Mijn Wereld
Inhoud blog
  • "Waarom?"
  • De grote en de kleine vrede
  • Schuld
  • Lawaai
  • stilte
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    02-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Waarom?"

    “WAAROM”. Het is de meest gestelde vraag, de eenvoudigste vraag ter wereld,en toch de moeilijkst te beantwoorden vraag. U kunt ze blijven stellen na ieder antwoord, en uiteindelijk  zal  het  antwoord, ook niet door de geleerdste man of vrouw op aarde, kunnen gegeven worden. Onherroepelijk loopt ge vast en zult ge moeten toegeven dat ge het niet weet. Alleen dwazen lopen er nog in, hun laatste antwoord zal dikwijls luiden "houd nu toch eens op met al die stomme vragen" alsof zij de slimste zijn. Ontelbare jonge vaders hebben dezelfde fout gemaakt toen hun eerste kind bewuster begon te leven. De slimste onder hen hebben als laatste antwoord iets gepreveld over GOD of zo, en toen is de laatste vraag "wie is GOD?" gesteld geworden. Niemand heeft hierop het antwoord kunnen geven en velen hebben God dan maar ontkend. Alles is er vanzelf gekomen of misschien is het er niet eens, en leven wij als in een droom die niet op waarheid berust!

    Toch zijn er vele mensen die blijven zoeken en altijd weer andere wegen opgaan om toch maar sporen van Gods aanwezigheid te vinden, maar ze vinden nooit volledige bevrediging in wat ze menen ontdekt te hebben. God is in de hemelen op aarde en op alle plaatsen heeft lange tijd een groot deel van de mensheid min of meer bevredigd en ook beangstigd want god zag dus ook wat ze deden en vooral wat ze misdeden. De hele samenleving was en is nog steeds voor een groot deel op angst gebaseerd. Wat hen te wachten staat houdt vele mensen in het gareel en van die teugels wordt dankbaar gebruik gemaakt door kerken en staten om de bevolking gewillig te leiden naar eigen goeddunken en vooral voor eigen profijt.

     De steeds meer nadenkende en ontwikkelde mens ziet ook wel hoe vele zogezegde gezagsdragers zelf in de fout gaan en de eenvoudige maar rechtgeaarde mensen misbruiken. Het zogenaamde gezag is nog steeds veel te veel gebaseerd op uiterlijke rijkdommen, pracht en praal, gehanteerd door machtswellustelingen en veel te weinig op echte rechtvaardigheid en eerlijke bedoelingen voor alle mensen. Overvallers, hooligans, drugdealers; maffiosi en ander zogenaamd gespuis zijn veel minder oorzaak dan gevolg van het gedrag van vele van onze gezagsdragers die er steeds weer in slagen met achterbakse, geniepige en oneerlijke praktijken de bevolking voor zich te doen stemmen om zo alles onveranderd in stand te kunnen houden.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     Het zal het inzicht van steeds maar meer en meer mensen zijn dat de wereld werkelijk zal veranderen. Ze zullen moeten inzien dat ze steeds weer opnieuw bedrogen werden om ten slotte onze nieuwe of bekeerde gezagsdragers te dwingen volledig rechtvaardige maatregelen te nemen, gebaseerd op het feit dat iedere mens waar ook ter wereld dezelfde rechten heeft, welke kleur of taal hij of zij ook heeft.

     En wat heeft God hiermee te maken. Wel God is naar mijn mening zeker aanwezig in ieder mens, en in ieder mens evenveel, want Hij is de rechtvaardigheid zelf. En degene die hij met de meeste gaven heeft gezegend hebben dan ook de grootste verantwoordelijkheid om deze rechtvaardigheid in de praktijk om te zetten en ervoor te zorgen dat iedereen aan zijn trekken komt. Velen doen al pogingen in die zin, maar de af te leggen weg is nog heel... heel lang. Zolang de mens zijn medemens gebruikt en vooral misbruikt om alleen zichzelf te verrijken zullen steeds nieuwe problemen de wereld bedreigen. Zolang de onderscheidingsdrang andere mensen in de kou laat staan zal het moeilijk zijn om de wereld te besturen. Zolang de “Alleen IK( zucht) “de wereld blijft beheersen is geen beterschap mogelijk op aarde. Zolang niet iedereen die grote kwaal in zichzelf zal herkennen zal de wereld een woelige wereld zijn! Dus ECHTE verandering zit er niet meteen in!

     En toch is het mogelijk voor de meeste mensen zich van deze pessimistische visie te ontdoen, indien ze bereid zouden zijn zich te onthechten van een stuk overbodige luxe, die hen meer tevreden zal maken en vooral minder gestresseerd. Ik denk hierbij aan wat ik al eens eerder heb geschreven over SCHOON en GOED. Wat Goed is, is altijd Schoon, maar wat Schoon is, is dat niet altijd! Wat Goed is, is WAAR wat SCHOON is bedriegt dikwijls. Wat goed is moet op de eerste plaats komen en eventueel mag wat schoon is gerust de tweede plaats innemen. Er is echter veel overbodig schoon, het pronkerige en prutserige duur makend schoon, dat alle eenvoud mist en daarom niet goed kan zijn, maar door de reclamewereld gepromoot wordt en als het neusje van de zalm wordt voorgesteld. Het camoufleert het ware goede en misleidt vele mensen. “”Voor bezit moet je zorgen maar inzicht zorgt voor u!” De regel, die ieder mens zich voor ogen zou moeten houden is, alleen die dingen aan te schaffen die echt nodig zijn om behoorlijk en menselijk te kunnen leven, en daar mogen echt wel dingen bij zijn die enkel maar voor ontspanning dienen, want dat is ook iets essentieel voor iedereen!

     

    wicha

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    12-09-2011
    Kan ik je niet aanmoedigen om terug te bloggen,lieve groetjes
    nqplz9.jpg

    12-09-2011, 09:46 Geschreven door valerieke


    Archief per week
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!