Inhoud blog
  • Wie ben ik...
  • Voorbeeld kalender (oefening 1)
  • Gebruikte afbeeldingen-kalendermaand januari (oef.1)
  • Antwoord
  • Stijlen toepassen op tekst (oefening 2)
  • Schaduw (oefening 3)
  • Doezelaar (oefening 4)
  • Beginfoto oefening "Doezelaar" (oefening 4)
  • Doezelaar
  • Wat doet een doezelaar?
  • Foto's in elkaar plaatsen (oefening 5)
  • Wolken boven de bergen plaatsen (oef 5)
  • Wolkenfoto (oef.5)
  • Afgewerkte foto met wolken.
  • Engelse versie Photoshop
  • Overvloeien (oefening 6)
  • Foto 1 (oef. 6)
  • Foto 2 (oef.6)
  • Foto 3 (oef.6)
  • Opdracht (oef 6). Hier gaan we dan met het moeillijker werk.
  • Volgende opdracht. (oef. 6)
  • Objecten uit een foto halen en in een andere plaatsen. (Oef. 7)
  • Foto met zee en bergen (oef.7)
  • Bijna afgewerkte foto (oef. 7)
  • Walvisstaart (oef 7)
  • Van schalen gesproken!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Photoshoppen
    Foto- beeldbewerking
    01-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doezelaar (oefening 4)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De doezelaar is een veel gebruikt gereedschap waar men veel kan mee doen. Een door de fotograven veel gebruikte bewerking met de doezelaar is jullie allen wel bekend. Wordt veel toegepast op portretten, foto's van huwelijken of andere foto's van kinderen bij communies.
    Bewerking van deze oefening vindt je hieronder.

    01-07-2005 om 19:43 geschreven door Stefaan


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schaduw (oefening 3)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een afbeelding van schaduw voorzien zodanig dat deze precies een beetje van de muur hangt.
    Zo ga je tewerk. Open een nieuw document - Bestand > Nieuw, geef de afmetingen in en klik op OK. Open dan een afbeelding (Bijvoorbeeld uit "mijn afbeeldingen"). Selecteer het verplaatsgereedschap in het palet "gereedschappen" rechts boven, en ga op de foto staan met de aanwijzer, vervolgens klik op de foto en met ingedrukte muisknop sleep je de foto naar het nieuwe document dat je pas aangemaakt hebt en laat daar los....nu staat jou foto daar (ook). Wel zien dat de foto kleiner is dan het document waar dat je hem ingesleept hebt anders kun je de schaduw niet zien. In het palet "lagen" zie je nu twee lagen, 1) Achtergrond is het document dat je hebt gemaakt 2) is de laag met de foto. Dubbelklik op deze laag om het venster "laagstijl" te openen. Linksboven vink je "slagschaduw" aan. Rechts van dit zelfde venster vink je "voorvertoning" aan zo zie je direct het effect op je afbeelding. Nu kun je zelf deze schaduw nog bewerken, dit doe je door te klikken op de naam "slagschaduw" links van het venster "laagstijl". Daar kun je de grote, hoek, kleur en afstand van de schaduw regelen....expirmenteer maar eens je zult versteld staan wat PS zoal kan. In het venster "laagstijl" zie je links nog andere stijlen staan, ik zou zeggen probeer ze eens uit. Indien jou werk niet bevalt kun je steeds stappen terug zetten doormiddel van het palet "Historie". Klik daar op iedere stap terug van van onder te beginnen, je zult merken dat je iedere keer een stap terug keert.

    01-07-2005 om 18:23 geschreven door Stefaan


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stijlen toepassen op tekst (oefening 2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Men kan met behulp van het palet "stijlen" verschillende effecten maken aan je tekst. Het volstaat iets te schrijven met het "tekstgereedschap" dit is de T in het gereedschapspalet, en dan een stijl op toe te passen vanuit het palet "stijlen". Men kan in Photoshop zelf stijlen maken en aan het palet "stijlen" toevoegen....maar dit is voor later, dit kan ook met penselen of patronen, ik ga het nog niet te ingewikkeld maken tenzij je erop staat om een eigen stijl te creëren, U vraagt wij draaien!

