brandnetelsoep, dit heb je nodig voor 4-6 personen, 2 uien,2 eetlepels olijfolie, 5 handen brandneteltopjes, 1,5 liter groentebouillon, 2 aardappelen, peper,zout,bieslook.
pel de uien en snij ze fijn, verhit de olie en stoof de ui samen met de brandneteltopjes, laat even stoven,met deksel op de pot, voeg nu de stukjes aardappel en, de bouillon toe, laat garen,ongeveer 25 min. mix de soep en breng op smaak met peper en zout, werk af met wat bieslook.
netels oogst u het best in de lente,gebruik enkel de topjes en de jonge blaadjes, die mals zijn bij het plukken, maart,april en mei zijn de beste maanden voor brandnetel gerechten. na het koken is het prikgevaar vlledig weg. jonge netels zijn heerlijk in soepen,soufflés en groentetaarten. voeg niet te veel andere kruiden toe om de smaak goed tot zijn recht te laten komen.
de brandnetel is gemakkelijk verteerbaar,bloedreinigend en waterafdrijvend,versterkend en vitaliserend,en zit boordevol vitaminen en mineralen.
|