Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    05-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Kalfsfricassee uit de wok met tomaat, witloof en dragon

    Ingrediënten voor 4 personen

    800g kalfsfricassee
    4 mooie tomaten
    4 stronkjes witloof
    1 dl dragonazijn
    2 dl droge witte wijn
    70g tomatenpuree
    2 el fijngesnipperde dragonblaadjes
    olijfolie
    zwarte peper uit de molen & zout

     

    Snijd het vlees in blokjes.

    Ontvel en ontpit de tomaten en snijd ze in vier.

    Maak het witloof schoon, verwijder de harde bittere kern en snij het in stukjes.


    Bak het vlees bruin in de wok in olijfolie, kruid flink met peper en wat zout.

    Blus met de dragonazijn en de helft van de witte wijn en laat een paar minuten pruttelen.


    Haal het vlees uit de wok en vervang het door het witloof, laat even koken in de vloeistof, voeg dan de tomatenstukjes toe, zet het deksel op de wok en laat weer een paar minuten sudderen.

    Voeg tenslotte de rest van de witte wijn, tomatenpuree en de dragon toe en laat weer enkele minuten pruttelen onder deksel.


    Het vlees mag nu ook weer in de wok, roer goed om en laat een laatste keer onder deksel gaar sudderen.


    Lekker met basmatirijst.

    05-03-2006 om 13:26 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mop

    Email uit de hemel

     

    Een echtpaar besluit voor een week de koude winter te ontvluchten en naar het zonnige zuiden te reizen.
    Door haar werk kan de vrouw pas een dag later vertrekken en daarom vertrekt de man eerst, zoals gepland.
    Daar aangekomen, betrekt hij zijn hotelkamer, haalt zijn laptop boven en zend zijn vrouw onmiddellijk een e-mail.
    Ongelukkigerwijze vergeet hij een letter in het e-mail adres en zo belandt zijn bericht bij een weduwe die zojuist haar man ten grave heeft begeleid.
    Deze weduwe kijkt juist op haar computer, om na te zien of er geen innige deelnemingen van vrienden of bekenden op staan.

    Als haar zoon de kamer binnen komt vindt hij zijn moeder bewusteloos op de grond.
    Zijn blik valt op het scherm en daar staat...

    Aan: mijn achtergebleven vrouw.
    Van: je man die voor gereisd is.
    Betreft: Ben aangekomen.
    Liefste, ben juist goed aangekomen.

    Ik heb mij hier al ingeleefd, en zorg dat alles voor jouw aankomst morgen al netjes voorbereid is.
    Een goede reis en ik wacht op je met ongeduld en al mijn liefde.
    Je man
    P.S. Het is hier verduiveld warm! ! ! !

    05-03-2006 om 13:20 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Gestoomde pladijsfilets met snijbiet en garnalensaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g pladijsfilet
    1 snijbiet
    100 g boter (bakboter)
    4 takjes dille
    peper
    zout
    10 cl olijfolie (extra vierge)
    200 g Noordzeegarnalen (ongepeld)
    1 wortel
    0.5 preiwit
    1 ui
    2 tomaten
    2 cl jenever
    1 dl wijn (wit/droog)
    1 kruidentuiltje
    2 dl visfumet
    4 dl room
    150 g boter (roomboter)
    2 eierdooiers

     

    De snijbiet spoelen.

    De groene bladeren in reepjes snijden, stoven in de boter en kruiden.

    Enkele reepjes opzij houden voor de garnituur.

    De witte stengels gaarkoken (ongeveer 10 minuten) in gezouten water.

    De pladijsfilets kruiden, gestoofde snijbietbladeren erop schikken, oprollen en vaststeken met een prikker.

    De garnalen pellen.

    De garnaalpellen aanfruiten in de hete olie, de groenten toevoegen en even laten stoven. Overgieten met de jenever, flamberen en blussen met de witte wijn en de visfumet.

    Het kruidentuiltje toevoegen en 15 minuten onder deksel laten sudderen.

    De saus vervolgens zeven, tot een derde inkoken, driekwart van de room toevoegen en inkoken tot de gewenste dikte.

    Kruiden, de gepelde garnalen toevoegen en warm houden.

    Voor de mousselinesaus de boter smelten au bain-marie en onder voortdurend kloppen één voor één de eierdooiers toevoegen en vervolgens de resterende room bij het mengsel doen en kruiden.

