fAVORIETEN
  • VERTALEN
  • vertalen 1
  • FOTO's
  • Bloggen.be
    Zoeken in blog

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Rondvraag / Poll
    Is deze kalender van nut ?
    JA, met + resultaat
    JA, met - resultaat
    JA, maar is onduidelijk
    JA, maar bevat fouten
    NEEN, geloof er niet in
    Bekijk resultaat

    Gastenboek
  • Van harte welkom medeblogger
  • Goeden avond
  • Wens u nog een fijne dag
  • Wens u nog een fijne dag
  • Wens u nog een fijne zondag

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Archief per maand
  • 03-2023
  • 01-2023
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 06-2019
  • 09-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 10-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 01-2011
  • 01-2010
  • 03-2008
  • 11--0001
    Biologisch Dynamisch Ecologisch Tuinieren Maria THUN
    .
    NAMISC





    07-06-2020 Tournée Générale 2







    • JEAN BLAUTE & RAY COKES duiken opnieuw onder in de Belgische BIERwereld om verhalen van brouwers, kwekers en telers te sprokkelen en de verborgen pareltjes in de Belgische BIERkroon te ontdekken. De rode draad is deze keer: smaak. JEAN & RAY bezoeken verschillende chef-koks en laten zich de heerlijkste BIERmaaltijden voorschotelen. Ze gaan op zoek naar bekende en onbekende smaken en combinaties. Wist je bijvoorbeeld dat BIER en whisky een uitstekend duo vormen? En dat BIER en kaas soms beter samengaan dan wijn en kaas? En op het einde van de rit brouwen de twee bon vivants, met de kennis die ze vergaard hebben, opnieuw hun eigen BIER

    • Geen BIERprogramma zonder een eigen BIER En dus stellen JEAN en RAY met gepaste trots hun tweede TOURNéE GéNéRALE-BIER voor. TOURNéE GéNéRALE TRIPEL HOP is een hoppig en verfrissend gastronomisch BIER. De specifiek geselecteerde gist zorgt voor een uitgesproken fruitig banaanaroma, terwijl een unieke selectie van drie hoppen het BIER zijn uiterst aantrekkelijke toets geeft. De Magnum-hop, een ‘kettle hopping’, zorgt voor een aan de basis bittere smaak. De aromatische Amerikaanse Amarillo-hop, een ‘late hopping’, geeft het BIER een typische citrussmaak en tot slot werkt de Amerikaanse Cascade-hop in ‘dry hopping’ het BIER af met een aanvullend citrus- en pompelmoesaroma. De hergisting op fles verzekert een verdere verfijning en een uitstekende bewaring. Gezondheid! TOURNéE GéNéRALE TRIPEL HOP (75cl) is verkrijgbaar in de Delhaize-supermarkten en in de drankhandel. Schenken op 5°C. Alc. 7,5% Vol.


    • Zakt onze Britse gastheer RAY COKES opnieuw af naar BIERland België. Spitsbroeder JEAN BLAUTE heeft hem uitgenodigd om het gastronomisch potentieel van Belgisch BIER te ontdekken. Meer nog, JEAN wil met RAY een nieuw BIER lanceren met een verfijnde smaak, met gastronomische allure en met een breed en vrouwvriendelijk smaakprofiel [ PoperingeBIOHOPTEELT Biohopboer Joris Cambie • Elverdingseweg 16 • 8970 POPERINGE • tel 057 33.36.54 ]

