Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    30-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Carpaccio Médaille d'or

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    150 g biefstuk (Meritus)
    1 teentje knoflook
    1 eetlepel citroensap
    0.25 cl wijnazijn (wit)
    1 cl olijfolie (extra vierge)
    1 stengel bleekselderij
    30 g Parmezaanse kaas
    peper
    zout

     

    Het vlees in aluminiumfolie wikkelen en in het diepvriesvak leggen tot het hard maar net niet bevroren is.

    Het vlees, liefst met een elektrisch mes, in ragfijne plakjes snijden en op gekoelde borden leggen die vooraf met knoflook zijn ingewreven.

    Lichtjes zouten en een paar draaien van de pepermolen geven.

    Het citroensap, de wijnazijn en de olijfolie mengen en het vlees ermee bestrijken met een penseel.

    De selderij in heel fijne reepjes snijden en de borden ermee versieren.

    Bestrooien met vers geraspte Parmezaanse kaas en koud serveren.

     

     

    Vederlichte waterzooi

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 kippenborsten
    15 dl court-bouillon
    3 preiwitten
    3 stengels bleekselderij
    2 wortelen
    1 ui
    1 kippenbouillonblokje
    1 dl water
    40 g verse kaas (mager)
    1 eierdooier
    peper
    zout
    nootmuskaat

     

    Het kippenvlees gedurende 25 minuten pocheren in de court-bouillon.

    Laten uitlekken, het karkas en het vel verwijderen en het vlees warm houden.

    Alle groenten schoonmaken, in fijne reepjes snijden en ze gedurende 15 minuten gaarstoven in een bodempje bouillon.

    De gevogeltebouillon opwarmen en de magere kaas toevoegen.

    Goed roeren, de pan van het vuur nemen en de eierdooier door de bereiding kloppen.

    Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.

    Tot slot de groenten en het kippenvlees toevoegen.

    Versieren met versgehakt bieslook.

     

     

    Mousse van witte chocolade en geitenkaas verrijkt met radijs

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g chocolade (witte chocolade)
    2 dl room
    100 g geitenkaas (vers)
    1 blaadje gelatine (van 3 g)
    20 g chocoladeschilfers
    2.5 dl room
    3 eiwitten
    1 zakje vanillesuiker
    25 g pistachenoten (gepeld)
    1 bosje radijsjes

     

    Smelt de witte chocolade au bain marie.

    Verwarm de room en roer er de gesmolten chocolade en de geitenkaas door.

    Roer tot een glad mengsel.

    Week het gelatineblaadje even in koud water, knijp het uit en los dit op in het lauwe mengsel.

    Roer het mengsel koud in een kom op ijswater.

    Klop de room op.

    Klop de eiwitten met de suiker tot sneeuw.

    Voeg de opgeklopte room en de eiwitten geleidelijk toe aan het chocolademengsel.

    Zorg ervoor dat het mengsel luchtig blijft.

    Roer de chocoladeschilfers en de gemalen pistachenoten erdoorheen en garneer het geheel met in plakjes gesneden radijzen.

    30-12-2005 om 11:17 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Knolselderij met prei

     

    Ingrediënten

    1 knolselderij

    500 gr. prei

    Zout

    1 ui

    15 gr. margarine

    2 el bloem

    2 dl tomatensap

    Peper

     

    Snijd de geschilde knolselderij in repen en 500 gr. prei in ringen.

    Kook de groenten samen in water met zout in 20 minuten gaar.

    Fruit 1 kleingesneden ui in 15 gr. margarine en strooi er 2 el bloem over.

    Warm dit goed door.

    Giet er bij gedeelten, onder goed roeren 2 dl tomatensap bij.

    Maak de saus op smaak met peper en zout en giet hem over de groenten.

    28-12-2005 om 19:44 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Hazerugfilet met sausje van kersen & porto

     

    Ingrediënten

    3 hazenrugfilets
    1 dl wildfond
    2 el kersenconfituur
    enkele druppels tabasco
    10 jeneverbessen (gekneusd)
    boter
    zwarte peper uit de molen & zout

     

    - Doe de jeneverbessen in een schaaltje en laat ze weken in een scheutje porto.
    - Smelt een klont boter en laat lichtbruin worden, kruid de filets flink met peper en wat zout. Bak ze ongeveer 3 minuten aan élke kant.
    - Neem uit de pan en laat ze rusten in alu-folie.
    - Blus de pan met het porto jeneverbessen mengsel en flambeer.

    Laat inkoken.

    Voeg nu het wildfond, tabasco en de kersenconfituur toe, meng goed en laat zachtjes inkoken. Zeef de saus en breng verder op smaak, bind eventueel met maïzena.
    - Snij de hazenrugfilets in schuine plakjes en dresseer op warme borden, lepel er de saus over.
    - Lekker met mini courgettes & kroketjes.


