Kalfsfricassee uit de wok met tomaat, witloof en dragon
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
800g kalfsfricassee 4 mooie tomaten 4 stronkjes witloof 1 dl dragonazijn 2 dl droge witte wijn 70g tomatenpuree 2 el fijngesnipperde dragonblaadjes olijfolie zwarte peper uit de molen & zout
Snijd het vlees in blokjes.
Ontvel en ontpit de tomaten en snijd ze in vier.
Maak het witloof schoon, verwijder de harde bittere kern en snij het in stukjes.
Bak het vlees bruin in de wok in olijfolie, kruid flink met peper en wat zout.
Blus met de dragonazijn en de helft van de witte wijn en laat een paar minuten pruttelen.
Haal het vlees uit de wok en vervang het door het witloof, laat even koken in de vloeistof, voeg dan de tomatenstukjes toe, zet het deksel op de wok en laat weer een paar minuten sudderen.
Voeg tenslotte de rest van de witte wijn, tomatenpuree en de dragon toe en laat weer enkele minuten pruttelen onder deksel.
Het vlees mag nu ook weer in de wok, roer goed om en laat een laatste keer onder deksel gaar sudderen.
Lekker met basmatirijst.
|