    •• Ingrediënten (per persoon) • 120 gram zeebaars met vel • 40 gram gekuiste hopscheuten • 30 centiliter • 15 centiliter room • 50 gram boter
    •• Bereiding De zeebaars ontschubben en ontgraten. Bakken op velkant in olijfolie. • Hopscheuten goed wassen en kort ‘wokken’ in olijfolie. Kruiden met peper en zout. • BIER opwarmen, eerst de room en vervolgens de boter toevoegen. Goed mixen en afkruiden.
    •• Garnituur • Gedroogde schijfjes tomaat: de tomaat in schijfjes snijden, die je gedurende 2 uren droogt in de oven op 100 graden Celsius. • Gefruite blaadjes van het aromatische kruid lavas: frituren op 170 graden Celsius. • Toastjes bakken in olijfolie, kruiden met peper en zout
    Vistrap (naast Noordzeeaquarium) • Visserskaai • 8400 OOSTENDE
    Café Botteltje • Louisastraat 19 • 8400 OOSTENDE • hotelmarion
    Belgium Pier • Zeedijk 261 • 8370 BLANKENBERGE • Hotel Restaurant Pegasus-Recour • Guido Gezellestraat 7 • 8970 POPERINGE • tel 057 33.57.25




    • JEAN neemt RAY mee naar • Trappistenweg 23 • 8978 WATOU • sint bernardus Die West-Vlaamse brouwerij kent een lange TRAPPISTengeschiedenis en serveert de een volwaardig alternatief voor de mythische TRAPPIST van Westvleteren. Het duo maakt ook kennis met dé smaakexpert van België als het over BIER gaat professor Freddy Delvaux (KU LEUVEN) JEAN & RAY krijgen een spoedcursus "blindproeven". Voortaan zullen onze twee BIERambassadeurs een écht mondje kunnen meepraten
    • Dat Belgisch BIER op gastronomisch vlak heel wat in zijn mars heeft, ontdekken onze hosts bij de jonge sterrenchef Kobe Desramaults in Dranouter. Onze BIERliefhebbers komen tot de conclusie dat ze misschien ook een gerecht moeten bedenken dat past bij hun eigen toekomstig BIER

    • Neem het jus van groene kruiden (60 gram kervel, 60 gram platte peterselie, 80 gram jonge spinazie, 100 gram ijs, 10 centiliter water, 5 centiliter chardonnay-azijn, 2 gram ascorbinezuur, 2 gram zout, 1 gram guargom). Mix dit alles door elkaar en zeef het.
    • Neem kruiden uit Dranouter: jong lindeblad, klaverzuring, duizendblad, wikke, longkruid, wilde kervel, muurkruid, dovenetelbloem, postelein en bloem van wilde kervel. Voeg ze puur natuur toe op het bord.
    • Voor de crème van Keiemtaler-kaas heb je nodig: 600 gram Keiemtaler, 20 centiliter Brugse Zot, 10 gram kappa carrageenan (bindmiddel), 2 gram zout. Warm dit alles op in een Thermomix tot 90 graden Celsius, stort het uit en mix het weer tot een gladde crème
    In de Wulf • Wulvestraat 1 • 8950 Heuvelland (Dranouter) • tel 057 44.55.67




    • JEAN & RAY worden verwacht bij Luc Van Honsebrouck en zoon Xavier in het • Kasteel INGELMUNSTER • Stationsstraat 3 • 8770 INGELMUNSTER • tel 051 30.15.42 In de kelders van het kasteel degusteren ze verschillende kasteelBIERen van van honsebrouck
    • Daarna ontmoeten onze twee heren Omer-Jean Vander Ghinste - de vijfde generatie brouwer in het familiebedrijf - genoemd naar zijn vader en voorvaderen Omer. Ook hun jongste brouwsel én pareltje draagt de logische naam 'Omer'.
    JEAN & RAY proeven met kaasaffineur Michel Van Tricht enkele kazen en drinken er gepaste BIERen bij: CHEESE & BEER pairing is geboren [ Brouwerij BOCKOR Kwabrugstraat 5 • 8510 BELLEGEM • tel 056 23.51.71 bockor ]
    Café ‘De Sportwereld’ • Bellegemplaats 12 • 8510 BELLEGEM
    LINKS • Belgomilk