    01-07-2005 om 18:11 geschreven door Stefaan


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwoord
    Er is mij de vraag gesteld hoe je tekst op een foto plaatst.
    Ga als volgt tewerk. Open een foto in Photoshop, klik dan op het tekstgereedschap "T" in het palet gereedschap links op je scherm. Klik dan op de plaats waar je de tekst wenst te plaatsen in de foto en typ de tekst.

    01-07-2005 om 00:00 geschreven door Stefaan


    >> Reageer (0)
    30-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebruikte afbeeldingen-kalendermaand januari (oef.1)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit zijn de afbeeldingen die gebruikt werden om tot het eindresultaat te komen. Als men op de afbeelding klikt zul je merken dat de afbeeldingen één voor één verschijnen, dit noemen ze in photoshoptermen een "animatie". Dit is vrij eenvoudig te maken. Trouwens het programma Photoshop wordt nogal beschreven als een ingewikkeld professioneel programma, en dat is ook zo, maar ik kan je gerust stellen dat niet alles ingewikkeld is en dat je met sommige handelingen mooi dingen kunt maken of verwezenlijken....zoals deze animatie bijvoorbeeld.
    Hoe ga je tewerk om beelden één voor één zichtbaar te maken.
    PS=Photoshop          IR=Image Ready

    Je plaatst iedere afbeelding in een aparte laag. Op een achtergrondlaag (dus de eerste laag als men een afbeelding opent in PS) kan men niet werken, men moet van een achtergrondlaag een zwevende laag maken. Nu... in PS kun je dikwijls op verschillende manieren werken om tot het zelfde resultaat te komen. Hoe maak je nu van een achtergrondlaag een zwevende laag!
    1) In de palet "lagen" klik je op het pijltje rechts boven en dan op "laag dupliceren" in het volgende venster kun je de laag een naam geven. Je mag dan de werkelijke achergrondlaag in de vuilnisemmer gooien, dit kan door de laag te slepen naar het vuilnisemmertje rechts onder in de palet lagen.
    2) Bovenaan in de menubalk kies je >laag>nieuw>laag uit achtergrond
    Plaats nu alle afbeeldingen boven deze zwevende laag in aparte lagen.
    Als dat gebeurd is schakel je over naar IR, dit doe je door onderaan in de gereedschappalet (=staat links in het venster) te klikken op de knop "bewerken in IR. De afbeelding wordt nu geopend in IR met alle lagen inclusief. Maar nu......
    Onderaan zie je de palet "Animatie" zie je deze niet, geen nood, klik bovenaan in de menubalk op "venster" en dan vink je "animatie" aan......ziezo daar staat de palet "animatie" (standaard links onder). Onderaan de palet "animatie" klik je op het icoontje "dupliceert huidig frame" merk op dat je nu dezelfde foto naast elkaar staan hebt, dat is niet de bedoeling. In de palet "lagen" zie je links bij iedere laag een "oogicoontje" staan, en laat ons aannemen dat je 5 lagen hebt (dus in dit geval ook 5 foto's) dan klik je alle ogen uit behalve de onderste, je ziet nu dat in het palet "animatie" in het eerste en het tweede frame deze foto staat. Klik het oogje aan van de tweede laag in het palet "lagen" nu zie je in het palet "animatie" twee verschillende foto's naast elkaar. Klik terug op "dupliseert huidig frame" in het palet "animatie" en dan klik je het oogje aan in de derde laag in het palet "lagen" enz, enz...zo zul je de verschillende foto's naast elkaar plaatsen in het palet "animatie"
    Zo ver zijn we al hé.....nu kun je de animatie eens laten afspelen in het palet "animatie" door op de rechts wijzende pijl onder in het palet "animatie" te klikken. Je zult zien dat de foto's heel snel achter elkaar te voorschijn komen. We zullen dat iets trager laten verlopen. Dit doe je alsvolgt, onder ieder frame in het palet "animatie" zie je "0 sec.", selecteer alle frame's en klik dan met de rechtermuisknop op 0 sec. in het volgende venstertje kies je dan om de hoeveel seconden dat de foto's moeten veranderen. Ziezo de animatie is klaar, zo simpel is het. Nu enkel nog opslaan en dat doe je zo.....Klik op bestand > optimale opslaan als.... De jpeg afbeelding wordt nu in een Gif-formaat opgeslagen en kan je deze publiceren op het Net of website.
    Heb je nog vragen hierover stel ze dan maar hé