    De pladijsfilets 5 minuten stomen.

    Net voor het opdienen de mousselinesaus door de garnalensaus spatelen.

    Op elk bord een sausspiegel gieten, in het midden enkele snijbietstengels leggen en daarbovenop drie pladijsfilets schikken.

    De borden even onder de grill plaatsen en garneren met snijbietblad en dille.

     

     

    Geflambeerde biefstuk met groene peper

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    720 g biefstuk (Meritus)
    20 g boter (geklaard)
    4 eetlepels cognac
    1 dl room
    20 g boter (roomboter)
    1 dl demi-glace (ingekookte fond)
    2 eetlepels peperbolletjes (groen)
    1 bakje waterkers
    zout

     

    Het vlees verdelen in gelijke stukken van 180 gram.

    De biefstukken 2 tot 3 minuten aan elke kant bakken in de geklaarde boter.

    Het vlees op smaak brengen met zout.

    De cognac over het vlees gieten en flamberen.

    De vlammen doven met een deksel.

    De geflambeerde biefstukken uit de pan nemen en warm houden tussen 2 diepe borden.

    De room en de ingekookte fond (demi-glace) bij de braadjus gieten.

    Op hoog vuur gedurende 1 minuut laten inkoken.

    Het vuur doven en de koude boter in klontjes erdoor roeren.

    Vervolgens de uitgelekte peperbolletjes bij de saus mengen.

    Niet meer laten koken.

    De biefstukken op een schotel schikken en overgieten met de pepersaus.

    Het vlees versieren met een toefje waterkers.

    Zeer warm opdienen.

     

     

    Bosvruchtenbroodjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    0.75 dl melk (halfvol)
    5 g gist
    50 g rietsuiker
    1 ei
    zout
    210 g bloem (tarwebloem)
    150 g bosvruchtenconfituur
    60 g boter (roomboter)

     

    Maak de avond van te voren het deeg en laat 's nachts in de koelkast rusten.

    De volgende ochtend is het klaar voor gebruik.

    Verwarm de melk en los de gist en 1/5 van de suiker erin op.

    Smelt de helft van de boter, laat iets afkoelen en klop los met het ei, de rest van de suiker en zout.

    Roer de bloem erdoor.

    Hou een beetje bloem apart.

    Kneed alles 3 minuten tot een elastische bal.

    Laat het deeg nu afgedekt in een kom rusten.

    Verwarm de volgende dag de oven voor op 200°C.

    Smelt de rest van de boter.

    Bestrooi het werkvlak met bloem.

    Rol de deegbal vanuit het midden gelijkmatig uit tot een cirkel.

    Bestrijk met gesmolten boter (hou 1 eetlepel boter apart) en confituur.

    Snij het deeg in 2 punten per persoon.

    Rol van buitenaf naar het midden op en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

    Bestrijk de broodjes met de rest van de boter en bak gedurende 20 minuten in het midden van de oven goudbruin.

     

    05-03-2006 om 13:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Provençaalse soep

     

    Ingrediënten voor ongeveer 4 liter

    1 groene, 1 rode paprika
    het wit van 1 prei
    6 stengels groene selder
    4 wortelen
    4 teentjes knoflook
    1 rode ui
    1 blik gepelde tomaten (240g)
    1 Spaans pepertje
    2 liter kippenbouillon, mag van blokjes
    verse peterselie
    zwarte peper en zout

     

    Snijd alle groenten in stukken maar hou van élke paprika 1/3 apart.


    Laat een flinke scheut olijfolie heet worden en stoof hierin de groenten aan, voeg ook de gepelde tomaten (mét sap) toe en laat even meestoven.

    Blus met de bouillon en breng aan de kook, draai het vuur vervolgens lager en laat ongeveer 40 minuten zachtjes pruttelen onder deksel.


    Snijd ondertussen de rest van de paprika in kleine blokjes.


    Mix de soep grof met de staafmixer en breng op smaak met peper en wat zout, voeg nu de paprika stukjes toe en laat terug 10 minuten pruttelen.

    Werk af met flink wat vers gesneden peterselie en serveer.

    04-03-2006 om 18:20 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaas & wijnavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanavond heeft er hier een kaas & wijnavond plaats met kennissen uit de buurt.
    Het word vast en zeker gezellig.
    Later op de avond mogen wij dan uit de kooi om ons nog eens goed uit te leven en genieten van al het lekkers dat men speciaal voor ons heeft aangeschaft.
    Ik breng later nog verslag uit.