    • In Oost-Vlaanderen hebben JEAN & RAY een afspraak met Antoine Bosteels • Kerkstraat 96 • 9255 BUGGENHOUT • tel 052 33.23.23 • bestbelgianspecialbeers Antoine doet de geschiedenis van het bijzonder Kwakglas uit de doeken en schotelt hen de vermaarde Tripel Karmeliet voor
    • Daarnaast ontmoeten ze de heren van de Confrérie van de Roze Olifant, een soort ridderorde ter bescherming van het streekBIER • Brusselse Steenweg 282 • 9090 MELLEe • tel 09 252.15.01 delirium JEAN & RAY degusteren dit zware BIER onder toeziend oog van de brouwmeester en houden er ei zo na een delirium aan over JEAN heeft ook een afspraak geregeld met Annick De Splenter, de enige stadsbrouwer in Gent • Grote Huidevettershoek 10 • 9000 GENT • tel 09 269.02.69 gruut
    In Gent bezoeken JEAN & RAY Bob Minnekeer, België’s grootste whiskykenner. Hij is de enige man die het riskeert om BIER en whisky te combineren WHISKY & BIER pairing
    The Glengarry • Sint-Baafsplein 32 • 9000 GENT • tel 09 233.58.98 glengarry


    • In de hoofdstad BRUSSEL hebben JEAN & RAY een afspraak met Julien Vrebos , een rasechte Brusselaar én BIERliefhebber. In zijn stamcafé degusteren ze enkele populaire KRIEKBIERen , zowel de zoete als de zure varianten.
    • JEAN wil het geheim van de Schaarbeekse kriek achterhalen: hij gaat op zoek naar de roots van deze uitzonderlijke wilde krieksoort. Hij brengt een bezoekje aan het Schaarbeeks BIERmuseum • Avenue Louis Bertrand 33-35 • 1030 SCHAARBEEK • tel 02 241.56.27 BIERmuseum en ontmoet er de charismatische brouwer Frank Boon Brouwerij BOON • Fonteinstraat 65 • 1502 LEMBEEK • tel 02 356.66.44 boon
    • Ondertussen wil RAY nog meer fruitige kriekBIERen ontdekken en hij zet zijn lippen aan het instapBIER uit het Mort Subite-gamma Brouwerij MORT SUBITE • Lierput 1 • 1730 KOBBEGEM (Asse) • tel 015 30.90.11 • mort-subite : de Xtreme-BIERen • Café La Brocante • 170 rue Blaes • 1000 BRUXELLES • tel 02 512.13.43


    • In de familie • Chemin du Croly 54 • 1430 QUENAST • tel 067 67.07.66 brasserie lefebvre in het Waals-Brabantse Quenast ontdekken JEAN & RAY de Hopus, een bitter BIER op basis van vijf verschillende hopsoorten. Na deze degustatie reist het duo naar Brussel voor een bezoek aan de gloednieuwe ZENNE Brouwerij BRASSERIE de la SENNE • Steenweg op Gent 565 • 1080 BRUSSEL • brasserie delasenne In BIERcafé Moeder Lambic Fontainas • Fontainasplein 8 • 1000 BRUSSEL • tel 02 544.16.99 degusteren ze de BIERen van deze Brusselse brouwerij. In de hoofdstad organiseren JEAN & RAY op de Grote Markt een smaaktest. Ze willen graag van enkele buitenlandse BIERliefhebbers te weten komen wat ze van onze bittere BIERen vinden
    • Tenslotte belanden de twee heren in de BIERwinkel van Pierre Zuber, een Zwitser met een hart voor Belgisch BIER, in de Beenhouwersstraat. Hier maken ze kennis met de IPA Indian PALE ALE BIERstijl, de nieuwste BIERtrend in België



