De steenuil

De steenuil is een van de kleinere uilen in ons land.
Het jachtgebied van de steenuil zijn open polders.
De prooidieren zijn voornamelijk muizen,
wormen,kevers en soms een verzwakt vogeltje.
De verblijfplaats is een holte in een oude boom,
waar ook het nest wordt gemaakt.
De steenuil jaagt overdag. Het is een zeer
nuttig dier in de omgeving van boerderijen
die blijven dan veelal muisvrij.




