    04-03-2006 om 17:03 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Eendenborst filet met kersensaus met duo van broccoli en venkel

    Ingrediënten voor 2 personen

    1 eendenborst filet
    200 broccoli
    1 venkelknol
    2 dl wildfond
    1 el kersengelei
    scheutje whisky
    scheutje room of roomalternatief
    snuifje kaneel

    verse tijm
    boter

    olie (arachide)

    zwarte peper uit de molen en wat zout

     

    Kruid de eendenborst filets flink met peper en wat zout.


    Maak de venkel schoon en stoom/kook deze samen met de broccoli.


    Bak de eendenborst filets in boter en een scheutje olie ongeveer 8 minuten op de velkant, zet na 6 minuten het vuur minder, bak ze daarna nog even op de vleeskant, afhankelijk van de gewenste gaarheid.

    Neem uit de pan en laat rusten tussen alu-folie

    .
    Blus de pan met de whisky en laat volledig inkoken, giet het wildfond nu in de pan, kruid met kaneel, tijm en breng aan de kook, roer er de kersengelei door en werk af met een scheutje room.

    Kruid tenslotte af met peper en wat zout.


    Snijd het vlees in plakjes en dresseer het samen met de gestoomde groenten op warme borden, lepel er de saus over.


    Lekker met gekookte aardappeltjes of kroketten.

    04-03-2006 om 16:09 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Zuiders stoofpotje van kalkoen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800g kalkoen brokken (bout, filet enz)
    1 dikke rode ui, grofgesneden
    3 teentjes knoflook, gekneusd
    4 wortelen, grofgesneden
    2 laurierblaadjes, 2 salieblaadjes, takje rozemarijn
    1 groot blik gepelde tomaten, 400g
    4 porties aardappelen
    2 liter kippenbouillon, mag van blokjes
    1 el rode wijnazijn
    boter, olijfolie
    zwarte peper uit de molen & zout

     

    Snijd het kalkoenvlees in gelijke stukken, kruid het met peper en zout en stoof het aan in olijfolie en een klontje boter.

    Voeg de ui en knoflook toe, roer voorzichtig onder elkaar en laat even meestoven.


    Blus met de bouillon en breng aan de kook, voeg de wortelen, wijnazijn, salie, laurier en rozemarijn toe en roer er ook de gepelde tomaten mét sap en de aardappelen onder.

    Laat het geheel in ongeveer 45 minuten zachtjes boterzacht pruttelen.


    Verdeel alles (heet) in grote diepe borden en werk af met wat peterselie

    04-03-2006 om 15:05 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mop

    Hertrouwen

     

    Koppel in conversatie:
    ZIJ:
    Als ik nu stierf, zou jij opnieuw trouwen?
    HIJ: Nee. Natuurlijk niet!

    ZIJ: Nee? Waarom? Hou je er niet van getrouwd te zijn?
    HIJ: Jawel, ik hou ervan!

    ZIJ: Dus, waarom zou je niet hertrouwen?
    HIJ: Ok, ok, ik zal wel hertrouwen als dat jou pleziert!...

    ZIJ: (droevig) Zou je hertrouwen?
    HIJ: Euh ja?...

    ZIJ: En zou je met haar in ons bed slapen?
    HIJ: Waar zou je anders willen dat we slapen?

    ZIJ: Zou je mijn foto's door de hare vervangen?
    HIJ: Euh... ja, natuurlijk wel...

    ZIJ: En zou ze met mijn auto rijden?
    HIJ: Nee, ze kan niet rijden...

    ZIJ: (stilte)
    HIJ: Oh shit!

    04-03-2006 om 14:51 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Bloemkoolquiche

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    300 g bladerdeeg
    1 bloemkool
    6 sneetjes spek (gerookt)
    4 eieren
    1 dl melk (halfvol)
    0.5 dl room
    150 g gemalen kaas
    peper
    zout
    nootmuskaat

     

    De spekblokjes kort aanbakken zonder vetstof in een pan met antikleeflaag.

    Uit de pan nemen.

    De in kleine roosjes gesneden bloemkool blancheren in kokend gezouten water.

    Laten uitlekken.

    Een ronde, platte taartvorm insmeren met boter en bekleden met het deeg.

    De deegbodem een paar keer inprikken met een vork.

    Daarop de spekblokjes en de bloemkoolroosjes verdelen.