    30-06-2005 om 18:57 geschreven door Stefaan


    >> Reageer (0)
    29-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbeeld kalender (oefening 1)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Alvast een voorsmaakje hoe je met verschillende afbeeldingen een mooie kalender kan maken.
    Er is hier gebruik gemaakt van verschillende lagen (11+ achtergrondlaag), laagstijlen, laagmaskers, verlopen om de overvloeiingen te maken. De tijger rechts onder is er ook achteraf ingezet en bewerkt zodanig dat hij precies weg gestoken zit. De procedure van deze afbeelding volgt later wel met de verschillende afbeeldingen die hiervoor gebruikt werden.

    29-06-2005 om 16:03 geschreven door Stefaan


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie ben ik...
    Beste bezoekers,

    Eerst even voorstellen, Ik ben een grote liefhebber van werken met Photoshop en Image Ready, en wil mijn kennis overbrengen naar alle liefhebbers....mooi toch!
    Ik heb maar liefst 4 jaar school gevolgd om mij volledig te verdiepen in deze materie, alsook andere Grafische programma's, zoals Illustrator en Indesign.
    Photoshop is een zeer geavanceerd professioneel programma voor beeldverwerking, waarmee ook beginners, eenmaal zij de basisprincipes begrijpen, snel een fraai resultaat bereiken.
    De bedoeling van deze blog is dat iedereen (en dit zijn er heelwat, ongelooflijk hoeveel liefhebbers deze cursussen volgen) vragen mag stellen over hoe en wat men kan met Photoshop. Heb je bijvoorbeeld een vraag over een bepaalde bewerking van een afbeelding, hoe je dit moet doen om aan een bepaalt resultaat te komen, wel....laat het mij dan weten en ik zal je van A tot Z uitleggen hoe je te werk moet gaan. Ik zal zelf bewerkte afbeeldingen laten zien met de nodige uitleg hoe ik er aan toe gekomen ben. Ik zal uiteraard beginnen met eenvoudige handelingen. Heb je een foto die je zou willen bewerken mag je mij deze altijd door mailen, ik zal hem dan bewerken voor jou.
    Ik wens je alvast veel succes en mooie resultaten met Photoshop en/of Image Ready.
    Nb; Ik gebruik Photoshop CS

    Nog een grote bezigheid van mij is website's bouwen en ontwerpen.....


    Denk je aan een eigen site of logo voor je club of vereniging, dan kun je steeds bij mij terecht!

    Alsook voor foto- en/of beeldbewerking geschikt voor website's.

    Professioneel en niet duur!

    Vraag vrijblijvend info.

    Ga alvast ook eens een kijkje nemen naar volgende eigen ontworpen site's,

    www.lokerensport.be

    http://users.telenet.be/durmetrotters

    www.sportraad-lokeren.be

    29-06-2005 om 00:00 geschreven door Stefaan


    >> Reageer (6)

    Archief per jaar
  • 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • mooi initiatief
  • Aktief??
  • bedankt
  • een bezoekje aan een mooie blog
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!