Ingrediënten:4 kippenbouten,2 el olijfolie trditioneel (1000),4 teentjes knoflook,gepeld,1 citroen,in plakjes,peper,zout,1 zak familieslamix 'a 400 g (c1000),1 bakje cherry trostomaatjes 'a 250 g,in vieren,6 el slasaus (c1000)
Gerecht voor 4 personen.
Bereiding: 1.Was de kippebouten onder koud water en droog ze met keukenpapier.Wrijf ze in met de olie en leg ze in een met een bakmatje beklede braadslede. 2.Verdeel de in plakjes gesneden knoflook en de citroen ertussen en bestrooi ze met peper en zout naar smaak. 3.Braad de kippebouten in een voorverwarmte oven (220°c) in +- 40 - 50 min.bruin en gaar. Bestrijk ze tussentijds een keer met het bakvet. 4.Schep vlak voordat de kip gaar is de slamix met de tomaat en de slasaus door elkaar.Serveer de kip met de sla.Lekker met frieten en fritessaus.
Bereidingstijd:+- 25 min.en +- 50 min oventijd voedingswaarde p.p.:1890 kj/450 kcal,40 g eiwit,30 g vet,5 g koolhydraten.