|
bolognaise saus, dit heb je nodig, 500gr kalfsgehakt 3schalotten, 3teentjes look,peper en zout 1 doosje tomaten puree, 2brikjes tomaten coulli of gezeefde tomaten.
doe wat olijfolie in een ketel,voeg de fijn gesneden schalot en look toe, laat even stoven,voeg dan het gehakt toe en laat wat bakken. voeg dan de tomatenpuree en de coulli toe, kruid met peper en zout. laat alles op een heel zacht vuur minstens 1 uur koken.
kook de pasta al dente,giet af,laat goed uitlekken. serveer de pasta met wat parmegiano en wat pikante olie.
bon apetit
:idea:pikante olie maak je heel gemakkelijk zelf,neem een pot of fles, doe er wat rode pepertjes in overgiet met een goede olijfolie,laat minstens 14 dagen trekken voor je het gebruikt,bewaar op een koele donkere plaats. hoe langer je de olie laat trekken hoe heter hij wordt. je kan het heel lang bewaren. ook heel lekker op de pizza ! ,
|