Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    03-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Aardappelgoulash

     

    Ingrediënten

    500 gr. aardappelen

    25 gr. boter

    2 uien

    2 teentjes knoflook

    250 gr. oesterzwammen

    1 el paprikapoeder

    2 rode paprika's

    1 dl bouillon

    1,5 dl zure room

    Zout en peper 

     

    Maak de uien schoon, snipper ze.

    Pel de knoflook teentjes en pers ze uit.

    Maak de oesterzwammen schoon en snij ze in stukjes.

    Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout bijna gaar. Giet dan de aardappelen af en snij ze in blokjes.

    Verhit de boter in een pan en bak hier even de uien en knoflook in.

    Doe dan de oesterzwammen erbij en bak deze ook even mee.

    Voeg dan het paprikapoeder, paprika's en de bouillon toe en laat dit 5 minuten stoven.

    Doe dan de aardappelblokjes erbij, laat dit goed warm worden en haal dan de pan van de hittebron.

    Roer de zure room door de aardappelgoelasj en voeg zo nodig nog wat peper en zout toe.

     

    03-01-2006 om 13:46 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Terrine van verse geitenkaas met prei en rode biet

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1000 g geitenkaas (vers)
    12 preiwitten
    8 rode bieten
    10 cl hazelnootolie
    5 cl balsamicoazijn
    peper
    4 sneetjes boerenbrood

     

    De prei blancheren en goed laten uitlekken.

    Een lange, smalle terrine nemen.

    Hierin eerst een laag geitenkaas leggen, daarop een laag prei, opnieuw geitenkaas, een laag rode biet en ten slotte nog een laag geitenkaas.

    Goed aandrukken en minstens 12 uur in de koelkast zetten.

    De kaasterrine voor het opdienen uit de vorm halen.

    De kaas in plakken van ongeveer 2 centimeter snijden en die op gekoelde borden leggen.

    Er een vinaigrette van hazelnootolie, balsamicoazijn en geplette witte-peperkorrels bijgeven. Serveren met geroosterd boerenbrood.

     

     

    Gebakken aardappelschijfjes met oesterzwamreepjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g oesterzwammen
    8 aardappelen (Bintje)
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    1 takje tijm
    peper
    zout

     

    Stoom of kook de aardappelen in de schil bijna gaar.

    Snij intussen de oesterzwammen in reepjes.

    Pel de aardappelen en snij ze in plakjes.

    Verwarm de olijfolie in de wok en bak de oesterzwammen samen met de aardappelen op een vrij hoog vuur (ongeveer 5 minuten).

    Roer af en toe, kruid met tijm.

    De aardappelen moeten goudbruin gebakken zijn.

    Bestrooi met zout en peper.

     

    Tip: u kunt een restje gare aardappelen gebruiken.

     

     

    Carobmousse

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    100 g carob-chocolade
    2 eieren
    2 dl slagroom

     

    Hou 1/4 van de chocolade apart.

    Smelt de rest langzaam au bain marie.

    Scheid wit en dooiers van de eieren.

    Roer de dooiers los en voeg ze van het vuur bij de gesmolten carob.

    Klop eiwit en slagroom apart stijf.

    Schep beide voorzichtig door het mengsel.

    Verdeel over dessertschaaltjes en laat afkoelen in de koelkast.

    Rasp de rest van de carob.

    Serveer de mousse koel, gegarneerd met carobschilfers.

    03-01-2006 om 13:39 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Spaanse knoflooksoep met sla

     

    Ingrediënten voor 4 personen:

    6 teentjes knoflook
    1 krop verse sla
    1 flinke aardappel
    1 liter groentebouillon (mag van blokjes)
    1 koffielepel kerriepoeder
    olijfolie
    2 el kervel, fijngesnipperd
    peper en zout

     

    - Haal de buitenste bladeren van de sla en snij ze grof.

    Pel de knoflook, verwijder de groene kern en hak fijn.
    - Stoof de knoflook in een flinke scheut olijfolie en breng op smaak met peper, zout en de kerriepoeder.
    - Voeg ook de grofgesneden sla en aardappel toe en blus vervolgens met de bouillon.

    Laat afgedekt zo'n 30 minuten pruttelen.
    - Mix de soep glad.

