T' Culinaire
Foto



Inhoud blog
  • Hoipiepeloj......
  • Groooooote kuis....
  • Kruidenthee: Venkelthee.
  • Kruidenthee: Lavasthee.
  • Kruidenthee: Tijmthee.
  • Kruidenthee: Saliethee
  • Kruidenthee: Dillethee.
  • Kruiden : Lavas
  • Kruiden : Vrouwenmantel
  • Kruiden : Duizendblad.
  • Kruiden : Dille.
  • Kruiden : Citroenmelisse.
  • Kruiden: Peterselie.
  • Kruiden : Lavendel.
  • Kruiden : Knoflook.
  • Kruiden: Salie.
  • Kruiden: Basilicum.
  • Kruiden: Venkel.
  • Kruiden: Koriander
  • Kruiden: Roomse Kamille.
  • Kruiden: Goudsbloem
  • Vegetarisch: Spinaziepannenkoeken.
  • Vegetarisch: Spinaziepannenkoeken.
  • Vegetarisch: Spinazie-fetaflapjes.
  • Vegetarisch: Rijstsalade.
  • Vegetarisch: Quorn met snijbonen
  • Vegetarisch: Omelet met nootjes.
  • Dranken : Cappuccino Amorino.
  • Dranken: Sinnamon Sunset.
  • Drank: Pistachio.
  • Dranken: Cafe louise.
  • Dranken: Bisschopswijn.
  • Vis: Spaghetti met gerookte zalm.
  • Vis: Vis in kokossaus.
  • Vis: Prei-mosselquiche.
  • Vis: Gevuld tonijn-broodje.
  • Vis: Vis-Aardappelschotel
  • Vlees: potje van uien, spekjes, ham, tomaat.
  • Vlees: Snelle hap.
  • Vlees: Mexicaans gehakt.
  • Vlees: Kipfilets met ananas.
  • Vlees: Indiase curry met kokos en mango.
  • Vlees: Gehaktballen.
  • Vlees: Rozemarijnaardappelen met spek
  • Vlees: Kipfilet met honingsaus .
  • Vlees: Gevulde omelet.
  • Vlees: runderlapjes op groetmoederwijze.
  • Zoetjes: Bananenbordje.
  • Zoetjes: Aardbeienroom met blauwe vruchtensaus.
  • Zoetjes: Tiraminute.
  • Zoetjes: meloen met rozijnen.
  • Zoetjes: Geflambeerde kersen.
  • Kids: Gebakken visjes in de zee.
  • Kids: Chocoladetoetje met banaan.
  • Kids: Gevulde zonnetjes.
  • Kids: Vlindermacaroni met ham en kaas.

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Archief per week
  • 20/06-26/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 02/05-08/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 04/04-10/04 2005
  • 21/03-27/03 2005
  • 14/03-20/03 2005
  • 21/02-27/02 2005
  • 24/01-30/01 2005

    25-02-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoetjes: Bananenbordje.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Benodigdheden: 1 dl water
                                40 g suiker
                                1 eetlepel citroensap
                                2 bananen
                                2 eetlepels witte rum
                                40 g pure chocolade
                                1/2 theelepel oploskoffie
                                1/2 dl room
                                2 dl (vanille)ijs


    Bereidingswijze:
     1. Breng het water met de suiker en het citroensap aan de kook
    2. Schil de bananen en leg ze in de pan. Laat ze 2 minuten zachtjes koken
    3. Haal ze uit de pan en leg ze op bordjes
    4. Besprenkel ze met de rum
    5. Breek de chocolade in stukjes en leg ze in een kom. Voeg de oploskoffie en de room toe en laat de chocolade au bain-marie smelten (zet de kom in een pan zacht kokend water).
    6. Schep het ijs bij de bananen en verdeel de saus over de bananen en het ijs. Meteen eten!

