Gemarineerde tonijn ________________ Tonijn is een van de smakelijkste zeevissen die er zijn.Wij kennen hem in onze contreien vooral uit blik,maar er gaat uiteraard niets boven vers.Het stevige visvlees,dat donkerbruin tot roze van kleur is,smaakt rauw een beetje naar rosbief.Als u tonijn bakt,zorg er dan voor dat u hem niet door en door laat garen,want dan wordt het vlees droog en vezelig.Ik serveer hem deze week rauw,fijn gekruid en doortrokken van een heerlijke marinade.Smakelijk.
ZO GAAT U TE WERK ___________________ Hak de knoflook fijn. Meng de suiker,het zeezout,de tijm,de rozemarijn,de zwartepeperbollen,de steranijs en de knoflook. Snijd de tonijn in plakjes van 1 cm dik en besmeer ze met de kruidenmengeling. Meng de in stukjes gesneden olijven met de augurken,kappertjes,olijfolie,geuze en rodewijnazijn. Giet dit mengsel over de tonijnplakjes en laat ze gedurende 30 minuten marineren.