadej Pogacar weer iedereen verrassen tegen de klok?
  • COLUMN. Patrick Lefevere: “De zege van Vangheluwe doet evenveel plezier als die van Alaphilippe”
  • De Bruyne of toch nog Trossard? Ex-Genkies strijden dit weekend om de titel in Premier League
  • Maarten Vandevoordt haalt herinneringen op: “Kapbeweging had ik niet mogen tonen in Youth League”
  • FOXPOP XL. “Het is simpel: Hans Vanaken is de beste transfer van Club van de laatste tien jaar”
  • INTERVIEW. Geblesseerde Thorgan Hazard is zondag de grootste fan van Anderlecht: “Velen verklaarden me gek dat ik maandag naar Club Brugge ging kijken”
  • “Een gelukkige verjaardag, vriend”: ex-ploeggenoten en vrienden vieren 70ste verjaardag van ‘held’ Eric Gerets
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    oudefotos
    blog.seniorennet.be/oudefot
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    benjamin
    blog.seniorennet.be/benjami
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    21-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amuse met aardappel en tomaat (hapje)
    Een snel hapje met pure Italiaanse ingrediënten, zoals gedroogde tomaat, basilicum en mozzarella.
    Dit in combinatie met aardappel zorgt voor een zeer smakelijke appetizer

    Ingredienten:

    - 1 gedroogde tomaat, op olie
    - 200 gr. aardappel
    - bolletje mozzarella
    - 2 eetl. basilicum, verse, fijngehakte
    - 1 eetl. olijfolie, extra vergine
    - peper en zout

    Bereiding:

    De aardappels onder de kraan schoon boenen en gaar koken.
    De aardappel pellen en in blokjes snijden.
    De tomaat droog deppen met keukenpa pier en fijn snijden.
    De mozzarella in piepkleine blokjes snijden.
    Aardappel, tomaat, mozzarella, basilicum en olijfolie mengen en op smaak brengen met peper en zout.
    Enkele uren koel wegzetten en op lepels serveren

    21-08-2005 om 12:16 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bananenmousse (dessert)
    Ingrediënten

    •  2 bananen
    •  250g magere platte kaas
    •  50ml magere melk
    •  1 lepel cacao
    •  1 ei
    •  50g kristalsuiker
    •  1 pakje vanillesuiker 

    Bereiding:

    Snij de bananen in stukjes en maak fijn met de mixer samen met de melk, de suiker, eierdooier en de cacao. Klop het eiwit stijf. Meng de gemixte massa met de platte kaas en meng het eiwit eronder. Verdeel de mousse in potjes, zet gedurende een uur in de frigo.
     

    20-08-2005 om 09:40 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalm in champagnedressing (voorgerecht)

    Ingrediënten

    •  1 klein gesnipperd sjalotje
    •  1 koffielepel mosterd
    •  5 gr poedersuiker
    •  zout en peper
    •  2 eetlepels water
    •  1,5 lepel champagneazijn
    •  1 losgeklopte eidooier
    •  4 eetlepels notenolie
    •  4 dl druivenpitolie
    •  4 stukken zalmfilet van 120 gram
    •  1 borrelglas frambozenlikeur
    •  4 dl champagne
    •  75 gr gemengde slasoorten, gewassen en gedroogd
    •  brunoise van 1 grote vleestomaat
     
    Bereiding

    Laat de keukenmachine draaien, doe sjalot, mosterd, poedersuiker, zout, peper, water, azijn en de eidooier in de (draaiende) kom tot het glad is, voeg eerst de notenolie en vervolgens de druivenpitolie beetje bij beetje toe.

    Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrooi de zalm met zout en peper en leg ze in een diepe ovenschaal. Meng 5 dl dressing met de frambozenlikeur en de champagne, de dressing gaat bruisen dus giet hem meteen op de zalm. Laat 20 minuten marineren, de champagne maakt de zalm zacht en het vet wordt afgebroken.

    Zet de schaal nu 10 minuten in de oven. Giet de marinade af en laat de zalm wat afkoelen. Haal de slasoorten door de overgebleven dressing en verdeel ze over 4 borden, leg de zalm hierop en verdeel de tomatenbrunoise over de zalm,
    sprenkel nog wat van de dressing over het geheel.

