Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    26-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jako in zijn nieuwe huisje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Jaja, Jako heeft zijn intrek genomen in zijn nieuwe huisje.
    De hele namiddag is er gewerkt om dat allemaal voor elkaar te krijgen.
    Dennis heeft daarvoor goed zijn best gedaan maar in het bijzonder heel veel dank aan Robbe die zich ongelooflijk goed heeft ingezet om het allemaal klaar te krijgen.
    Wat Jako betreft, wel die vind het reuzefijn in zijn nieuwe woonst.
    Die is helemaal hetzelfde ingericht als het mijne.

    26-12-2005 om 18:29 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Auberginesoep

     

    Ingrediënten voor 4 personen:

    1 aubergine, in blokjes gesneden
    1 groene paprika, ontpit en in blokjes
    2 sjalotten, 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
    2 stengels groene selder, in blokjes
    3 tomaten, ontvelt, ontpit en in blokjes
    100 g spekblokjes
    1 koffielepel kerriepoeder

    1 koffielepel gehakte tijm
    handvol vers geknipte basilicum
    1 liter kippenbouillon
    peper en zout

     

    - Smelt een flinke klont boter en fruit hierin de spekblokjes, paprika, selder en sjalotten gedurende ongeveer 5 minuten.
    - Draai het vuur lager en voeg de aubergine & tomatenblokjes toe, laat weer een vijftal minuten stoven.
    - Nu gaat de knoflook, kerrie, tijm en de geknipte basilicumblaadjes de pan in, breng op smaak met peper en zout.

    Zet het deksel op de pan en laat een tiental minuten rustig sudderen.
    - Blus met de kippenbouillon en laat onder deksel ongeveer een half uurtje rustig pruttelen.
    - U kunt deze soep nog verder afwerken met zelfgebakken korstjes en vers gesnipperde peterselie.

    26-12-2005 om 18:21 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recepten met zalm

    Zalmmoten met groene thee

     

    Ingrediënten voor 4 personen
    4 zalmmoten van 150 gram
    3 wortels
    2 courgettes
    1 eetlepel gehakte pistachenoten
    2 eetlepels olijfolie
    1 eetlepel groene thee

    Voor de vinaigrette:
    2 eetlepels frambozenazijn
    1 eetlepel olijfolie
    2 eetlepels granaatappel- of sinaasappelsap
    Zout
    peper


    Bereid eerst de vinaigrette door de frambozenazijn, de olijfolie, het fruitsap, zout en peper door elkaar te mengen.
    Verwarm de oven voor op 210°C (stand 7).

    Was en maak de wortelen en courgettes schoon en rasp ze.

    Hak de pistachenootjes fijn.
    Meng in een kom een eetlepel olijfolie met de pistachenootjes en de thee.

    Smeer hier de moten mee in.

    Zet 15 minuten in de oven.
    Zet een pan met een beetje olijfolie op het vuur en leg er de wortelen en courgettes maximaal 5 minuten in zodat ze nog krokant blijven.

    Strooi een beetje zout over de groenten.

    Giet de vinaigrette er over en meng.
    Haal de schaal uit de oven, schik de groenten rond de moten of leg ze in een andere schaal. Strooi er flink wat vers gemalen peper over en dien op.

     

    Zalmpapillot met peren

     

    Ingrediënten voor 4 personen
    Uien: 4
    Peren: 2
    Zalmfilets: 4 (120 g per stuk)
    Olijfolie: 1 eetlepel
    Vier kruiden
    Slagroom: 3 eetlepels`
    Zout
    peper


    Verwarm de oven voor op 180°C (stand 7).
    Maak de uien schoon en snijd ze fijn.

    Maak de peren schoon en snijd ze in partjes.

    Laat de uien in de olijfolie zacht smelten tot ze glazig worden.

    Haal ze uit de pan en leg ze op keukenpapier.
    Leg de perenpartjes in de pan en laat ze 2 minuten bakken.
    Knip 4 blaadjes perkamentpapier uit.

    Op elk blad legt u een laag peren, een laag uien, zout, peper, een mespunt van de vier kruiden en vervolgens een zalmfilet.

    Bedek met een laag uien, een laag peren, zout, peper, de vier kruiden en ten slotte wat slagroom.

    Maak de papillotten dicht.
    Zet ze 10 minuten in de oven.

    Dien de papillot op het bord op, zodat ieder zijn eigen papillot kan openen.

     

    Zalm in papillot en paprikapuree

     

    Ingrediënten voor 4 personen
    4 zalmfilets van 150 g
    2 uien
    1/2 glas droge witte wijn
    600 g diepgevroren paprika's
    2 eetlepels vetarme room
    1 citroen
    Zout

    Peper

    Verwarm de oven voor op 250°C (stand 8-9).