    - Mini courgettes: 5 minuten koken, afspoelen onder koud water en even laat opwarmen in kruidenboter.

    28-12-2005 om 16:23 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Hamschnitzels

     

    Ingrediënten

    4 plakken magere ham a 50 gr.

    4 plakken kaas

    1 ei

    Bloem

    Paneermeel

    60 gr. margarine

     

    Leg op 4 plakken magere ham van 50 gr. een plak kaas.

    Vouw de ham dubbel.

    Klop in een diep bord 1 ei los.

    Haal de plakken ham door de bloem en dan door het ei.

    Wentel ze daarna door paneermeel.

    Bak de hamschnitzels in 60 gr. margarine aan beide zijden bruin.

     

    28-12-2005 om 12:20 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Everzwijnfilet met oesterzwammen

     

    Ingrediënten:

    1 everzwijnfilet (+/- 600 g, diepvries, vers in het seizoen)

    5 flinterdunne sneetjes gerookt spek

    2 sjalotten

    200 g oesterzwammen

    2 dl rode porto

    2 dl wildfond

    Instantsausbinder

    6 eetl. boter

    2 kruidnagels

    3 geplette jeneverbessen

    Peper en zout

     

    Bereiding:

    - Laat de everzwijnfilet +/- 2 u oppervlakkig ontdooien op kamertemperatuur of 7 min. in de microgolfoven op ontdooistand.

    Plooi de filet open en snij middendoor.
    - Snij het spek, de sjalotten en 2 oesterzwammen heel fijn.
    Verhit 2 eetl. boter in een kookpot en laat de fijngesneden oesterzwammen, het spek en de
    sjalotten +/- 10 min. zachtjes stoven, met het deksel op de pan.

    Kruid met peper en zout.
    Verhit 2 eetl. boter in een braadpan en kleur het vlees goudbruin aan alle kanten.
    Voeg het wildfond toe, peper en zout, kruidnagels en de geplette jeneverbessen.
    Dek de pan af en laat het vlees nog 5 min. verder gaar worden.
    Haal het vlees uit de pan, voeg de porto toe en laat even koken.

    Bind lichtjes met sausbinder.
    Bak intussen de rest van de oesterzwammen mooi bruin in 2 eetl. hete boter, gedurende 3 à 5 min.

    Kruid met peper en zout.
    Verdeel het vlees in dunne sneetjes, lepel er wat fijne oesterzwammenmengeling over en omring met de saus.

    Leg wat gebakken oesterzwammen op de rand van elk bord en dien op met kroketten of hertoginnenaardappeltjes.

    28-12-2005 om 11:54 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Krokanterietje met Belgische kazen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 vel brick-deeg
    100 g Maredsouskaas
    80 g Chimay-kaas
    60 g Bou d'Fagne-kaas
    1 dl kalfsfond
    1 dl room
    33 cl Trappist Westmalle (dubbel)
    1 eetlepel honing (vloeibaar)
    2 theelepels Luikse siroop

     

    Elke kaassoort in 4 gelijke delen verdelen.

    Telkens een stukje van de 3 verschillende kazen op een plakje brick-deeg leggen.

    Dit toevouwen en alles gedurende 10 minuten in de oven zetten.

    De kalfsfond met het bier laten inkoken.

    De room toevoegen en alles drievierde laten inkoken.

    De siroop en de honing er luchtig doorroeren.

    In elk bord wat saus scheppen en de kaasgebakjes in het midden schikken.

     

     

    Tongscharfilets met groene peper en witloofflan

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1000 g tongscharfilet
    6 stronkjes witloof
    2 eieren
    3.5 dl room
    50 g boter (roomboter)
    1 eetlepel peperbolletjes (groen)
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
    4 eetlepels citroensap
    paprikapoeder
    nootmuskaat
    peper
    zout
    30 g boter (bakboter)

     

    De tongscharfilets oprollen, velzijde naar binnen en van kop naar staart, ze blijven dan vanzelf opgerold.

    De tongscharrolletjes in een beboterde magnetronschaal schikken, op smaak brengen met zout, bestrooien met de groene peperbolletjes, overgieten met drievierde van de room, afdekken en twee minuten laten garen bij 850 W.

    De tongscharrolletjes uit de schaal halen en warm houden.

    Het pocheervocht inkoken en van het vuur de saus binden met klontjes koude roomboter.

    Het witloof wassen, schoonmaken en fijnsnijden.

    Op smaak brengen met peper, zout, nootmuskaat en citroensap.

    In een beboterde magnetronschaal leggen en drie minuten afgedekt verhitten bij 850 W. Daarna goed laten uitlekken.