    Tip van de chef:

    Een goedkopere cremant of droge schuimwijn is een goede vervanging voor de champagne

    Serveertip:

    Doe de sla in een ring (inox of een pvc buis) dan heb je een mooi proper hoopje.
    Druppel er de dressing op het allerlaatste over en strooi de tomaten blokjes errond

    19-08-2005 om 11:55 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    18-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmtorentje
    Ingrediënten:
     
    6 sneden gerookte zalm
    400 gr. verse zalmfilet
    2 à 3 appels
    2 sjalotten
    50 gr. licht gerookt spek
    1 grote tomaat
    bieslook
    wat citroensap
    wat olijfolie
    peper


      bereiding:
     
    Snijd per persoon 1 rondje uit de gerookte zalm, ter grootte van het torentje dat je wil maken.
    Snijd de overige gerookte zalm, de verse zalm, de sjalotten, het spek en de tomaat in kleine dobbelsteentjes.
    Snijd de appels in kleine dobbelsteentjes en overgiet met het citroensap
    Doe alles in een grote kom, voeg de olijfolie toe, meng goed en kruid met peper en fijngesneden bieslook
    Zet afgedekt weg in de koelkast
     
    Voor het curiesausje:
     
    Maak een mengsel van 2/3 mayonaise, 1/3 yoghurt, een paar eetlepels appelsap, 1/2 koffielepel currie, zout en (cayenne-)peper
     
    Serveren:
     
    Plaats een ringvorm op het bord en vul dit met het vismengsel. Druk goed aan.
    Neem de ringvorm weg en leg bovenop het torentje het rondje gerookte zalm.
    Strooi nog wat bieslook of peterselie bovenop het torentje.
    Giet wat curiesaus rondom het torentje. Eventueel afwerken met roze peperkorrels.
      bereiding:
     
    Snijd per persoon 1 rondje uit de gerookte zalm, ter grootte van het torentje dat je wil maken.
    Snijd de overige gerookte zalm, de verse zalm, de sjalotten, het spek en de tomaat in kleine dobbelsteentjes.
    Snijd de appels in kleine dobbelsteentjes en overgiet met het citroensap
    Doe alles in een grote kom, voeg de olijfolie toe, meng goed en kruid met peper en fijngesneden bieslook
    Zet afgedekt weg in de koelkast
     
    Voor het curiesausje:
     
    Maak een mengsel van 2/3 mayonaise, 1/3 yoghurt, een paar eetlepels appelsap, 1/2 koffielepel currie, zout en (cayenne-)peper
     
    Serveren:
     
    Plaats een ringvorm op het bord en vul dit met het vismengsel. Druk goed aan.
    Neem de ringvorm weg en leg bovenop het torentje het rondje gerookte zalm.
    Strooi nog wat bieslook of peterselie bovenop het torentje.
    Giet wat curiesaus rondom het torentje. Eventueel afwerken met roze peperkorrels.
      
    Snijd per persoon 1 rondje uit de gerookte zalm, ter grootte van het torentje dat je wil maken.
    Snijd de overige gerookte zalm, de verse zalm, de sjalotten, het spek en de tomaat in kleine dobbelsteentjes.
    Snijd de appels in kleine dobbelsteentjes en overgiet met het citroensap
    Doe alles in een grote kom, voeg de olijfolie toe, meng goed en kruid met peper en fijngesneden bieslook
    Zet afgedekt weg in de koelkast
     
    Voor het curiesausje:
     
    Maak een mengsel van 2/3 mayonaise, 1/3 yoghurt, een paar eetlepels appelsap, 1/2 koffielepel currie, zout en (cayenne-)peper
     
    Serveren:
     
    Plaats een ringvorm op het bord en vul dit met het vismengsel. Druk goed aan.
    Neem de ringvorm weg en leg bovenop het torentje het rondje gerookte zalm.
    Strooi nog wat bieslook of peterselie bovenop het torentje.
    Giet wat curiesaus rondom het torentje. Eventueel afwerken met roze peperkorrels.
     

