T' Culinaire
Foto



Inhoud blog
  • Hoipiepeloj......
  • Groooooote kuis....
  • Kruidenthee: Venkelthee.
  • Kruidenthee: Lavasthee.
  • Kruidenthee: Tijmthee.
  • Kruidenthee: Saliethee
  • Kruidenthee: Dillethee.
  • Kruiden : Lavas
  • Kruiden : Vrouwenmantel
  • Kruiden : Duizendblad.
  • Kruiden : Dille.
  • Kruiden : Citroenmelisse.
  • Kruiden: Peterselie.
  • Kruiden : Lavendel.
  • Kruiden : Knoflook.
  • Kruiden: Salie.
  • Kruiden: Basilicum.
  • Kruiden: Venkel.
  • Kruiden: Koriander
  • Kruiden: Roomse Kamille.
  • Kruiden: Goudsbloem
  • Vegetarisch: Spinaziepannenkoeken.
  • Vegetarisch: Spinaziepannenkoeken.
  • Vegetarisch: Spinazie-fetaflapjes.
  • Vegetarisch: Rijstsalade.
  • Vegetarisch: Quorn met snijbonen
  • Vegetarisch: Omelet met nootjes.
  • Dranken : Cappuccino Amorino.
  • Dranken: Sinnamon Sunset.
  • Drank: Pistachio.
  • Dranken: Cafe louise.
  • Dranken: Bisschopswijn.
  • Vis: Spaghetti met gerookte zalm.
  • Vis: Vis in kokossaus.
  • Vis: Prei-mosselquiche.
  • Vis: Gevuld tonijn-broodje.
  • Vis: Vis-Aardappelschotel
  • Vlees: potje van uien, spekjes, ham, tomaat.
  • Vlees: Snelle hap.
  • Vlees: Mexicaans gehakt.
  • Vlees: Kipfilets met ananas.
  • Vlees: Indiase curry met kokos en mango.
  • Vlees: Gehaktballen.
  • Vlees: Rozemarijnaardappelen met spek
  • Vlees: Kipfilet met honingsaus .
  • Vlees: Gevulde omelet.
  • Vlees: runderlapjes op groetmoederwijze.
  • Zoetjes: Bananenbordje.
  • Zoetjes: Aardbeienroom met blauwe vruchtensaus.
  • Zoetjes: Tiraminute.
  • Zoetjes: meloen met rozijnen.
  • Zoetjes: Geflambeerde kersen.
  • Kids: Gebakken visjes in de zee.
  • Kids: Chocoladetoetje met banaan.
  • Kids: Gevulde zonnetjes.
  • Kids: Vlindermacaroni met ham en kaas.

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Archief per week
  • 20/06-26/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 02/05-08/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 04/04-10/04 2005
  • 21/03-27/03 2005
  • 14/03-20/03 2005
  • 21/02-27/02 2005
  • 24/01-30/01 2005

    26-04-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruiden: Venkel.

     

     

    Kruid:                                            Venkel.

    Culinair:                                         De zaden, die de spijsvertering bevorderen, worden gekauwd of in hun geheel of gemalen in recepten gebruikt. De fijngehakte bladeren zijn een vast bestanddeel in veel schotels, vooral vis en kool-hydraatrijke voeding zoals pasta en aardappels, maar ook in azijn. De zachte jonge stengels kunnen in salades worden gebruikt.

    Medicinaal:                                   Alle delen van de venkel zouden heilzaam zijn voor de spijsvertering, goed voor de ogen en de eetlust licht onderdukkend. Thee van de zaden is een mild laxeermiddel. Het kauwen van de zaden verfrist slechte adem. Waarschuwing: gebruik geen grote hoeveelheden.

      Verwerking:                                  De bladeren verliezen bij het drogen hun smaak en moeten dus vers worden gebruikt.

    Tuin:                                              Geen bepaalde problemen.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Foto



    Gastenboek
  • thee
  • Wij wensen jullie allen prettige eidejaarsfeesten.
  • groetjes
  • Nog een fijne Zondag, en een nieuwe prettige week toegewenst.
  • veel blogplezier

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Leuk dat je even langskomt !!

    E-mail

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Mijn favorieten
  • klaverke
  • marcel
  • Jenthe's recepten
  • Vlijtige handjes
  • lachertjes-pimmeke.


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!