    Maak de uien schoon en snijd ze in dunne ringen.

    Leg ze met de witte wijn in een sauteerpan en laat ze zachtjes koken tot de wijn verdampt is.
    Giet de paprika's in de sauteerpan, roer goed en laat ze sudderen tot ze allemaal goed ontdooid zijn..
    Mix alles goed, samen met de slagroom.

    Giet de puree in een kookpot, voeg zout en peper toe en houd warm.
    Strooi zout en peper op de zalmfilet, besprenkel met citroensap.

    Leg ze op 4 bladen perkamentpapier en maak de papillotten dicht.

    Leg ze 6 tot 8 minuten in de oven.
    Open de papillotten.

    Breng de inhoud over op een dienschotel en leg de paprikapuree rond de zalm.

    U kunt de papillotten ook zo op de borden serveren en de puree erbij opdienen.

     

    Bouillon met groenten en zalm

     

    Ingrediënten voor 4 personen
    Prei: 2
    Wortelen: 2
    Aardperen: 2
    Ui: 1
    Gevogeltebouillon: 1 blokje
    Gerookte zalm: 2 sneden
    Bieslook: enkele sprietjes
    Zout

    Peper

    Maak de prei, wortelen, aardperen en uien schoon en snijd ze in dunne ringen.
    Laat een liter water met een blokje gevogeltebouillon opwarmen in een kookpot.

    Als het water kookt, voegt u de prei, wortelen, aardperen en uiringen toe.

    Laat ongeveer 20 tot 25 minuten koken.

    Breng de bouillon op smaak zoals gewenst.
    Snijd de sneetjes zalm in kleine stukjes.

    Spoel enkele sprietjes bieslook af en versnipper ze.
    Giet de bouillon weg en bestrooi met zout.

    26-12-2005 om 13:06 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Witlofsalade met sinaasappel

     

    Ingrediënten

    400 gr.witlof

    3 handsinaasappelen

    75 gr. gepelde walnoten

    1 1/2 dl dressing naturel

    2 el grof gehakte peterselie

     

    Halveer de grote blaadjes witlof.

    Schil de sinaasappels dik, snijd de partjes tussen de vliezen uit en vang het uitlekkende sap op.

    Hak de walnoten grof.

    Schep het witlof met de sinaasappelpartjes, de walnoten, het sap, de dressing en de peterselie door elkaar.

     

    26-12-2005 om 10:35 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Roereitjes in eigen jasje met kaviaar oscietre

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 eieren
    40 g boter (roomboter)
    0.2 dl room
    peper
    zout
    4 eetlepels kaviaar

     

    Knip het topje van de eierschaal en vang de inhoud op.

    Leg de lege eierschaal voorzichtig opzij.

    Roer het ei met de boter, de room, peper en zout op een zacht vuurtje.

    Vul de eierschaal nu met het roerei en leg de kaviaar erbovenop

     

     

    Kreeft met hopscheuten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 kreeften (van 450 g à 500 g)
    80 g hopscheuten
    40 g kervel
    60 g boter (bakboter)
    2 dl kreeftensoep
    2 eetlepels dragon (fijngehakt)
    60 g boter (roomboter)
    1 dl room
    zout
    cayennepeper

     

    De bisque verrijken met dragon en tot de helft laten inkoken, afwerken met room en boter en, indien nodig, verder op smaak brengen met peper en zout.

    De hopscheuten een tweetal minuten blancheren in lichtgezouten water zonder ze hun knapperigheid te laten verliezen.

    De rauwe kreeft in twee helften snijden, kruiden met cayennepeper en zout en in een zeer warme oven gedurende een viertal minuten laten grillen.

    De kreeftensaus rijkelijk verdelen over verwarmde borden en hierin de kreeft leggen. Afwerken met de hopscheuten en serveren met lentegroen naar keuze.

     

     

    Kwarktaart met witte chocolade en amaretto

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    16 volkorenbeschuitjes
    3 bitterkoekjes (macarons)
    50 g boter (roomboter)
    0.5 theelepel amandelextract
    0.5 theelepel kaneelpoeder
    350 g chocolade (witte chocolade)
    1.25 dl slagroom
    675 g roomkaas
    120 g suiker
    4 eieren
    2 eetlepels amaretto
    0.5 theelepel vanille-extract
    4.4 dl zure room
    witte chocoladeschilfers

     

    Verwarm de oven voor op 180°C.