    18-08-2005 om 18:35 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taartje van zalm en appel in calvadosparfum op een zacht safraansausje (voorgerecht)
    Benodigdheden:(16 personen)

    - 1,6 kg zalmfilet
    - 8 appels, Jonagold
    - 8 tomaten
    - 0,4 l. calvados
    - 60 gr. kristalsuiker
    - 80 gr. boter
    - enkele kervelpluksels
    - peper en zout
    - bieslook, dille of peterselie voor garnering
    - aardappelen of pasta
    voor de saus :
    - 8 sjalotten, fijngehakt
    - 0,4 l. visfumet
    - 0,8 l. droge witte wijn
    - 0,6 l. room
    - saffraan, peper en zout 

    Bereiding:

    Appels schillen, klokhuis verwijderen en in partjes snijden. Aanstoven in de boter, bestrooien met de suiker en lichtjes laten carameliseren. Blussen met de calvados en laten afkoelen.
    Met een ronde vorm (6 - 7 cm) 16 rondjes uit de filet snijden en deze overlangs in twee plakken snijden. De binnenkant van de schijfjes kruiden en de helft beleggen met de afgekoelde appelpartjes. Afdekken met de overige plakjes zalm en in een beboterde ovenschotel schikken.
    De sjalotten pellen, opzetten met driekwart van de witte wijn en tot de helft inkoken. De visfumet toevoegen en opnieuw tot de helft inkoken. De room toevoegen en inkoken tot de gewenste dikte. Kruiden en saffraan toevoegen.
    De zalmtaartjes besprenkelen met de overgebleven witte wijn en een vijftal minuten laten garen in een voorverwarmde over (160 °).
    De tomaten pellen, het vruchtvlees in reepjes snijden, kruiden en opwarmen.
    Serveren met zwarte tagliatelli of gestoomde aardappelen.

    Tip van de chef

    Het taartje in het midden van een plat bord plaatsen, in een plasje van de saus.
    De opgewarmde tomatenreepjes boven op het taartje plaatsen ofwel er kunstig rond strooien.
    In geval van een voorgerecht hoef de pasta of de aardappel niet echt.
    Een stukje brood (turks) is dan al voldoende.
     
     

    17-08-2005 om 19:10 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselen met champignons in roomsaus
    Ingredienten:

    2 kg mosselen
    2 uien
    500 gr champignons
    1 groene selder
    500 ml room
    1 dl droge witte wijn
    boter
    2 eetlepels peterselie
    tijm
    laurier
    peper

    Bereiding

    Doe de mosselen in een grote kookpan met de stukken ui en selder.
    Kruid met peper, tijm en laurier en laat ze op een hevig vuur openkoken.
    Stoof intussen de gekruide champignons in wat boter.
    Haal de mosselen uit de schelpen. Zeef het kookvocht.
    Laat het tot de helft inkoken. Voeg er de room bij en laat het opnieuw tot de helft inkoken.
    Breng de saus eventueel op smaak. Voeg er de mosselen en de champignons bij.
    Laat nog even verwarmen. Garneer tenslotte met de grof gehakte peterselie

    16-08-2005 om 18:35 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mosselen in roomsaus met knoflook

    Ingrediënten :

    2kg mosselen
    50g boter
    1 eetlepel olijfolie
    6 sjalotjes
    tijm
    3 teentjes knoflook
    1dl witte wijn
    1dl room
    2 eetlepels citroenrasp
    1 laurierblad
    peterselie


    Bereidingswijze :

    Was de mosselen. Maak de sjalotjes schoon en snipper deze. Pel de knoflookteentjes en hak ze fijn. Verhit de boter met de olijfolie in een grote pan en fruit hier de sjalotjes, laurierblad en de knoflook in. Schenk dan de wijn er bij en doe de mosselen in de pan. Laat dit 5 minuten zachtjes koken en schud het af en toe om, zodat alle mosselen open gaan. Schep de mosselen in een schaal. Breng het stoofvocht aan de kook en roer er de room, citroenrasp, peper en zout door. Giet dit mengsel over de mosselen.

    15-08-2005 om 13:33 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!