    25-02-2005, 10:27 geschreven door Pimmeke

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoetjes: Aardbeienroom met blauwe vruchtensaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Benodigdheden: Voor de aardbeienroom:
                                500 g aardbeien
                                25 g poedersuiker
                                1 theelepel citroensap
                                3 dl slagroom

    Voor de saus:
    500 g bramen en bosbessen of blauwe bessen
    25 g poedersuiker
    2 eetlepels sinaasappelsap

    Bereidingswijze:
     1. Maak de aardbeien schoon en snijd ze wat kleiner. Meng er de poedersuiker en het citroensap door en pureer ze
    2. Klop de slagroom tot vladikte en schep de aardbeien erdoor. Doe de massa over in een diepvriesdoos en laat 2 uur bevriezen
    3. Maak in die tijd de saus:
    4. Maak de vruchten schoon en meng er de suiker en het sap door en pureer alles. Zeef de saus eventueel wanneer je geen pitjes in de saus wilt
    5. Leg wat saus op 4 bordjes en leg daarbij de aardbeienroom. Geef de rest van de saus apart erbij.

    25-02-2005, 10:19 geschreven door Pimmeke

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoetjes: Tiraminute.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Benodigdheden: 1 glas sterke koude koffie
                                4 eidooiers
                                50 gram (riet)suiker
                                1 zakje vanillesuiker
                                sap van een halve limoen
                                zest van een halve limoen
                                250 gram mascarpone
                                1 flinke scheut cognac
                                4 brede lange vingers ( koekjes)

    Bereidingswijze :
     1. Eierdooiers, suiker, limoensap en vanillesuiker tot romig geheel roeren. Schep hier de mascarpone door tot een gladde massa is ontstaan
    2. Koffie en cognac mengen. Doop hierin heel kort de lange vingers en zet ze rechtop in de kommetjes
    3. Mascarpone crème verdelen over de kommetjes en decoreren met de fijngesneden zest (de schil van de limoen heel fijn schillen zodat deze aan beide kanten nog groen is)

    25-02-2005, 10:13 geschreven door Pimmeke

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoetjes: meloen met rozijnen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Benodigdheden: 100 g rozijnen
                                2 dl sinaasappelsap
                                2 eetlepels sinaasappellikeur
                                1 galiameloen of ogenmeloen
                                2 dl crème fraîche
                                2 theelepels suiker
                                2 theelepels gemberpoeder

    Bereidingswijze:
     1. Was de rozijnen en zet ze gedurende 30 minuten in het sinaasappelsap en de likeur in de week
    2. Maak ondertussen de meloen schoon en snij deze in stukjes
    3. Leg de stukjes in glazen coupes en schep de rozijnen met het weekvocht erop
    4. Schep door de crème fraîche de suiker en verdeel deze over de coupes
    5. Bestrooi de crème fraîche met gemberpoeder.

    25-02-2005, 10:10 geschreven door Pimmeke

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    22-02-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoetjes: Geflambeerde kersen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Benodigdheden:   4 dl rode wijn
                                60 g suiker
                                500 g ontpitte kersen
                                op sap (uit blik of pot)
                               4 eetlepels rode bessengelei
                               1/2 dl kirsch
                               4 bolletjes citroen- of vanilleijs   

    Bereidingswijze: 
    . Laat de wijn met de suiker tot de helft inkoken
    2. Laat de kersen uitlekken en verwarm ze in de wijn
    3. Voeg de gelei toe
    4. Leg op bordjes het ijs
    5. Verwarm de kirsch, steek deze aan en giet de kirsch al brandende over de kersen. Doe dit niet onder een afzuigkap of lamp bijvoorbeeld. Laat rustig uitbranden
    6. Leg de warme kersen bij het ijs op de bordjes

    22-02-2005, 14:39 geschreven door Pimmeke

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (13 Stemmen)
    Foto



    Gastenboek
  • thee
  • Wij wensen jullie allen prettige eidejaarsfeesten.
  • groetjes
  • Nog een fijne Zondag, en een nieuwe prettige week toegewenst.
  • veel blogplezier

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Leuk dat je even langskomt !!

    E-mail

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Mijn favorieten
  • klaverke
  • marcel
  • Jenthe's recepten
  • Vlijtige handjes
  • lachertjes-pimmeke.


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!