    De eieren loskloppen met de resterende room en kruiden met peper, zout en paprikapoeder. Beboterde schaaltjes vullen met het gestoofde witloof en hierop het eimengsel gieten.

    De witloofflan zeven minuten verhitten bij 500 W.

    De witloofflan op het midden van een warm bord storten, de tongscharrolletjes errond schikken en de saus erover lepelen.

    Versieren met paprikapoeder en gehakt bieslook.

     

     

    IJstaart

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g boter (roomboter)
    150 g suiker
    2 zakjes vanillesuiker
    6 eieren
    5 dl room
    50 g bitterkoekjes (makarons)

     

    Boter, de beide soorten suiker en de room in een pan doen, op een zacht vuurtje goed mengen.

    Laten afkoelen tot het mengsel lauw is.

    Er de eieren bijvoegen en mixen.

    Gedurende 2 uur in de diepvries zetten en mixen.

    De koekjes (dit mogen ook kokoskoekjes zijn) in stukjes breken en uitstrooien in een cakevorm.

    Er het mengsel uit de diepvriezer overgieten.

    Alles 24 uur in het diepvriesvak van de koelkast zetten.

    Een uur voor het serveren de ijstaart uit de diepvriezer halen.

    Een in heet water gedrenkte handdoek rond de cakevorm leggen.

    De ijstaart storten op een serveerschotel.

    De taart desgewenst versieren met toefjes slagroom, stukjes fruit en kokoskoekjes.

     

    28-12-2005 om 11:44 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Boerenkool met braadworst

     

    1 kilo bloemige aardappels

    Zout

    Versgemalen peper

    4 teentjes knoflook

    50 gr. Boter

    500 gr. Panklare boerenkool

    3 el Franse mosterd

    4 braadworstjes

    2 el tomatenpuree

     

    Schil en was de aardappels.

    Snij de aardappels in stukken.

    Kook de aardappels in water met wat zout in ca. 20 minuten gaar.
    Pel en pers de knoflook.
    Verhit in een pan 1 eetlepel boter en bak de knoflook ca. 1 minuut.

    Voeg de boerenkool met 2 eetlepels mosterd toe en laat het ca. 3 minuten bakken.

    Schenk 1dl water erbij en laat de boerenkool afgedekt ca. 15 minuten stoven.
    Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de braadworstjes volgens de gebruiksaanwijzing.
    Voeg de tomatenpuree toe aan de worstjes en laat het ca. 3 minuten meebakken.
    Voeg 1dl water en 1 eetlepel mosterd toe aan de worstjes.

    Breng deze jus op smaak met zout en peper.
    Giet de aardappels af en pureer ze.
    Schep het boerenkoolmengsel door de aardappelpuree.

    Breng eventueel nog op smaak met zout en peper.
    Serveer de boerenkoolstamppot met de braadworstjes en de jus.

     

    27-12-2005 om 13:32 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Turkse gehakte salade

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    12 kerstomaatjes
    0.5 komkommer
    0.25 ui (rood)
    0.5 paprika (rood)
    0.5 paprika (groen)
    2 eetlepels koriander
    2 eetlepels verse bladpeterselie
    0.5 teentje knoflook
    1 eetlepel citroensap
    4 eetlepels olijfolie (extra vierge)
    zeezout
    peper (zwarte peper)
    200 g Griekse yoghurt verdund met 2 eetlepels melk
    gekarameliseerde boter
    2 theelepels Turkse chilipepervlokken (kirmizi biber)
    warm platbrood of pitabrood

     

    Voeg voor de dressing de knoflook (met zout tot pasta gewreven), het citroensap en de olijfolie met zout en peper naar smaak samen.

    Hak de tomaten heel klein evenals de komkommer, ui, rode en groene paprika (zonder zaad en zaadlijsten) en doe ze in een kom.

    Kom niet in verleiding om de foodprocessor te gebruiken.

    Schep de grofgehakte verse kruiden en dressing erdoor met zout en peper naar smaak. Rangschik de salade op een grote schaal.

    Schep de yoghurt midden op de salade en besprenkel alles met de gekarameliseerde boter.

    Strooi er de chilipepervlokken over en eet de salade met brood of gegrild vlees.

     

     

    Vegetarische moussaka

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    700 g aubergines
    200 g linzen
    2 teentjes knoflook
    1 ui
    400 g tomaten in blik
    olijfolie om te bakken
    groentebouillon van 1 bouillonblokje
    peper
    zout
    0.5 theelepel tijm
    8 blaadjes salie
    0.5 theelepel oregano
    200 g volle yoghurt
    100 g gemalen kaas
    1 ei
    1 kg aardappelen (Bintje)

     

    Kook de linzen gaar.

