Ingrediënten :
- 400 gr fettuccine of andere pasta - 300 gr eekhoorntjesbrood - 400 gr scampi - 80 gr boter - geraspte parmezaan - 1 sjalot - 2 teentjes look - 1 tuiltje gemengde kruiden (peterselie, kervel, bieslook) - 1 glas droge witte wijn - 1 eetlepel cognac - olie - peper - zout
Bereiding :
Pel de scampi, was ze en leg ze in een diep bord. Meng de wijn met wat olie en cognac en giet het mengsel over de scampi. Laat ze een uurtje marineren en roer af en toe om. Pel de sjalot en 1 teentje look en hak ze fijn. Was de kruiden en snijd ze fijn. Warm wat olie op in een pan en fruit hierin de sjalot en de look. Laat de scampi goed uitlekken en voeg ze hierbij. Verlaag het vuur en laat ze enkele minuten bakken. Haal de pan van het vuur . Voeg de kruiden toe. Kruid met peper en houd warm. Maak de paddestoelen schoon. Snijd ze in stukjes. Smelt wat boter en fruit hierin een fijngesneden teentje look. Bak de paddestoelen hierin. Blus met een lepel kookvocht van de pasta en laat verdampen. Kook ondertussen de pasta beetgaar. Giet af en meng ze onder de paddestoelen. Voeg ook de scampi toe en meng goed dooreen. Kruid eventueel nog wat bij met peper en dien op.
Buon appetito!
|