Ingredienten:
1,5 dl. olijfolie 4 forellen 100 g roomkaas of kruidenkaas 2 dl droge witte wijn 1 citroen 40 g gehakte peterselie 1 el kappertjes 2 augurken peper en zout
Bereiding:
Vet een ovenschaal in met 2 eetlepels olie. Dep de forellen droog. Vul de buikholten met de verse roomkaas. Leg de forellen naast elkaar in de ovenschaal en schenk de wijn erover. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Stoof de forellen in een op 200 graden voorverwarmde oven in ca. 20 minuten gaar. Pers de citroen uit. Hak de peterselie, kappertjes en augurken fijn in de keukenmachine. Meng het citroensap en de rest van de olijfolie erdoor tot een dikke saus ontstaat. Voeg zout en peper naar smaak toe. Neem de forellen uit het vocht en leg ze op 4 warme borden. Schep de groene saus erover en ernaast.
Tip van de chef:
Voor een koude bereiding met olijfolie kunt u het beste de eerste persing en ongefilterd gebruiken
|