    Snij de gespoelde aubergines in schijven van 0,5 cm dik.

    Bak ze aan in olijfolie.

    Pel en snij de ui en de lookteentjes fijn.

    Fruit ze aan in olijfolie.

    Voeg de tomaten toe en laat vijf minuten stoven.

    Doe er de groentebouillon, de tijm, de salie en oregano bij.

    Breng op smaak met peper en zout en laat nog vijf minuten stoven.

    Meng de yoghurt met de gemalen kaas en klop hierin het ei los.

    Breng op smaak met peper en zout.

    Schil de aardappelen en snij ze in schijfjes.

    Schik in een ingevette ovenschotel achtereenvolgens een laag aardappelschijfjes, aubergineschijven, de helft van de tomatensaus en ten slotte nog wat aubergineschijven.

    Plaats de schotel afgedekt met aluminiumfolie in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 30 minuten.

    Verwijder nadien de aluminiumfolie en overgiet de bereiding met het yoghurtmengsel.

    Plaats nog 30 minuten in de hete oven.

    Dien de schotel warm op.

     

     

    Chocomousse

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    150 g chocolade (puur)
    2 eieren
    30 g suiker
    2 cl grand-marnier
    2 dl room
    1 eetlepel cacaopoeder

     

    De chocolade in stukken breken en smelten au bain-marie.

    Het eigeel schuimig kloppen met tweederde van de suiker.

    Wanneer de suiker volledig opgelost is, de grand marnier en het cacaopoeder erdoor roeren.

    De eiwitten stijfkloppen en al kloppend de rest van de suiker toevoegen.

    Ook de slagroom stijfkloppen.

    Langzaam de gesmolten chocolade door het eimengsel roeren.

    Voorzichtig de slagroom en het stijfgeklopte eiwit toevoegen.

    De mousse in schaaltjes verdelen en enkele uren laten opstijven in de koelkast.

    Eventueel serveren met chocoladeschilfers of bestuiven met poedersuiker

     

    27-12-2005 om 13:21 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jako in zijn nieuwe huisje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Jaja, Jako heeft zijn intrek genomen in zijn nieuwe huisje.
    De hele namiddag is er gewerkt om dat allemaal voor elkaar te krijgen.
    Dennis heeft daarvoor goed zijn best gedaan maar in het bijzonder heel veel dank aan Robbe die zich ongelooflijk goed heeft ingezet om het allemaal klaar te krijgen.
    Wat Jako betreft, wel die vind het reuzefijn in zijn nieuwe woonst.
    Die is helemaal hetzelfde ingericht als het mijne.

    26-12-2005 om 18:29 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Auberginesoep

     

    Ingrediënten voor 4 personen:

    1 aubergine, in blokjes gesneden
    1 groene paprika, ontpit en in blokjes
    2 sjalotten, 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
    2 stengels groene selder, in blokjes
    3 tomaten, ontvelt, ontpit en in blokjes
    100 g spekblokjes
    1 koffielepel kerriepoeder

    1 koffielepel gehakte tijm
    handvol vers geknipte basilicum
    1 liter kippenbouillon
    peper en zout

     

    - Smelt een flinke klont boter en fruit hierin de spekblokjes, paprika, selder en sjalotten gedurende ongeveer 5 minuten.
    - Draai het vuur lager en voeg de aubergine & tomatenblokjes toe, laat weer een vijftal minuten stoven.
    - Nu gaat de knoflook, kerrie, tijm en de geknipte basilicumblaadjes de pan in, breng op smaak met peper en zout.

    Zet het deksel op de pan en laat een tiental minuten rustig sudderen.
    - Blus met de kippenbouillon en laat onder deksel ongeveer een half uurtje rustig pruttelen.
    - U kunt deze soep nog verder afwerken met zelfgebakken korstjes en vers gesnipperde peterselie.

    26-12-2005 om 18:21 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recepten met zalm

    Zalmmoten met groene thee

     

    Ingrediënten voor 4 personen
    4 zalmmoten van 150 gram
    3 wortels
    2 courgettes
    1 eetlepel gehakte pistachenoten
    2 eetlepels olijfolie
    1 eetlepel groene thee

    Voor de vinaigrette:
    2 eetlepels frambozenazijn
    1 eetlepel olijfolie
    2 eetlepels granaatappel- of sinaasappelsap
    Zout
    peper


    Bereid eerst de vinaigrette door de frambozenazijn, de olijfolie, het fruitsap, zout en peper door elkaar te mengen.
    Verwarm de oven voor op 210°C (stand 7).

    Was en maak de wortelen en courgettes schoon en rasp ze.

    Hak de pistachenootjes fijn.
    Meng in een kom een eetlepel olijfolie met de pistachenootjes en de thee.

