Ingredienten 8 personen
- 400 gr zeeduivel - 4 geitenkaasjes (crottin chauvignol) - 8 dunne plakjes gerookt spek - 2 jonagold appels - boter - klontje suiker - verse koriander
Voor de saus
- 300 gr pompoen in blokjes - 1 ui - 2 kl. kerrie poeder - 1/2 liter gevogelte bouillon - 50 gr boter - peper en zout
Bereiding
Verdeel de zeeduivel in 8 gelijke stukken. Leg op ieder stukje zeeduivel een half plakje geitenkaas en wikkel er het spek omheen.. Schil de appels en snij het vruchtvlees in partjes. Bak de partjes in een klontje boter en laat ze licht karameliseren met de suiker. Maak de saus: Stoof de blokjes pompoen en fijngesneden ui in een klontje boter. Bestrooi met kerriepoeder en bevochtig met bouillon.Laat onder deksel goed garen en mix de saus.Voeg peper en zout toe. Giet door een fijne zeef en werk af met de rest van de boter. Zet de pakketjes 10 min. in een voorverwarmde oven van 180°. Lepel een spiegeltje saus op warme borden en leg daarop appelpartjes,( een drietal per persoon) en de vispakjes. Werk af met een koriander (of desnoods selder) blaadje.
Tip van de chef:
Dit is een zeer lekker warm voor of tussen gerechtje,ook voor iemand die niet van geitenkaas houdt
|