    Snijd de overgebleven slaharten in 4 gelijke stukken en stoof ze even aan in olijfolie.
    - Leg op elk bord een stuk slahart en overgiet met de hete soep, werk af met wat verse kervel.

    02-01-2006 om 18:30 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wij hadden bezoek deze namiddag.
    Het was echt reuzefijn.
    Wij kregen extra speeltijd omdat die mensen eens wilden zien hoe het er hier aan toe gaat wat betreft het omgaan met papegaaien.
    Ze waren vol lof.
    Ook is er verteld dat ik er dit jaar nog een broertje of zusje bij krijg.

    02-01-2006 om 17:51 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    02-01-2006 om 12:57 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Duo van Piepkuiken & Trappist

     

    Ingrediënten voor 2 personen:

    2 piepkuikens
    takje tijm & rozemarijn

    1 laurierblad

    2 blaadjes salie

    1 sjalot
    2 dl gevogelte fond
    1 flesje Chimay blauw 33 cl
    boter
    zwarte peper uit de molen & zout

     

    - Snijd de filets en de boutjes los van het karkas, zodat U twee keer een halve filet met daaraan een boutje hebt.

    Het overgebleven karkas en de vleugeltjes hou je apart.
    - Smelt een klont boter en bak hierin de karkassen en vleugels mooi bruin aan op matig vuur. Voeg de verse kruiden toe en blus met het gevogeltefond.

    Laat tot 1/3 inkoken.

    Giet er nu het bier over en laat nu tot de helft inkoken, zeef de saus en hou opzij.
    - Kruid de kuikens flink met peper en wat zout en bak ze mooi aan in boter, blus de pan met een weinig saus en laat onder deksel verder garen.
    - Neem de kuikens uit de pan en giet de rest van de overgebleven saus ook in de pan, laat inkoken en breng op smaak met peper en zout.

    Serveer op warme grote borden en overgiet met de saus.
    - Lekker met gestoofde savooikool & spekblokjes en gegrilde aardappeltjes.

     

    02-01-2006 om 12:55 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Champignonroomsoep

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g champignons
    30 g boter (bakboter)
    1 ui
    2 sjalotten
    40 g bloem (tarwebloem)
    15 dl bouillon
    1 dl room
    1 eierdooier
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)

     

    De champignons schoonmaken, in schijfjes snijden en gaarstoven in een weinig boter.

    In de rest van de boter de fijngesneden ui en gesnipperde sjalot even aanfruiten.

    Bestrooien met bloem en aanlengen met de hete bouillon.

    Even laten doorkoken, de gestoofde champignons toevoegen en op smaak brengen.

    De soep afwerken met een eierdooier en room.

    Versieren met fijngehakte peterselie.

     

     

    Gesmoorde rode poon op een groentebedje

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 rode ponen (van 500 g)
    4 tomaten
    1 teentje knoflook
    1 courgette
    1 venkelknol
    250 g champignons
    3.5 dl wijn (wit/droog)
    2 dl visfumet
    50 g boter (bakboter)
    peper
    zout
    8 sprietjes bieslook

     

    De rode ponen leeghalen, ontdoen van de kieuwen en zorgvuldig spoelen.

    De tomaten pellen, in partjes verdelen, ontpitten en in blokjes snijden.

    De courgette en de venkel schoonmaken en fijnsnijden.

    De schoongemaakte champignons in dunne plakjes snijden.

    De groenten en de geplette knoflook gedurende 2 minuten fruiten in de boter.

    Alles op de bodem van een vuurvaste schaal leggen.

    Hierop de rode ponen schikken en ze lichtjes kruiden met peper en zout.

    Alles overgieten met de witte wijn en de visfumet.

    De schaal bedekken met aluminiumfolie en 20 minuten laten garen in een oven van 230 graden.

    De vis en de groenten op verwarmde borden schikken en versieren met bieslook.

    Serveren met gestoomde aardappeltjes.

     

     

    Carobmousse

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    100 g carob-chocolade
    2 eieren
    2 dl slagroom

     

    Hou 1/4 van de chocolade apart.

    Smelt de rest langzaam au bain marie.

    Scheid wit en dooiers van de eieren.