    Smeer hier de moten mee in.

    Zet 15 minuten in de oven.
    Zet een pan met een beetje olijfolie op het vuur en leg er de wortelen en courgettes maximaal 5 minuten in zodat ze nog krokant blijven.

    Strooi een beetje zout over de groenten.

    Giet de vinaigrette er over en meng.
    Haal de schaal uit de oven, schik de groenten rond de moten of leg ze in een andere schaal. Strooi er flink wat vers gemalen peper over en dien op.

     

    Zalmpapillot met peren

     

    Ingrediënten voor 4 personen
    Uien: 4
    Peren: 2
    Zalmfilets: 4 (120 g per stuk)
    Olijfolie: 1 eetlepel
    Vier kruiden
    Slagroom: 3 eetlepels`
    Zout
    peper


    Verwarm de oven voor op 180°C (stand 7).
    Maak de uien schoon en snijd ze fijn.

    Maak de peren schoon en snijd ze in partjes.

    Laat de uien in de olijfolie zacht smelten tot ze glazig worden.

    Haal ze uit de pan en leg ze op keukenpapier.
    Leg de perenpartjes in de pan en laat ze 2 minuten bakken.
    Knip 4 blaadjes perkamentpapier uit.

    Op elk blad legt u een laag peren, een laag uien, zout, peper, een mespunt van de vier kruiden en vervolgens een zalmfilet.

    Bedek met een laag uien, een laag peren, zout, peper, de vier kruiden en ten slotte wat slagroom.

    Maak de papillotten dicht.
    Zet ze 10 minuten in de oven.

    Dien de papillot op het bord op, zodat ieder zijn eigen papillot kan openen.

     

    Zalm in papillot en paprikapuree

     

    Ingrediënten voor 4 personen
    4 zalmfilets van 150 g
    2 uien
    1/2 glas droge witte wijn
    600 g diepgevroren paprika's
    2 eetlepels vetarme room
    1 citroen
    Zout

    Peper

    Verwarm de oven voor op 250°C (stand 8-9).

    Maak de uien schoon en snijd ze in dunne ringen.

    Leg ze met de witte wijn in een sauteerpan en laat ze zachtjes koken tot de wijn verdampt is.
    Giet de paprika's in de sauteerpan, roer goed en laat ze sudderen tot ze allemaal goed ontdooid zijn..
    Mix alles goed, samen met de slagroom.

    Giet de puree in een kookpot, voeg zout en peper toe en houd warm.
    Strooi zout en peper op de zalmfilet, besprenkel met citroensap.

    Leg ze op 4 bladen perkamentpapier en maak de papillotten dicht.

    Leg ze 6 tot 8 minuten in de oven.
    Open de papillotten.

    Breng de inhoud over op een dienschotel en leg de paprikapuree rond de zalm.

    U kunt de papillotten ook zo op de borden serveren en de puree erbij opdienen.

     

    Bouillon met groenten en zalm

     

    Ingrediënten voor 4 personen
    Prei: 2
    Wortelen: 2
    Aardperen: 2
    Ui: 1
    Gevogeltebouillon: 1 blokje
    Gerookte zalm: 2 sneden
    Bieslook: enkele sprietjes
    Zout

    Peper

    Maak de prei, wortelen, aardperen en uien schoon en snijd ze in dunne ringen.
    Laat een liter water met een blokje gevogeltebouillon opwarmen in een kookpot.

    Als het water kookt, voegt u de prei, wortelen, aardperen en uiringen toe.

    Laat ongeveer 20 tot 25 minuten koken.

    Breng de bouillon op smaak zoals gewenst.
    Snijd de sneetjes zalm in kleine stukjes.

    Spoel enkele sprietjes bieslook af en versnipper ze.
    Giet de bouillon weg en bestrooi met zout.

    26-12-2005 om 13:06 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Witlofsalade met sinaasappel

     

    Ingrediënten

    400 gr.witlof

    3 handsinaasappelen

    75 gr. gepelde walnoten

    1 1/2 dl dressing naturel

    2 el grof gehakte peterselie

     

    Halveer de grote blaadjes witlof.

    Schil de sinaasappels dik, snijd de partjes tussen de vliezen uit en vang het uitlekkende sap op.

    Hak de walnoten grof.

    Schep het witlof met de sinaasappelpartjes, de walnoten, het sap, de dressing en de peterselie door elkaar.

     

    26-12-2005 om 10:35 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Roereitjes in eigen jasje met kaviaar oscietre

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 eieren
    40 g boter (roomboter)
    0.2 dl room
    peper
    zout
    4 eetlepels kaviaar

     

    Knip het topje van de eierschaal en vang de inhoud op.

