Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • Red Dragons verslaan Portugal met 3-2 in European Golden League
  • Sporting Pelt verslaat Bocholt en verovert eerste Belgische handbaltitel in 20 jaar
  • Artiesten keren terug naar jaren 70 voor promospot Schlagerfestival
  • Thrillerauteur Anja Feliers maakt kinderboek met eigen dochter: “Tara is met een potlood geboren”
  • Ben jij een echte kebabkenner? Test je kennis in onze kebab quiz
  • Doe mee aan de Wandelchallenge en win leuke prijzen
  • Van sterrenzaak naar de Vennestraat: Donaat en Guy openen nieuw restaurant Feast
  • OPROEP. Organiseer jij een spannende Halloween-activiteit?
  • De favoriete eetplekjes van Koen Buyse: “Hier neem ik steevast niet-Limburgse vrienden mee naartoe”
  • Beste Kebab-finalist Saray: “Bij ons eet je ook gezellig”
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    peetersinvrouwenhanden
    blog.seniorennet.be/peeters
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    broederjan
    blog.seniorennet.be/broeder
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    19-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde parelhoen à l'orange met witloof in trapistenbier

    Ingredienten: 12 personen

    - 12 parelhoenfilets   
    - 4 extra filets voor de farce  
    - 1 kilo spinazie   
    - 250 gr gez. pistache-nootjes 
    - 3 sjalotten   
    - thijm    
    - ½ dl room    
    - ½ dl droge witte wijn
    - 2 eidooiers   
    - boter  
      
    Witlof: 
         
    - 12 str witlof (klein)   
    - 75 gr boter   
    - 1 flesje trappistenbier   
    - 2 lepels honing     
    - 1 dl kipbouillon   
    - 2 el paneermeel
    - 2 el gruyèrekaas
    - peper en zout(= pezo)

    Saus

    - 4 dl gevogelte bouillon
    - 3 appelsienen rasp+ sap
    - 50 gr ijskoude boter

    ui- aardappel galettes

    - 400 gr geschilde aardappelen
    - 3 eieren
    - 150 gr ui
    - 50 gr bloem
    - zout
    - witte peper
    - nootmuskaat
    - cayennepeper
    - arachideolie
    - boter

    Bereiding

    Sla de filets plat tussen twee vellen plastic folie met de platte kant van een hakbijl.
    Blancheer de spinazie zeer kort, spoel ze koud en laat ze uitlekken.
    Snij de sjalotten  fijn en smoor ze in de boter, voeg de fijngesneden thijm toe en de witte wijn. Laat dit inkoken tot bijna alle vocht verdwenen is. Laat daarna afkoelen.
    Snij de pistachenootjes in kleine stukjes.
    Maal de extra filets fijn tot een farce in de keukenmachine en voeg room en eidooiers toe. Breng op smaak met peper en zout. Vermeng dit met het sjalottenmengsel en de pistachenootjes.
    Kruid de platgeslagen filets met pezo en bedek ze vervolgens met de spinaziebladen.
    Smeer hierover een laag farce en rol ze strak op in aluminiumfolie en stoom ze in ongeveer 20 minuten gaar.
    Verwijder de folie en bak de rolletjes kort in de hete boter, zodat er een bruin kleurtje op komt.
    Trancheer de rolletjes met behulp van een electrisch mes.

    Saus:

    Kook de gevogeltebouillon in, voeg het sinasappelsap toe en kook verder in. Breng op smaak met pezo.
    Spoel de sinasappelrasp onder heet water af en voeg dit toe aan de saus.
    Kort voor het opdienen monteren met koude boter.( Monteren= met een garde snel de boter door de warme saus kloppen).

    Witlof:

    Spoel de witlof schoon en verwijder het kontje en de losse blaadjes.
    Doe de boter in een braadslee op een klein vuur en bak hierin de witlof tot ze aan een kant een kleur heeft gekregen en draai ze vervolgens om. Ook deze kant bruin kleuren. Vervolgens bier, bouillon, honing en een snufje zout toevoegen.
    Bedek de braadslee met een vel aluminiumfolie en laat de witlof 15 minuten zachtjes garen.
    Schep de witlof  in een gratineerschotel en bestrooi ze met paneermeel en geraspte kaas.
    Zet de schotel kort onder de salamander tot de kaas begint te kleuren.
    Presentatie:
    Leg de getrancheerde filet op een voorverwarmd bord en schep er wat saus omheen.
    Leg daarnaast een struikje witlof en enkele aardappelgalettes.

    Ui-aardappelgalettes:

     De geschilde aardapelen in water met een beetje zout gaar koken. Water afgieten en aardappelen in een warme oven laten drogen. Uien pellen en fijn snipperen. In water met wat zout blancheren en op een zeef goed uit laten lekken. De gekookte gedroogde aardappelen door de pureeknijper drukken. Eieren en bloem mengen en samen met de goed uitgelekte uien door de aardappelpuree mengen. Met zout, peper, nootmuskaat en een vleugje cayennepeper kruiden. In een braadpan telkens een eetlepel van de ui-aardappelmassa op middelmatige hitte in arachideolie en boter aan beide kanten goudbruin bakken.

    Tip van de chef:

    Ik snij de filets in gelijk een sandwich en sla ze dan plat ,
    De alluminiumfolie groot genoeg nemen en er dan een karamel van maken.,d.w.z. aan weerskanten toe draaien zodat er geen stoomvocht bij het vlees kan.
    Het lijkt allemaal moeilijk maar t' is eigenlijk meer omslachtig als moeilijk.
    Veel kookgenot!!!!




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!