    Roer de dooiers los en voeg ze van het vuur bij de gesmolten carob.

    Klop eiwit en slagroom apart stijf.

    Schep beide voorzichtig door het mengsel.

    Verdeel over dessertschaaltjes en laat afkoelen in de koelkast.

    Rasp de rest van de carob.

    Serveer de mousse koel, gegarneerd met carobschilfers.

     

    02-01-2006 om 12:49 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    01-01-2006 om 13:46 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Witloofpasteitje met gepocheerd ei en mousselinesaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 stronkjes witloof
    4 bladerdeegpasteitjes
    50 g boter (bakboter)
    4 eieren
    nootmuskaat
    100 g boter (roomboter)
    2 eierdooiers
    2 eetlepels citroensap
    peper
    zout
    2 tomaten
    8 sprietjes bieslook

     

    Het schoongemaakte witloof in lange, fijne reepjes snijden en gedurende 5 minuten fruiten in boter.

    Kruiden met peper, zout en nootmuskaat.

    De pasteitjes opwarmen in de oven.

    De eieren voorzichtig breken en gedurende 4 minuten pocheren in water met een scheut azijn (geen zout toevoegen).

    Laten uitlekken, de randen bijsnijden en de eieren warm houden.

    De mousselinesaus bereiden.

    De boter laten smelten au bain-marie of op een heel zacht vuurtje en ze opkloppen met de eierdooiers tot een gladde, luchtige saus.

    Kruiden met peper, zout en een scheutje citroensap.

    De warme pasteitjes vullen met witloofreepjes en er telkens een gepocheerd ei op leggen.

    Warm opdienen met een lepel saus.

    Het bord versieren met dobbelsteentjes gepelde tomaat en bieslook.

     

     

    Feestelijke visfondue

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g tarbotfilet
    200 g zeeduivelfilet
    200 g roodbaarsfilet
    200 g rivierpalingfilet
    4 plakjes zalm (gerookt)
    1 Noordzeetong
    8 Sint-Jakobsnoten
    8 scampi
    4 langoustines
    125 g champignons
    1 ui
    0.5 paprika (groen)
    0.5 paprika (rood)
    4 worteltjes (primeurs)
    10 kolfjes maïs
    2 sneetjes spek (gerookt)
    4 takjes tijm
    20 g boter (bakboter)
    20 dl visfumet
    10 cl vermouth (droog)
    1 eetlepel ketjap (sojasaus)
    2 citroenen
    3 blaadjes lavas

     

    De reuzengarnalen pellen, spoelen met koud water, droogdeppen, overlangs middendoor snijden en de darmkanaaltjes verwijderen.

    De rode en groene paprika in kleine stukjes snijden.

    Vier minispiesjes maken door afwisselend telkens een stukje reuzengarnaal en een stukje paprika op een spiesje te rijgen.

    Het spiesje afwerken met een stukje maïs en een champignon.

    De paling in mootjes van 2 centimeter verdelen, spoelen en droogdeppen.

    De ui pellen en in kleine partjes snijden.

    Vier minispiesjes maken met de palingmootjes, partjes ui en champignons.

    De Noordzeetongfilets oprollen en vastprikken met een cocktailprikkertje.

    De Sint-Jakobsnoten spoelen met koud water en droogdeppen.

    De gerookte zalm in blokjes snijden.

    De worteltjes in blokjes verdelen.

    Per persoon een vel aluminiumfolie (15 centimeter op 15 centimeter) tot op 5 centimeter van de rand instrijken met boter.

    In het midden van elk vel een Sint-Jakobsnoot leggen en bestrooien met de blokjes zalm, wortelen en een takje tijm.

    Bevochtigen met wat visfumet en de folie dichtvouwen tot kleine papillotten.

    De langoustines spoelen met koud water, pellen en het darmkanaal verwijderen.

    Het staartje dichtvouwen en op een satéstokje prikken.

    Aan beide kanten van het staartje een maïskolfje en een spekblokje prikken.

    De tarbotfilet, de zeeduivelfilet en de roodbaarsfilet in kleine blokjes snijden, spoelen met koud water en droogdeppen.

    De verschillende soorten vis op een dienblad schikken, de minispiesjes en de papillotjes eromheen.