    Leg de lege eierschaal voorzichtig opzij.

    Roer het ei met de boter, de room, peper en zout op een zacht vuurtje.

    Vul de eierschaal nu met het roerei en leg de kaviaar erbovenop

     

     

    Kreeft met hopscheuten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 kreeften (van 450 g à 500 g)
    80 g hopscheuten
    40 g kervel
    60 g boter (bakboter)
    2 dl kreeftensoep
    2 eetlepels dragon (fijngehakt)
    60 g boter (roomboter)
    1 dl room
    zout
    cayennepeper

     

    De bisque verrijken met dragon en tot de helft laten inkoken, afwerken met room en boter en, indien nodig, verder op smaak brengen met peper en zout.

    De hopscheuten een tweetal minuten blancheren in lichtgezouten water zonder ze hun knapperigheid te laten verliezen.

    De rauwe kreeft in twee helften snijden, kruiden met cayennepeper en zout en in een zeer warme oven gedurende een viertal minuten laten grillen.

    De kreeftensaus rijkelijk verdelen over verwarmde borden en hierin de kreeft leggen. Afwerken met de hopscheuten en serveren met lentegroen naar keuze.

     

     

    Kwarktaart met witte chocolade en amaretto

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    16 volkorenbeschuitjes
    3 bitterkoekjes (macarons)
    50 g boter (roomboter)
    0.5 theelepel amandelextract
    0.5 theelepel kaneelpoeder
    350 g chocolade (witte chocolade)
    1.25 dl slagroom
    675 g roomkaas
    120 g suiker
    4 eieren
    2 eetlepels amaretto
    0.5 theelepel vanille-extract
    4.4 dl zure room
    witte chocoladeschilfers

     

    Verwarm de oven voor op 180°C.

    Vet een springvorm met een doorsnee van 24 cm en 7,5 hoog in.

    Draai de volkorenbeschuitjes en bitterkoeken in een keukenmachine fijnkorrelig.

    Voeg de gesmolten boter toe, samen met het amandelextract en kaneel en draai alles nogmaals.

    Duw het kruimeldeeg tegen de bodem en langs de randen van de springvorm.

    Bak de korst in 5-7 minuten in de oven tot hij stevig geworden is.

    Draai de temperatuur lager tot 150°C.

    Smelt voor de vulling de chocolade en de slagroom in een pannetje op laag vuur.

    Blijven roeren.

    Laat afkoelen en roer het af en toe door.

    Klop met een elektrische mixer de roomkaas zacht.

    Voeg nu eerst de helft van de suiker toe en klop vervolgens één voor één de eieren erdoor. Voeg dan langzaam het chocolademengsel toe, samen met de helft van de amaretto (of amandelextract) en het vanille-extract.

    Schep de vulling in het kortdeeg en schuif de taart op een bakplaat in de oven.

    Bak de taart 45-55 minuten tot de rand van de taart stevig is geworden, maar het binnenste nog vochtig is.

    Draai de temperatuur hoger tot 200°C.

    Klop voor de topping de zure room, de rest van de suiker en de amaretto door elkaar.

    Strijk deze topping over de taart en schuif de taart nog 5-7 minuten in de oven.

    Draai de oven uit, maar laat de kwarktaart nog 1 uur in de oven staan.

    Haal de taart uit de oven en laat afkoelen.

    Werk met een mes de taart van de rand van de springvorm.

    Dek de taart losjes af en laat een nacht in de koelkast staan.

    Maak de springvorm los en til de ring voorzichtig van de taart.

    Schuif de taart op een platte schaal en decoreer hem met chocoladeschilfers

     

    26-12-2005 om 10:18 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Witlofsalade met gerookte zalm

     

    Ingrediënten voor 4 personen
    6 stronkjes witlof
    2 sneetjes gerookte zalm
    1 eetlepel olijfolie
    1 citroen
    zout
    peper

    Maak het witlof schoon en snij het in schijfjes.

    Snij de gerookte zalm in sliertjes en meng die onder het witlof.

    Breng op smaak met flink wat citroensap, olijfolie, zout, en peper uit de molen.

     

    Witlofsalade met pompelmoes en appel

     

    Ingrediënten voor 4 personen
    4 stronkjes witlof
    1 kleine rode ui
    2 pompelmoezen
    2 clementines
    2 groene appelen
    1 potje natuuryoghurt
    enkele sprietjes bieslook
    zout
    peper

    Maak het witlof schoon en verwijder eventueel de buitenste blaren.

    Snij het bittere stuk in de wortelkant weg.

    Verdeel elke stronk overlangs in vieren.

    Pel de ui en snij hem in fijne schijfjes.

    Schil de pompelmoezen boven een kom om het sap op te vangen.

