Ingrediënten
- 2 middelgrote eendenborsten
- 250 gram rijstnoedels
- 400 gram peultjes
- 4 el. sojasaus
- 2 el. mirin (Japanse, gezoete rijstwijn; kan ook met sherry)
- 1 stengel citroengras- citroen gebruikt
- 1 tl. szechuanpeper (of zwarte peper)
- 6 el. sinaasappelsap
- 3 cm. verse gember geraspt
- 3 lente-uitjes
- 2 limoenen
Werkwijze
Snij de eendenborst dwars in vrij dunne reepjes. Snij het citroengras en de gember in heel kleine stukjes (anders te hard om te eten). Vermeng de sojasaus, mirin, sinaasappelsap, citroengras, gember en szechuanpeper in een kom. Schep de reepjes eend hierin om zodat ze geheel bedekt zijn met de marinade.
Kook de rijst al dente in gezouten water.
Verhit een wok met wokolie(arachide), neem de reepjes eend uit de marinade en roerbak ze 1 minuut op hoog vuur. Haal uit de wok, dek af en hou apart.
Roerbak vervolgens de peultjes en de lente-ui 1 minuut en voeg de marinade toeen de rijst. Laat 3 à 4 minuten pruttelen op een matig vuur.
Voeg de reepjes eendenborst weer toe en serveer met limoen.
Diner voor vier personen