    Het dienblad naar wens garneren met de verse kruiden en de citroenpartjes.

    De visfumet aan de kook brengen met de vermouth, een weinig citroensap en de sojasaus.

    De lavasblaadjes toevoegen, drie minuten laten koken en zeven.

    Aan tafel de brander zo regelen dat de visfumet niet doorkookt, maar tegen de kook aan blijft pruttelen.

    De visblokjes op een fonduevorkje prikken en pocheren.

    Voor de papillotjes en de minispiesjes een netje gebruiken.

    Serveren met rijst, aardappelen in de schil, witte-wijnsaus en rémouladesaus

     

     

    Bavarois met vruchten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    8 eierdooiers
    10 dl melk (halfvol)
    7 blaadjes gelatine (van 3 g)
    200 g suiker
    100 g aardbeien
    100 g druiven (ontpit)
    1 appel (Jonagold)
    50 g braambessen
    250 g frambozen
    30 g boter (bakboter)

     

    De melk opkoken met de suiker, de pan van het vuur nemen en er de losgeroerde eierdooiers doorkloppen samen met de vooraf in koud water geweekte gelatine.

    Een bavaroisvorm met boter bestrijken en daarin het schoongemaakte fruit leggen, behalve de frambozen.

    De warme eiercrème op de vruchten gieten en laten afkoelen.

    Vervolgens in de koelkast nog een paar uur laten opstijven.

    De bavarois in plakken snijden en serveren met een coulis van de gepureerde frambozen.

     

    01-01-2006 om 13:40 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GELUKKIG NIEUWJAAR
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Aan iedereen een gezond en vreugdevol 2006 gewenst.
    Wij van onze kant gaan er weer het beste van maken om het blog een gezellige en prettige uitstraling te geven.
    Straks volgt er al het eerste menu van de dag voor dit jaar.

    01-01-2006 om 13:22 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tot volgend jaar.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje


    Dit is het laatste berichtje voor dit jaar.
    Straks worden onze huisjes nog eens gepoetst en dan worden de laatste voorbereidingen genomen voor het feest dat ons zal begeleiden voor de overstap van 2005 naar 2006.
    Van hieruit wensen wij iedereen een prettige jaarwisseling.
    Tot in 2006.

    Pauli, Jako, Ronny, Christa, Dennis, Porky, Whizzy en Bolleke

    31-12-2005 om 12:36 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Oesters met sinaasappel en kreeft

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    - 80 gram boter
    - 1 soeplepel geklopte room
    - 1 snuifje Kerrie
    - 1 kreeft van 500 gr
    - 12 holle Zeeuwse oesters
    - het sap van 1 citroen 
    - het sap van 2 sinaasappels
    - 1 prei
    - peper en zout
    - 1 busseltje kervel voor de blaadjes

     

    Bereiding

    - Kook de kreeft 8 minuten in een bouillon.

    Ontdoe ze van de schaal en snij ze in stukken van 1 op 2 cm.

    - Haal de oesters uit hun schelp en vang het sap op.

    - Snij de prei in een lange julienne en stoof deze kort aan in een klontje boter.

    - Voor de saus laat je het sap van de oesters samen met het sinaasappelsap tot de helft inkoken en werk je deze op met boter.

    Kruid met peper, zout en kerrie.

    - Warm de stukjes kreeft op in de warme sinaasappelsaus en voeg op het laatst de oesters toe.

    - Schik de stukjes prei in het midden van diepe borden.

    Voeg de kreeft, oesters en saus toe en bestrooi met de plukjes kervel.

     

    31-12-2005 om 12:25 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Oestercitronette met spinazie en algenkaviaar

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    12 truffelaardappelen
    8 oesters
    1 dl druivenpitolie
    1 cl olijfolie (extra vierge)
    1 dl citroensap
    100 g spinazie
    100 g algenkaviaar
    4 dl zure room
    sechuanpeper
    zeezout

     

    Steek de oesters open.

    Mix de oesters en het oestervocht ongeveer 2 minuten met een staafmixer.

    Voeg de druivenpitolie, het citroensap en de schoongemaakte, fijngehakte spinazie al mixend toe.

    Schil en kook de aardappelen.

