Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • Enorme teleurstelling bij gehandicapte 3X3 Belgian Lions: geen EK na gemiste vrijworpen in slotseconden
  • Helemaal klaar voor Parijs: derde goud voor sublieme Nafi Thiam, eerste brons voor Noor Vidts op EK atletiek
  • ANALYSE. Onze chef sport: “Trossard heeft één kwaliteit die op het EK o zo belangrijk wordt”
  • Onze chef voetbal wil uitzwaaimatch van Rode Duivels niet te serieus nemen, maar: “Meer scherpte mocht wel”
  • ONZE PUNTEN. Rode Duivels tanken vertrouwen in aanloop naar EK dankzij doelpunten van Lukaku en Trossard
  • ONZE PUNTEN. “Toch weer twee goals. Wat wil je meer?”: Romelu Lukaku de grote man, Koen Casteels konden we zelfs geen score geven
  • Laat dat EK maar komen: Lukaku en Trossard scoren, Doku swingt en De Bruyne dirigeert in uitzwaaimatch van Rode Duivels
  • Station van Luik ontruimd, treinverkeer stilgelegd na vondst verdacht pakket
  • JOUW PUNTEN. Wie schitterde tegen Luxemburg en wie zijn de Duivelse zorgenkindjes?
  • VIDEO. Prachtige beelden uit Engeland: Lotte Kopecky maakt piepjonge wielerfan dolgelukkig en krijgt een dikke knuffel
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    cate
    blog.seniorennet.be/cate
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    vlaamsepolitie
    blog.seniorennet.be/vlaamse
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    19-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalm in champagnedressing (voorgerecht)

    Ingrediënten

    •  1 klein gesnipperd sjalotje
    •  1 koffielepel mosterd
    •  5 gr poedersuiker
    •  zout en peper
    •  2 eetlepels water
    •  1,5 lepel champagneazijn
    •  1 losgeklopte eidooier
    •  4 eetlepels notenolie
    •  4 dl druivenpitolie
    •  4 stukken zalmfilet van 120 gram
    •  1 borrelglas frambozenlikeur
    •  4 dl champagne
    •  75 gr gemengde slasoorten, gewassen en gedroogd
    •  brunoise van 1 grote vleestomaat
     
    Bereiding

    Laat de keukenmachine draaien, doe sjalot, mosterd, poedersuiker, zout, peper, water, azijn en de eidooier in de (draaiende) kom tot het glad is, voeg eerst de notenolie en vervolgens de druivenpitolie beetje bij beetje toe.

    Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrooi de zalm met zout en peper en leg ze in een diepe ovenschaal. Meng 5 dl dressing met de frambozenlikeur en de champagne, de dressing gaat bruisen dus giet hem meteen op de zalm. Laat 20 minuten marineren, de champagne maakt de zalm zacht en het vet wordt afgebroken.

    Zet de schaal nu 10 minuten in de oven. Giet de marinade af en laat de zalm wat afkoelen. Haal de slasoorten door de overgebleven dressing en verdeel ze over 4 borden, leg de zalm hierop en verdeel de tomatenbrunoise over de zalm,
    sprenkel nog wat van de dressing over het geheel.

    Tip van de chef:

    Een goedkopere cremant of droge schuimwijn is een goede vervanging voor de champagne

    Serveertip:

    Doe de sla in een ring (inox of een pvc buis) dan heb je een mooi proper hoopje.
    Druppel er de dressing op het allerlaatste over en strooi de tomaten blokjes errond



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    17-12-2005
    zalm in champagnedressing
    Ik heb dit recept in nl.culinair gepost en zou het wel netjes vinden als u de juiste auteur bij het recept vermeldt.

    17-12-2005 om 12:14 geschreven door Tonny



    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!