Aardappelgoulashxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
500 gr. aardappelen
25 gr. boter
2 uien
2 teentjes knoflook
250 gr. oesterzwammen
1 el paprikapoeder
2 rode paprika's
1 dl bouillon
1,5 dl zure room
Zout en peper
Maak de uien schoon, snipper ze.
Pel de knoflook teentjes en pers ze uit.
Maak de oesterzwammen schoon en snij ze in stukjes.
Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout bijna gaar. Giet dan de aardappelen af en snij ze in blokjes.
Verhit de boter in een pan en bak hier even de uien en knoflook in.
Doe dan de oesterzwammen erbij en bak deze ook even mee.
Voeg dan het paprikapoeder, paprika's en de bouillon toe en laat dit 5 minuten stoven.
Doe dan de aardappelblokjes erbij, laat dit goed warm worden en haal dan de pan van de hittebron.
Roer de zure room door de aardappelgoelasj en voeg zo nodig nog wat peper en zout toe.
|