Ingrediënten 4 pers.):
4 zalmfilets broodkruim van 2 wittte boterhammen zonder korst 3 eetlepels mosterd 1 1/2 eetlepel honing 60 gram boter 4 theelepels gesneden peterselie 100 gram walnoten
Bereiding:
Oven op 200 graden In een kleine kom de boter, de mosterd en de honing door elkaar mengen In de keukenmachine broodkruim maken van het wittebrood. Meng dit met de in stukjes gebroken noten en de peterselie. Kwast het mosterdmengsel op de zalmfilets en leg deze op een stuk vetvrij papier. Strooi het broodkruimmengsel over de filets heen en schuif deze in de oven. Afhankelijk van de dikte moet het gerecht tussen de 10 en 15 minuten in de oven staan
Tip van de chef:
In warenhuizen verkoopt men blaadjes om vetvrij te bakken. Die kunnen heel dikwijls gebruikt wordenen zijn gemakkelijk om allerhande zaken op te bakken in de oven. Maar ook veel goeiekoper als siliconen matjes
|