    Snijd ze in dunne schijfjes en verdeel ze over de borden.

    Sprenkel er olijfolie over.

    Breng op smaak met grof zeezout en sechuanpeper.

    Serveer met oestercitronette, zalmkaviaar en zure room.

     

     

    Ossenhaasjes met rode portwijn en morieljes

     

    750 g runderfilet (ossenhaas)
    60 g morieljes (gedroogd)
    60 g boter (roomboter)
    5 cl porto (rood)
    4 sjalotten
    peper
    zout
    30 g boter (geklaard)

     

    De morieljes in wat lauw water laten zwellen.

    Laten uitlekken en het weekwater opvangen.

    Het weekwater zeven.

    De morieljes smoren in de helft van de boter.

    De helft van de porto erbij gieten en aan de kook brengen.

    Een scheutje weekwater toevoegen en nog 5 minuten laten stoven.

    De runderfilet verdelen in 8 biefstukken van ongeveer 90 gram en kruiden met zout en peper.

    De geklaarde boter verhitten in een pan met een dikke bodem.

    De biefstukjes 2 minuten aan elke kant laten bakken en uit de pan halen.

    Het vlees in een verwarmde schotel laten rusten.

    De sjalotten schillen, in vieren snijden en ze fruiten in het braadvet van het vlees.

    Het stoofvocht van de morieljes bij de sjalotten gieten en tot de helft laten indampen.

    De saus zeven en binden met de resterende boter.

    De morieljes erdoor mengen en zeker niet meer laten koken.

    De biefstukjes op een serveerschotel leggen en overgieten met de saus.

     

     

    Koninklijke taart

     

    300 g boudoirkoekjes
    200 g chocolade (puur)
    2 dl koffie
    4 eieren
    125 g boter (bakboter)
    125 g poedersuiker
    5 g suiker

     

    De chocolade in stukjes breken en smelten au bain-marie.

    Ondertussen de boter tot room roeren en hierin de gezeefde poedersuiker lepel per lepel toevoegen.

    Wanneer de chocolade gesmolten is, laten afkoelen tot het mengsel lauw is en vervolgens door het boter-suikermengsel roeren.

    De eieren scheiden en het eiwit tot sneeuw kloppen met een snuifje suiker.

    Het eigeel bij de chocoladepasta voegen, goed mengen en vervolgens het stijfgeklopte eiwit toevoegen.

    Het mengsel even laten rusten.

    Ondertussen sterke koffie maken.

    Een springvorm bekleden met aluminiumfolie.

    De rand van de springvorm bekleden met boudoirkoekjes waarvan met een mes ongeveer 1 cm werd afgesneden (de suikerlaag moet aan de buitenzijde zitten).

    De afgesneden topjes en de rest van de boudoirkoekjes eventjes onderdompelen in de koffie en er de bodem van de bakvorm mee bedekken.

    Vervolgens een laag chocolademengsel aanbrengen en opnieuw een laag koekjes.

    Dit herhalen en eindigen met een laag chocolademengsel.

    Een nacht laten opstijven in de koelkast alvorens te serveren.

    Eventueel versieren met hagelslag, chocoladeblaadjes of slagroom.

    31-12-2005 om 12:21 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Oosterse soep

     

    Nodig:

    200 gr. gedroogde abrikozen

    0,5 l. koude thee

    0,5 l. bouillon

    1 dl. koffieroom

    5 eetlepels medium sherry

    Handje muntblaadjes

    Kerriepoeder

    Zout en peper

     

    Werkwijze:

    Spoel de abrikozen af en laat ze een nachtje weken in koude thee.

    Doe de volgende dag dit mengsel in de pan, en laat het pruttelen tot de abrikozen zacht zijn. Pureer de `abrikozen in thee`, giet het in een pan, meng de bouillon, kruiden, peper en zout erdoor.

    Schenk al roerend de room en de sherry erbij.

    De soep opnieuw verhitten, maar zorg dat het niet gaat koken.

    Eventueel garneren met nog wat muntblaadjes en opdienen.

     

    30-12-2005 om 12:43 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Mexicaanse Bonensoep

    Mexicaanse bonensoep is een maaltijdsoep die perfect is voor een zonnige zomerse dag.

