|

franse uiensoep.
dit heb je nodig, 50gr boter, 750gr uien,in stukjes. 45gr bloem, 2l water,of kippenbouillon, 1 laurierblad, 2 takjes thym, peper,zout, oud stokbrood, 100gr gemalen Gruyere,geraspt. 250 ml witte wijn,
smelt de boter in een pan en voeg de uien toe, bak de ui op een laag vuur goudbruin. voeg de knooflook en de bloem toe, blijf 2min roeren, voeg nu langzaam al roerend het water,bouillon en wijn toe, breng aan de kook, doe er de laurier,thym en peper en zout bij, doe de deksel op de pan en laat 25min zachtjes pruttelen, vewijder het laurierblad en de thym.
verwarm de grill voor,
rooster de sneetjes baguette,verdeel ze over de soepkommen schep de soep er over, bestrooi met de gruyère en zet de soep onder de grill tot de kaas goudbruin en gesmolten is. dien onmiddelijk op.
bon appétit heerlijk op koude dagen.
|