    Vet een springvorm met een doorsnee van 24 cm en 7,5 hoog in.

    Draai de volkorenbeschuitjes en bitterkoeken in een keukenmachine fijnkorrelig.

    Voeg de gesmolten boter toe, samen met het amandelextract en kaneel en draai alles nogmaals.

    Duw het kruimeldeeg tegen de bodem en langs de randen van de springvorm.

    Bak de korst in 5-7 minuten in de oven tot hij stevig geworden is.

    Draai de temperatuur lager tot 150°C.

    Smelt voor de vulling de chocolade en de slagroom in een pannetje op laag vuur.

    Blijven roeren.

    Laat afkoelen en roer het af en toe door.

    Klop met een elektrische mixer de roomkaas zacht.

    Voeg nu eerst de helft van de suiker toe en klop vervolgens één voor één de eieren erdoor. Voeg dan langzaam het chocolademengsel toe, samen met de helft van de amaretto (of amandelextract) en het vanille-extract.

    Schep de vulling in het kortdeeg en schuif de taart op een bakplaat in de oven.

    Bak de taart 45-55 minuten tot de rand van de taart stevig is geworden, maar het binnenste nog vochtig is.

    Draai de temperatuur hoger tot 200°C.

    Klop voor de topping de zure room, de rest van de suiker en de amaretto door elkaar.

    Strijk deze topping over de taart en schuif de taart nog 5-7 minuten in de oven.

    Draai de oven uit, maar laat de kwarktaart nog 1 uur in de oven staan.

    Haal de taart uit de oven en laat afkoelen.

    Werk met een mes de taart van de rand van de springvorm.

    Dek de taart losjes af en laat een nacht in de koelkast staan.

    Maak de springvorm los en til de ring voorzichtig van de taart.

    Schuif de taart op een platte schaal en decoreer hem met chocoladeschilfers

     

    26-12-2005 om 10:18 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Witlofsalade met gerookte zalm

     

    Ingrediënten voor 4 personen
    6 stronkjes witlof
    2 sneetjes gerookte zalm
    1 eetlepel olijfolie
    1 citroen
    zout
    peper

    Maak het witlof schoon en snij het in schijfjes.

    Snij de gerookte zalm in sliertjes en meng die onder het witlof.

    Breng op smaak met flink wat citroensap, olijfolie, zout, en peper uit de molen.

     

    Witlofsalade met pompelmoes en appel

     

    Ingrediënten voor 4 personen
    4 stronkjes witlof
    1 kleine rode ui
    2 pompelmoezen
    2 clementines
    2 groene appelen
    1 potje natuuryoghurt
    enkele sprietjes bieslook
    zout
    peper

    Maak het witlof schoon en verwijder eventueel de buitenste blaren.

    Snij het bittere stuk in de wortelkant weg.

    Verdeel elke stronk overlangs in vieren.

    Pel de ui en snij hem in fijne schijfjes.

    Schil de pompelmoezen boven een kom om het sap op te vangen.

    Schil ze ‘à vif', d.w.z. tot op het vruchtvlees zodat er geen bittere witte vliezen achterblijven. Snij de partjes pompelmoes tussen de vliezen uit.

    Pers de clementines uit en doe het sap in de kom bij het pompelmoessap.

    Was de appels, snij ze in tweeën en verwijder het klokhuis.

    Snij elke helft in dunne schijfjes.

    Leg de schijfjes onmiddellijk in het sap om verkleuring te voorkomen.

    Schik het witlof en het fruit op een schotel.

    Doe de yoghurt bij het sap, kruid met zout en peper en meng goed.

    Snipper er wat bieslook overheen.

    Giet deze saus over de salade of serveer ze apart.

     

    Gestoofd witlof met room

     

    Ingrediënten voor 4 personen
    10 stronkjes witlof
    1 eetlepel olijfolie
    1 citroen
    3 eetlepels room
    zout
    peper

    Maak het witlof schoon en snij het overlangs in reepjes van 1 cm breed.

    Verhit de olie in een pan en doe er het witlof en het sap van de citroen in.

    Bestrooi met zout en peper.

    Plaats het deksel op de pan en laat 30 minuten zachtjes stoven.

    Roer er de room onder.

    Draai het vuur hoger en laat nog even doorkoken zonder deksel.

    Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.

    Giet alles over op een voorverwarmde schotel.

     

    Zeebrasemfilet met witlof en rozijnen

     

    Ingrediënten voor 4 personen
    600 gram zeebrasemfilet
    8 stronkjes witlof
    1 eetlepel olijfolie
    2 eetlepels rozijnen
    1 tros druiven
    zout
    peper

    Snij de zeebrasemfilet in vieren en bestrooi elke moot met peper en zout.