    • JEAN & RAY bezoeken • Provinciesteenweg 28 • 3190 BOORTMEERBEEK • tel 016 60.15.01 haacht een onafhankelijke familiebrouwerij in Vlaams-Brabant. JEAN zet RAY er af voor een spoedcursus pilstappen. Hijzelf ontdekt er met de brouw- meester het Keizer Karel-BIER én de Château Haut-Saint-Georges, een wijn van het eigen wijnkasteel van de brouwerij
    • In Mechelen ontmoet het duo Charles Leclef, de huidige eigenaar van familie • Guido Gezellelaan 49 • 2800 MECHELEN • tel 015 28.71.47 het anker Ze ontdekken er de Gouden Carolus Classic, de Maneblusser én de Gouden Carolus Tripel Single Malt, een whisky gedistilleerd uit BIER van de brouwerij
    • Als afsluiter volgt er in Antwerpen nog een blinde degustatie en een smaaktest bij • Mechelsesteenweg 291 • 2018 ANTWERPEN • tel 03 218.40.48 • de koninck kunnen onze heren het juiste De KoninckBIER bij het drie gerechten van sterrenchef Wouter Keersmaekers plaatsen
    Brasserie Brouwershof • Provinciesteenweg 10 • 3150 HAACHT • tel 016 60.71.26


    • De ‘Route van de Smaak’ brengt JEAN & RAY naar Limburg, waar ze halt houden op de abdij- site van Herkenrode: meer dan 200 jaar na het stilleggen van de brouwerij, heeft de • Herkenrodeabdij 4 • 3511 HASSELT • tel 011 33.43.70 herkenrode Tripel en de Herkenrode Donker terug een BIER dat haar naam draagt
    • Hun trip gaat verder naar • Eikendreef 21 • 3530 HOUTHALEN-HELCHTEREN • tel 011 60.69.99 • ter dolen waar ze de abdijBIERtjes van hypermoderne micro- brouwerij De Dool proeven
    • Vervolgens zakken ze af naar Brasserie du Bocq in de Condroz-streek om wat meer op te steken over het belang van water als basisingrediënt voor BIER. JEAN & RAY proeven hier ook hun eerste BIERcocktail met het bekroonde witBIER Blanche de Namur
    Brasserie Du Bocq • Rue de la brasserie 4 • 5530 PURNODE • tel 082 61.07.80


    • Vooraleer ze zich opnieuw wagen aan het brouwen van hun eigen BIER, trekken JEAN & RAY naar • Chaussée de Mons 28 • 7904 Pipaix • tel 069 67.22.22 dubuisson de oudste brouwerij van Wallonië, die bekend staat om haar 'duivelse' BushBIERen
    • Na wekenlange research is het duo nu klaar voor de vervulling van hun mission statement: een BIER brouwen met groot gastronomisch potentieel en met een vrouwelijke toets. Hun busje zet zijn weg verder naar het Vlaams-Brabantse Steenhuffel, de bakermat voor hun nieuwste BIER. Oude bekende Jan Toye van ontvangt hen op kasteel Diepensteyn, waar de brouwerij een kweekprogramma heeft voor Brabantse trekpaarden
    • Alex De Smet van • Steenhuffeldorp 3 • 1840 Steenhuffel • tel 052 31.74.11 palm breweries neemt JEAN & RAY onder zijn hoede voor de ontwikkeling van de TOURNéE GéNéRALE TRIPEL HOP Het proeven van het eerste brouwsel vindt plaats in de • Spanjestraat 133 - 141 • 8800 ROESELARE • tel 051 27.27.00 rodenbach waar het nieuwe BIER ligt te gisten