    De eieren loskloppen met de melk en de room en kruiden met peper, zout en nootmuskaat. Over de bloemkolen en het spek gieten en bestrooien met de geraspte kaas.

    Gedurende 45 minuten laten bakken in een op 175 graden voorverwarmde oven.

    Serveren met een slaatje.

     

     

    Zeebanket in een aardappelbakje

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    10 aardappelen (Bintje)
    2 eieren
    40 g boter (roomboter)
    peper
    zout
    nootmuskaat
    75 g paneermeel
    12 Sint-Jakobsnoten
    1 citroen
    200 g zeeduivelfilet
    100 g champignons
    200 g Noordzeegarnalen (ongepeld)
    15 g bloem (tarwebloem)
    1 dl room
    0.5 bosje peterselie

     

    Vooraf de garnalen pellen en de kopjes bewaren.

    De geschilde aardappelen koken, afgieten en laten drogen.

    Heet doorsteken met een draaizeef of een stamper.

    Vermengen met de eierdooiers, de helft van de boter en de kruiden.

    Grote, afgeplatte bollen draaien van het aardappelmengsel.

    Deze in het losgeslagen eiwit en het paneermeel wentelen, zoals bij aardappelkroketten.

    De handeling een tweede maal herhalen.

    Een dekseltje, dat later weggenomen wordt, nu reeds inkerven in de aardappelbol.

    De Sint-Jakobsvruchten spoelen in koud water en gedurende 5 minuten laten gaarsudderen in een bodempje water met wat zout en citroensap.

    Het zeeduivelvlees in blokjes snijden en op dezelfde manier laten gaar worden.

    De champignons in schijfjes snijden en gaarkoken met wat boter, een bodempje water, wat zout en ruim peper.

    Over de garnaalkopjes zoveel kokend water gieten als nodig is tot ze juist onderstaan en enkele minuten laten trekken.

    De rest van de boter smelten en vermengen met bloem.

    Deze blanke roux mengen met wat kookvocht van de zeeduivel, de Sint-Jakobsvruchten en de champignons en met een weinig garnaalextract.

    Al roerend binden op een matig vuur.

    De room bijvoegen en de saus wat laten inkoken.

    Eventueel door een zeef wrijven.

    De zeevruchten, de vis en de champignons in de saus mengen en warm houden.

    De aardappelbollen bakken in hete frituurolie.

    De deksels eraf snijden, de bakjes gedeeltelijk leeghalen en de holte royaal vullen met het zeebanket.

    Versieren met peterselie.

    Warm opdienen.

     

     

    Bessenmousse

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    400 g blauwbessen
    125 g suiker
    5 dl room

     

    Per persoon een eetlepel bessen vermengen met een beetje suiker en in diepe glazen scheppen. De rest van de bessen pureren en door een fijne zeef halen.

    Naar smaak bestrooien met fijne suiker en roeren tot het sap en de suiker goed vermengd zijn.

    De room stijfkloppen en de bessenpuree er langzaam doorroeren.

    Met dit slagroom-bessenmengsel de glazen verder vullen.

    Gedurende minstens 2 uren laten opstijven in de koelkast.

     

    04-03-2006 om 14:34 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    04-03-2006 om 13:21 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaapwel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    04-03-2006 om 01:15 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    03-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Kalfsleverworst likkepot

     

    Ingrediënten

    250 gram kalfsleverworst

    scheutje cognac of port

    scheutje room

    tabasco

    fijngeknipte tuinkers, druiven of plakje olijf

    Bereidingstijd: 0-20 minuten
    Doe 250 gram kalfsleverworst in een kom en meng er een scheutje cognac of port, een scheutje room en een paar druppels tabasco door tot het een smeerbaar mengsel is.

    Dat gaat het makkelijkst in de foodprocessor.

    Besmeer hiermee toostjes of sneetjes stokbrood en garneer met fijngeknipte tuinkers, een druif of plakjes olijf.

    Of zet het mengsel op tafel en laat de gasten zelf smeren.

    03-03-2006 om 19:09 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Griekse visschotel met olijven


    Ingrediënten

    1 sjalotje
    1 teentje knoflook
    1 eetlepel olijfolie
    1 vleestomaat
    150 gram kabeljauwfilet
    zout, peper
    scheutje droge witte wijn
    ± 5 zwarte olijven (ontpit en in plakjes gesneden)
    citroensap

    Verwarm de oven voor op 175°C.