    Maak het witlof schoon en snij elke stronk overlangs in tweeën.

    Schik ze naast elkaar in een braadpan en voeg er de olijfolie en de rozijnen bij.

    Strooi er een snuifje zout over en laat 30 tot 40 minuten stoven.

    Spoel de druiven en dep ze droog.

    Haal ze van de tros en leg ze in de braadpan.

    Schik de zeebrasemfilets boven op het witlof.

    Doe het deksel op de pan en laat 5 tot 7 minuten bakken, afhankelijk van de dikte van de moten.

    Dien op in de pan.

     

    25-12-2005 om 18:19 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste douche Jako
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje


    Gisterennamiddag was het zover.
    Jako werd voor de eersre maal gewassen.
    Dat verliep in het begin niet zonder slag of stoot maar eens begonnen met het sproeien vond hij het wel heerlijk.
    Benieuwd wat het vandaag gaat worden.
    Vanavond kunnen we weer samen spelen want gisteren kon dat niet omdat men bij de buren Jacky & Arlette Kerstavond ging vieren.
    Zo te horen was men uiterst tevreden.
    Morgen staat er ook weer wat tegebeuren want dan word de nieuwe kooi geleverd voor Jako.
    Als alles goed gaat kan die er morgenavond al er in.
    Hoe dat allemaal dan verlopen is zal ik later zeker melden.

    25-12-2005 om 16:11 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Witlof met pindasaus

     

    Ingrediënten

    1 1/4 kg witlof

    Zout

    Mespuntje sambal

    1 el azijn

    4 el ketjap

    1/4 pot pindakaas

     

    Kook de in repen gesneden witlof in water met zout in 15 minuten gaar.

    Roer een mespuntje sambal, 1 el azijn, 4 el ketjap en wat water door de pindakaas.

    Warm de saus goed door en giet hem over de gare groenten.

     

    25-12-2005 om 14:44 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mop

    Vertalingen:

    The bad man made his breakfast.
    De badman maakte zijn broek vast.

    He had a carfull mother.
    Hij had een kar vol modder.

    He was brave in the war.
    Hij was braaf in de war.

    He had his trouble for his pains.
    Hij had zijn druppels voor zijn pijn.

    There was a lawyer in the room.
    Er was een luier in de kamer.

    Do you need a ticket, Jack?
    Doe je niet een tikkie gek?

    The girl with the soft eyes.
    De kerel met het softijs.

    What do you mean?
    Wat doe je, Mien?

    The play is nog fair.
    De plee is niet ver.

    No parking here!
    Niet het park in, heren!

    She made the noise.
    Ze meet de neus.

    There is a long way.
    Er is een long weg.

     

    25-12-2005 om 14:32 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Konijnenpasteitje met roomsaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 konijnenbillen
    250 g gehakt (varkensgehakt)
    3 dl room
    1 eierdooier
    250 g champignons
    50 g boter (bakboter)
    20 g bloem (tarwebloem)
    peper
    zout
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    4 bladerdeegpasteitjes

     

    De konijnenbillen gaarkoken en het vlees in reepjes verdelen.

    Van het gehakt balletjes rollen en gaarkoken in het kookvocht van de konijnenbillen.

    De champignons schoonmaken, in plakjes snijden en lichtjes fruiten in wat boter.

    De rest van de boter smelten en mengen met de bloem.

    De room toevoegen en tot een gladde saus roeren.

    Het konijnenvlees, de gehaktballetjes, de champignons en de peterselie toevoegen.

    Laten doorwarmen en van het vuur nemen.

    Verder binden met de losgeklopte eierdooier en op smaak brengen met peper en zout.

    Overscheppen in voorverwarmde bladerdeegpasteitjes en serveren met puree of frietjes.

     

     

    Reebokmignonnettes met Arboiswijn en vlierbes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    480 g reebokfilet
    5 dl wildfond
    2.5 dl kalfsfond
    1 eetlepel vlierbessenstroop
    0.5 cl Arboiswijn
    100 g boter (roomboter)
    4 peren (Doyenné de Comice of Beurré Hardy)
    6 dl wijn (rood)
    40 g suiker
    1 stokje kaneel
    2 blaadjes laurier
    2 kruidnagels
    250 g dooierzwammen (cantharellen)
    25 g boter (bakboter)
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    peper
    zout

     

    De dag voordien de peren schillen en leeg halen langs de onderkant.

    Een kwartier koken in gesuikerde rode wijn en parfumeren met kaneel, laurier en kruidnagels. Laten rusten.

