Helemaal kierewiet ben ik toch nog niet, en de dementie heeft toch noch niet in die mate toegeslagen dat ik totaal aan het hallucineren ga, maar .............. er lag deze morgen woestijnzand op mijn auto. Ik heb het onderzocht en kon alleen maar vaststellen dat het wel degelijk zand uit Afrika was en niet uit de zandbak van de buurkinderen. Waar gaan we naartoe ? Zand uit Afrika ! De wereld is echt om zeep
De werkelijkheid kan soms grappiger zijn dan wat een striptekenaar verzonnen krijgt. Hier gaan we : Een tijdje geleden was er een interview voor het VRT nieuws met een limburgse boer naar aanleiding van de preventie van geuroverlast bij de varkenskweek. De naam van de boer was ... Stinckens........ Vandaag in de krant : de verantwoordelijke voor de gezondheidszorg in de bejaardentehuizen heet : .....Griep.., echt waar
Wie zei daar ook weer dat de oosteuropeanen grijze, saaie mensen zijn? Na Pussy Riot zijn er in Oekraine studenten opgepakt die op de waakvlam van de onbekende soldaat eieren en worstjes stonden te bakken. Dat is nog eens een actie die applaus en navolging verdient. Dus, in plaats van volgende keer het openbaar leven volledig lam te leggen, eitjes bakken op de vlam van de onbekende soldaat, geen rauwe eieren meer gooien, ze eerst bakken en serveren met worstjes.
Tot de patroonheilige der prutsers hebben wij met eensgezindheid Tijl van Limburg verkozen, die aan alle voorwaarden voldoet. Er was eerst nog discussie om Jonathan Legaer te nemen, maar wat die deed overteeg wel de term gepruts, dat was eerder op weg naar het echte werk, gepruts blijft meestal met een poging in dezelfde richting, en lukt meestal niet. Legaer deed het perfect en helemaal afgewerkt. Nog in aanmerking kwam Gnohéré, neen niet omwille van zijn naam, maar deze speler van Charleroi presteerde het om bij een 0-3 achterstand van zijn ploeg een penalty op de meest lullig mogelijke manier te missen. Wie haalt het in zijn hoofd om op achterstand bij een penalty de bal zachtjes over doel te tillen, een "panenka" voor de kenners, perfect gemist.
Een uitbarsting van dagenlange opgekropte woede en frustratie mondde uit in een welgemikte vuistslag, knal op het linkeroog. Een kanjer van een blauw oog was het gevolg en bezorgde de dader een paar kletsen om de oren en nablijven na de schooltijd
Met een gevoel van trots en met een glimlach op de lippen werd deze onrechtvaardige straf ondergaan. Die zou hem niet meer plagen, en indien toch had hij nog een oog om dicht te timmeren, de straf woog niet op tegen het gevoel dat rechtvaardigheid was geschied. Die zou hem nooit nog rosse noemen en plagen totdat zijn bloed kookte. Wordt vervolgt ......
Het gaat nog sneller dan ik had verwacht. Deze morgen stond in de krant : de eigenaars van zonnepanelen zullen tot 200 euro per jaar netvergoeding moeten betalen. Het gaat sneller dan verwacht, ik had binnen enkele jaren pas een belasting op stroomproductie of milieuheffing verwacht. Ik had enkele mensen geprobeerd te overtuigen dat er iets niet klopte bij die berkening van wat men met de zonnepanelen ging verdienen. Maar ik heb het opgegeven, de mensen willen bedrogen worden. Wanneer men je voorspiegelt dat je geld kan verdienen met niets te doen, alleen een kostelijke investering die op lange termijn veel geld opbrengt, dan word Michel achterdochtig, zeker als men de opbrengst garandeert. Daarbij komt nog : door de ineenstorting van de verkoop momenteel gaan er veel installateurs en producenten van zonnepanelen falliet. Daar gaat de technische garantie. Leedvermaak is niet mooi, maar toch ......
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!
Mij voorstellen? Er valt niets voor te stellen. Je moet je er vooral niets bij voorstellen. Dit gezegd zijde gaan wij nu en dan iets produceren. Als het niet bevalt of niet juist wordt ervaren, kan je altijd bij de éénkoppige redactie, dit is inclusief hoofdredactie terecht voor een weerwoord.