    Pel en snipper de ui en de knoflook.

    Verhit de olie en fruit de ui en de knoflook goudgeel en glazig.

    Ontvel de tomaat en snij deze in plakken.

    Voeg de plakken tomaat toe en bak deze even om en om mee.

    Vet een vuurvaste schaal in.

    Leg hierin de kabeljauwfilet.

    Bestrooi deze met zout en peper.

    Schep het ui-tomaatmengsel over de vis.

    Bestrooi hierover ook wat zout en peper.

    Giet hierover een scheutje droge witte wijn.

    Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet deze in het midden van de voorverwarmde oven en laat de vis ± 20 minuten stoven.

    Voeg de olijven toe.

    Nog 10 minuten in de oven.

    Vlak voor het opdienen nog wat citroensap over de vis en dan smullen maar!

    Lekker met vers knapperig stokbrood of rijst en sla.

     

    03-03-2006 om 16:12 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Kalfsoesters met parmaham

     

    Ingrediënten:
    4 kalfsoesters à 150 gram
    2 eetlepels olijfolie
    12 blaadjes basilicum
    8 plakjes parmaham
    1 dl. kippenbouillon (van een tablet)
    2 eetlepels crème fraîche
    1 theelepel groene pesto
    zout en peper

     

    Bereiding:
    Verwarm de grill voor op de hoogste stand.

    Verhit de olie in een koekenpan.

    Bestrooi het vlees met peper en bak ze om en om 2 minuten per kant.

    Leg op iedere kalfsoester 3 blaadjes basilicum, bestrooi ze met zout naar smaak en wikkel er per oester 2 plakjes ham om.

    Leg ze met de sluitkant op de bodem van een ovenvaste schaal en zet deze in het midden van de oven onder de hete grill.

    Schenk de bouillon bij het bakvet in de koekenpan en breng dit aan de kook.

    Voeg de crème fraîche en de pesto er aan toe.

    Kook de saus kort door en breng hem op smaak met peper en zout.

    Leg de oesters als de ham mooi knapperig is geworden op de borden.

    Lepel er een beetje saus omheen en geef de rest van de saus apart erbij.

    Lekker met gebakken krieltjes en snijboontjes .
    Eet smakelijk

     

    03-03-2006 om 12:10 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Croque met roquette en kaas



    Ingrediënten voor 4 personen
    1 aubergine
    zout
    16 sneden bruin toastbrood
    4 sneetjes Gandaham
    Solo Culinesse
    4 kwarteleitjes
    8 zongedroogde tomaten
    1 bosje roquette-sla
    4 plakken geitenkaas (ontkorst)
    peper van de molen
    rucolasaus of pistousaus

     

    Bereiding:

    Snij om te beginnen de aubergine in 10 plakjes en bestrooi ze met zout.

    Snij, met behulp van een omgekeerd kommetje, 16 rondjes uit de sneden toastbrood.

    Snij 2 sneetjes ham in reepjes en laat ze ongeveer 15 minuten op bakpapier in een hete oven drogen.

    Snij de andere twee sneetjes ham gewoon in twee.

    Spoel de aubergineplakken, dep ze droog en bak ze aan twee kanten in Solo Culinesse.

    Houd ze warm.

    Bak de toasts in Solo Culinesse en houd deze eveneens warm.

    Bak tenslotte vier spiegeleitjes in wat Solo Culinesse.

    Vervolgens is het tijd om de croques op warme borden samen te stellen: leg eerst een toast als basis, dan 2 tomaatjes, 2 blaadjes roquette, een toast erop, een plak aubergine, een plak geitenkaas met peper, nog een toast, een sneetje Gandaham en enkele blaadjes roquette, nog eens een toast en een spiegeleitje.

    Werk af met krokante hamreepjes en enkele blaadjes roquette.

    Nog wat saus rond lepelen en meteen opdienen.

    03-03-2006 om 12:04 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Voor de Rechter.

     

    Een tachtigjarige vrouw werd gearresteerd voor winkeldiefstal.
    Toen ze voor de rechter stond, vroeg deze haar: "Wat heeft u gestolen?"
    De vrouw antwoordde: "Een blik perziken".
    Toen de rechter haar vroeg waarom ze dat had gestolen, zei ze dat de honger had.
    Toen vroeg de rechter hoeveel perziken er in het blik zaten en de vrouw antwoordde: “6.”
    ”Dan geef ik u 6 dagen gevangenisstraf,” zei de rechter.
    Plotseling stond de man van de vrouw op en verzocht te mogen spreken.
    De rechter stemde toe en de man zei: "Ze heeft ook een blik doperwten gestolen".