    De paddestoelen schoonmaken en bakken in boter en bestrooien met fijngehakte peterselie. Warm houden.

    De reebokfilets kruiden met peper en zout en braden in boter.

    Warm houden.

    De pan deglaceren met de wildfond en de kalfsfond en laten indikken.

    Overgieten met vlierbessenstroop en enkele druppels Arboiswijn.

    De saus binden met ijskoude klontjes boter.

    De reebokfilets op verwarmde borden schikken, de paddestoelen eromheen verdelen en de saus over het vlees napperen.

    Afwerken met een peertje.

     

     

    Chocoladetaart van het huis met sinaasappelsorbet

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g chocolade (puur)
    560 g suiker
    250 g boter (roomboter)
    7 eieren
    4 dl sinaasappelsap
    350 g verse kaas (mager)
    1.8 dl water
    3 eetlepels cacaopoeder
    7 cl grand-marnier

     

    Bereid de taart: laat de chocolade samen met de boter en de helft van de suiker smelten in een steelpan tot een gebonden massa.

    Voeg één voor één de eieren toe en klop de massa stevig op.

    Giet het geheel in een vorm en bak af op 200°C gedurende 20 minuten.

    Bereid de sorbet: verwarm de rest van de suiker met het sinaasappelsap tot zich een stroop vormt.

    Laat afkoelen.

    Voeg de geraspte sinaasappelschil toe.

    Meng er tenslotte de kaas onder.

    Laat een half uur draaien in een sorbetière.

    Bereid de chocoladecoulis: breng het water aan de kook met wat suiker en de cacao.

    Kook tot een homogene massa.

    Druk de saus door een zeef.

    Voeg na afkoeling Grand Marnier toe.

    Roer flink.

    Doe de saus in een papieren puntzak en spuit een patroon op het bord.

     

    25-12-2005 om 14:16 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wij wensen aan iedereen een supergezellige Kerstavond.
    Morgen zijn wij weer aanwezig op ons blog.

    Ronny, Christa, Dennis, Paulie, Jako, Spike, Bolleke & Wizzy

    24-12-2005 om 18:13 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Wafels met chocolade mousse

     

    Nagerecht voor 4 personen
    12 boterwafels

    4 bakjes chocolademousse

    1 reep pure chocolade, au Bain Marie gesmolten

    1 kleine reep witte chocolade

    4 eetlepels dessertsaus

    8 aardbeien

    16 soesjes

    4 plakjes ijstaart

     

    Bereidingstijd: 35 minuten

     

    Bereiden:
    1 Bestrijk vier van de wafels met gesmolten chocolade.

    Bestrooi ze rijkelijk met geschaafde witte chocolade.

    2 Schep een bolletje mousse op vier van de wafels zonder chocolade en leg hierop de tweede wafel.

    Schep een tweede bolletje er op en bedek deze met de wafel met gesmolten chocolade.

    3 Doop de soesjes en de aardbeien half in de gesmolten chocolade en maak van vier soesjes een torentje.

    4 Leg de wafels, de soesjes en de aardbeien op een groot bord en serveer met een plakje ijstaart en dessertsaus.

    24-12-2005 om 12:25 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mop

    Scroll naar beneden om de kerstman in zijn blootje te zien...













































































    Wordt toch eens volwassen...
    De kerstman bestaat helemaal niet!

    24-12-2005 om 12:15 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Visballetjes met currysaus & prei

     

    Ingrediënten voor 4 personen:

    600g koolvisfilets
    200g rauwe roze zalmfilet
    paar takjes verse dille & dragon

    2 eieren

    Scheutje Soja room

    2 el kerriepoeder

    Bloem, boter

    1 rode ui
    3 preiwitten, in schuine moten gesneden
    1 appel
    olijfolie
    zwarte peper uit de molen & zout

     

    - Snijd de visfilets in grove stukken en doe ze in de cutter of keukenrobot (fijnhakken kan ook).

    Voeg dragon, dille, eieren, peper, zout en een scheutje sojaroom toe.

    Cutter alles grof, zet op een schaaltje of bord, dek af met alu-folie en zet een uurtje in de koelkast.
    - Stoof de fijngesneden ui aan in olijfolie, voeg een beetje bloem toe en roer goed onder elkaar, roer er ook het kerriepoeder onder en blus met wat bouillon, roer tot een gladde saus. Rasp ondertussen de appel en voeg toe aan de saus, breng op smaak.
    - Vorm balletjes van het vismengsel en bak ze mooi krokant aan in olijfolie.
    - Stoof de prei gaar.
    - Schep een bodempje saus op elk bord en verdeel er de visballetjes over, schep er ook de gestoofde prei naast.
    - Lekker met rijst of stokbrood.