    Schil ze ‘à vif', d.w.z. tot op het vruchtvlees zodat er geen bittere witte vliezen achterblijven. Snij de partjes pompelmoes tussen de vliezen uit.

    Pers de clementines uit en doe het sap in de kom bij het pompelmoessap.

    Was de appels, snij ze in tweeën en verwijder het klokhuis.

    Snij elke helft in dunne schijfjes.

    Leg de schijfjes onmiddellijk in het sap om verkleuring te voorkomen.

    Schik het witlof en het fruit op een schotel.

    Doe de yoghurt bij het sap, kruid met zout en peper en meng goed.

    Snipper er wat bieslook overheen.

    Giet deze saus over de salade of serveer ze apart.

     

    Gestoofd witlof met room

     

    Ingrediënten voor 4 personen
    10 stronkjes witlof
    1 eetlepel olijfolie
    1 citroen
    3 eetlepels room
    zout
    peper

    Maak het witlof schoon en snij het overlangs in reepjes van 1 cm breed.

    Verhit de olie in een pan en doe er het witlof en het sap van de citroen in.

    Bestrooi met zout en peper.

    Plaats het deksel op de pan en laat 30 minuten zachtjes stoven.

    Roer er de room onder.

    Draai het vuur hoger en laat nog even doorkoken zonder deksel.

    Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.

    Giet alles over op een voorverwarmde schotel.

     

    Zeebrasemfilet met witlof en rozijnen

     

    Ingrediënten voor 4 personen
    600 gram zeebrasemfilet
    8 stronkjes witlof
    1 eetlepel olijfolie
    2 eetlepels rozijnen
    1 tros druiven
    zout
    peper

    Snij de zeebrasemfilet in vieren en bestrooi elke moot met peper en zout.

    Maak het witlof schoon en snij elke stronk overlangs in tweeën.

    Schik ze naast elkaar in een braadpan en voeg er de olijfolie en de rozijnen bij.

    Strooi er een snuifje zout over en laat 30 tot 40 minuten stoven.

    Spoel de druiven en dep ze droog.

    Haal ze van de tros en leg ze in de braadpan.

    Schik de zeebrasemfilets boven op het witlof.

    Doe het deksel op de pan en laat 5 tot 7 minuten bakken, afhankelijk van de dikte van de moten.

    Dien op in de pan.

     

    25-12-2005 om 18:19 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste douche Jako
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje


    Gisterennamiddag was het zover.
    Jako werd voor de eersre maal gewassen.
    Dat verliep in het begin niet zonder slag of stoot maar eens begonnen met het sproeien vond hij het wel heerlijk.
    Benieuwd wat het vandaag gaat worden.
    Vanavond kunnen we weer samen spelen want gisteren kon dat niet omdat men bij de buren Jacky & Arlette Kerstavond ging vieren.
    Zo te horen was men uiterst tevreden.
    Morgen staat er ook weer wat tegebeuren want dan word de nieuwe kooi geleverd voor Jako.
    Als alles goed gaat kan die er morgenavond al er in.
    Hoe dat allemaal dan verlopen is zal ik later zeker melden.

    25-12-2005 om 16:11 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Witlof met pindasaus

     

    Ingrediënten

    1 1/4 kg witlof

    Zout

    Mespuntje sambal

    1 el azijn

    4 el ketjap

    1/4 pot pindakaas

     

    Kook de in repen gesneden witlof in water met zout in 15 minuten gaar.

    Roer een mespuntje sambal, 1 el azijn, 4 el ketjap en wat water door de pindakaas.

    Warm de saus goed door en giet hem over de gare groenten.

     

    25-12-2005 om 14:44 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mop

    Vertalingen:

    The bad man made his breakfast.
    De badman maakte zijn broek vast.

    He had a carfull mother.
    Hij had een kar vol modder.

    He was brave in the war.
    Hij was braaf in de war.

    He had his trouble for his pains.
    Hij had zijn druppels voor zijn pijn.

    There was a lawyer in the room.
    Er was een luier in de kamer.

    Do you need a ticket, Jack?
    Doe je niet een tikkie gek?

    The girl with the soft eyes.
    De kerel met het softijs.

    What do you mean?
    Wat doe je, Mien?

    The play is nog fair.
    De plee is niet ver.

    No parking here!
    Niet het park in, heren!

    She made the noise.
    Ze meet de neus.

    There is a long way.
    Er is een long weg.

     

    25-12-2005 om 14:32 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Konijnenpasteitje met roomsaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 konijnenbillen
    250 g gehakt (varkensgehakt)
    3 dl room
    1 eierdooier
    250 g champignons
    50 g boter (bakboter)
    20 g bloem (tarwebloem)
    peper
    zout
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    4 bladerdeegpasteitjes

     

    De konijnenbillen gaarkoken en het vlees in reepjes verdelen.