    03-03-2006 om 11:55 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Garnalencocktail

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    240 g Noordzeegarnalen (gepeld)
    5 tomaten
    1 stronkje witloof
    0.5 krop sla
    0.5 krop krulsla
    0.5 krop molsla
    2 eetlepels citroensap
    2 dl room
    5 cl jenever
    2 eetlepels ketchup

     

    De slasoorten schoonmaken, het witloof en de kropsla in reepjes snijden.

    Pel voorzichtig 2 tomaten, ontpit ze en verdeel in reepjes.

    In glazen schaaltjes enkele reepjes kropsla, een paar blaadjes molsla, krulsla en reepjes witloof schikken.

    De blaadjes moeten boven het schaaltje uitsteken.

    In het midden vooraan gepelde garnaaltjes schikken en enkele reepjes tomaat.

    Voor de saus de rest van de tomaten pellen en ontpitten.

    Fijnmixen met een beetje citroensap.

    Door een zeef halen en vermengen met de half stijfgeklopte room, de jenever, peper en een scheut ketchup.

    De schaaltjes serveren op een bedje van ijs.

    De saus over de cocktail napperen of apart erbij geven.

     

     

    Amritsar viscurry

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    100 g kikkererwtenmeel (besan)
    4 theelepels knoflookpuree
    2 theelepels komijn (gemalen)
    0.5 theelepel peper (zwarte peper)
    3 theelepels geelwortel (kurkuma)
    3 theelepels chilipoeder
    1 dl water
    2 eetlepels olijfolie (extra vierge)
    3 peperkorrels (zwart)
    1 theelepel komijnzaad
    2 blaadjes laurier
    1 ui (fijngehakt)
    2 theelepels garam masala
    2 eetlepels koriander
    200 g tomaten
    2 chilipepers (groen)
    1 eetlepel tamarindepasta
    1 theelepel suiker
    zout
    frituurolie
    300 g kabeljauwfilet

     

    Amritsar is een stad in Noord-India in de deelstaat Punjab waar men zelden vis eet.

    Dit gerecht vormt de uitzondering op de regel.

     

    Meng alle ingrediënten voor het beslag tot een dikke massa.

    Zet die terzijde.
    Verhit voor de saus de olie in een braadpan en bak daarin de zwarte peperkorrels met het komijnzaad en de laurierbladeren tot ze beginnen te knapperen.

    Schep dan de gesnipperde ui erdoor en bak die 5-10 minuten.

    Voeg de knoflookpuree toe met het geelwortelpoeder, het chilipoeder, de garam masala en de gemalen koriander en bak alles 1 minuut.

    Roer de kleingesneden tomaat en chilipepers erdoor en verwarm alles 5-10 minuten.

    Voeg de tamarindepasta toe en verwarm die 5 minuten mee.

    Voeg ten slotte zout naar smaak toe met de suiker en de helft van de verse koriander.
    Verhit voor het frituren olie in een frituurpan tot 190ºC.
    Doop ieder blokje vis in het dikke beslag zodat de vis aan alle kanten gelijkmatig bedekt is, leg het stukje vis in de olie en bak het in circa 5 minuten goudbruin.
    Rangschik de gefrituurde vis op een schaal en schenk de saus erover.

    Serveer de vis direct, gegarneerd met de resterende gehakte verse koriander.

     

     

    Chocoladesabayon met vanille-ijs en krokante chocolade

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    80 g suiker
    1 eierdooier
    1 ei
    125 g chocolade (puur)
    2.5 dl slagroom
    200 g chocolade (puur)

     

    Meng de eierdooier met het ei en de suiker.

    Maak een bain-marie (pan water op het vuur met daarin een kom) en klop het mengsel schuimig.

    Smelt de chocolade, sla de slagroom lobbig en meng ze met het eimengsel.

    Verdeel over vier schaaltjes en laat opstijven in de koelkast.

    Leg een ijzeren staaf in de vriezer tot deze ijskoud is.

    Smelt de rest van de chocolade.