    Een glaasje witte droge wijn is ook hier op z'n plaats.

    24-12-2005 om 12:09 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Witloofsoep met krab

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    6 stronkjes witloof
    30 g bloem (tarwebloem)
    peper
    zout
    nootmuskaat
    15 dl bouillon
    20 g boter (bakboter)
    250 g krabbenvlees

     

    Het witloof schoonmaken, fijnsnipperen en aanstoven in de boter.

    Bestuiven met bloem en kruiden met peper en zout.

    Flink doorroeren, overgieten met de kippenbouillon en laten gaarsudderen.

    Pureren met de staafmixer, bijkruiden en er de schoongemaakte krab doorroeren.

     

    Tip: de krab kan worden vervangen door gepelde grijze garnalen of door hamreepjes.

     

     

    Duifje gevuld met asperges en truffelmousseline

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 duifjes
    12 asperges
    2 eierdooiers
    2 cl truffelsap
    10 g boter (roomboter)
    0.5 dl room
    10 g kervel
    peper
    zout
    nootmuskaat
    0.5 citroen

     

    De duifjes schoonmaken en braden in boter.

    De asperges schillen en beetgaar koken in lichtgezouten water.

    De gekookte asperges goed laten uitlekken en warm houden.

    Een mousselinesaus bereiden.

    Hiervoor de eierdooiers op een zacht vuurtje loskloppen met truffelsap tot een schuimige massa bekomen wordt.

    Door dit mengsel de geklaarde boter roeren.

    Afwerken met een beetje opgeklopte room, peper en zout, wat nootmuskaat en enkele druppels citroensap.

    De duifjes langs de borst lossnijden, de billetjes lossnijden en de borstkas vullen met asperges.

    Zeer warm opdienen en versieren met kervelpluksels.

     

    Tip: de braadjus van de duifjes mag ook in de truffelmousseline worden verwerkt.

     

     

    Pandolce genovese

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 dl water (lauwwarm)
    25 g gist
    900 g Italiaanse '00'-bloem
    175 g boter (ongezouten)
    200 g suiker
    1.5 dl Marsala
    1 sinaasappelschil
    2 eetlepels oranjebloesemwater
    8 theelepels venkelzaad
    zeezout
    poedersuiker
    50 g pijnboompitten
    150 g rozijntjes
    50 g pistachenoten (gepeld)
    100 g sinaasappelschil (gekonfijt)
    kaneelpoeder
    2 theelepels suiker

     

    Pandolce is dé kerstcake uit Genua.

    Oorspronkelijk werd hij tijdens het feestseizoen dagelijks gebakken.

    Later werd de hogere en in de fabriek geproduceerde panettone populairder.

    Voor het zetsel: giet het water in een kom, verkruimel de gist erin en klop deze er met een garde goed door tot hij is opgelost.

    Neem een pollepel en voeg zoveel bloem toe (450 à 500 g bloem) tot er een 'dikke pap' ontstaat.

    Dek de kom af met een theedoek of folie en laat het zetsel 30-50 minuten rijzen tot het bol staat.

    Doe het zetsel in de kom van een keukenmachine.

    Klop de zachte boter beetje bij beetje erdoor met de deegspatels.

    Voeg alle ingrediënten voor het deeg (de kristalsuiker, de Marsala, de sinaasappelschil, het oranjebloesemwater, het licht geroosterde venkelzaad, 1 theelepel zeezout, de poedersuiker en 400 g Italiaanse bloem) één voor één toe (misschien hebt u niet alle bloem nodig) en meng het kort.

    Zet de deeghaak in de machine en kneed het deeg op een langzame stand tot het er glad, elastisch en niet plakkerig uitziet.

    Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed het een paar minuten.

    Maak er een bal van, bestuif hem met bloem en leg hem in een grote kom (hij moet in volume kunnen verdrievoudigen).

    Dek alles af met folie en verpak de kom in een dikke, schone theedoek.

    Laat het deeg uit de buurt van een warmtebron rijzen (in circa 3 uur).

    Meng alle ingrediënten voor de vulling.

    De vulling bevat pijnboompitten, (muscatel) rozijnen (geweld in een scheutje warme witte wijn, uitgelekt en drooggedept), gedopte en gepelde ongezouten pistachenoten, gekonfijte sinaasappelschil (in kleine stukjes), 1 eetlepel kaneel en 1 eetlepel kristalsuiker.

    Zet de vulling apart.

