Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • Red Dragons verslaan Portugal met 3-2 in European Golden League
  • Sporting Pelt verslaat Bocholt en verovert eerste Belgische handbaltitel in 20 jaar
  • Artiesten keren terug naar jaren 70 voor promospot Schlagerfestival
  • Thrillerauteur Anja Feliers maakt kinderboek met eigen dochter: “Tara is met een potlood geboren”
  • Ben jij een echte kebabkenner? Test je kennis in onze kebab quiz
  • Doe mee aan de Wandelchallenge en win leuke prijzen
  • Van sterrenzaak naar de Vennestraat: Donaat en Guy openen nieuw restaurant Feast
  • OPROEP. Organiseer jij een spannende Halloween-activiteit?
  • De favoriete eetplekjes van Koen Buyse: “Hier neem ik steevast niet-Limburgse vrienden mee naartoe”
  • Beste Kebab-finalist Saray: “Bij ons eet je ook gezellig”
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    cobra1
    blog.seniorennet.be/cobra1
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    cates
    blog.seniorennet.be/cates
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    07-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalm met romige viseitjes en een jullienne van groentjes

    Ingrediënten 
     
    - 4 stuks Zalmfilets à 70 gram 
    - 2 l Visbouillon van blokje ofwel zelf gemaakt
     - 2 dl Room culinair
    - Citroensap 
    - Zout en peper
    - Courgette (gele, julienne gesneden) 
    - Courgette (groene, julienne gesneden) 
    - Prei (wit, julienne gesneden)
    - 1 vel Bladerdeeg (10 x 10 cm) 
    - Eigeel 
    - Viseitjes (zwart en rood) 
    - Bieslook 

    Voorbereiding:

    Groente:
    · Snijd courgette (alleen de schil) en de prei julienne (circa 5 cm lengte en 2 mm dikte).
    · Was de groente en laat ze uitlekken.
    Bladerdeegvisjes:
    · Verwarm de oven voor op 200°C.
    · Rol het bladerdeeg uit tot 2 à3 mm dikte.
    · Knip of snijd een mal van de gewenste visvorm uit een stuk karton.
    · Neem een bakplaat en leg er een bakmatje of bakpapier op.
    · Leg de mal op het bladerdeeg en snijd het visje eruit.
    · Leg de visjes op de bakplaat en bestrijk ze twee keer met eigeel. Leg op de plaats van het oog een zwarte peperkorrel.
    · Als het eigeel bijna opgedroogd is, neem dan een cocktailprikker of achterkant van een mesje en teken de kieuwen, rugvin en staartvin erin.
    · Bak de visjes in circa 15 minuten goudbruin in de oven.

    Bereidingswijze:

    Saus:
    · Kook de visbouillon tot de helft in. Voeg de room toe en kook de bouillon nog eens tot tweederde in. Houd 4 dl (10 personen) apart en gebruik de rest voor het pocheren van de zalm.
    · Breng de saus met enige druppels citroensap, zout en peper op smaak. Let op met zout. De viseitjes die er straks bijkomen zijn erg zout.
    Vis:
    · Laat de stukjes zalm circa 10 minuten in de visbouillon garen.
    Groente:
    · Laat de groenten in een stoompan of stoommandje circa 5 stomen. Zorg dat ze nog knapperig zijn. Breng ze op smaak met zout en peper.
    Garnering:
    · Knip de bieslook fijn.
    Serveren:
    · Verdeel de groenten op de voorverwarmde borden en leg op elk bedje een zalmfilet.
    · Giet de warme saus erover heen en verdeel de viseitjes en de bieslook eroverheen.
    · Garneer met een bladerdeegvisje.

    Tip van de chef:

    Het inkoken van de bouillon is vooral nodig voor zelfgemaakte visfond. Bij bouillon van een blokje is dat niet zo echt nodig wan het hele geval zou te zouterig kunnen worden



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!