    Houd de ijzeren staaf boven het aanrecht vast en giet de gesmolten chocolade in dunne straaltjes heen en weer over de staaf. De kou van het ijzer laat de chocolade vrijwel onmiddellijk stollen.

    Schuif de zo ontstane krullen met een mes voorzichtig van de staaf.

    Serveer de chocoladesabayon met vanille-ijs en garneer met de chocoladekrullen.

     

    03-03-2006 om 11:48 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Preisoep met wortelen en kikkererwten

     

    Ingrediënten voor 4 personen
    40 gram kikkererwten
    6 preien
    ½ bleekselderij
    3 wortelen
    2 tomaten
    1 blokje runderbouillon
    1 takje rozemarijn
    zout
    peper

    Laat de kikkererwten een nacht weken in water.
    Maak de prei, de selderij en de wortelen schoon onder stromend water en snij ze in stukken. Was de tomaten en snij ze in partjes.
    Breng een liter water met het bouillonblokje aan de kook in een snelkookpan.

    Giet de kikkererwten af en doe ze bij de bouillon.

    Laat 10 minuten koken.
    Haal de druk van de snelkookpan en open ze.

    Voeg de prei, de bleekselderij, de wortelen en de rozemarijn toe en laat 15 minuten koken. Doe er de tomaten bij en laat nog eens 5 minuten koken.
    Proef de soep en breng eventueel op smaak met peper en zout.

    Dien heet op.

     

    02-03-2006 om 18:39 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Club Sandwich



    Ingrediënten voor 4 personen
    1/2 komkommer
    12 toasts van sandwichbrood
    1/2 rode sla (radicchio rosso)
    4 plakjes kalkoenham
    4 eieren
    2 lente-uitjes
    peper en zout
    Solo Culinesse
    8 plakjes gerookt spek
    3 eetlepels mayonaise

     

    Bereiding:

    Reinig en snipper de lente-uitjes.

     

    Bak de eierkoekjes: klop één ei los en meng het met een kwart van de lente-uitjes.

    Kruid met peper en zout.

    Bak in een pan met hete Solo Culinesse vierhoekig (13 cm).

    Laat afkoelen.

    Herhaal nog drie keer, dan heb je in totaal vier eierkoekjes.

    Grill de toast onder de grill of in de broodrooster.

     

    Halveer de spekplakjes en bak krokant in Solo Culinesse.

    Laat uitlekken op keukenpapier.

    Snijd de sla fijn, kruid met peper en zout, meng met wat mayonaise.

    Snijd de komkommer in plakjes.

     

    Stel de club sandwich samen als volgt: beleg een toast met gemengde sla, daarop de plakjes kalkoenham.

    Leg er nog een toast op met sla, gebakken eierkoek, komkommerplakjes en gebakken spek. Dek af met de derde toast.

    Prik ze eventueel samen met een satéstokje of bind eventueel vast met keukentouw.

    02-03-2006 om 16:13 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Ragout van bruine bonen

     

    Ingrediënten voor 4 tot 6 personen
    300 g bruine bonen
    100 g mager spek
    ½ fles rode wijn
    1 takje tijm
    ½ blad laurier
    1 koffielepel olijfolie
    30 g ganzenvet
    1 dessertlepel bloem
    zout
    peper

    Doe de bonen in een stoofpot en voeg er het spek bij, de kruiden en de rode wijn.

    Zet de bonen ruim onder water.

    Voeg er geen zout aan toe.
    Breng aan de kook en zet het vuur dan lager.

    Laat 2 uur borrelen op een zacht vuur met het deksel op de pot (of 30 minuten in een snelkookpan).
    Haal de bonen met een schuimspaan uit de pot als ze gaar zijn.

    Zorg ervoor dat er nog voldoende kooknat aan hangt.

    Laat ze zeker niet uitlekken.

    Doe de bonen/Hou ze apart in een braadpan.
    Snij het spek in stukjes.

    Verhit de olijfolie in een pan en bak de stukjes spek.

    Laat ze uitlekken en giet het vet weg.

    Doe het spek bij de bonen in de braadpan.
    Doe het ganzenvet in een diep bord en werk er met een vork de bloem onder zoals voor een “beurre manié”.
    Zet de braadpan op een heel zacht vuur en voeg er met een houten lepel het bloemmengsel bij. Blijf roeren tot de saus goed gebonden is.
    Breng op smaak met peper en zout.

    Schik de groenten op een schotel en dien warm op.

     

    02-03-2006 om 12:32 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!