    Bestuif het werkblad licht met bloem.

    Druk het gerezen deeg tot een platte schijf en bedek de bovenkant met de vulling.

    Druk de stukjes vulling er goed in, zodat ze straks niet aanbranden.

    Bekleed een diepe bakvorm van 25 x 5 cm met een driedubbele laag vetvrij bakpapier.

    Vouw de randen van de lap deeg naar het midden toe en druk ze goed naar beneden.

    Leg het deeg nu ondersteboven en rol er een bal van.

    Leg de deegbal in de bakvorm en druk er voorzichtig op, zodat het de randen van de vorm aanraakt.

    Leg er losjes een vochtige doek overheen en laat het deeg rijzen (dit duurt anderhalf tot twee uur).

    Het deeg is klaar als het in volume is verdrievoudigd en terugveert bij aanraking.

    Kerf met een scherp mes een driehoek in de bovenkant van het deeg.

    Bak de panettone 40-50 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.

    Draai hem elke 20 minuten een halve slag.

    De panettone wordt mahoniekleurig.

    Snijd hem pas de volgende dag aan.

     

    24-12-2005 om 10:59 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaapwel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het was me weer een avondje.
    Jako zag het deze avond beter zitten om mee te spelen dan gisteren.
    Ook het op en afstappen begint aardig te lukken.
    Jako begint er nu al zoveel plezier in te krijgen dat hij net als ik zat te knabbelen aan het tafellaken.
    Dat leverde hem dan al meteen een eerste waarschuwing op.
    Ik vond het prettig om indruk te maken op Jako maar daarbij maakte ik het zo gortig dat ik vroegtijdig terug richting kooi moest.
    Voor Jako was dat blijkbaar het signaal om dan maar rustig op de standaard te blijven zitten.
    Volgende keer doe ik het toch wel weer wat rustiger aan of ik krijg weer een rode kaart.

    24-12-2005 om 00:07 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Venkelsoep

     

    Ingrediënten voor ongeveer 4 liter:

    2 venkelknollen
    3 stengels groene selder
    1 rode ui
    1 preiwit
    3 teentjes knoflook
    2 wortelen
    2 liter kippenbouillon (mag van blokjes)
    boter, olijfolie
    peper en zout

     

    - Snijd de steeltjes en het groen van de venkel en hou opzij.

    Hak de rest van de venkel, ui, selder, knoflook & preiwit in stukken en stoof deze aan in olijfolie en een klontje boter.
    - Giet de bouillon erbij en breng aan de kook, draai het vuur lager en laat ongeveer 30 minuten rustig pruttelen.
    - Snijd ondertussen de mooiste steeltjes van de venkel en de wortelen in brunoise, hak het groen fijn.
    - Mix de soep zeer fijn en breng ze op smaak met peper & wat zout.

    Voeg de brunoise en groen toe en laat terug enkele minuten zachtjes doorkoken.

    23-12-2005 om 18:15 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Varkensoester tricoloré

     

    Ingrediënten

    4 varkensoesters
    1 ei

    Bloem

    Paneermeel

    50g geraspte parmezaanse kaas 
    1 el paprikapoeder

    Nootmuskaat
    8 mooie tomaten

    ½ liter water

    Olijfolie

    2 el ketchup
    Provençaalse kruiden
    4 porties basmatirijst
    250 g dikke champignons
    1 groene paprika
    zwarte peper uit de molen & zout

     

    - Sla de varkensoesters iets platter met een brede spatel of mes, kruid met peper en wat zout.
    - Klop het ei los met het paprikapoeder en een snuifje nootmuskaat.

    Wentel het vlees eerst door de bloem, daarna door het eimengsel en ten slotte door een mengeling van parmezaanse kaas en paneermeel.

    Zet even weg in de koelkast.
    - Snij de tomaten in stukken, doe een scheutje olijfolie in een ruime pan en stoof de tomaten hierin kort aan, voeg het water toe en breng aan de kook.

    Draai het vuur matig en laat een half uurtje pruttelen en zeef ze vervolgens.

    Breng op smaak met de ketchup, peper, zout en Provençaalse kruiden.

    Snijd de champignons in schijfjes en doe ze in de tomatensaus, laat ze hierin gaar worden zonder deksel zodat de saus wat kan inkoken.
    - Bak de varkensoesters in ruim boter en op matig vuur tot ze goudbruid en gaar zijn.
    - Kook de rijst gaar volgens gebruiksaanwijzing.

    Snijd de paprika in reepjes en kook ze in 5 à 10 minuten beetgaar.
    - Schik alles op grote warme borden en werk af met een takje basilicum (foto).