    Het is gemakkelijk te bereiden voor een grote groep mensen en erg gezellig eten!

    Ingrediënten voor 3 personen:
    blikje kidneybeans
    blikje maïs
    pakje passata
    1 grote ui
    half bakje champignons
    1 prei
    1 gele paprika
    olijfolie
    kruiden (Mexicaans, bouillonpoeder, peper, cayennepeper, chilipoeder)
    geraspte belegen kaas
    crème fraîche (200 ml)

    Bereidingswijze:
    Verwarm een scheutje olijfolie in de pan en bak de in dunne ringen gesneden ui.

    Laat ze glazig worden, niet bruin.

    Als de ui glazig is dan voeg je de in stukken gesneden champignon toe en in ringen gesneden prei toe.

    Laat de champignons en prei zacht worden.

    Als de uien, champignons en prei gaar zijn voeg je het pakje passata toe en ongeveer een zelfde hoeveelheid water.

    Breng aan de kook.

    Voeg het blikje kidneybeans en maïs toe en laat het geheel weer koken.

    Breng de soep op smaak met kruidenbouillon, cayennepeper, chilipoeder, peper en Mexicaanse kruiden.

    Giet de soep in kommen en doe in elke kom een ring gele paprika, een plukje geraspte kaas en een lepel crème fraîche.

     

    Serveersuggesties

    Deze soep gaat goed samen met een avocadodip: pel en prak een avocado, voeg een teentje knoflook toe en maak het af met een beetje citroensap en peper.

    Kan eventueel smeuïg gemaakt worden met toevoeging van roomkaas.

    In de dip kun je tortilla’s dippen.

    Ook erg lekker is ijsbergsla met tomaten, komkommer en paprika.

    Of simpel: een stokbroodje.

     

    Bijpassende muziek: Buena vista social club!

     

    30-12-2005 om 11:35 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grieperig
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Papa Ronny zit al een paar dagen geplaagd met grieptoestanden.
    Ondanks dat was het gisteren een drukke dag.
    Er zijn heel wat boodschappen gedaan en er was dan nog bezoek ook.
    Net toen papa Ronny eindelijk het blog weer ging voorzien van nieuwe recepten begon Dennis te zeuren om Monopoly te spelen.
    Zo kwam er van het blog natuurlijk niets meer in huis.
    Vandaag dus wel want met Dennis hebben wij voor vandaag duidelijk afgesproken dat het blog nu wel eventjes voorrang heeft.
    Er komt trouwens toch weer een vriendje van Dennis spelen deze namiddag.
    We gaan even terug naar gisteravond.
    Met Jako hebben wij een sprong voorwaarts gemaakt.
    Ik zat op het hoofd van papa Ronny en Jako op de schouder.
    Ik heb goede hoop dat Jako toch nog bij mij in mijn huisje wil komen wonen.

    30-12-2005 om 11:29 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Carpaccio Médaille d'or

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    150 g biefstuk (Meritus)
    1 teentje knoflook
    1 eetlepel citroensap
    0.25 cl wijnazijn (wit)
    1 cl olijfolie (extra vierge)
    1 stengel bleekselderij
    30 g Parmezaanse kaas
    peper
    zout

     

    Het vlees in aluminiumfolie wikkelen en in het diepvriesvak leggen tot het hard maar net niet bevroren is.

    Het vlees, liefst met een elektrisch mes, in ragfijne plakjes snijden en op gekoelde borden leggen die vooraf met knoflook zijn ingewreven.

    Lichtjes zouten en een paar draaien van de pepermolen geven.

    Het citroensap, de wijnazijn en de olijfolie mengen en het vlees ermee bestrijken met een penseel.

    De selderij in heel fijne reepjes snijden en de borden ermee versieren.

    Bestrooien met vers geraspte Parmezaanse kaas en koud serveren.

     

     

    Vederlichte waterzooi

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 kippenborsten
    15 dl court-bouillon
    3 preiwitten
    3 stengels bleekselderij
    2 wortelen
    1 ui
    1 kippenbouillonblokje
    1 dl water
    40 g verse kaas (mager)
    1 eierdooier
    peper
    zout
    nootmuskaat

     

    Het kippenvlees gedurende 25 minuten pocheren in de court-bouillon.