    • De TOURNéE GéNéRALE TRIPEL HOP is een feit en JEAN & RAY zetten hun lippen aan het glas met hun nieuwste BIERcreatie
    Voormalige Ladychef of the Year Sofie Dumont mag als eerste haar oordeel vellen over het nieuwe brouwsel en ontwikkelt samen met JEAN & RAY het ideale gastronomische gerecht voor bij hun BIER TRIPEL HOP
    Les Eleveurs • Suikerkaai 1A • 1500 HALLE • tel 02 361.13.40
    De Loketten Vlaams Parlement • Leuvenseweg 86 • 1000 BRUSSEL • tel 02 552.11.11
    Het Brouwershuis (BIERmuseum) • Grote Markt 10 • 1000 BRUSSEL • tel 02 511.49.87 beerparadise
    LINKS Belgian BrewersPalm Breweries
    In REEKS 1 en 2 van TOURNéE GéNéRALE moesten BROUWERS nog betalen om in beeld te komen
    REEKS 3 van het BIERprogramma wordt gemaakt zonder product placement. BIERliefhebbers JEAN BLAUTE en RAY COKES volgen deze keer het spoor van de TRAPPISTEN
    /td>

    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)





    Inhoud blog
  • PASEN
  • GOEDE VRIJDAG
  • GOEDE WEEK
  • PALMZONDAG
  • WEERSPREUKEN
  • 01 WS •LOUW
  • LEGEND
  • 2023
  • MEZT MET
  • WS WINTER
  • JOAN BAEZ
  • PAASZATERDAG
  • PAASMAANDAG
  • WITTE DONDERDAG
  • tdf20211
  • TOUR de FRANCE
  • BOB DYLAN
  • PINKSTEREN
  • DAG VAN DE ARBEID
  • 04 WS •GRAS
  • WS LENTE
  • RONDE VAN VLAANDEREN 2021
  • BLINDE WAANZIN
  • VASTEN
  • ASWOENSDAG
  • VALENTIJN
  • DRIEKONINGEN
  • NIEUWJAAR 2021
  • KERSTMIS
  • KERSTLIEDJES
  • 12 WS •WINTER
  • ADVENT
  • SINT NIKLAAS
  • WAPENSTILSTAND
  • Sint-MAARTEN
  • ALLERHEILIGEN
  • ALLERZIELEN
  • skelet 11
  • HALLOWEEN
  • 11 WS •NEVEL
  • Het WEER
  • 10 WS •WIJN
  • LUIK-BASTENAKEN-LUIK
  • WS HERFST
  • skelet10
  • WAALSE PIJL
  • WK 2020
  • 09 WS •FRUIT
  • tdf opgave
  • DEELNEMERS TDF
  • WS ZOMER
  • 08 WS •OOGST
  • 07 WS •HOOI
  • 06 WS •ROZEN
  • 05 WS •BLOEI
  • 03 WS •BUIEN
  • 02 WS •SPROKKEL
  • STROOM INDICATOR
  • SVEN NYS
  • BOMEN KAPPEN
  • CHECKLIST
  • NATUURLIJK TUINIEREN 1
  • BIO DYN LANDBOUW
  • SKELETON09
  • MARIA HEMELVAART
  • RONDE van LOMBARDIJE
  • Mijn kalender uitleg
  • ZON MAAN matrix
  • STRADE BIANCHE
  • MILAAN SAN-REMO
  • testvandaag
  • 31-07-2020
  • SKELET08
  • 21 Juli NATIONALE FEESTDAG
  • 11 JULI 2020
  • BESTRIJDINGS MIDDELEN
  • BOB DYLAN Rough and Rowdy Ways
  • MYT
  • RYT1
  • VADERDAG
  • BAEZOneDayAtATime
  • JOAN BAEZ INDEX
  • JBAEZ YT4
  • JBAEZ YT2-a
  • JBAEZ YT2
  • JBAEZ YT1
  • JBAEZ YT3
  • ringvormige zonsverduistering
  • 16-06-2020
  • Tau STIER
  • KM 2 AARDE
  • KM 1 AARDE
  • test
  • 06 GERBEAUD
  • KRUIDEN VZH
  • BLADdag
  • AM AFNEMENDE MAAN
  • WM WASSENDE MAAN
  • ZAAI dag
  • KM KLIMMENDE MAAN

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!