Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • Waarom het écht op uw ene stem kan aankomen
  • Cian Uijtdebroeks snel aan de bak, Italiaan als laatste: dit zijn de starttijden van de openingstijdrit in de Ronde van Zwitserland
  • Twintig arrestaties na schoten op Amerikaanse ambassade in Libanon
  • Val met breuken op EK maakt einde aan olympische droom van steeple-loper Tim Van de Velde
  • Speciale eenheden vallen appartement binnen in Sint-Lievens-Houtem: “Eén persoon opgepakt, mogelijk ook wapen gevonden”
  • Koen Casteels in doel, Leandro Trossard in de aanval: dit is de basisopstelling van de Rode Duivels tegen Luxemburg
  • Marathonloper Koen Naert stapt in de politiek: “Maar ik blijf in de eerste plaats een topsporter”
  • VIDEO. Belgische waanzin in Amerika: Marten Van Riel wint slopende triatlon van 100 kilometer met fotofinish
  • STVV “betreurt” vertrek van getalenteerde Jarne Steuckers naar Racing Genk
  • Als de architect zélf een huis wil betalen, moet hij een andere job zoeken: “Dit is onhoudbaar”
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    esterancog
    blog.seniorennet.be/esteran
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    artlarooij
    blog.seniorennet.be/artlaro
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    18-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffierisotto

    Ingrediënten (10 pers.):

    400 gr risottorijst
    75 gr boter (echte boter geen margarine)
    100 ml cointreau
    sap van 1 sinaasappel (gezeefd)
    gesraspte schil van 1 sinaasappel
    50 gr suiker
    sterke koffie


    Bereiding (45 minuten):

    smelt de boter op een zacht vuur, voeg de rijst toe en fruit deze even mee tot deze "glazig" is. Voeg de cointreau, de sinaasappelschil, de suiker en het sinaasappelsap toe. Voeg als het vocht bijna opgenomen is telkens flinke scheuten koffie toe, koffie toevoegen en blijven roeren tot de rijst gaar is. NB de textuur hoort enigszins nat en plakkerig te zijn

    Tip van de chef:

    Gebruik de koffierisotto eens in een Grand Dessert, met bijvoorbeeld  chocolademousse, (vanille of kaneel) ijs en een halve peer, natuurlijk gegarneerd met een wafeltje (of wafelrolletje) en een toef slagroom. Heerlijk bij het kerstdiner! variatietips: varieer naar hartelust met likeurtjes (bijv. perenlikeur, chocoladelikeur, kaneellikeur) en laat evt de sinaasappelschil en -sap weg uit het recept.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!