    Van het gehakt balletjes rollen en gaarkoken in het kookvocht van de konijnenbillen.

    De champignons schoonmaken, in plakjes snijden en lichtjes fruiten in wat boter.

    De rest van de boter smelten en mengen met de bloem.

    De room toevoegen en tot een gladde saus roeren.

    Het konijnenvlees, de gehaktballetjes, de champignons en de peterselie toevoegen.

    Laten doorwarmen en van het vuur nemen.

    Verder binden met de losgeklopte eierdooier en op smaak brengen met peper en zout.

    Overscheppen in voorverwarmde bladerdeegpasteitjes en serveren met puree of frietjes.

     

     

    Reebokmignonnettes met Arboiswijn en vlierbes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    480 g reebokfilet
    5 dl wildfond
    2.5 dl kalfsfond
    1 eetlepel vlierbessenstroop
    0.5 cl Arboiswijn
    100 g boter (roomboter)
    4 peren (Doyenné de Comice of Beurré Hardy)
    6 dl wijn (rood)
    40 g suiker
    1 stokje kaneel
    2 blaadjes laurier
    2 kruidnagels
    250 g dooierzwammen (cantharellen)
    25 g boter (bakboter)
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    peper
    zout

     

    De dag voordien de peren schillen en leeg halen langs de onderkant.

    Een kwartier koken in gesuikerde rode wijn en parfumeren met kaneel, laurier en kruidnagels. Laten rusten.

    De paddestoelen schoonmaken en bakken in boter en bestrooien met fijngehakte peterselie. Warm houden.

    De reebokfilets kruiden met peper en zout en braden in boter.

    Warm houden.

    De pan deglaceren met de wildfond en de kalfsfond en laten indikken.

    Overgieten met vlierbessenstroop en enkele druppels Arboiswijn.

    De saus binden met ijskoude klontjes boter.

    De reebokfilets op verwarmde borden schikken, de paddestoelen eromheen verdelen en de saus over het vlees napperen.

    Afwerken met een peertje.

     

     

    Chocoladetaart van het huis met sinaasappelsorbet

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g chocolade (puur)
    560 g suiker
    250 g boter (roomboter)
    7 eieren
    4 dl sinaasappelsap
    350 g verse kaas (mager)
    1.8 dl water
    3 eetlepels cacaopoeder
    7 cl grand-marnier

     

    Bereid de taart: laat de chocolade samen met de boter en de helft van de suiker smelten in een steelpan tot een gebonden massa.

    Voeg één voor één de eieren toe en klop de massa stevig op.

    Giet het geheel in een vorm en bak af op 200°C gedurende 20 minuten.

    Bereid de sorbet: verwarm de rest van de suiker met het sinaasappelsap tot zich een stroop vormt.

    Laat afkoelen.

    Voeg de geraspte sinaasappelschil toe.

    Meng er tenslotte de kaas onder.

    Laat een half uur draaien in een sorbetière.

    Bereid de chocoladecoulis: breng het water aan de kook met wat suiker en de cacao.

    Kook tot een homogene massa.

    Druk de saus door een zeef.

    Voeg na afkoeling Grand Marnier toe.

    Roer flink.

    Doe de saus in een papieren puntzak en spuit een patroon op het bord.

     

    25-12-2005 om 14:16 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wij wensen aan iedereen een supergezellige Kerstavond.
    Morgen zijn wij weer aanwezig op ons blog.

    Ronny, Christa, Dennis, Paulie, Jako, Spike, Bolleke & Wizzy

    24-12-2005 om 18:13 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Wafels met chocolade mousse

     

    Nagerecht voor 4 personen
    12 boterwafels

    4 bakjes chocolademousse

    1 reep pure chocolade, au Bain Marie gesmolten

    1 kleine reep witte chocolade

    4 eetlepels dessertsaus

    8 aardbeien

    16 soesjes

    4 plakjes ijstaart

     

    Bereidingstijd: 35 minuten

     

    Bereiden:
    1 Bestrijk vier van de wafels met gesmolten chocolade.

    Bestrooi ze rijkelijk met geschaafde witte chocolade.

    2 Schep een bolletje mousse op vier van de wafels zonder chocolade en leg hierop de tweede wafel.

    Schep een tweede bolletje er op en bedek deze met de wafel met gesmolten chocolade.

    3 Doop de soesjes en de aardbeien half in de gesmolten chocolade en maak van vier soesjes een torentje.

    4 Leg de wafels, de soesjes en de aardbeien op een groot bord en serveer met een plakje ijstaart en dessertsaus.

    24-12-2005 om 12:25 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!