stukje gemberwortel (ca. 1 cm) 1 Spaanse peper 1 spriet citroengras (sereh) 1 (rode) ui 2 teentjes knoflook 1 eetlepel olie ½ citroen 4 moten vis zout ½ l kippenbouillon (van 1 tablet) 100 gram santen 2 theelepels suiker 6 takjes koriander of 4 takjes peterselie
Bereiding:
Schil het stukje gemberwortel. Was de Spaanse peper, snijd hem open en verwijder de pitjes. Snijd de peper in stukjes. Maak de ui en de knoflook schoon. Maal de gemberwortel, de Spaanse peper, de ui, de knoflook en het citroengras in een keukenmachine of vijzel fijn. Verwarm de olie in een grote pan en fruit hierin het kruidenmengsel zacht. Pers de citroen uit. Bestrooi de vismoten met wat zout. Voeg het citroensap en de bouillon toe aan het kruidenmengsel en breng dit aan de kook. Laat de vis hierin in 8 10 minuten gaar worden. Roer de santen en de suiker door de saus en laat hem niet meer koken. Was de koriander en knip het kruid klein. Strooi de koriander op het laatst over het gerecht.