    Laten uitlekken, het karkas en het vel verwijderen en het vlees warm houden.

    Alle groenten schoonmaken, in fijne reepjes snijden en ze gedurende 15 minuten gaarstoven in een bodempje bouillon.

    De gevogeltebouillon opwarmen en de magere kaas toevoegen.

    Goed roeren, de pan van het vuur nemen en de eierdooier door de bereiding kloppen.

    Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.

    Tot slot de groenten en het kippenvlees toevoegen.

    Versieren met versgehakt bieslook.

     

     

    Mousse van witte chocolade en geitenkaas verrijkt met radijs

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g chocolade (witte chocolade)
    2 dl room
    100 g geitenkaas (vers)
    1 blaadje gelatine (van 3 g)
    20 g chocoladeschilfers
    2.5 dl room
    3 eiwitten
    1 zakje vanillesuiker
    25 g pistachenoten (gepeld)
    1 bosje radijsjes

     

    Smelt de witte chocolade au bain marie.

    Verwarm de room en roer er de gesmolten chocolade en de geitenkaas door.

    Roer tot een glad mengsel.

    Week het gelatineblaadje even in koud water, knijp het uit en los dit op in het lauwe mengsel.

    Roer het mengsel koud in een kom op ijswater.

    Klop de room op.

    Klop de eiwitten met de suiker tot sneeuw.

    Voeg de opgeklopte room en de eiwitten geleidelijk toe aan het chocolademengsel.

    Zorg ervoor dat het mengsel luchtig blijft.

    Roer de chocoladeschilfers en de gemalen pistachenoten erdoorheen en garneer het geheel met in plakjes gesneden radijzen.

    30-12-2005 om 11:17 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Knolselderij met prei

     

    Ingrediënten

    1 knolselderij

    500 gr. prei

    Zout

    1 ui

    15 gr. margarine

    2 el bloem

    2 dl tomatensap

    Peper

     

    Snijd de geschilde knolselderij in repen en 500 gr. prei in ringen.

    Kook de groenten samen in water met zout in 20 minuten gaar.

    Fruit 1 kleingesneden ui in 15 gr. margarine en strooi er 2 el bloem over.

    Warm dit goed door.

    Giet er bij gedeelten, onder goed roeren 2 dl tomatensap bij.

    Maak de saus op smaak met peper en zout en giet hem over de groenten.

    28-12-2005 om 19:44 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Hazerugfilet met sausje van kersen & porto

     

    Ingrediënten

    3 hazenrugfilets
    1 dl wildfond
    2 el kersenconfituur
    enkele druppels tabasco
    10 jeneverbessen (gekneusd)
    boter
    zwarte peper uit de molen & zout

     

    - Doe de jeneverbessen in een schaaltje en laat ze weken in een scheutje porto.
    - Smelt een klont boter en laat lichtbruin worden, kruid de filets flink met peper en wat zout. Bak ze ongeveer 3 minuten aan élke kant.
    - Neem uit de pan en laat ze rusten in alu-folie.
    - Blus de pan met het porto jeneverbessen mengsel en flambeer.

    Laat inkoken.

    Voeg nu het wildfond, tabasco en de kersenconfituur toe, meng goed en laat zachtjes inkoken. Zeef de saus en breng verder op smaak, bind eventueel met maïzena.
    - Snij de hazenrugfilets in schuine plakjes en dresseer op warme borden, lepel er de saus over.
    - Lekker met mini courgettes & kroketjes.


    - Mini courgettes: 5 minuten koken, afspoelen onder koud water en even laat opwarmen in kruidenboter.

    28-12-2005 om 16:23 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Hamschnitzels

     

    Ingrediënten

    4 plakken magere ham a 50 gr.

    4 plakken kaas

    1 ei

    Bloem

    Paneermeel

    60 gr. margarine

     

    Leg op 4 plakken magere ham van 50 gr. een plak kaas.

    Vouw de ham dubbel.

    Klop in een diep bord 1 ei los.

    Haal de plakken ham door de bloem en dan door het ei.

    Wentel ze daarna door paneermeel.

    Bak de hamschnitzels in 60 gr. margarine aan beide zijden bruin.

     

    28-12-2005 om 12:20 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!