    23-12-2005 om 13:20 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    23-12-2005 om 13:10 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recepten van diverse tomatensoepen

    Tomatensoep

     

    8 personen

    1 a 2 pond tomaten

    2 1/2 lt. water

    1 ons runder en 1 ons varkensgehakt

    1/2 ons vermicelli

    2 uien

    1 lepel boter

    1 laurierblad

    Foelie

    Peper

    Zout

    2 lepels bloem of maïzena

     

    De uien fijn snijden, wassen en met de kruiden in de boter fruiten, daarna het water en het zout toevoegen.

    De tomaten wassen en in stukken snijden en 30 minuten mee laten koken, daarna de soep zeven.

    Laat de vermicelli en de gehaktballetjes 15 minuten meekoken.

    Maak de bloem met koud water aan en voeg deze al roerende bij de soep.

    Deze nog even laten doorkoken.

    Maak de soep op smaak af met zout, peper en zo nodig een paar maggiblokjes.

    Een goedkoop bindmiddel ter vervanging van bloem en vermicelli is aardappelen in de soep mee te laten koken en later te zeven als ze gaar zijn.

     

     

    Tomatensoep 2

     

    3 lt. water

    2 blikjes tomatenpuree

    1 ons gehakt

    2 uien

    1 lepel boter

    2 1/2 tl zout

    Foelie

    Peper

    1 laurierblad

    8 lepels bloem

    Selderij, groen of knol.

     

    Zet de kruiden en de uien met de boter op.

    Laat ze lichtbruin fruiten.

    Doe er nu 1/2 lt. melk bij.

    Bind dit mengsel met de aangemaakte bloem.

    Voeg daarna het water of de bouillon toe, de tomatenpuree en de gehaktballetjes.

    Laat de soep nog 15 minuten zachtjes koken.

     

     

    Tomatensoep 3

     

    1 a 2 pond tomaten

    2 1/2 lt. water

    1 ons vermicelli

    1 lepel boter

    2 preien of 2 uien

    Een laurierblaadje

    Stukje foelie

    Peper

    2 tl zout

    Maggi-aroma

    2 lepels maïzena of bloem

     

    Doe de boter in een koekenpan en laat hierin de gewassen kruiden fruiten tot ze goudbruin van kleur zijn.

    Voeg daarna water toe.

    De tomaten in stukken snijden en 30 minuten laten koken en daarna zeven.

    Doe de vermicelli bij de soep en laat deze ook 30 minuten meekoken.

    Maak de soep af op smaak met peper, zout, maggi en bind alles met maïzena of bloem.

    Heel lekker is het om bij deze soep eiergelei te presenteren.

    Men kan ook de vermicelli laten vervallen en de soep binden met bloem. Maak de bloem met water of melk aan. De soep wordt door de melk veel voedzamer. Bij binding met melk en/of water en bloem de soep opzetten met 2 liter water.

     

    Tomatensoep 4

     

    2 1/2 lt. water

    1 ons vermicelli

    Blikje tomatenpuree

    1 a 2 lepels boter

    1 prei

    1 ui

    Zout

    Peper

    1 laurierblaadje

    Foelie

    Bloem of maïzena

    Maggi-aroma

     

    Fruit de kruiden met de ui en de prei in de boter, haal ze daarna eruit en voeg het kokende water en de vermicelli toe.

    Laat alles 30 minuten koken.

    Voeg dan de tomatenpuree, het zout, de peper en de maggi-aroma toe.

    Bind de soep met een lepel maïzena of bloem.

     

     

    Tomatensoep met uien en gehakt

     

    4 personen

    2 a 3 lt. water

    200 gr. gehaktballetjes

    2 blikjes tomatenpuree

    1 blik gepelde tomaten of 500 gr. verse

    500 gr. uien

    Laurierblad

    Foelie

    Peterselie

    Tijm

    Witte peper

    Zout,1 el paprikapoeder

    2 bouillonblokjes

    100 gr. vermicelli

    1 dl room

     

    Breng het water met de kruiden, zonder peterselie, de puree en de in vieren gesneden uien aan de kook en voeg er dan de bouillonblokjes en het paprikapoeder aan toe.

    Kook de uien in 20 minuten gaar en doe de balletjes gehakt erbij, gelijk met de gepelde tomaten.

    Voeg dan de gebroken vermicelli toe en laat alles nog 10 minuten zachtjes op laag vuur trekken.

    Voeg peper en zout naar smaak toe.

    Roer er ten slotte vóór het opdienen de room door en strooi de gehakte peterselie erover.

     

    23-12-2005 om 13:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!